Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אבי החליט כי הגיע הזמן להחליף את הרכב הישן (A3 '02 1800 ידנית) והגיע למסקנה כמעט ברורה- גולף TSI בעלת 160 כ"ס. אני אישית ניסיתי לדחוף לשירוקו בעלת אותו המנוע, ידנית- פחות איבזור אך נראית הרבה יותר מהנה לנהיגה ואסתטית, אבל איך לומר, פחות "זרם" לו. סיבה עיקרית נראית לי החלון האחורי אשר כמעט ומבטל את משמעות המראה האחורית.

ברצוני לשאול כמה שאלות בקשר לרכב זה.

- מקריאה באינטרנט שמתי לב לדעות מעורבות ביותר בקשר לאמינות המנוע בגולף GT TSI בעלת 170 כ"ס מהדור הקודם (שלא הגיעה לארץ). בעיקר הודעות שצצו פה ושם על מגדש טורבו שהתפוצץ לאחר מאמץ קצת מוגזם. גם יותר בכלליות, מנוע 1.4 כפול מגדשים עם מערך קלאצ' אלקטרומגנטי שמוציא 160 כ"ס זה הרבה "דחיסה". אני בטוח שVW השקיעו משאבים רבים בבדיקת המנוע לפני הוצאתו לשוק, ושבעיות כאלו תוקנו לפני תחילת שיווק הדור החדש, אך בכל זאת. בנוסף, האחריות היא רק לשנתיים. כשאני רואה שבקאיה (לדוגמא) מקבלים 7 שנים, זה קצת מפריע לי. האם יש לי סיבה להסס?

- האם יש אופציות אשר ניתן לקחת בנוסף לאבזור רמת ה- HIGHLINE?

- מה זה "חלון זכוכית בגג עם הפעלה חשמלית"? Sunroof סטנדרטי או גג זכוכית פנורמי אשר אינו נפתח אלא רק עולה קצת כמו שבשירוקו? ואם אפשר קצת פירוט על "משחב דרך מורחב".

- אילו צבעים נמצאים כרגע במלאי? וגם כן בקשר לגווני פנים (ישנם 2, בהיר וכהה, נדמה לי). כמה זמן נדרש לחכות לנוספים? (שאלה זו והשתיים האחרונות אולי טיפ טיפה מיועדות לחבר הפורום אשר נציג מכירות VW בארץ, אבל למה לא?).

היו לי עוד כמה שאלות אך שכחתי אותן כרגע, אם אזכר אכתוב מאוחר יותר. אשמח למידע וגם שתאמרו את כל אשר אתם חושבים על רכב זה.

תודה רבה!

בנוסף, האם זה נכון כי גרסת 122 הכ"ס משתמשת רק במגדש טורבו? או האם היא פשוט בעלת אותו מנוע אך מכוון לפחות כוח?

פורסם

לפי דעתי זה רכב מאוד מאוד אמין, הבעיה היחידה ששמעתי זה הבעיה במנוע TSI ספציפי מהדגם הקודם של הגולף. היה סיפור לאחד ישראלי שבסופו של דבר קיבל אחראיות לשנה נוספת בגלל כל הבעיות ברכב.

אבל בדגם החדש של הגולף, לא יצא לי לשמוע שום בעיה אלא רק מחמאות.

לגבי האחראיות שהיא שנתיים, אני חושב שזה מספיק וזה לרוב כמו בכל החברות הגדולות ( אודי , לקסוס וכדומה..) וזה נא בין שנתיים לשלוש שנים.

לשאר השאלות, אני לא בעל גולף החדשה - אז איני יכול לעזור לך , חוץ מלהגיד לך בהצלחה.

ובמחיר של הגולף, אולי שווה לך לבדוק באודי לגבי A3 1.8T - אני בטוח שתוכל להוריד אותם במחיר.

פורסם
לפי דעתי זה רכב מאוד מאוד אמין, הבעיה היחידה ששמעתי זה הבעיה במנוע TSI ספציפי מהדגם הקודם של הגולף. היה סיפור לאחד ישראלי שבסופו של דבר קיבל אחראיות לשנה נוספת בגלל כל הבעיות ברכב.

