Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום לקחתי רכב למכון בדיקה, ואת תוצאותיה אני מצרף כאן כקובץ. אבקש שתסתכלו בו ראשית, כדי שתוכלו להבין את המשך הדברים שמתבססים על תוצאות הבדיקה.

-------------------

בעקבות ממצאי הבדיקה, לקחתי את הרכב גם למספר בעלי מקצוע רלוונטים כדי לנסות ולאמוד את עלות התיקונים. בסיכומו של יום עלו הממצאים הבאים:

- מערכת פליטה : לדברי מומחה אגזוזים, כנראה שיש דליפה כלשהי, כי הצנרת חוברה לא בצורה איכותית(כשמסתכילם מלמטה מבחינים בזה בקלות), אך לדבריו זה לא קריטי. כמו כן, לאחר חיבור מחשב התברר שאין בעיה בממיר קטליטי(למרות מה שכתוב בממצאי מכון הבדיקה), אך הפנו אותנו למוסך מורשה(שהיה סגור) כדי לבדוק את הקניסטר, אולי בו הבעיה - עד כמה זה חמור, וכמה זה יכול לעלות ?

- סרן קדמי ומערכת היגוי - יש צורך לעשות כיוון פרונט.

- שילדת מרכב - משמעות גבוהה: תיקונים בגג ומשקופים - כנראה בעקבות תאונה, אבל מה ההשלכות והמשמעות של זה ?

כמו כן, פחח הסביר שכל הרכב נצבע(ולא בצורה הכי איכותית, אם כי קשה להבחין בבעיות צבע מבלי שיודעים מה לבדוק) כמו כן הוחלפה כנף ימנית ומכסה מנוע. בנוסף הפחח אמר שרואים ע"פ בדיקה הסתכלותית של המנוע כי נגעו בכל האזור שצמוד לכנף ימין(כנראה זה היה ביחד עם החלפת הכנף). מכאן הסקתי שהרכב היה מעורב בתאונה לא קטנה(אם כי ללא פגיעת שאסי).

- מערכת קירור - מזגן לא עובד, ויש בעיה במערכת איוורור פנימי(לא יודע מה זה אומר כי האיוורור על פניו כן עובד). בדיקה העלתה שחסר גז. אבל בלי לבצע בדיקה מעמיקה יותר לא ברור אם זו הבעיה, כי יכול להיות שזה גם מדחס, או אולי אפילו מעבר לזה - מה זה יכול להיות? כמה זה יכול לעלות?

- יש עוד תיקונים קטנים שמגיעים לכ-700-800 ש"ח (גומיות בציריות, כיוון פרונט, איפוס מחשב וכו').

עד כאן החלק הטכני.

כללי: מדובר ברכב ידני מסוג סיאט, הרכב בן 6.5 ללא ספר טיפולים, הרכב גמע 140K ק"מ. המוכר מחזיק בו כשנה וטוען שכלל לא היה מודע לכך שהרכב היה מעורב בתאונה, וכי חלקים כלשהם הוחלפו(נראה לי בחור ישר, אבל זה לא משחק תפקיד כרגע). בעקבות כל הממצאים, המוכר מוכן להוריד 4000 ש"ח מהמחירון. אם כי עדיין אני ממש לא בטוח שזה יכסה את כל ההוצאות, וזה בלי לדבר על הורדת ערך בעקבות התאונה. יש לי עוד מספר שאלות נקודתיות, אך קודם הייתי רוצה לשמוע את דעתכם הכללית.

תודה מראש, וחג שמח !!

תוצאות_בדיקה.jpg

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ועל כל זה הוא מוכן להוריד רק 4K ? חתיכת חצוף.

בליכל קשר לא הייתי ממליץ להתקרב.

תיקוני שלדה משמעותיים בגג ובמשקופים ? צביעה של כל הרכב ? מ'זתומרת כנראה עקב תאונה ? אז עקב מה ? יש מצב שהרכב עבר אפילו התהפכות כשהוא היה חדש. בכל מקרה זה שווה הורדת מחיר דראסטית.

תיקונים מחופפים של מערכת הפליטה ? כנראה שהוא מתעלל באוטו והוא חטף מכות למטה ועוד הוא התקמצן על התיקונים, כמו שאני מניח שעשו עם כל בעיה אחרת באוטו.

מזגן לא תקין ? אולי הלך המדחס ? סיפור של אלפי שקלים.

רכב חדש יחסית ועם הרבה קילומטראז' שספג נזקים משמעותיים, עם תחזוקה לקויה ובלי ספר טיפולים.

בקיצור הייתי מייעץ לך להתרחק כמו מאש, או כמו מישהו כתב פה לפני כמה ימים - לא הייתי נוגע בו בטלפאתיה !

