Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(הערת ההנהלה: הדיון הזה פוצל מדיון בנושא התוכנית "טסט ראשון". נא לא להגיב בשרשור זה בנושא התוכנית "טסט ראשון". לינק לדיון בנושא "טסט ראשון": http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254615 )

אחרי מופע האימים המוטורי [אני רק נזכר בו וכבר יש לי דמעות ממה שהאילדיס הולך לעולל לנו בראשון על הבוקר], לא פלא שכולם מתלהבים.

נכון, "זורם", "משעשע". אבל גם חלול.

און הוא עתונאי ובגלל זה היו לי ציפיות שהוא ישתמש במנוף הענק שנתנו לו למשהו יותר גדול מהעברת דירה של רווקה+חתול. לצערי זה לא קרה ולא יצאתי מהתוכנית עם שום אינפוט חדש או שעלול לעניין מישו שלא חבר בקרזפורום.

אז מה היה לנו?

1. קליאו ספורט יותר טובה מ-207gti - ממש חידוש!! [ואף מילה על איך הדור החדש מול דור המייסדות, מה שבאמת מענין].

2. רכב עירוני צריך גיר אוטומטי [בארץ שאני מתגורר בה רב הזמן, שבה יש מלא עירוניות, היו מתים מצחוק].

3. שג'יפ גדול וממוגן פטור מנסיעה על שבילים [שרק על זה מגיע נו-נ-נו] ויכול להשכיב מדרגת חול [אם זה היה סלע הוא היה משאיר שם את כל הטמבון האחורי].

4. שאנחנו לא מסוגלים ליצור שום דבר מקורי ואם באנגליה סלב עושה הקפה אז גם כאן זה חייב להיות [למה??].

5. שמאזדה 3 שהיתה בג'נווה היא רכב חדש שיימכר טוב [ולא שזה בסה"כ פאקינג פייסליפטינג].

מישו היה פעם במסעדה של השף איל שני [נדמה לי ששמה סאלון]?? האיש מאוהב בתדמית שנוצרה לי כאיש העגבניות אז כל הערב הוא עומד וחותך עגבניות במקום לקחת איזה ילד שיעשה את זה ולהתרכז בדברים חשובים יותר. אותו דבר קרה עם און, שאני מבין שהוא נהג מרוצים [איפה??], שהכי חשוב לו זה להראות שהוא נהג גבר-גבר במקום לערוך תוכנית שיכולה לענין לא רק מי שמחפש לראות החלקות על מסלול.

במילה אחת:: פספוס.

בשתי מילים:: לא רלבנטי.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
5. שמאזדה 3 שהיתה בג'נווה היא רכב חדש שיימכר טוב [ולא שזה בסה"כ פאקינג פייסליפטינג].

לגבי המזדה, דבר ראשון קובי אמר שאין הרבה חידושים, אבל אמר שהיא כן תהיה בטוחה יותר ושהיא תגיע אלינו עם המנועים 1600 שכולם פה אוהבים והגיר האוטומטי. זה שזה יהיה הרכב הנמכר ביותר, הם יצאו מנקודת הנחה שזה מה שיקרה כי זה מה שקורה היום וכמו שאמרת זה רק שינוי צורה וכל השאר נשאר אותו הדבר (לכן אין סיבה שהרכב הזה לא יהיה הצלחה כמו הקודם).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אגב - מאזדה 3 החדשה היא ממש לא "בסך הכל פייסליפט".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תסביר לי, במטוטא:: למה מזדה 3 חדשה לגמרי ולא פייסליפטינג?? כי הבוס שלך הוא חבר של הבוס של סוכנות מזדה??

פורסם

ותסביר לי, במטוטא:: למה מזדה 3 חדשה לגמרי ולא פייסליפטינג?? כי הבוס שלך הוא חבר של הבוס של סוכנות מזדה??

עם המלאים האדירים שיש לאותו יבואן עם המאזדה 3 הישנה (זאת אגב הסיבה שהרכב עוד לא החל להיות משווק בארץ-לעומת הדגם הקודם שהגיע בדיוק עם ההשקה העולמית), אני חושב שאם באמת התיאוריה ההזויה שלך על הקשר בין היבואן למו"ל (שהיא אגב יותר מטופשת מהתאוריה של מנחם בן על השלום) הייתה נכונה אזי דווקא היבואן היה מבקש להדגיש שהרכב החדש הינו למעשה "מתיחת פנים" ולא דגם חדש לחלוטין, הרי אז הוא היה מפחית את ההתנגדות של הלקוחות לקניית הרכב היישן.

