Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אומנם ישנם שרשורים פה ושם המדברים ארוכות על תכונות הצבע השחור, לא נראה שיש הסכמה בין כולם לגבי ההשפעה שיש לצבע על הטמפרטורה בתוך הרכב.

אני במרחק כמה צעדים מקניית רכב פולקסווגן חדש, אך ישנה התלבטות גדולה לגבי הצבע. לפחות עבורי ועבור אשתי, צבע שחור (מטאלי) נראה מצויין ומאוד מרשים. אולם, מאחר ומעולם לא היה בבעלותנו רכב בצבע כזה, אנחנו מתקשים לקבל החלטה.

כמה הנהג צריך להשתעבד לניקוי הרכב? מה לגבי שריטות? מכות/עיקומים של הפח? האם הוא מאבד תוך כמה שנים את הקסם שלו עקב צבירת נזקים קטנטנים? האם רק מקרוב הוא יראה רע? במידה והייתי רוצה להחזיק את הרכב לפחות 7 שנים, האם הוא יראה עד אז כמו הצרות של הצרות שלי?

והנה כיוון חדש לדיון - איך צבעים אחרים בהיבט זה בהשוואה לשחור?

היבואן מוכן (אומנם בהזמנה מיוחדת) להועיל בטובו ולהביא צבעים אחרים שאינם נמכרים באופן קבוע בארץ. מה לגבי כחול כהה? האם צבע כזה יסבול מבעיות דומות לשחור מטאלי...? מה לגבי אדום (כהה)?

לשם ההבהרה, מדובר על הצבעים המדוייקים הבאים (שאינם מגיעים לארץ באופן שגרתי):

- Pearl Blue (קוד D3) ----> לא צבע מטאלי/פנינה ולכן בעדפיות נמוכה.

- Tornado Red (קוד G2) ----> לא צבע מטאלי/פנינה ולכן בעדיפות נמוכה.

- Shadow Blue (קוד P6)

- Sunset Red (קוד 6K)

- New River Blue (קוד 2J)

- Graphite Blue (קוד W9) ----> זה צבע שנראה קצת חשוד, בין כחול-אפור-טורקיז, והוא כן מגיע לארץ. איך הוא?

הצבע השחור המטאלי המדובר הוא: Black Magic (קוד Z4).

מאחר ואלו צבעים שלא קיימים בארץ עבור המודל המדובר (חוץ מ-W9), אולם סביר להניח שהם קיימים עבור (חלק מ)הדגמים האחרים של פולקסווגן, האם יש מישהו עם רכב באחד מהצבעים הנ"ל? איך הצבע נראה באופן כללי? מה קורה עם שריטות? פגמים? דפיקות? שפשופים?

תודה,

Shopper.

פורסם

צבע שחור מטאלי מאוד יפה ומתאים לרכב.

אבל התחזוקה שלו בעייתית.

כל שריטה ולו הקטנה ביותר תיראה באופן מאוד בולט על רכב שחור מכיוון שצבע הפח, או השכבה מתחת לצבע הוא בהיר ולכן זה פשוט צועק.

כנ"ל לגבי כל הצבעים הכהים.

מניסיוני צבעים בהירים יותר כמו כסף הם הקלים יותר לתחזוקה ונראים יותר טוב אחרי מספר שנים.

מצד שני זה לא מעניין את כולם ויש אנשים שקונים אותו להנות ממנו ולא חושבים מה יהיה אם ואיך.

אז לסיכום, שחור מטאלי או כל צבע כהה (גם כחול ככה, או אפור מטאלי טיטניום כזה) נראים יפה על הרכב, אבל השריטות פשוט בולטות, בעוד שכסף ולבן בולעים שריטות קטנות, אבל יש מי שחושב שהם פחות יפים לרכב.

לשיקולך.

פורסם

חותם על כל מילה של קודמי.

כבעלים של רכבים לבנים עשיתי החלטה לרכוש מאליבו כחולה מטאלית כהה. אין ספק שהגוון יפה יותר אבל כל שריטה נראית מקילומטר על רקע צבע הבסיס הלבן.

כל חוליגן מזדמן יתרום לך באהבה ובהקפדה שריטה לתפארת מדינת הונדלים ולא תוכל לעשות שום-כלום בנדון חוץ מלהיות מתוסכל ולהתחרט על הגוון הכהה שנרכש בג'ובות רבות מאוד. כמו כן, כל דלת שנפתחת שלא בזהירות לצידך תוסיף מכאוב לרוב ושריטות עסיסיות וגם חתולים משוטטים שמטפסים על מכסה הרכב כדי לנוח בלילות הקיץ.

בקיצור, לטעמי שקול טוב את הדברים. לא בטוח ששווה צבע כהה אם עגמת הנפש תלווה אותך עד מכירת הרכב(כפי שקרה לי ולרוב חבריי שמאובזרים במכוניות כהות).

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

+1 לקודמיי - צבע מטאלי זאת מכה

מצד שני יש אנשים שלא שמים קצוץ על שריטות , וזה פשוט לא מפריע להם

רק קמים בבוקר, קולטים את האוטו בחנייה מרחוק, ומייד חיוך נמתח על פניהם ;)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ידידי, קח צבע בהיר.

צבעים כהים כמו שחור/כחול כהה נראים מצויינים,

אך מאלצים אותך להשתעבד לרכב.

הפביה הנוכחית שלי היא כחולה כהה (אחרי 3 רכבים צהובים) ואני מוכרח לציין שעוברות בראשי המחשבות על החלפת הרכב אך ורק בגלל הצבע :shock:

נ.ב,

אין כמו צהוב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין לי מושג על מה אתם מדברים :roll:

איזו השתעבדות ?