אבל בדגם החדש של הגולף, לא יצא לי לשמוע שום בעיה אלא רק מחמאות.

לגבי האחראיות שהיא שנתיים, אני חושב שזה מספיק וזה לרוב כמו בכל החברות הגדולות ( אודי , לקסוס וכדומה..) וזה נא בין שנתיים לשלוש שנים.

לשאר השאלות, אני לא בעל גולף החדשה - אז איני יכול לעזור לך , חוץ מלהגיד לך בהצלחה.

ובמחיר של הגולף, אולי שווה לך לבדוק באודי לגבי A3 1.8T - אני בטוח שתוכל להוריד אותם במחיר.

איזה בעיות אפשר לשמוע על דגם שאפילו לא חצי בארץ?..

פורסם

אחריות שנתיים זה סטנדרטי בצ'מפיון...אני זוכר שהיה "מבצע" שניתן לקנות שנה שלישית של אחריות.בדוק אם זה עדיין קיים.

לגבי אחריות 7 שנים בקאיה,שמעתי על זה וראיתי בפרסומות.נשמע תמוה משהו.לא רשום איפשהו באותיות קטנות שזה 7 שנים רק לחלודה\מנוע ולכל השאר אחריות 3 שנים סטנדרטית? :roll:

V5

פורסם
איזה בעיות אפשר לשמוע על דגם שאפילו לא חצי בארץ?..

תתפלא אבל אפשר.

מזדה החדשה בארה"ב - לכתבה מלאה http://news.walla.co.il/?w=/19/1471338

הדגם החדש של הגולף משווק בארץ מינואר אם אינני טועה , וכרגע אין בעיה - וזאת הייתה תשובה לגבי השאלה של הבחור.

בנוסף, האם זה נכון כי גרסת 122 הכ"ס משתמשת רק במגדש טורבו? או האם היא פשוט בעלת אותו מנוע אך מכוון לפחות כוח?

לגבי השאלה שהוספת בעריכה.

כן, הוא משתמש גם במגדש טורבו, והדגם של ה-160 כ"ס משתמש גם במגדש טורבו וגם במגדש על.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן בגולף TSI 122 כ"ס. זה היה טוב חזק ומהנה...אבל...לא מצדיק לדעתי את הפרש המחיר המתבקש. החלטתי לחכות עוד קצת, קצת..לדעתי מכסימום שנה. בטוח שיצרנים עממיים נוספים יכניסו את הטכנולוגיה החדשנית של הגולף במחירים שפויים יותר.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אחריות שנתיים זה סטנדרטי בצ'מפיון...אני זוכר שהיה "מבצע" שניתן לקנות שנה שלישית של אחריות.בדוק אם זה עדיין קיים.

לגבי אחריות 7 שנים בקאיה,שמעתי על זה וראיתי בפרסומות.נשמע תמוה משהו.לא רשום איפשהו באותיות קטנות שזה 7 שנים רק לחלודה\מנוע ולכל השאר אחריות 3 שנים סטנדרטית? :roll:

שלוש שנים פגוש לגוש ועוד 4 נוספות על חטיבת הינע שכוללת בעיקר גיר ומנוע. אחריות ניתנת להעברה ומגובה על ידי היצרן.

יש מספיק מכוניות שאחרי 5 שנים היו צריכים להחליף להם איזה סלנאויד או שסתום בגיר, וגם כאלה שדרשו פתיחת ראש. כך שאין לזלזל באחריות כזאת.

פורסם
יש פה מישהו בפורום שקנה אחת כזו חדשה.

זה השרשור שהוא פתח, תוכל לדבר איתו .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=262659

תודה על כל התגובות המהירות! קראתי כבר את שרשור זה, ואני סבור כי בעל הרכב לא ממש יוכל לענות לי על השאלות.

