Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קריאה בפורום החלטתי על רכישת מד לחץ אוויר לצמיגים.

אשמח להמלצה למד לחץ טוב (רצוי עד 100 ש"ח אבל אם יש צורך אז יותר) והיכן לקנות אותו.

פורסם

ניתן להשיג מדי לחץ איכותיים של חברת מישלן. אני לא יודע להגיד לך בדיוק היכן.

היום יש גם כאלו דיגיטליים שניתן להזמין מחו"ל במחירים סבירים.

מה שכן אל תחסוך ותקנה כאלו סיניים זבל (כמו שמוכרים בל.כ. למשל) כי הם לא שווים כלום.

דעתי האישית- לגשת לטכנו צינור, לקנות שעון איכותי ללחץ אוויר, לקנות לו מעטפת גומי להגנה ולבקש ממנו להכין לך צינור עם מתאם מהיר לונטיל (כמו של הפנצ'ריות). לדעתי זה מדוייק מאד מבלי לשלם על השם של מישלין.

פורסם

אני שוקל לקנות משאבת לחץ אוויר קטנה ניידת מיכוון ששמעתי שהמשאבות של תחנות הדלק לרוב מזייפים מאוד

השאלה האם משאבת לחץ קטנה ופשוטה מהום סנטר או חנות דומה בעלות של עד 150 ש"ח תיהיה יותר מדוייקת מהמשאבות בתחנות הדלק ?

פורסם

תודה אביב, זה משהו שלא חשבתי בכלל לעשות.

אבל במחשבה שניה, אולי כדאי לבצע זאת בצורה אחרת:

להוסיף למערכת מתאם (צינור) בצורת T.

1. לחלק השמאלי יתחבר צינור עם מתאם מהיר או מתאם הברגה לונטיל.

2. לחלק הימני יתחבר צינור עם ונטיל.

3. לחלק המרכזי יתחבר השעון ללחץ אוויר.

בצורה כזאת, אוכל לחבר את החלק הימני למשאבה (בתחנת דלק או משאבה ניידת) ואת החלק השמאלי לצמיג, בצורה כזאת אוכל למלא ולמדוד לחץ בו זמנית. חיבור החלק השמאלי בלבד לצמיג יאפשר למדוד את הלחץ בצמיג.

מה דעתך?

פורסם

בתחנות הדלק הישנות (כבר כמה שנים לא ראיתי אפילו אחד כזאת) היו משאבות אם תצוגה אנלוגית (מחוג) וכיוון גס ולא מדויק.

לאחרונה ברוב התחנות מותקנות משאבות חדשות עם תצוגה דיגיטאלית. משאבות מהסוג הזה מדויקות בהרבה מהקודמות.

ברשותי מד לחץ פשוט (כנאה סיני, ללא שם) שנרכש בשנת 96 (יחד עם הרכב). מד לחץ נבדק במכשיר מאוחד,

ונמצא מדויק ממה שיכולתי לצפות.

מאז המשאבות "הדיגיטאליות" אין בו כלל שימוש, כי אין בכך צורך.

רבים המבנים התחום ממלאים מעט יותר לחץ מהמלצות היצרן (2 PSI בערך). ודיוק יתר ממש לא דרוש כאן.

בהצלחה

פורסם

רעיון מעניין ולמעשה אני מכיר מישהו שעשה משהו דומה.

מה שכן בצד שבו אתה מתכוון להרכיב dummy של ונטיל קח בחשבון שתצטרך לקמבן קצת כי אין משהו מוכן כזה. הכי קרוב שאני מכיר זה ונטיל עם צינורית מתכת, כזה שמשמש ברכבים עם דאבל ג'אנט לצמיג הפנימי.

מעבר לזה כדאי לחבר אותו דרך ברז כך שהמכשיר הזה יוכל לשמש לך גם לבדיקה בלבד ללא מילוי אוויר.

Jenk זה שהתצוגה דיגיטאלית ממש לא אומר שמה שהוא מציג נכון. אם יש בו תקלה או שיצא מכיול התוצאה זתהיה שגויה באותה מידה.

אנשים חייבים להבין שזה שיש תצוגה דיגיטאלית בכלי מדידה זה רק אומר שיותר קל לקחת מהם קריאה בדידה, אך בהחלט לא אומר שהם מדוייקים יותר. אגב אם כבר מדברים על זה, כאשר רוצים לראות משהו דינאמי או תהליך לעיתים קרובות שימוש במכשיר מדידה אנאלוגי הרבה יותר נוח.

פורסם
בתחנות הדלק הישנות (כבר כמה שנים לא ראיתי אפילו אחד כזאת) היו משאבות אם תצוגה אנלוגית (מחוג) וכיוון גס ולא מדויק.

לאחרונה ברוב התחנות מותקנות משאבות חדשות עם תצוגה דיגיטאלית. משאבות מהסוג הזה מדויקות בהרבה מהקודמות. לא ממש, בן שתי תחנות שונות, בהן מותקנות משאבות חדשות עם תצוגה דיגיטאלית, גיליתי הפרשים של יותר מ 2 PSI.

ברשותי מד לחץ פשוט (כנאה סיני, ללא שם) שנרכש בשנת 96 (יחד עם הרכב). מד לחץ נבדק במכשיר מאוחד,

ונמצא מדויק ממה שיכולתי לצפות.

