Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום בערב היתה לי ביקורת משטרה משונה, ורציתי לשאול אם עוד מישהו נתקל בתופעה - והאם מישהו יודע מה פשרה...

תאור המקרה:

אני פניתי לנתיבי איילון דרום במחלף השלום (הגעתי מכיוון עזריאלי). בצד הדרך אחרי הטרמפיאדה עמדו כמה ניידות, ושוטר אחד עמד בצד וסימן לי לעצור. דרך אגב - לא עשיתי שום דבר בעייתי או חריג, אז הנחתי שזאת סתם ביקורת שגרתית.

אז ניגש אלי השוטר וביקש רשיון נהיגה, רשם משהו בגיליון שהיה לו (אני מניח שרשם פרטים), ואז הגיע החלק המשונה - הוא שאל מספר טלפון ונראה שרשם גם אותו.

אז החזיר לי את הרשיון ונפרדנו לשלום :-)

מישהו נתקל בביקורת שביקשו ממנו מספר טלפון?

ומה בכלל יש למשטרת התנועה לעשות עם המספר טלפון שלי? (מילא אם זאת היתה שוטרת חמודה...)

תודה,

ניר

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אתמול נסעתי עם חבר ללימודים בדרך חזרה מהטכניון הביתה, בשעות הערב המאוחרות.

בדרך בר יהודה (נשר) כחול מדים מסמן לנו לעצור (הוא נהג, זה היה רכב שלו).

השוטר מבקש רישיון נהיגה, ומושך את הזמן ליד הניידת.

הנהג, שהיה צריך להפקיד צ'ק בבנק נמאס להמתין ברכב, יוצא מהרכב, ניגש לשוטר ואומר לו: "טוב אני זז לבנק, תעשה את הבדיקות שלך בינתיים" והשאיר את המנוע עובד, עם איתות שמאל עובד ואורות פועלים.

צמד השוטרים הסתכלו אחד על השני, ואני שנשארתי ברכב התחלתי לצחקק לעצמי. השוטר ניגש אליי עם הרישיון ואומר: "טוב, טוב, תביא לו את זה, סעו".

אגב, מרוב הלם השוטר לא ביקש שום טלפון. אחד הבדיקות הכי משעשעות שיצא לי להיות נוכח בהם.

פורסם

את חבר שלי עצרו לבדיקה כזאת כולל ינשוף ,לפי דברי השוטרת הטלפון נועד לאיזשהו סקר שלהם .

כמובן שהטלפון היה מפוברק ולא אמיתי .

Subaru Impreza 2.0R AWD

פורסם

שום סקר. זה רק כדי ששוטרים לא ירשמו סתם בדף.

היו מקרים ,שהם לא עשו בדיקות וסתם רשמו מספרי רכב. כך אפשר לבדוק שבאמת היה מפגש .

אם יש לך בעיה למסור מספר, תזרוק סתם מספר. הם לא ממש צריכים אותו.

Omnia mea mecum porto

פורסם

מדובר על יכולת איכון הרכב ומהירותו ע"י הרשת הסלולרית במקרה הצורך.

רוצה להאמין שזה למקרה שיאלצו לחפש אותך כי נחטפת ולא לאימות דוחות מהירות....

מדינת משטרה (גם ממני לקחו את המספר)

אייל

BMW M135I

פורסם

אם ירצו לבצע איכון אז הם ידעו גם למצוא את המספר טלפון האמיתי שלך זה לא ממש קשה.

במיוחד שהשם שלך מופיע בחברת סלולר תחת מספר הת"ז שלך.

אני לא הייתי מוסר את המספר טלפון שלי לכל אחד,אפילו אם הוא שוטר.

אם הם צריכים את מספר שלי שיחייגו 144

פורסם

מבקשים מספר גם כשמתקשרים לדווח על מפגע בכביש , לפעמים הם מתקשרים חזרה כדי לשאול איך היה השירות .

ובאמת השירות משתפר , פעם ראשונה שהתקשרתי הייתה איפשהו ב2002 , והאחרונה השבוע , בהחלט יש הבדל בגישה.

על הדרך אני ממליץ לכם להפוך את זה למנהג קבוע , אם יש מפגע אמיתי ומסוכן על הכביש היתקשרו 100 ודווחו , הם מטפלים בזה די מהר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
מדובר על יכולת איכון הרכב ומהירותו ע"י הרשת הסלולרית במקרה הצורך.

