Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וצהריים טובים,

אני אוהב לבדוק כל שבוע לחץ אוויר בצמיגים של המאזדה 3 שלי בכדי לוודא שהכל תקין,

אני בדרך כלל בודק בתחנת הדלק הסמוכה לביתי ששם יש להם מתקן לחץ אוויר עם תצוגה דיגיטאלית - לחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן של הרכב הוא 32 PSI, לחץ זה תמיד מילאתי.

שמתי לב בזמן האחרון שמשתמשים במתקן לחץ האוויר של התחנה תמיד יש הבדל, למשל אם אני ימלא גלגל מסויים ואחרי דקה ינסה למלא אותו באותו הלחץ בדיוק המתקן יראה לחץ שונה ויתקן למרות שמילאתי אוויר לפני דקה באותה המשאבה.

החלתתי ללכת להום סנטר ולקנות משאבה קטנה בתקווה שתיהיה עם סטייה קטנה משמעותית מהמתקן בתחנת הדלק,

קניתי משאבה של Volta שמגיעה עם מד לחץ מובנה ומתחברת למצית הרכב - המחיר הוא 109 ש"ח.

אוקיי חזרתי הביתה, שמתי את הרכב בחניה לפחות שעה בכדי שהצמיגים יתקררו ואז יצאתי למלא אוויר עם המשאבה החדשה-

הקטע המוזר הוא שהמשאבה החדשה הראתה שיש לי כ-35 PSI בכל הגלגלים, הורדתי לחץ ל 30 PSI ומלאתי ל 32 PSI עם המשאבה החדשה, אחר כך יצאתי לנסיעת מבחן בשטח פתוח\בבניה ועשיתי פניות חדות, נכנסתי במהירות לכיכר שהוא עדיין ללא תנועה, ובדקתי את ההאצה ואת איכות ההרגשה כאשר הרכב נוסע על מהמורות בכביש משובש

האוטו הרגיש יציב להפליא, פתאום הרגשתי שההגה מחובר לכביש, יותר קליל, האוטו לא החליק בכלל בסיבובים החדים מה שכן היה מחליק מאוד בקלות כאשר מילאתי לחץ אוויר בתחנת הדלק.

השאלה שלי היא כזאת- הגלגל לא ניראה לי מלא מספיק באוויר לטעמי למרות הרגשת הנסיעה הטובה והעלתי לכאן תמונה בכדי לשאול אם זה נראה בסדר - לא הייתי רוצה לסכן את נוסעי האוטו, יכול להיות שלמרות ההרגשה הטובה הלחץ לא תקין.

יכול להיות שאני מרגיש את ההגה יותר מידי? - כל מהמורה מרעידה אותו במקצת אבל מרגישה הרבה יותר נוח מבחינת הקפיצה של האוטו, האם זה יכול להעיד על לחץ אוויר נמוך מידי?

בתודה רבה, עדי

אחורי.jpg

קידמי.jpg

אריזה.jpg

מוצר.jpg

פורסם

ונ.ב, השאלה הגדולה!. על מי לסמוך, מתקן לחץ האוויר של תחנת הדלק או מתקן לחץ אוויר פשוט..?:shock::?::idea:

פורסם

שאלתי שאלה דומה לפני מספר ימים http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261038 וקיבלתי מספר תגובות אשר יענינו אותך. -לפי מה שאתה מתאר, לחץ האוויר הנוכחי מתאים לרכב וגם תואם את מפרט היצרן. כך שענית בעצמך על השאלה, לא כדאי לסמוך על מתקן לחץ האוויר של תחנות הדלק. -השיפור באיכות הנהיגה שתיארת נובע מלחץ אוויר מתאים לרכב ולנהיגה שלך. לא נראה כי יש לך איזה סיבה לחשוש. אבל כדי להיות בטוח, בצע את הדברים הבאים: 1. בדוק את התנהגות הרכב בפניות, כפי שתארת, לאחר נסיעה ארוכה. לחץ אוויר נמוך מדי יחמם את הצמיג ואת האוויר בתוכו והתנהגות הרכב תשתנה. 2. בדוק שוב את לחץ האוויר בפנצ'ריה והשווה למד הלחץ שלך. 3. בדוק עיכשוו את סימני השחיקה בצמיג, שחיקה במרכז הסוליה מעידה שלחץ אוויר היה גבוה מדי. 4. אם תשמור על הלחץ החדש, בדוק שוב עוד מספר חודשים את סימני השחיקה. שחיקה בצדדי הסוליה תעיד כי לחץ אוויר היה נמוך מדי.

פורסם
שאלתי שאלה דומה לפני מספר ימים http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261038 וקיבלתי מספר תגובות אשר יענינו אותך. -לפי מה שאתה מתאר, לחץ האוויר הנוכחי מתאים לרכב וגם תואם את מפרט היצרן. כך שענית בעצמך על השאלה, לא כדאי לסמוך על מתקן לחץ האוויר של תחנות הדלק. -השיפור באיכות הנהיגה שתיארת נובע מלחץ אוויר מתאים לרכב ולנהיגה שלך. לא נראה כי יש לך איזה סיבה לחשוש. אבל כדי להיות בטוח, בצע את הדברים הבאים: 1. בדוק את התנהגות הרכב בפניות, כפי שתארת, לאחר נסיעה ארוכה. לחץ אוויר נמוך מדי יחמם את הצמיג ואת האוויר בתוכו והתנהגות הרכב תשתנה. 2. בדוק שוב את לחץ האוויר בפנצ'ריה והשווה למד הלחץ שלך. 3. בדוק עיכשוו את סימני השחיקה בצמיג, שחיקה במרכז הסוליה מעידה שלחץ אוויר היה גבוה מדי. 4. אם תשמור על הלחץ החדש, בדוק שוב עוד מספר חודשים את סימני השחיקה. שחיקה בצדדי הסוליה תעיד כי לחץ אוויר היה נמוך מדי.