מאז המשאבות "הדיגיטאליות" אין בו כלל שימוש, כי אין בכך צורך.

רבים המבנים התחום ממלאים מעט יותר לחץ מהמלצות היצרן (2 PSI בערך). ודיוק יתר ממש לא דרוש כאן. ממש לא מסכים איתך, אני ממלא אוויר כדי לשפר את התנהגות הרכב ולא לפי המלצות היצרן. גיליתי כי התנהגות הרכב בפניות משתנה דרמטית בהפרשי PSI בודדים. כמו כן, מומלץ לקרוא את המאמר "איך לכוון לחץ אוויר בגלגלים לשיפור הביצועים - מאת:Moti - Miata R" http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=60884 בהצלחה

ההערות באדום

פורסם

יותר מ-2, כמה 2.0003 ?

אתה מבין שגם באותה משאבה אם תנפח 4 צמיגים אז יהיה הפרש ביניהם.

ועם תעשה סיבוב ותבדוק שוב, אז ההפרש יהיה עוד יותר מזה.

אם אתה יודע כמה לחץ אוויר דורש רכב מסוים, יותר טוב מהמלצות היצרן, אולי כדאי שתלך לעבוד כמהנדס לחץ אוויר?!

אולי ניראה לך שזה יותר טוב, זה כבר משהו אחר

במטוסי קרב לא מדייקים על PSIים ספורים, למרות שמהירויות והלחצים יכולים להגיע גם פי 6 ויותר.

אז, בואו נהיה מציותים, ננפח פעמיים בשבוע, ולא נסחף

יום טוב

פורסם

Jenek תראה, כנראה שאנחנו לא ממש מסונכרנים.

אתה מבין שגם באותה משאבה אם תנפח 4 צמיגים אז יהיה הפרש ביניהם.

ועם תעשה סיבוב ותבדוק שוב, אז ההפרש יהיה עוד יותר מזה.

אני לא בדיוק מבין למה התכוונת ולא נשמע לי נכון "הפרש ביניהם" למעט אולי אם המשאבה דפוקה. ד"א, אם בהפרש הלחצים אתה אולי מתכוון ללחצים שונים בסרנים שונים אז זה המצב הרצוי.

אם אתה יודע כמה לחץ אוויר דורש רכב מסוים, יותר טוב מהמלצות היצרן, אולי כדאי שתלך לעבוד כמהנדס לחץ אוויר?!

אולי ניראה לך שזה יותר טוב, זה כבר משהו אחר

אני לא מהנדס לחץ אוויר אבל לפני שאתה נסחף בצע שני דברים:

1. נסה לקחת פניה חדה במהירות נמוכה (30-40 קמ"ש) ונסה לא לאבד שליטה כאשר דופן הצמיג מתעקמת. לי זה קרה ברכב ליסינג כאשר ניסיתי להשיג רמזור צהוב בצומת ריקה וכמעט עברתי לנתיב השני...

2. קרא וישם את המאמר "איך לכוון לחץ אוויר בגלגלים לשיפור הביצועים"

במטוסי קרב לא מדייקים על PSIים ספורים, למרות שמהירויות והלחצים יכולים להגיע גם פי 6 ויותר.

אז, בואו נהיה מציותים, ננפח פעמיים בשבוע, ולא נסחף

אתה לא ממש מבין על מה מדברים פה. כשאתה על הכביש, בין אם במשפחטומטית יפנית או ברכב ספורטיבי טהור, כל הקשר שלך לכביש מסתכם בשטח גומי הקטן מבלטה. צמיג אשר אינו מנופח בצורה המתאימה (לא המלצות היצרן או מה שכתוב על המשאבה) מקטין את יכולת ההאצה/ההיגוי/בלימה שלך. אנשים משקיעים הרבה בשמן מנוע משובח, נוזל קירור איכותי, צמיגים ספורטיבים ושיפורים נוספים כדי לשפר את התנהגות הרכב. בשבילי, השיפור המהיר, הפשוט והזול ביותר הוא מציאת לחץ האוויר האופטימלי לרכב/צורת נהיגה שלי ושמירה עיליוו.
פורסם

חבר'ה,

מד-לחץ שמשרת אותי כבר 10 שנים נקנה בארץ תוצרת אנגליה בצורת עיפרון הינו אמין ביותר.

פשוט ללא שום מכניקה וצינורות קומפקטי.

בתקופה של 20 שנים היו לי הרבה שעונים ולצערי הם סתם תופסים נפח והפשוטים מתקלקלים מהר ולא מדוייקים.

ist2_6021846-car-tire-air-pressure-guage-on-white.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
חבר'ה,

מד-לחץ שמשרת אותי כבר 10 שנים נקנה בארץ תוצרת אנגליה בצורת עיפרון הינו אמין ביותר.

פשוט ללא שום מכניקה וצינורות קומפקטי.

בתקופה של 20 שנים היו לי הרבה שעונים ולצערי הם סתם תופסים נפח והפשוטים מתקלקלים מהר ולא מדוייקים.

איפה אוכל לקנות כזה וכמה יעלה?, תודה.

פורסם

אני זוכר כאלה (במנה מאוד דומה) בח"א, המשמשים שנים ארוכות, ללא בעיה.

רק שהשחיקה של "הסרגל" לאחר שנים גורמת לירידה בדיוק.

כמו שכתבתי לפני, PSIים ספורים, שאין להם חשיבות

• תוכן חדש...