Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, חברים יקרים.

כבר חלפו כשלושה חודשים מאז התקנת המערכת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=213707

אבל יש בה שני נקודות תורפה בעייתיות מבחינתי.

1. מיקום הטוויטרים המקורי:

מעבר לכך שההפרשים במרחק היחסי, בין כל אחד מהטוויטרים לאוזן שלי, הוא גדול [השמאלי מאד קרוב, הימני מאד רחוק], הדשבורד גם משופע כלפי חוץ, ואז הימני גם רחוק וגם מנגן "החוצה ממני".

TC, אקולייזר, משחקים בקרוס.. משפרים, אבל לא מספיק..

2. 2WAY/3WAY:

לאחר שמיעה של כמה וכמה מערכות של סטים 3WAY, אני יכול לומר בבטחה שחסר לי מיד טוב במערכת. אני אוהב את ההייבריד, אוהב את המידבאסים, אוהב את הטוויטרים, אבל חסר לי שם משהו. חסר לי מיד..

משום שאך לפני שלושה חודשים, הותקנה המערכת על רכיביה ובניותיה, בתקציב שמתחתי - תוך כדי – פעמיים, בקפיצות של כמה אלפיות, אני רוצה הפעם, [נאיבי, אה?], לתקצב מראש בלי לחרוג יותר מדי. [טוב, אולי בקטנה:wink:] יש עוד כמה הוצאות נחמדות עכשיו על הפרק, חוץ מזה..

נראה לי שלפי העניין נבנה תקציב, נתחיל ב3-4K, וניזרום.

אז ככה:

• טוויטרים:

אפשרות א', קורות. אני חושש שגם על הקורות יהיה לי את הסרט הזה עם הטוויטרים, כי גם הקורה L קרובה מאד לעומת מרחק קורה R, אז אולי נשחק עם הזוויות? אחד אוף ואחד און אקסיס? זה הגיוני?

אפשרות ב', לנצל את זה שכנראה הבניה למידים תהיה בקיקים, ונבנה שם כבר גם לטוויטרים? תהיה חתיכת one point source שם.

אפשרות ג', בניית פודים קטנים על הדשבורד שיכוונו בצורה לא סימטרית, על מנת למנוע את האפקט הבעייתי של הקירבה של צד L.

• מידים: כרגע, [עד מעבר אפשרי עתידי, לסט שלושה חלקים מלא שאני מקווה שיצדיק איזה שירשור בעצמו:lol:] אני רוצה לשלב בהייבריד שלי מידריינג', שמחד גיסא יהיה מיד מצוין, ומאידך, שלא יאפיל על שאר האלמנטים. צריך שיהיה איזה יחס הגיוני ביניהם. אני מעריך שהתגובה האינסטינקטיבית תהיה CDM. יש רעיונות נוספים? או שלא לחפש 'ביצים מרובעות', ופשוט ללכת עליהם וזהו.

• הגברה: כיון שאני רוצה להמשיך את תצורת ההגברה האקטיבית, אני צריך זוג ערוצי הגברה נוספים לצורך הטרי אמפ. משהו שישתלב לי עם כל העוגה. אשמח לקבל רעיונות והמלצות.

• פרוססור / קרוס: כאן יש התלבטות האם להוסיף פרוססור כדי לשלוט 4WAY בצורה מיטבית, או לנצל ולשלב את הקרוס שב9887, עם הקרוס שבמגבר/ים, או להשתמש בקרוס ה3WAY של המכשיר בלבד ע"י פיצול יציאת הסאב והפיכתו ל"דמוי WAY4".

• סיכום: יתכן והמעבר ל3WAY, בהגברה אקטיבית מלאה, כולל בניות למידים וטוויטרים, יחרוג בצורה משמעותית מהתקציב לפרוייקט השדרוג הזה, ולכן הצעות לחלוקת הפרוייקט / מעבר בשלבים, יתקבלו בשמחה.

• תודה רבה מראש על עזרכתם.

צביקה.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צביקה,

לגבי אפשרות א' - הגיוני מאוד - אני עשיתי את זה במערכת הקודמת לפני שהתקנתי HU עם TC.

את הטוויטר הימני הפניתי לחלוטין למרכז השמשה ואת השמאלי און אקסיס כמעט מוחלט - התוצאה היתה שיפור משמעותי בסאונד, כמעט ולא היה לי צורך בTC - הבעיה, MT22 מאבד לחלוטין את הפירוט שלו ברגע שאתה חורג איתו את ה45 מעלות מהאון אקסיס.

עברתי לטוויטרים רחבים (אלו שיש לי בחתימה) ושני דברים קרו - הראשון הוא הרחבת רוחב הבמה ע"י יכולת ציור יותר טובה והשני מפרט טוב יותר.

השימוש בTC נשאר כשהיה לעומת זאת.

להוריד את הכל לקיקים יכול להיות מעולה אבל אני לא בטוח שטוויטר כמו הMT22 יצליח "לעלות" למעלה כמו שצריך ואתה תקבל במה יחסית נמוכה.

אתה תהיה זקוק כאן לטוויטר יותר פתוח ממנו - בגלל זה נראה לי שהאפשרות לעשות מידים בקיק וטוויטרים בקורות יהיה עדיף אבל אי אפשר לדעת עד שלא תנסה.

