Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גולף פלוס 1.4 TSI או היונדאי i30 2.0 SUPREME (או C4 SX-PACK בכלל)?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

 

לאחר הסתכלות ארוכה ומעמיקה על גולף פלוס 1.4TSI הגעתי למסקנה שייתכן שהמחיר הגבוה שלה (147K פלוס תוספות - אך מערכת מגון ניתנת חינם כי אני לקוח ותיק) לעומת מחירה של ה i30 בגרסת 2.0 Supreme (כעת במבצע - 124K מתצוגה על הכביש כולל הכל, ובד"כ 130K פלוס תוספות) אינו בהכרח מוצדק.

 

אומנם, הגולף פלוס הייתה (בניגוד ל-i30):

מרווחת יותר מאחורה (רק קצת), עם בקרת אקלים מפוצלת, עם מזגן לנוסעים מאחור, תא מטען ענק, מושבים אחוריים מתכווננים קדימה המגדילים את תא המטען, גישה לתא המטען דרך הידית במושב האחורי, חווית נהיגה נהדרת עם המנוע TSI וגיר ה-DSG (7 הילוכים דור שני), ים של תאי אחסון בתקרה (4 תאים), 4 חלונות חשמל עם פתיחה וסגירה מלאים בלחיצה קצרה אחת, הרגשה של חוסן ויציבות (קצת יותר מההיונדאי), מערכות יציבות ובקרה רבות (קצת יותר מה i30), בלמי דיסק אחוריים מאווררים גם-כן, פנסי ערפל אחוריים (רק קדמי ב i30), פונקציית איתות קצרה לעקיפה (מגניב מאוד), בלם יד מצופה בעור ;

 

ליונדאי i30 יש כל מיני (בניגוד לגולף פלוס):

מחשב דרך, מראות חשמליות מחוממות המתקפלות אוטומטית, חישן גשם למגבים, חיישן להפעלת התאורה, חיבור לiPod ו-USB בנוי בתא במשענת היד, תאורה למראות האיפור בשני הצדדים (! אין בגולף פלוס !), שליטה מההגה על הרדיו/iPod, כיסי אחסון בגב המושבים הקדמיים, Cruise Control, גג שמש חשמלי, חישוקי מגנזיום, מושבים משולבים בד + עור, מראה אמצעית פוטוכרומית, רשת בתא המטען ;

 

בשני הדגמים כמובן יש:

הגה מתכוונן לגובה ולעומק, משענת אחורית מתקפלת (בלי גישה לתא המטען ב-i30), מראות חשמליות, תאורה בתא המטען, 5 משענות ראש מתכווננות, 2 נקודות Isofix לכסא תינוק, אפשרות ניתוק כרית אוויר לנוסע, מחזיקי כוסות מקדימה ומאחורה (בגולף יש יותר מחזיקי כוסות מאחורה - 2 בקונסולה המרכזית ו-2 במשענת היד המתקפלת), הגה וידית הילוכים מצופים מעור;

 

כמה הערות:

-הנהיגה על מנוע ה-TSI (החזק בצורה מפתיעה) עם גיר DSG (דור שני, 7 הילוכים) הייתה נהדרת. נ-ה-ד-ר-ת.

-הנהיגה על ה i30 הייתה נעימה ומפתיעה לטובה. איכות החומרים והגימור ב Supreme הייתה טובה ומפתיעה לטובה גם כן.

-הגיר ב i30 מאכזב. גיר 4 הילוכים ישן ושמרני, ללא אפשרות אמיתית להוריד הילוך או להעלות בזמן הנהיגה

-הגולף פלוס חסכנית משמעותית בדלק (כ-25% הבדל עם משווים בין הנתונים על הנייר בשתי המכוניות).

-גם ההיונדאי הרגישה חסונה ושקטה בתא הנוסעים (אולם קצת פחות מהגולף פלוס).

-צ'מפיון מוטורס ידועים בשירות הרע והיקר שלהם (וכם מנסיון אישי עם פולקסווגן קודמת). אין לי נסיון עם שירות היונדאי.

-רמת האבזור ב i30 מפנקת וגבוהה. אין בכלל הרבה צ'ופרים בגולף פלוס, כך שהגולף מרגיש ריק.

-מגוון הצבעים הזמין לגולף פלוס הוא מצומצם תמיד (רק 5 צבעים), ובחלק מהצבעים יש גם הגבלת גדולות על צבע הריפוד.

-מגוון הצבעים ב i30 מצומצם כרגע משיקולי מלאי (לכן הם מוכרים מתצוגה במחיר מוזל). בד"כ יש לא מעט צבעים. יש רק ריפוד אחד, אבל הוא משולב עם עור ונראה לא רע בכלל...