פורסם

הבחור מעליי, הכל בסדר לא צריך להיות דרמטי

לפותח השרשור,

כל הצביעה והחלפת חלקי פח כאלו ואחרים במידה והותקנו אות וקנו כמו שצריך לא מהווים בעיה

לי מפריע רק נושא המשמעות הגבוהה על הגג והמשקופים, היו שם ריתוכים?

לגבי הצבא המלא לרכב ,במידה וזה לא כסתח של משהו שקשור למשפט הקודם שלי, זה שטויות

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לדעתי - תעבור הלאה.

רציתי לכתוב לך תשובה מנומקת וארוכה למה כדאי לך לעבור הלאה אבל האמת היא שאין לי מושג מאיפה להתחיל.

אם בכל זאת תרצה לרכוש אותו תוריד את המחיר משמעותית כלפי מטה. תיקון המזגן יכול להגמר בכמה אלפים טובים, כנ"ל התקלה במערכת ניהול המנוע. בולמ"ז חלשים, תושבות גמורות וכו' וכו' וכו'. יש השקעה לא קטנה כדי להחזיר אותו למוטב, וגם אחרי כל ההשקעה הזאת תישאר עם רכב שעבר תאונה רצינית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתמול בהגדה קראנו שבני ישראל יצאו ממצרים בבהילות.

אתה התרחק מהרכב הזה במהירות גבוהה יותר ותשאיר אותה ל BENJ שירכוש אותה.

אם במחירון היא 100 ב 50 לא הייתי רוכש אותה אלא אם אתה רוצה להישאר איתה עד סוף ימיך.

שום קוסם או רופא אליל לא יכול להחיות סוס מת

חג שמח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

והעיקר שאתה ענייני, לא מגזים, שומר על פרופורציות ונצמד לעובדות.

גם אני הייתי ממשיך הלאה בשל התיקונים בשילדה אבל לא צריך להגזים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
הבחור מעליי, הכל בסדר לא צריך להיות דרמטי

לפותח השרשור,

כל הצביעה והחלפת חלקי פח כאלו ואחרים במידה והותקנו אות וקנו כמו שצריך לא מהווים בעיה

לי מפריע רק נושא המשמעות הגבוהה על הגג והמשקופים, היו שם ריתוכים?

לגבי הצבע המלא לרכב ,במידה וזה לא כסתח של משהו שקשור למשפט הקודם שלי, זה שטויות

בן

הפרטים המדוייקים

אתמול בהגדה קראנו שבני ישראל יצאו ממצרים בבהילות.והשאירו שם את האגו הנפוח שלהם ואמרות הסרק הלא קשורות, מה שאתה לא עשית,פעם הבאה לצאת יותר לאט

אתה התרחק מהרכב הזה במהירות גבוהה יותר ותשאיר אותה ל BENJ שירכוש אותה.-תודה רבה אבל אני אישית מסודר

אם במחירון היא 100 ב 50 לא הייתי רוכש אותה אלא אם אתה רוצה להישאר איתה עד סוף ימיך.

שום קוסם או רופא אליל לא יכול להחיות סוס מת

חג שמח

ישה,

אני לא יודע מה פשר הכתיבה שלך או מאיפה הגעת פתאום, אני כן יודע שלפני שאני כל כך נחרץ בדעתי, בטח בפורום כזה, אני בודק את העובדות, יתרה מזאת אני לא כותב סתם שטויות או התייחסויות לא ענייניות כשם שאתה עשית כרגע.

אני לא יודע מאיפה השתמע שאני ממליץ לרכוש/או לא לרכוש את הרכב, אני כן מעוניין לדעת מה בדיוק נסגר עם במשקופים והגג,שגם לדעתי נפגעו כתוצאה מתאונה של התהפכות, גם אני כנראה לא הייתי רוכש את הרכב הזה

וכמו שכבר רשמתי, במידה והכל קשור אחד בשני והיו ריתוכים באיזור הגג גם אני לא הייתי רוכש את הרכב.

לא צריך להיות דרמטיים ,כל רכב שני שעולה פה ויש לו את השריטה הכי קטנה כולם מתחילים להלחיץ אץ הקונה כאילו הוא קונה קופסת שימורים(מה שבמקרה הזה נכון).

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

חברים תודה לכולכם על ההתייחסות !

ל-benj: לא ידוע לי אם היו ריתוכים במשקופים ובגג. כשהפחח נשאל עד כמה זה חמור, אז מתשובתו הבנתי שהשאלה שיש לשאול זה לא עד כמה זה חמור, אלא עד כמה המוכר מוריד על זה מהמחירון..