תודה על התגובה, אכן הרכב מגיב בצורה יותר טובה בפניות חדות, אבדוק זאת בצורה יותר טובה מחר, גם כן אם יש סימני שחיקה - למרות שהצמיגים האלה בני 3 שבועות כי הצמיגים הקודמים בטיפול של ה60K היו גמורים לגמרי.

פורסם

כאשר יש ויכוח בין שניים, צריך שיבוא עוד אחד ויכריע מי הוא הצודק.

כרגע יש סוג של קונפליקט בין מד הלחץ שבתחנת הדלק לבין מד הלחץ שרכשת. מה שאני מציע לעשות זה לאחר שמדדת לחץ בעזרת אחד מהם (לא משנה איזה), קח מד לחץ שלישי ובדוק פעם נוספת. כעת תוכל לדעת מי מהשניים הקודמים הוא בן-בליעל ומי צדיק אורגינל.

לעצמי הבאתי מחו"ל מד לחץ דיגיטלי. הוא עלה לי משהו כמו 10$, ולאחר שבדקתי אותו לפי השיטה לעיל, גיליתי רק בהשוואה לתחנת דלק אחת סטיה של 0.1PSI, בעוד שלעומת שאר המדים שבדקתי איתו לא התגלתה כל סטיה.

זאת הוכחה מספיק טובה בשבילי שהמד הפרטי שלי אכן מכוייל כהלכה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כאשר יש ויכוח בין שניים, צריך שיבוא עוד אחד ויכריע מי הוא הצודק. כרגע יש סוג של קונפליקט בין מד הלחץ שבתחנת הדלק לבין מד הלחץ שרכשת. מה שאני מציע לעשות זה לאחר שמדדת לחץ בעזרת אחד מהם (לא משנה איזה), קח מד לחץ שלישי ובדוק פעם נוספת. כעת תוכל לדעת מי מהשניים הקודמים הוא בן-בליעל ומי צדיק אורגינל. ****לכן מומלץ להשוות את מד הלחץ הפרטי מול מכשיר המשמש בפנצ'ריה...*** לעצמי הבאתי מחו"ל מד לחץ דיגיטלי. הוא עלה לי משהו כמו 10$, ולאחר שבדקתי אותו לפי השיטה לעיל, גיליתי רק בהשוואה לתחנת דלק אחת סטיה של 0.1PSI, בעוד שלעומת שאר המדים שבדקתי איתו לא התגלתה כל סטיה. זאת הוכחה מספיק טובה בשבילי שהמד הפרטי שלי אכן מכוייל כהלכה. *** לא מדויק, למד לחץ ישנם מספר רב של פרמטרים הנוגעים לדיוק, אבל הבסיסים הם: -הראשון הוא הדיוק הבסיסי. משמעו, מה הסטיה מהערך הנמדד האמיתי כרגע בזמן המדידה. -השני הוא ההיזדקנות. משמעו, מה הסטיה מהערך הנמדד האמיתי לאורך חיי המכשיר. אם תרצה להמשיך להתבסס על מדידות המכשיר שלך, רצוי שתבדוק אם המכשיר מכוייל כהלכה עוד שנה. להזכירך, סטייה של כ 3% במדידת לחץ הצמיג משמעה סטייה של 1 PSI בצמיג ממוצע. ***

פורסם

והנה התשובה: קניתי היום מד לחץ אנלוגי מברזל בעלות של 40 ש"ח במיוצר taiwan-לא סיני באוטו דיפו, המוכר אמר שהוא מדוייק ולא צריכה להיות בו סטייה כלל, בדקתי את האוויר בצמיגים וכולם היו 32 PSI בדיוק!,

לסיכום, מאוד מאוד הפליא אותי עד כמה לחץ האוויר מוסיף לנוחות הנסעיה בלי שום קשר ליציבות האוטו שאת זה ידעתי,

הלחץ היה גבוהה מידי עד עכשיו וההגה היה באמת קצת נוקשה והבומים בחורי הכבישים היו כואבים לגב הרבה יותר מעכשיו.

ובכל תחנת דלק יש רמת דיוק שונה של מד לחץ האוויר שלה, יכול להיות מדוייק מאוד או בסטייה של 3 PSI כמו שהיה אצלי.

תודה רבה ושבוע טוב לכל חברי הפרום.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקווה שזה לא ישן מידי הפוסט..

הייתה לי תחושה דומה אצלי ברכב וקריאת הפוסט הזה רק גורמת לי לחשוש יותר..

תוכל בבקשה לתת המלצה למשאבה הזאת או דומה לה?

• תוכן חדש...