-Sun roof. זה תמיד קרץ לי משום מה.

-הגולף פלוס מאוד מרווחת. גם מאחור. מאוד. ההיונדאי מרווחת. לא מאוד.

-הגה העור ב i30 במודל עליו נהגתי הרגיש זול, ההיגוי היה קל מאוד (מדי) וההגה החליק לי בידיים. במודל שעמד באולם התצוגה אומנם לא נסעתי, אבל הוא לא הרגיש זול.

-לא נהגתי מספיק זמן על שני הרכבים בשביל להתרשם מנוחות הישיבה. מצטער.

-תא המטען בגולף פלוס ענק. האפשרות להזיז קדימה את המושבים האחוריים כ-12 ס"מ מגדילה אותו עוד יותר! אבל, תא המטען ב i30 די בסדר, ועונה על דרישותי.

-יש הבדל (קל, לדעתי) ברמת הבטיחות לטובת הגולף פלוס.

-לאחרונה פורסם שפולקסווגן הולכת ליצר גולף Mk6 (הגולף והגולף-פלוס כרגע הם Mk5) שמיועד להגיע לארץ בדצמבר 2008 (לערך). לא ידוע לי על איזו שינוי עתידי בגולף פלוס. מישהו יודע אחרת?

 

מה חשוב לי ברכב? אני מחפש בראש ובראשונה רכב עירוני שיהיה קל וכיף לנסוע איתו בעיר, קל בחניה, אולם שיהיה גם מרווח, ונוח לנסיעות הארוכות הבינעירוניות (הנדירות, יחסית). אני מחפש גם צריכת דלק סבירה (מה שאטרקטיבי במיוחד במנוע ה-TSI הקטן), ותא מטען גדול. בעקרון, הגבלתי את עצמי למכוניות שאורכן הינו עד כ-4.20 מ' (מה שפוסל את ה B3 הארוכה להפתיע עם תא המטען בגודל תא כפפות). אני גם אוהב קצת להתפנק ולכן האבזור חשוב.

בקרת אקלים מפוצלת מאוד מאוד חשובה. האישה ואני מתווכחים רבות על הטמפרטורה בתא הנוסעים. זה חסר ב i30.

ההיונדאי מציעה אבזור רב לעומת הגולף פלוס, אולם ישנם מספר 'אביזרים' החסרים בהיונדאי (בעיקר 4 חלונות חשמל עם הפעלה בלחיצה קצרה לסגירה ופתיחה, ופונקציית איתות קצר לעקיפה). הזמנה של אבזור אופציונלי נוסף לגולף פלוס היא יקרה מאוד.

לגבי זמינות הצבעים והמכוניות במלאי - לא דחוף לי בכלל. אני מוכן ומזומן לחכות לרכב הנכון.

 

לגבי כח המנוע - מנוע ה-TSI מניב 122 כ"ס, ומנוע ההיונדאי 2 ליטר מניב 143 כ"ס. אני מחפש רכב שיאפשר נהיגה זריזה וחזקה, ולכן ניגשתי ישר להיונדאי 2 ליטר (ולא 1.6). מה גם שרמת גימור Supreme זמינה רק במנועי 2 ליטר.

 

סוגיות אחרונות -

- טכנולוגיית TSI ו-DSG - איך ימכר בעתיד? איך ישפיע על עלויות תיקונים? אמין? מתקלקל? (TSI נמצא בשוק קצת יותר זמן מ-DSG אבל זו עדיין טכנולוגיה חדשה בשוק הרכב הפרטי).

- טויוטה Auris ירדה מהפרק עקב הגיר הרובוטי המזעזע.

- 308 החדשה של פיז'ו ירדה מהפרק עקב תחושת הנהיגה המאכזבת, ההנעה האלקטרונית.

- B3 ארוכה מדי ותא מטען מצחיק.

לגבי C4 - אני עוד לא מכיר לעומק.

 

ובכן, הדילמה אכן קשה (לפחות לי). מה אתם חושבים? ההבדל במחיר נראה מוצדק בהתחשב בכל האמור..?

מה לגבי C4? איך זה משתווה לשני הרכבים האלו?

מישהו חושב על רכב אחר המתאים לצרכים שלי?

 

סליחה על כאב הראש, מקווה שמישהו (חוץ ממני) יפיק משהו מההשוואה הזו,

Shopper.

פורסם

קודם כל, נהנתי לקרוא את ההשוואה המקיפה.