מרוח התגובות שלכם הבנתי שקיים קונצנזוס שאין מה להיכנס להרפתקה עם הרכב הזה(לפחות לא במחיר כזה). על אף שהרכב נראה טוב מאוד בעיני מבחוץ ומבפנים(ואני לא אומר את זה על כל רכב), אני נאלץ להסכים אתכם :-(

כשחשבתי על הדברים בדעה צלולה, לאחר שפגה התלהבות הקניה הראשונית, הבנתי שגם הנחה של 6000 ש"ח עדיין לא מבטיחה בכלל שאכסה את עלות התיקונים, וזה מלי להתחשב בירידת הערך בעקבות התאונה. הרי רק המזגן יכול לעלות 4K ש"ח.

אם המוכר היה מתחשב בעלות התיקונים ומוריד ערך בעקבות התאונה, אז אולי היה מה לדבר.

מה שמפחיד, זה איך כמעט ונפלתי בפח. הרי אם לא הייתי הולך למכון בדיקה, ולאחריו לבעלי מקצוע שונים, אז אולי הייתי מסתפק בהנחה של 500-1000 ש"ח, ומגלה בדיעבד שרק כדי ליישר קו עלי להוציא 8000 ש"ח, ובמעמד מכירה עתידית של הרכב הייתי גם מגלה שיש להוריד עוד כ-15-20% על תאונה רצינית שעבר.

הרבה תודה על התגובות,

חג שמח !

פורסם
הפרטים המדוייקים

ישה,

אני לא יודע מה פשר הכתיבה שלך או מאיפה הגעת פתאום, אני כן יודע שלפני שאני כל כך נחרץ בדעתי, בטח בפורום כזה, אני בודק את העובדות, יתרה מזאת אני לא כותב סתם שטויות או התייחסויות לא ענייניות כשם שאתה עשית כרגע.

אני לא יודע מאיפה השתמע שאני ממליץ לרכוש/או לא לרכוש את הרכב, אני כן מעוניין לדעת מה בדיוק נסגר עם במשקופים והגג,שגם לדעתי נפגעו כתוצאה מתאונה של התהפכות, גם אני כנראה לא הייתי רוכש את הרכב הזה

וכמו שכבר רשמתי, במידה והכל קשור אחד בשני והיו ריתוכים באיזור הגג גם אני לא הייתי רוכש את הרכב.

לא צריך להיות דרמטיים ,כל רכב שני שעולה פה ויש לו את השריטה הכי קטנה כולם מתחילים להלחיץ אץ הקונה כאילו הוא קונה קופסת שימורים(מה שבמקרה הזה נכון).

בן

בן יקר

בוא נתחיל ראשון ראשון אחרון אחרון

מהתגובה שלך הראשונה יותר ברור שאתה בעד רכישת הרכב ולא כנגד הרכישה בתגובתך האחרונה אתה נגד הרכישה , מה שרבים וטובים בפורום כך הגיבו וגם אני בדעתם על אף שאיני נחשב בין הטובים.

יצחק לוי השמאי במחירונו כותב לגבי רכב אחר תאונה" ירידת ערך מ 0% עד 55% ". בנוסף מדובר בסיאט שרמת הסחירות שלו וירידת הערך שלו ידועים לכולםם

הרבה זמן לא ראיתי דו"ח בדיקת רכב כה גרוע ועזוב את הכסת"חים הרגילים. הכל לקוי פרט לוינקרים וצמיגים.

אתה מוכן להסביר את המשפט הראשון שכתבת ומרקרתי לך אותו באדום למען הבהירות, ולגבות אותו בעובדות אחרות.

אחרי שתעשה זאת אני גם אענה לך כדי שתבין מהיכן הדג משתין.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
חברים תודה לכולכם על ההתייחסות !

ל-benj: לא ידוע לי אם היו ריתוכים במשקופים ובגג. כשהפחח נשאל עד כמה זה חמור, אז מתשובתו הבנתי שהשאלה שיש לשאול זה לא עד כמה זה חמור, אלא עד כמה המוכר מוריד על זה מהמחירון..

חג שמח !

לטעמי, לי יותר קריטי עד כמה זה כן חמור ,כי מין הסתם מגיעה לך על פגיעה כזו הנחה ומשמעותית, אבל שום הנחה לא תוכל לתת מדד לעד כמה הרכב יהיה בטיחותי מאכשיו, והמשמעות של ריתוכים במקומות הללו היא פשוט מקריסה בתאונה הבאה.

