Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשירשור " שמן מנוע מומלץ - טויוטה קורולה" נכתב:

לגבי השמן, אם תראה בשרשורים, דניאל כתב לי שהמעבר ממינרלי (מה ששמו במוסך) לסינטטי מלא

בקילומטרז' כזה לא מומלץ כי זה יכול לעשות מאין השפעה של פלאשינג.

האם המעבר היה חלק ללא שום בעיות? אולי בקילומטרז' שלי שווה דוקא 5W30 חצי סינטטי?

האם זה נכון לכל מנוע או רק במנוע של הטויוטה קורולה בלבד? האם יש משמעות לקילומטרז' שהמנוע עבר?

האם ישנה איזו מגבלה במעבר משמן חצי סינטטי לסינטטי מלא באופן כללי?

פורסם

חיים שלום,

במידה ולא קיימת בוצה, או שכבות שמן שנדבקו באיזורים שונים במנוע אזי אין שום מניעה לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא כפי שביצעתי אנוכי במספר רכבים של חברים והמשפחה ולא נגרם שום נזק גם ברכבים עם נסועה של 100K.

הרכב האחרון שביצעתי את ההחלפה משמן מינרלי לשמן סינטטי של חברת LM היה רכב מסוג רנקס 2006 עם מנוע 3ZZ-FE ולאחר שנה אין שום ממצאים של בוצה או נזקים כתוצאה מהמעבר.

חברת MOBIL ממליצה לבצע החלפה נוספת לאחר כ-5000K כאשר עוברים לשימוש בשמן סינטטי מלא.

דרך אגב אני לא ראיתי שום מסמך של ייצרני הרכב המזהירים בפני שינוי כזה ברכבים מודרנים.

אנא ציין את סוג הרכב וכמה קילומטרא'ז עשה הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני רוצה להחליף ברכב שלי (307 שנת 2004 מנוע 2.0 RFN) שמן חצי סינטטי לשמן סינטטי מלא 5W40 של MOBIL.

ברכב שלי יש כרגע שמן 15W50 של TOTAL חצי סינטטי. לאחרונה השמן הוחלף לפני כ-10,000 ק"מ ובפעם לפניה השמן היה 20,000 ק"מ במנוע. באופן כללי ברכב שלי הוחלף שמן פעם בשנה מאז שהוא על הכביש ותמיד טופל בחברה.

יש צורך לבצע שטיפה כלשהי למנוע לפני המעבר לסינטטי מלא?

הרכב עבר 77,000 ק"מ.

תודה מראש,

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מרק, השאלה היא כללית בנוגע לכל הרכבים, האם ישנם יוצאי דופן?

הרכב שלי הוא מרצדס C240 משנת 98. בזמן הקנייה הוא היה עם נסועה של 117K, לאחר הקנייה ביצעתי ישור קו שכלל גם 'פלשיניג' למנוע ופרוק/הרכבה של הקרטר שמן. לדברי בעל המוסך, השמן שהוא משתמש בו הוא LM חצי סינטטי. לאישתי יש את אותו רכב עם נסועה של 180K וכנראה (לפי דברי המוכר ובדיקה וויזואלית) גם הוא עבר 'פלשיניג' לפני כחצי שנה.

כרגע אני לפני טיפול 15K ושקלתי לעבור לשמן סינטטי מלא כדי לשמור ולהאריך את חיי המנוע. מה שהדאיג אותי הוא ניזקי בוצה (שלהבנתי דגמי מרצדס סובלים מהם בארץ בלבד משום מה) העלולים להגרם כתוצאה מהחלפת סוג השמן.

דרך אגב, כמה חשוב לבצע החלפה נוספת לאחר 5K? פשוט עלות כל החלפת שמן אצלי ל LM סינטטי מלא היא כ 450 ש"ח...

פורסם

חיים,

אכן המחיר להחלפת שמן מנוע לרכב שלך הינו יחסית גבוה בגלל הקיבולת של 8 ליטר שמן עם החלפת מסנן שמן.

אתה יכול לרכוש שמן של חברת AGIP סינטטי מלא AGIP SINT EVOLUTION 5/40 שנחשב שמן מצויין ועומד בתקני קונצרן VAG ברחוב יצחק שדה במחיר של 110 שקל למיכל של 4 ליטר לפני מיקוח ולבצע את ההחלפה השניה בעצמך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...