אם תתמקד בדברים החשובים יותר, הכף נוטה לכיוון הגולף. מכל הדברים (החשובים) שהדגשת, יש חיסרון לגולף רק בנושא הסוסים. בדקת למי מהן יש מומנט חזק יותר, ובאיזה סל"ד? אני לא יודע את התשובה, אבל אני אני מניח שלגולף.

צריכת הדלק אכן לטובת הגולף, גם אם נתוני היצרן מציינים צריכה בתנאי מעבדה, וזה יבוא לידי ביטוי במשך הזמן ב-$.

מחשב דרך? מה יקרה אם לא תדע מה הצריכה המדוייקת?

Cruise Control - פחות רלוונטי לך, בשל הנסיעות המועטות מחוץ לעיר.

גג שמש חשמלי? ברכב שלי זה הגיע כסטנדרט. אני לא מוצא לזה שימוש מיוחד, והייתי שמח לוותר על זה כדי להוזיל עלות רכישה. ייתכן ואצלך זה חשוב עד כדי להכריע את הכף?

לגבי איך ימכר בעתיד קשה לענות, נבואה ניתנה לשוטים. משיטוט באתרים בחו"ל, לא ניתקלתי בבעיות ילדות של המנוע או הגיר (6 היל', ה-7 צעיר מידי).

עלויות טיפול: כל מותג שמטופל במורשה (לפחות בתקופת האחריות) המחירים הם בערך באותו סדר גודל. דבר אחד בטוח - השקעה בחלפים מקוריים ואיכותיים, נותנת תמורה לאורך זמן.

 

בשנת 2001 רכשתי שני רכבים, גולף 2001 (2.0), ומאזדה לנטיס 2001 (1.8) בהפרש של 1,000 ביניהם (המארק היה נמוך). לאורך 6 שנים עקבתי כל חודש אחר מחיר המחירון של השתיים. הגולף שמרה על הפרש מכובד לאורך כל התקופה. כשנגנבה הגולף ביוני 2006, היה המחירון של הגולף 64.6 ושל המאזדה 53.

יונדאי פחות פופולרית מהמאזדה (לפחות אז היא הייתה), ולכן יש סבירות שהגולף תשמור על ערכה יותר, אבל גם כאן, כפי שכתבתי למעלה, אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה.

 

מאחר ואני הבעלים המחוייך של גולף TSI, אולי צריך לקחת את כל מה שכתבתי בערבון מוגבל :-).

 

לא משנה מה תרכוש, שיהיה בהצלחה.

פורסם

עידן, בגולף המדוברת יש TSI, רק שיש לו אך ורק טורבו (הסופרצ'ארג'ר נשאר במנועים החזקים יותר)

ולכן יש לו 122 כ"ס (או 125 כ"ס).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי הגולף, לדעתי הרכב כחבילה יותר איכותי מה I30, אבל אתמול פורסם ע"י VW הפרטים החדשים אודות הגולף MK6.

אי לכך, הייתי ממליץ לך לחכות עם העניין של הגולף, כי באמצע 2009 תגיע הגולף החדשה לארץ.

 

לגבי הC4, גם ממליץ לך לחכות, סיטרואן מיישרים קו עם פ'גו, אז ב C4 יהיה המנוע 1.6 המודרני שלהם, בפיתוח עם BMW.

המנוע יותר חזק (120 כ"ס) ויותר חסכוני בצריכת הדלק.

 

מה עם הונדה FRV, בדקת אותה?

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

תודה רבה על התגובה,

 

החיסרונות של הגולף פלוס הן לא רק בכוח הסוס, אלא גם באבזור ובמגוון הצבעים הזמינים ובריפוד. כמובן שיש לה גם יתרונות רבים על ההיונדאי. ישנה גם סוגייה של מלאי, למיטב ידיעתי (זה גם פורסם פה ע"י משתמש שעובד בסניף המרכזי של צ'מפיון מוטורס) המשלוח הזמין הקרוב ביותר (נובמבר) גם הוא מכור כמעט כולו...

אבל, אומנם על הנייר יש פחות כח סוס, המומנט של הרכב די מרשים בסל"ד די נמוך, כך שהנסיעה על הגולף הרגישה חזקה מאוד.

 

לגבי רכב הונדה FR-V, צריכת הדלק אינה מרשימה, הרכב יקר מאוד,ובפרט אם מזמינים אותו ברמת אבזור גבוהה (כדי שיהיה בר-השוואה לגולף פלוס ול i30). לדאבוני - מחוץ לתקציב כרגע.