אוסיף שאלה: האם הדלק המומלץ לתדלוק על ידי VW הוא 98 אוקטן? אם כן, מה יכולות להיות ההשלכות של שימוש קבוע ב95?

פורסם

אישתי נוהגת ב-160 כבר 4 חודשים אז אני אנסה לענות:

אני מתדלק 95. לא נשמעו צילצולים וממש לא הרגשתי בעיות סחיבה. לא ניסיתי 98. היא מספיק מהירה גם ככה.

לא זוכר שיש אופציות שניתן להוסיף ב-highline.

"חלון זכוכית עם הפעלה חשמלית" זה סאנרוף סטנדרטי לחלוטין עם מנגנון הפעלה די מטופש. ידית עגולה שדורשת עדינות של מנתח כירורגי כדי לפתוח או לסגור לפוזיציה שאתה רוצה. אין אופציה לגג פנורמי, ומהיכרות עם פולקסוואגן אחרת עם גג פנורמי, זה גם לא מציאה גדולה.

צבעי פנים יש שניים בלבד. שחור ובז' מאוד בהיר. אנחנו בחרנו שחור, אחרת זה היה בז' עם כתמים גדולים של שוקולד.

אנחנו מאוד מרוצים מהרכב. הבעיה הגדולה איתו שהוא מעמיד בסכנה את הרשיון, אבל גם זה פתיר...

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

ישר נעלבתי שאתה חושב שאני לא יכול לענות, אבל התגברתי. לפני שרכשתי את הרכב לקחתי אותו לשתי נסיעות מבחן, אחת מהן ארוכה. אם קראת מה שכתבתי בשרשור האמור, אז אתה גם יודע שהיה לי את הדור הקודם (ולא, לא היו בעיות בטורבו או במנוע או בגיר). אם בכלל קראת בפורום או עשית חיפוש, אתה גם יודע שאת ה- 160 ניתן לשפר (אבל זה פוסל את האחריות) ל- 200 בקלות. לפני שרכשתי את הרכב הקודם קראתי בהמון פורומים (כולל בגרמנית) ומצאתי רק תלונה אחת על ה- DSG, שום דבר על הטורבו. על כל פנים, ראה תשובותיי באדום לוהט.

שלום רב

אבי החליט כי הגיע הזמן להחליף את הרכב הישן (A3 '02 1800 ידנית) והגיע למסקנה כמעט ברורה- גולף TSI בעלת 160 כ"ס. אני מסכים שה- A3 1.8T היא אפשרות לא רעה בכלל, כמו שמישהו אחר הציע לך, והייתי רוכש אותה לו היו לה חמישה כוכבי בטיחות וסאן רוף נורמאלי. אני אישית ניסיתי לדחוף לשירוקו בעלת אותו המנוע, ידנית- פחות איבזור אך נראית הרבה יותר מהנה לנהיגה ואסתטית, אבל איך לומר, פחות "זרם" לו. סיבה עיקרית נראית לי החלון האחורי אשר כמעט ומבטל את משמעות המראה האחורית.

ברצוני לשאול כמה שאלות בקשר לרכב זה.

- מקריאה באינטרנט שמתי לב לדעות מעורבות ביותר בקשר לאמינות המנוע בגולף GT TSI בעלת 170 כ"ס מהדור הקודם (שלא הגיעה לארץ). בעיקר הודעות שצצו פה ושם על מגדש טורבו שהתפוצץ לאחר מאמץ קצת מוגזם. גם יותר בכלליות, מנוע 1.4 כפול מגדשים עם מערך קלאצ' אלקטרומגנטי שמוציא 160 כ"ס זה הרבה "דחיסה". אני בטוח שVW השקיעו משאבים רבים בבדיקת המנוע לפני הוצאתו לשוק, ושבעיות כאלו תוקנו לפני תחילת שיווק הדור החדש, אך בכל זאת. בנוסף, האחריות היא רק לשנתיים. כשאני רואה שבקאיה (לדוגמא) מקבלים 7 שנים, זה קצת מפריע לי. האם יש לי סיבה להסס? שמע, אני החלפתי רכב לאחר שנתיים כי אני לא רוצה לנחש, אפילו שזה לא כלכלי ואין סיבה לחשוש. עם זאת, כדאי לדעת שמי שמטפל במוסכי היבואן מקבל אחריות של "רצון טוב" גם בשנה השלישית, מה שאומר השתתפות ניכרת בתיקון תקלות אם מתעוררות. אאודי נותנים ישר שלוש שנים.