ישה, במשפט שסימנת התייחסתי למה שרשמתי קודם לכן ואף הדגשתי זאת גם-ובקצרה,אני שאלתי שאלה ולא קבעתי את דעתי בנוגע לרכב,אתה הסקת בצורה לא ברורה כי אני הייתי רוכש את הרכב וגם עשית זאת בצורת חצי עקיצה ובטח ובח שלא בתום לב.

אתה טענת במילותייך שלך שישאיר לי את הרכב לרכישה ,כאשר בכלל לא יעצתי האם לרכוש או לא לרכוש אלה ניסיתי לעמוד על הדברים החשובים לטעמי מסך הדברים שהעלה פותח השרשור והאם יש קשר בינהם(ראה ממורקר באדום)

אם אתה בוחר להיות דרמטי זה בסדר, נוסף על כך שהנחת הנחות כאלו ואחרות על האם הייתי רוכש/לא רוכש את הרכב ללא שום ביסוב.

אין צורך להראות לי מאיפה משתין הדג,בכל מקרה לא על ידך ויתרה מזו אני לא בא להתווכח איתך,כי גם אני כנראה לא הייתי רוכש את הרכב הנ"ל, ולוי יצחק בבקשה בו נשאיר אותו בחוץ.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

בן היקר שלום

התגובה הראשונה לשרשור ( ויש לזכור מטרת פותח השרשור הייתה האם לברוח מן הרכישה או לא ) הייתה קטילה של הרכב תוך שהכותב מנתח את הממצאים שהובאו בדו"ח בצורה יפה. ומסקנתו ברח מהרכישה

תגובתך הייתה , "הכל בסדר לא צריך להיות דרמטי" ואח"כ חוות דעת "מלומדה" כמו " לא מהווה בעיה " " זה שטויות "

אחרי זה באו עוד 3 תגובות שכולם היו בדעה, ברח מהרכישה.

אז באה דעתי ברח מהרכישה , ואם יש מישהו שלא רואה את הדברים כך, לדוגמה כמוך , תן לו לרכוש מכונית שכזו.

ואז כתבת שתי הודעות אחרות שבהן אתה מסכים כי אין לרכוש את הרכב. פליק פלק לאחור שמזכה במדליית זהב באולימפיאדה.

לאחר שהגעת למסקנה שבה החזיקו כל המגיבים כולל אנוכי הקטן, כולל הציטטה הזו שנכתבה על ידיך " כי מין הסתם מגיעה לך על פגיעה כזו הנחה ומשמעותית " לא קיבלתי שום הסבר איפוא כתבתי שטויות. ואתה מוזמן שנית לגבות את טענותיך ואם אינך מסוגל לעשות זאת להיות גבר ולהתנצל.

המחירון היום הוא המלצה ומכוניות במצב טוב ומעלה נמכרות מתחת למחיר המחירון בהפחתה של 15-20%. הוסף על זה את הסחירות של הסיאט הוסף על זה את מצב המכונית הירוד + שפע התאונות שהיא עברה, ואז הפחתה של 50% היא מחיר מצויין עבור המוכר. אני גם בחינם לא הייתי לוקח אותה אלא רק לחלקים אם הייתה לי סיאט דומה .

ועכשיו לנימוס. כניסה דרך הפרופיל הייתה מגלה לך שגילי 62 וגילך 24. כך שבזמן שאתה עוד לא היית בתכנון אני כבר סיימתי לנהוג על עשרות רכבים בנסועה שעולה על מיליון ק"מ ללא תאונה טפו טפו בלי עין רעה חמסה חמסה . הלשון בה אתה משתמש היא לשון פוגענית ויתרה מכך היא מעידה על רמתך הנמוכה גם בדרך ארץ . לגבי רמתך בנושאי רכב קיבלנו את התשובה כבר במהלך השרשור.

גם אם אתה לא מסכים לדעתו של יצחק לוי וזה לגיטימי בהחלט, עדיין בנושאי רכב ושמאות לדעתי לא תגיע להבנתו גם בעוד 60 שנה

במהלך השרשור קיבלתי ה"פ מאדם שכותב כאן במשך שנים ושאני מעריך מאוד את דעתו שכתב לי אל תתעצבן ויתרה מכך אל תתייחס לכותב זה ושטויותיו והבטחתי לו כי כך אעשה פרט לתגובה אחת נוספת שאותה אני מסיים כאן.

חג שמח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

האמת שאני מתפלא ממש מהתגובות שיש פה.

הרכב הזה גמור, בחיים לא הייתי מתקרב אליו.

עזוב את זה שהוא כנראה התהפך או משהו בסגנון, הוא קרוע וכנראה ננהג על ידי אחד שחושב שהוא נוהג במסלול ראלי.

בחיים אבל בחיים לא. אל תמהר בקניית רכב, תהיה חכם...

• תוכן חדש...