Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר מפח הנפש שעברתי עם הרכב האחרון שלקחתי למכון בדיקה(ראה דיון בפרום), שנראה ונסע לא רע בכלל עד שנחשפו כל הליקויים בבדיקה, הייתי רוצה לנסות ולאתר את הבעיות החמורות לפני שאני מוציא 450 ש"ח על הבדיקה.

שיהיה ברור, אקח כל רכב למכון בדיקה לפני הקניה, אך אם אפשר כבר לפני הבדיקה לגלות שהרכב עבר תאונה קשה, או שהגיר מת, אז עדיף לחסוך את הזמן והכסף..

השאלה עולה במיוחד לאור המקרה הנוכחי, בו המוכר אומר שהרכב עבר תאונה, אך לא יודע האם הייתה פגיעת שלדה. כמו כן טוען שלא יכול להתחייב על כלום כי לא מבין בזה מספיק..אבל מוכן להיות גמיש במחיר אם ימצאו ליקויים. הבעיה היא, שמבחינתי יש ליקויים שפוסלים את הרכב, ללא קשר להורדה במחיר. לכן לפני שאני מגיע לראות את הרכב, הייתי רוצה לשמוע לעצתכם.

מה אני יכול לבדוק בעצמי כדי לנסות ולאתר את הדברים הפשוטים שמלמדים על תאונה קשה שהרכב עבר, או על בעיה בגיר או במנוע ?

אני יודע שלא ניתן להפוך למכונאי באמצעות התכתבות בפורום, אבל עדיין אשמח לעצות שימושיות :)

* במקרה זה מדובר בפיז'ו 206

תודה מראש !

פורסם

"רוצה לנסות ולאתר את הבעיות החמורות לפני שאני מוציא 450 ש"ח על הבדיקה."

זהו שכאן הטעות,אתה יכול לאמת פרטים עם רישיון הרכב או מקסימום לגלות איזה וינקר שרוף או צמיג שחוק. דברים חמורים מגלים באמצעות ציוד מתוחכם.

אם אתה מכיר עצמך כלא מבין אז אל תקח רכב שבעליו לא מוכן להתחייב על דבר מנימלי כמו שלדה.

תנהג ברכב אם הוא ידני -תעביר הילוכים,תראה שהם עוברים חלק בלי "מכות" כאלה.

אם הוא אוטו' תראה שההילוכים עוברים חלק ,בלי "זריקות" ,בלי "דיליי".

Gn'f'R

פורסם

אפשר ללכלך ברכיים, ולא במובן המקובל :wink:.

מתכופפים מתחת לחלק הקדמי והאחורי של האוטו ומחפשים סימני צביעה/יישור/תיקון בקצוות הרכב, על הפלסטיקים על הפחים, בפגושים וכו'.

כמו כן פותחים דלתות ומביטים על החלקים השייכים לגוף הרכב (עמודים וכו', לא הדלתות. אלה לא מעניינות כי ניתנות להחלפה). אם צבועים - לברוח.

כמובן שלא תגלה את כל הליקויים לבד, אבל לפחות חלק מהם כן ניתן.

גיר - כמו שנאמר - דפיקות חריגות, הרגשה של "החלקה במקום".

מנוע - נוזל קירור ולא מים (זהירות ! אין לפתוח פקק אלא אם המנוע קר. לא לפתוח פקק במנוע שעבד יותר מדקה!), להזיז את הרכב ממקום חנייתו (אם חנה יותר מחצי שעה) ולבדוק שאין סימני נזילות על הכביש.

הכי חשוב - לא להתבייש לבקש מבעל הרכב לחתום על התחייבות על החזר הוצאות הבדיקה אם תתגלה פגיעת שילדה. זה מסנן ראשוני. לא הסכים - לעבור הלאה.

פורסם

תסתכל גם על הקווים של הגלגלים (קידמי יחסית לאחורי), האם הם מסודרים ישר אחד יחסית לשני ולמרכב, שאין זוויות מוזרות.

תעבור על כל הפלסטיקים החיצוניים, פגוש קידמי, הרשת השחורה שנמצאת מאחורי לוחית הרישוי, תראה שהכל מחובר טוב ואין קליפסים שבורים, הקוים בין המתכת לפלסטיקים ישרים.

תסתכל בתא המנוע, איפה שהבולמים מחוברים לשלדה, שאין שם ריתוכים מוזרים, קומבינות ונזילות ברדיואטור, חיפוי אחורי של הפנסים שלם.

חלון אחורי (אם אתה מחפש 3 דלתות) - תבדוק את המסגרת שלו מבפנים, האם היא לא צבוע בצבע שונה.

תפתח ותסגור את הבגאז', תראה האם הוא נסגר טוב (על הדרך חפש חלודות בתעלות של מכסה תא המטען)

ואל תתבייש, תכין לעצמך רשימה מלאה של כל הדברים שיש לבדוק בבית, מראש. תעבור על כל הרשימה בזמן שאתה בוחן את הרכב, בלי לזלזל ולפסוח על אף סעיף. בדרך כלל אם רואים אוטו שחיפשת הרבה זמן, אז אפשר לשכוח ולפסוח על כל מיני דברים חשובים בגלל התלהבות.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

eran26, שמר ויואב, תודה רבה :-)

אלה בדיוק העצות שחיפשתי. בדיקות פשוטות יחסית שיכולות לחשוף ליקויים משמעותיים.

כמו כן הבנתי שמומלץ להסתכל מתחת לשטיח בתא מטען כדי לחפש ריתוחים, צביעה או פח שאינו ישר. דבר שמלמד על תאונה. בנוסף הבנתי שיש לפתוח את מכסה המנוע, ולהסתכל על הדפנות ועל הרדיאטור מקדימה, כדי לוודא שהכל ישר ולא מעוקם.

eran26 - מסכים איתך שהמצב האידיאלי הוא כאשר המוכר מתחייב על הכל, או לפחות על גיר/מנוע/שלדה. אבל מוכרים רבים חוששים להתחייב מפאת אי הבנה בסיסית או אי ידיעה אמיתית. כמו שאמרת בעצמך, הרי יש דברים שגם המוכר לא ידע להגיד לי ללא בדיקה של איש מקצוע.

במקרה זה המוכר טוען כי אינו מבין מספיק, אבל הציע לראות את הרכב ולהבין לבד שהרכב במצב טוב(מה שאפשרי רק עד גבול מסוים כמובן). כמו כן למוכר יש ספר טיפולים, השאלה היא האם ממנו ניתן ללמוד על תאונות בהן הרכב היה מעורב ? או על בעיות גיר/מנוע ?

במידה והרכב טופל במוסך מורשה, אז למיטב הבנתי ניתן להגיע לשם עם המוכר ולבקש את היסטוריית הרכב. אך במקרה זה הרכב ממש לא חדש, לכן אני בספק שטופל במורשה..

אשמח לעצות שימושיות נוספות !

תודה מראש.

פורסם

אם זה היה כל כך פשוט אז לא הייתה עבודה למכוני הבדיקה , מובן שיש בדיקות ראשוניות של בדיקת עישון במנוע , נסיעה ובדיקת תפקודי הגיר וההגה , מצב פנים הרכב וחיצוניותו (צבע/ פח) , אין תחליף כמובן מבדיקה מעמיקה של מכון בדיקה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...