לגבי איך לפצל את רכיבי המערכת - יש לך HU שתומך 3WAY מלא סה"כ ובאמת ע"י פיצול Y אתה יכול להפוך אותו ל4WAY עבור הסאב - מה הבעיה שלך במצב כזה?

הווליום סאב בHU ישפיע גם על המידבאסים שלך - נקודה רעה מאוד למערכת.

בגלל השיקולים האלה אני פיצלתי את היציאה הקדמית שלי לשלושה מגברים בעזרת 4XS כאשר אני משתמש גם באקולייזר חיצוני בכדי לא להשפיע על הסאב שמחובר לHU ישירות.

אז שוב - מה הולך אצלי - יציאה קדמית לאקולייזר\קדם מגבר ומשם ל4XS - על הערוץ הזה יש TC מה HU והאקולייזר הוא חיצוני.

מהיציאה של הSUB מה HU אני מתחבר ישירות לסאב ולא משנה כלום באקולייזר של הHU.

בצורה כזאת אני השגתי את הגמישות של המערכת שלי - תחשוב שאם לא תעשה כזה דבר.

הסאב והוופרים שלך ינגנו על אותו הקרוס, על אותו החיתוך ועל אותה הפאזה - אתה לא תוכל להפוך פאזה לסאב ולא תוכל לשנות פאזה בין המידבאסים לסאב - גרוע!

תעשה חושבים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מציע להתקין מיד כדוגמת L4 שמסוגל לנגן טווח תדרים כל כך רחב שכמעט כל הנושאים של בהמה והתמונה ינבעו כתוצאה ממנו ובזכות חלוקת התדרים הטוויטרים הופכים להיות הרבה פחות משמעותיים ומיקום סטנדרטי יתקבל ללא ויתורים משמעותיים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

שקלתי את הL4, אך נראה לי שדווקא כי זה דרייבר עם נתון Frequency range: 90Hz - 17,000 Hz

הוא יאפיל לחלוטין על השאר. הוא לא יהיה דומיננטי מדי עבור הוופר והטוויטר?

בזמן שהסידיאמים 450-7000

פורסם

ממש לא. כל עוד אתה עובד אקטיבית ושולט בגיין שלו אין שום בעיה.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני הייתי משלים לפרוססור של אלפין והולך על STEREO 60 לטוויטרים ואת המידים מחבר לאודיסון.

נ.ב: תתנחם בזה שאתה יכול להיות אחלה ראש עיר, איכשהו גם הם תמיד בסופו של יום חורגים מהתקציב. :p

פורסם
אוקיי, אשקול זאת..

ולגבי הגברה ועיבוד?

מה התקציב לעניין ?

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר, נראה לי שהספקת להכיר אותי קצת.. :-)

בגדול, כמו שכתבתי, תיקצבתי את העניין ב3-4K, אבל בוא נזרום ונראה את העלויות, והאם ניתן ורצוי לעשות זאת בשלבים. יש גמישות בראש ובכיס..

פורסם

שאלתי מה התקציב פשוט כי התעצלתי לקרוא בעיון את כל ההודעה שלך , זה ארוך לי ואני בלי רילטין ..

אני חושב שהכי יעיל וזה כמובן גם מה שעשיתי אצלי זה להשתמש ב 701 על מנת לשלוט במערכת . מבחינת הגברה גנסיסים הם כמובן אופציה מעולה וגם מגברים אחרים מהסדרות הגבוהות של החברות המכובדות יעשו עבודה מצויינת. הייתי הולך על הפרוססור ורוכש מגברון משובח יד שניה כך אתה בונה את המערכת בשלבים , נהנה מהשדרוג באופן מידי ועדיין שומר על בסיס מעולה לשיפורים בהמשך.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני מתנצל על אורך ההודעה, הפירוט בה נועד כדי להקל עליך ועל שאר החברים בבואכם לעזור לי, אבל בקטנה.. :-)

כנראה שגם לי בלי ריטלין זה היה קשה, אני מבין אותך.. יש לי ריטלין ספייר, אם בא לך.. :-)

ומה אתה אומר על פיצול יציאת הסאב לסטריאו ושימוש בחיתוכי המגבר לחלק מהאלמנטים? כך הקרוס של האלפיין שלי יסתדר עם השאר?

פורסם

זה כמובן אוציה שתחסוך תקציב כרגע , אבל הערך של פרוססור מעבר לחיתוכים הוא משמעותי ולטעמי סופר שווה מבחינת תמורה להשקעה שלו.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה עופר.

חברים, ההתנפלות הזו על הת'רד מוגזמת, מה זה מאה תגובות כל שעה? אני לא משתלט על זה:lol::-D

בקיצור, אני די מתלבט מה לעשות בענין. הוצע לי להשתמש בקרוס, נוסף על הקרוס שבמכשיר, דוגמת ה2xs.

אפשר למצוא משומש בכמה מאות, על זה להוסיף מידים טובים בהגברה ובנייה טובה. הערך המוסף שאקבל ממידים טובים מבחינת במה/אימג' אולי גם יפתור לי את בעיית מיקום הטוויטרים המקורי. נגיד הם ינגנו רק מ6KHZ.

פורסם

צביקה אם עניין הפרוססור המהולל של אלפיין "כבד" קצת

הייתי ממליץ לך לעשות כמו אדי (לאנוס) המהולל :]

ככה אתה לא תאבד שליטה על שום זוג אלמנטים וזה בלי קומבינות ה"פיצול" הידועה לשימצה :p

• תוכן חדש...