רוצה להאמין שזה למקרה שיאלצו לחפש אותך כי נחטפת ולא לאימות דוחות מהירות....

מדינת משטרה (גם ממני לקחו את המספר)

אייל

אני לא חשוב שניתן לאכן בכל הרשתות הסלולריות , בפלאפון אני חושב שלא ניתן .

לדוגמא ב GSM המס' הסלולרי שלך הוא לא יותר מכלום , יש אם אני זוכר נכון עוד 3 גורמים חשובים .

אני אני זוכר אז זה IMEI IMSI והקללה האחרונה ה TMSI .

המס' הוא לא יותר מכלום ברשת .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

שבוע שעבר גם אותי בדקו עם הינשוף ואחרכך רצו טלפון אמרתי לשוטר , שמע אני לא יודע מה אתה אוהב אני לא בקטע , בחיוך ונסעתי .. תאמת אם לא היתי יודע שעושים את זה לא היתי נותן לו אבל קראתי על זה אז זרמנו

פורסם
אני לא חשוב שניתן לאכן בכל הרשתות הסלולריות , בפלאפון אני חושב שלא ניתן .

לדוגמא ב GSM המס' הסלולרי שלך הוא לא יותר מכלום , יש אם אני זוכר נכון עוד 3 גורמים חשובים .

אני אני זוכר אז זה IMEI IMSI והקללה האחרונה ה TMSI .

המס' הוא לא יותר מכלום ברשת .

ניתן לאכן אותך בכל רשת סלולרית, ודווקא פלאפון שהבאת כדוגמא לא משתמשת בזיהוי הזה.

IMEI - International Mobile Equipment Identity כלומר, המספר הטבוע של המכשיר בו אתה משתמש (ניתן להקביל את זה למס. שילדה ברכב או MAC ADDRESS ברכיבי מחשב).

IMSI - International Mobile Subscriber Identity כלומר , המספר (ברשת של הספק שלך) המשוייך לכרטיס ה-SIM שלך, והוא למעשה מספר הזהות שלך ברשת העולמית. ניתן ע"י פקודה בודדת במתג לקבל את מספר המנוי המשוייך לאותו IMSI.

TMSI - Temporary Mobile Subscriber Identity כלומר, מס. הזהות הזמני שלך תחת מתג התקשורת שתחת שטח הכיסוי שלו אתה נמצא. כאשר אתה נע מאיזור כיסוי של מתג ברשת למתג אחר (ואין זה משנה אם מדובר על הרשת "שלך" או שאתה בנדידה), לאותו מתג יש "בנק" של מספרים זמניים (נמצא בבסיס הנתונים הקרוי VLR - Visitor location registry), שניתן לכל המכשירים המצויים תחת איזור הכיסוי של אותו מתג. המתג הזה מקושר אל בסיס הנתונים של הספק (HLR-Home location registry) המכיל את כל הנתונים על המנוי (IMSI, IMEI, השירותים להם זכאי המנוי, ועוד).

ברגע שמדליקים את הטלפון או עוברים תחת איזור הכיסוי של אותו מתג, המתג "מודיע" לבסיס הנתונים של הספק (אותו HLR) שהטלפון הספציפי הזה נמצא תחת איזור הכיסוי שלו, וכל מי שיתקשר מרחבי העולם למספר זה - יופנה מעתה אל המתג, כל עוד המנוי לא עבר למתג אחר.

כל מה שכתבתי עד עתה הוא ברמת המיתוג של הרשת.

האיכון מתבצע גם ברמת הרדיו (הרי טלפון סלולרי הוא מקלט ומשדר בסופו של דבר), כי יחד עם האות של הטלפון עצמו, נשלח גם מידע ברשת על האתרים (אנטנות) מולם עובד הטלפון. על פי עוצמת הקליטה היחסית מול כל אתר (דרושים לפחות 3 אתרים לביצוע מדוייק של איכון) ניתן לחשב את מיקומו הכמעט מדוייק של כל מכשיר.

בקשר למשטרה - זה הנוהל שיש להם. טיפשי למדי, אבל אני מוכן לתת אפילו את מספר הטלפון של אחותי אם יעזבו אותי בשקט. :?

• תוכן חדש...