בלי קשר, "לתיק השקנאי" שעלית עליו, התוכנית הייתה פשוט מצוינת ואני מאוד נהנתי לצפות בה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
או-קיי, נפל לי האסימון. אתה כתב במגזין אוטו והתוכנית בדיוק ברמה של המגזין:: לא תורמת כלום למבינים ולא מענינת את ההדיוטות.

ותסביר לי, במטוטא:: למה מזדה 3 חדשה לגמרי ולא פייסליפטינג?? כי הבוס שלך הוא חבר של הבוס של סוכנות מזדה??

אוקיי, נפל לי האסימון: אתה אדם גס רוח שלא ממש מעוניין להקשיב לאחרים, ובטוח שאצלו ורק אצלו הצטבר כל הידע. מענין את מי זה מזכיר לי... תעשה קצת שיעורי בית, חביבי, לגבי המאזדה3 ותראה שהיא אכן חדשה, בדיוק כפי שהגולף 6 חדשה. אתה יכול ורשאי להביע דעה עד כמה היא שונה או לא מהקודמת (אולי אחרי שאתה - או מישהו אחר - יזכה לנהוג בה??), אבל מבחינה פורמלית היא בהחלט חדשה.

עם המלאים האדירים שיש לאותו יבואן עם המאזדה 3 הישנה (זאת אגב הסיבה שהרכב עוד לא החל להיות משווק בארץ-לעומת הדגם הקודם שהגיע בדיוק עם ההשקה העולמית), אני חושב שאם באמת התיאוריה ההזויה שלך על הקשר בין היבואן למו"ל (שהיא אגב יותר מטופשת מהתאוריה של מנחם בן על השלום) הייתה נכונה אזי דווקא היבואן היה מבקש להדגיש שהרכב החדש הינו למעשה "מתיחת פנים" ולא דגם חדש לחלוטין, הרי אז הוא היה מפחית את ההתנגדות של הלקוחות לקניית הרכב היישן.

בוא לא נסחף. קודם כל, עוד לא היתה השקה עולמית. שנית, היבואן בחיים לא היה עושה דבר כזה: להפחית מערכו של דגם חדש שעומד להגיע רק כדי להפטר ממלאי קיים?? אל תשכח שהוא צריך אחר כך לחיות כמה שנים טובות עם הדגם הבא... מנהל שיווק שהיה עושה את זה היה מפוטר בו ביום.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לא דברתי על כך שהיבואן יפחית את חשיבות או את ההתקדמות של הדגם החדש למול הקודם, אולם אני בטוח שבשלב זה (כתוצאה מהמלאי העצום שיש למאזדה עם הדגם היישן) הדבר האחרון שהוא ירצה זה התחלת פרסום ומתן דגש בעיתונות על הגעת דגם חדש לחלוטין. במקרה הטוב הוא היה מקווה שבשלב זה הדבר לא יפורסם ואם כן, שזה לא יחשב לדגם חדש, על כן התאוריה של הבחור שכתב את זה, בנקודות הזמן הנוכחית, לא נראית לי סבירה בכלל. ברגע שהרכב החדש יגיע והמלאי של הדגם הקודם יגמר, אזי אין ספק שהיבואן יבחר להציג את הרכב כחדש וכמתקדם ביותר.

אגב, הדגם הקודם שווק בארץ כחודש לאחר השקתו בעולם, כאשר הדגם של הליסינג (שם היה ליבואן מלאי עצום) הגיע כמעט שנה אחרי. היבואן בחר להציג ולשווק את הרכב על פי המלאי של הדגם הקודם, כיום שהמלאי הוא משמעותית גדול יותר, יש לי תחושה שהמצב יהיה זהה. הרכב יגיע רק אחרי שהמלאי של הרכב הנוכחי יגמר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לגבי המאזדה3 ותראה שהיא אכן חדשה, בדיוק כפי שהגולף 6 חדשה. אתה יכול ורשאי להביע דעה עד כמה היא שונה או לא מהקודמת (אולי אחרי שאתה - או מישהו אחר - יזכה לנהוג בה??), אבל מבחינה פורמלית היא בהחלט חדשה.

"מבחינה פורמלית" מענינת את התחת שלי ואת מחלקת המודעות ב"עתון" שלך. אותי מענין מבחינה מהותית ומהבחינה הזאת גם מזדה 3 וגם גולף 6 אינן אלא מתיחות פנים ציניות, שמנצלות את העובדה שהעולם שורץ היום "עתונאים" כמוך כדי למכור לציבור כל מה שהיצרן שלהן חפץ -- ועוד לרקוד מסביבה כפי שעשה ה"עתונאי" ההוא בתוכנית.