- האם יש אופציות אשר ניתן לקחת בנוסף לאבזור רמת ה- HIGHLINE? רק התקנות מקומיות כמו חיישני רורס וכו'. היא כבר מגיעה עם ג'נטים, פנסי ערפל ושות'. אני מאוד ממליץ להתקין (ההתקנה מקומית, המוצר מקורי) דיבורית מקורית נשלטת מההגה. יש גם לא מקורית, שקנה החבר האחר בפורום עם 160, שנותנת מעט יותר מידע על גדישת הטורו, אבל לא מתאימה בול לשליטה מההגה וצריך עוד מתאם, ויש גם עוד שינוי שאני לא זוכר, שגרם לי להעדיף את המקורית.

- מה זה "חלון זכוכית בגג עם הפעלה חשמלית"? Sunroof סטנדרטי או גג זכוכית פנורמי אשר אינו נפתח אלא רק עולה קצת כמו שבשירוקו? ואם אפשר קצת פירוט על "משחב דרך מורחב". סטנדרטי.

- אילו צבעים נמצאים כרגע במלאי? וגם כן בקשר לגווני פנים (ישנם 2, בהיר וכהה, נדמה לי). כמה זמן נדרש לחכות לנוספים? (שאלה זו והשתיים האחרונות אולי טיפ טיפה מיועדות לחבר הפורום אשר נציג מכירות VW בארץ, אבל למה לא?). למעשה, יש שלושה גווני פנים, כולל קפה שלא הזכרת, תלוי בצבע החיצוני. ביולי מגיעה אוניה כך שהמלאי מתעדכן.

היו לי עוד כמה שאלות אך שכחתי אותן כרגע, אם אזכר אכתוב מאוחר יותר. אשמח למידע וגם שתאמרו את כל אשר אתם חושבים על רכב זה.

תודה רבה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ישר נעלבתי שאתה חושב שאני לא יכול לענות, אבל התגברתי. לפני שרכשתי את הרכב לקחתי אותו לשתי נסיעות מבחן, אחת מהן ארוכה. אם קראת מה שכתבתי בשרשור האמור, אז אתה גם יודע שהיה לי את הדור הקודם (ולא, לא היו בעיות בטורבו או במנוע או בגיר). אם בכלל קראת בפורום או עשית חיפוש, אתה גם יודע שאת ה- 160 ניתן לשפר (אבל זה פוסל את האחריות) ל- 200 בקלות. לפני שרכשתי את הרכב הקודם קראתי בהמון פורומים (כולל בגרמנית) ומצאתי רק תלונה אחת על ה- DSG, שום דבר על הטורבו. על כל פנים, ראה תשובותיי באדום לוהט.

אכן טעיתי כשחשבתי שאינך תוכל לענות, אני משער שזה מכיוון שרוב השאלות הינם בגוון אשר יתאים להענות אידאלית ע"י נציג מכירות. בכל מקרה, תודה על התשובות הענייניות ועל הלקח שלמדתי :-)

פורסם

בנוגע לאוקטן - זה תלוי ביחס הדחיסה.

בדרך כלל החל מיחס דחיסה מסויים מומלץ להשתמש ב98.

השאלה המרכזית בכל העניין הזה היא האם ה95 בארץ הוא באמת 95 והאם ה98 הוא 98 וזה כבר נושא לשרשור אחר.

צריך גם לבדוק לפי הנחיות היצרן .

סתם לדוגמא : בגולף GTI 150HP היצרן ממליץ על אוקטן מינימום של 95, וב180HP ממליץ כבר על 98.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...