אני 3 שנים עם שחור מטאלי כשסך הכל הרכב בן 6.

אני מבין מה שאתם אומרים לגבי שריטות שיבלטו יותר (אני לא סובל מזה, חניות מסודרות 90% מהזמן) ואולי שרכבים כהים צריכים לנקות יותר כי הלכלוך יותר מודגש אבל מה חוץ מזה ? (לקנות לבן/כסף רק בגלל זה ? אני חושב שזה הרבה פחות יפה)

אגב, לדעתי גם האוטו הבא שלי יהיה שחור.

פורסם

מניסיון אישי עם צבע שחור מטליק יכול להגיד כמה דברים.

1. הרכב מתלכלך מהר מאוד וזה בוהק לעיין. מה שיוצא, בימר שלי חי טוב, פעם בשבוע מקבל שטיפה + וקס.

2. צבע שחור מתחמם בשמש מאוד, עד כדי כך שאם אתה שוטף רכב בשעות החמות של היום, אתה רואה קיטר שעולה ממכונית שלך.

3. שבע שחור בלילה לא רואים טוב, שחור מטליק בכלל ניראה כמו אספלט.

לכן בחנייה לאוטו שלי יש כיסוי בצבע מטליק מבריק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
צבע שחור מתחמם בשמש מאוד, עד כדי כך שאם אתה שוטף רכב בשעות החמות של היום, אתה רואה קיטר שעולה ממכונית שלך.

זה ממש רצח לצבע, לא משנה אם הוא כהה וא בהיר.

תחשוב, רכב שחונה בחוץ בשמש מתחמם עד ל 70 מעלות. ואז אתה בא, ושופך עליו מיים בטמפרטורה 10-15 מעלות.

אתה בטח יודע, מה קורה לכוס עבה, כששופכים לתוכה מיים רותכים. היא נסדקת. כאן הפרשי הטמפרטוורה ממש דומים.

פורסם

מים של 30 מעלות+ ולא של 10-15 מהמקרר.

בכל מקרה אני לא עושה זה זה משיקולי בריאות לצבע וגם בריאות שלי וממתין לערב עד שהרכב מתקרר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באיזה רכב ספיציפי מדובר?

אולי אני אפתיע אותך עם עוד צבעים שאתה לא מודע שהם כן קיימים בארץ ואולי לא קיימים במלאי הארצי כרגע (ולכן אולי לא העלו לך אותם כלל..) .

לפי הקודים שהעלת אני מנחש שזאת גולף/פלוס - תקו אותי אם אני טועה...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אני תומך בשחורים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מה שיוצא, בימר שלי חי טוב, פעם בשבוע מקבל שטיפה + וקס.

אלפא, אני ממש נהנה (לא בציניות) לקרוא על האהבה שאתה נותן לרכב שלך.

זה ממש רצח לצבע, לא משנה אם הוא כהה וא בהיר.

תחשוב, רכב שחונה בחוץ בשמש מתחמם עד ל 70 מעלות. ואז אתה בא, ושופך עליו מיים בטמפרטורה 10-15 מעלות.

אתה בטח יודע, מה קורה לכוס עבה, כששופכים לתוכה מיים רותכים. היא נסדקת. כאן הפרשי הטמפרטוורה ממש דומים.

לא זו, אף זו:

טיפות המים שעל הצבע הופכות לעדשות שממקדות את קרני השמש על הצבע ושורפות אותו.

לעניין הצבע:

על רוב כלי הרכב השחור יפה יותר.

עם הלבן הרבה יותר קל לחיות (הנימוקים לעיל).

אני עם הלבנים.

פורסם

קבל כמה דוגמאות בצבע:

Pearl Blue

Tornado Red

Shadow Blue

לא מצאתי - Sunset Red

New River Blue - גולף פלוס

Graphite Blue

רובן לא תמונות של גולף פלוס, אבל של VW, ולכן תוכל לקבל מושג איך זה נראה.

קישור לצבעים נוספים (בתחתית העמוד).

שאלה לעומר:

ניתן להביא לארץ רכב בצבע "כתום" (Magma Orange Fahrenheit / LD2C / MY07)?

פורסם
באיזה רכב ספיציפי מדובר?

אולי אני אפתיע אותך עם עוד צבעים שאתה לא מודע שהם כן קיימים בארץ ואולי לא קיימים במלאי הארצי כרגע (ולכן אולי לא העלו לך אותם כלל..) .

לפי הקודים שהעלת אני מנחש שזאת גולף/פלוס - תקו אותי אם אני טועה...

צודק 100%. מדובר בגולף פלוס,

זהו מעין Spin-off להודעה אחרת שלי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=220132

לי נאמרו שישנם הצבעים הבאים:

שחור (מטאלי), לבן, כסף (בהיר), אפור (כהה), כחול (גרפיט. ראה הערה בתחילת השרשור).

האם הצבעים האחרים בתחילת השרשור קיימים לפי ידיעתך עבור רכבים אחרים? ניתן לראות אותם בארץ?

האם יש מישהו בפורום בעל רכב בצבעים הנ"ל?

אני קצת חושש, מסיבות מובנות, להזמין רכב בצבע שלא קיים בארץ, שלא "ראיתי בעין". זה כמו לקנות מקטלוג, ולך תדע על מה תיפול. ובאופן כללי, אני רוצה לדעת איך הם מבחינת שריטות/לכלוך/סימנים לעומת השחור המטאלי - שהוא כרגע העדיפות הראשונה שלי.

• תוכן חדש...