פורסם
ולסיום בקשר למאזדה - על מה, למען השם, אתה מדבר? .

על זה שהפלטפורמה זהה, והמנועים זהים וכל השינוי הוא ברמה של פייסליפטינג [לפחות לפי העתונות הצרפתית והבלגית והגרמנית]

פורסם
צר עולמך כעולמה של נמלה.

על זה שהפלטפורמה זהה, והמנועים זהים וכל השינוי הוא ברמה של פייסליפטינג [לפחות לפי העתונות הצרפתית והבלגית והגרמנית]

אתה מדבר על צר עולמו ????

רוני שאל על מה אתה מדבר ואני מאמיו שהוא התכוון למה שאמרת על יבואן והעורך של הגה (שאין מצב שדני מושחט כמו לוי יצחק) .

ועדיין מר "דור" ,

מי אתה ,מה אתה והמכין באת שאתה כזה איכותי ?? האם זה מנחם מהאח הגדול :-D???

.

רוני

תן לבחור להזדהות ורק אז תגיב כי מעבר לזה זה כמו לענות לקיר :arrow:

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
תעשה קצת שיעורי בית, חביבי, לגבי המאזדה3 ותראה שהיא אכן חדשה

עשיתי שיעורי בית. הנה מה שיצא:

המאזדה 3 ה"חדשה" חולקת את אותה פלטפורמה עם ה"ישנה".

בסיס הגלגלים של שתיהן זהה. הרוחב זהה. הגובה זהה עד כדי ס"מ בודד, האורך דומה מאוד (גם C5 שאחרי מתיחת הפנים שונה מ- C5 דור ראשון, והיצרן לא חולם להגדיר אותה כמכונית חדשה), מימדי תא הנוסעים זהים.

זה לא מספיק ברור שזו אותה מכונית?

אז אפשר לקרוא את מה שהיצרן בעצמו מספר בהודעה לעיתונות (התרגום שלי) :

There was no need to reinvent the MAZDA3's chassis design because the first generation achieved distinction as the best available in the compact class in terms of driving enjoyment, handling, and all around poise. Subtle and tuning changes were the order of the day.

ובעברית:

לא היה כל צורך להמציא מחדש את תכנון השלדה של המאזדה 3 מפני שהדור הראשון התבדל כטוב ביותר בקבוצת הקומפקטיות במונחי הנאה מנהיגה, התנהגות ואיזון כולל. שינויי כיוונון מעודנים היו סדר היום.

אלה המילים של אנשי השיווק של מאזדה שאומרים בצורה הכי ברורה שיש - "זאת השלדה של המאזדה 3 הקודמת, עם שיפורים".

בהמשך ההודעה לעיתונות הם מפרטים מהם אותם שינויים. למשל, שמסרק ההגה מחובר כעת בשלוש נקודות עיגון במקום בשתיים, מה שאפשר להתקין מחברי גומי רכים יותר כדי לצמצם את הויברציות בעת מעבר על משטחים גסים...

מסקנתי משיעורי הבית שהכנתי שהמאזדה 3 החדשה היא מתיחת פנים של המאזדה 3 המוכרת.

אבל מבחינה פורמלית היא בהחלט חדשה.
פורמלית היא יכולה להיות מעבורת חלל אבל בפועל היא גרסה מתוחת פנים של אותה מאזדה 3 שכולנו למדנו להכיר ולהוקיר.

עיתונאי רכב לא אמורים להתרשם מלהג של אנשי פרסום.

מה רצית שמאזדה יגידו?

"רצינו מכונית חדשה אבל המנהלים בפורד לא אישרו לנו בגלל הפסדי העתק של הקבוצה?"

פורסם

ארנון,

זה שמזדה 3 החדשה מבוססת על הקודמת לא הופך אותה ל-Face lift של הקודמת.

Face Lift הוא שינויי עיצוב מינוריים, בד"כ בפנסים ובפלסטיקה שונה.

הקליאו B דור ראשון ושני הן דוגמא טובה ל"מתיחת פנים" ואילו סקודה אוקטביה דור ראשון ושני הן דוגמא לשני דגמים שאפשר היה לטעות ולחשוב שמדובר במתיחת פנים של השניה, אבל בפועל אלו שתי מכוניות שונות.

אם אני לא טועה, יש הגדרה מקובלת אצל יצרני הרכב מתי הרכב הוא דגם חדש או מתיחת פנים, ההגדרה מבוססת על אחוז החלקים שהוחלפו או עברו שינוי.

טל, אתה זוכר מהו האחוז הזה? אם אני לא טועה הוא סביב ה- 40% או 50%.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...