 

כמו שכתבתי בתחילת השרשור, אכן Mk6 צפוי לצאת בקרוב באירופה. לפי הכתבות צריך להגיע לארץ בדצמבר השנה, אולם לא הוזכר דבר לגבי גולף פלוס. האם הגעת ה Mk6 לארץ יוריד את מחירי הגולף? כנראה. מה יקרה למחירי הגולף פלוס? רק החברה בצ'מפיון מוטורס יודעים. אולי בכלל גם יגיע גולף פלוס חדש.

 

מה אתם חושבים?

פורסם

תבדוק מחירי ביטוח מקיף לרכבים הנ"ל.

אתה תראה שהביטוח של ההונדה יקר משמעותית.

 

אפשר לשאול למה גולף פלוס ולא גולף רגילה?

הרי זה לא שהi30 גבוהה במיוחד :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

למה גולף ולא גולף פלוס?

הגולף פלוס גבוהה ב-9.5 ס"מ מהגולף הרגילה. המושבים של הגולף פלוס ממוקמים כ-7.5 ס"מ גבוה יותר מאשר בגולף הרגילה. התוצאה, אתם שואלים?

-הישיבה גבוהה יותר מה שמשפיע על שדה הראיה, התחושה.

-כל האחיזה של הרכב בכביש שונה (לפחות עבורי). אני אוהב את הגובה הזה.

-בנוסף, יש 2.5 ס"מ נוספים לראש, דבר המתבטא במיוחד במושב האחורי.

-בתקרה הגבוהה יש ארבעה תאי אחסון די גדולים.

-ודבר אחרון, המושבים האחוריים ממוקמים כך שיש מקום רב מאוד לנוסעים מאחורה. הרבה יותר מאשר בגולף הרגילה.

 

לזה נוסיף את העובדה שהמושבים האחוריים מורכבים על מסילה שמאפשרת להזיז אותם קדימה (2/3 ו1/3) דבר המגדיל את נפח תא המטען בעד 12 ס"מ בעומק. זה הרבה. כל זאת נוסף לעובדה הברורה שניתן לקפל את המושבים האחוריים קדימה. יש גם גישה לתא המטען דרך משענת היד במושב האחורי (לא בטוח אם יש את זה בגולף).

 

וגם, פסי הגומי על הדלתות/פגושים הינם בצבע הרכב (לא כך בגולף הרגילה).

 

אז איך היונדאי i30 הלא-גבוהה נכנסת להשוואה מול הגולף פלוס?

באספקט הגובה - היא פשוט לא. זהו אחד החסרונות של ההיונדאי אל מול הגולף פלוס. ההיונדאי הוא רכב זול יותר, שמציע מספר דברים דומים, ואף מספר דברים שעולים על הגולף. ולכן הדילמה הקשה.

 

Shopper.

פורסם

מנסיון אישי של כמה חודשים על גולף פלוס, לא כל כך נהניתי מהרכב.

אמנם נוחות הנסיעה וניצול המקום שלו מדהימים, הביצועים שלו דיי צולעים. כמובן שזה היה על גרסאת ה1.6 ולא TSI (שלא היה בזמנו), אבל עדיין אני חושב שבגולף רגילה תהיה יותר הנאה מנהיגה מאשר בגולף פלוס שמרגיש נורא כבד.

TFSI Power

פורסם
מנסיון אישי של כמה חודשים על גולף פלוס, לא כל כך נהניתי מהרכב.

אמנם נוחות הנסיעה וניצול המקום שלו מדהימים, הביצועים שלו דיי צולעים. כמובן שזה היה על גרסאת ה1.6 ולא TSI (שלא היה בזמנו), אבל עדיין אני חושב שבגולף רגילה תהיה יותר הנאה מנהיגה מאשר בגולף פלוס שמרגיש נורא כבד.

 

 

מאחר ואני רואה מעט מאוד מכוניות גולף פלוס על הכביש, זו הזדמנות נדירה לשמוע מבעלים של גולף פלוס...

תוכל אולי לפרט לגבי "ביצועים די צולעים"? יש אולי דברים מיוחדים מהם נהנית ברכב? איזה גיר יש לך? יש לך נסיון עם טיפולים לרכב? עלויות? כמה כ"ס יש לרכב 1.6 שלך? מה המומנט?

 

תודה.

פורסם

מכל הבחינות החשובות, זה נשמע שהגולף מנצחת. היונדאי, שהיא כנראה טובה בזכות עצמה - לשם שינוי בפירמה - פשוט מפצה על זה בעוד אבזור פשוט וזול, בדומה ל"אופרה ספורט" ואי אלו פנינים אחרות מקוריאה.

 

הנסיון היחידי שלי בגולף פלוס היה בנסיעה במונית, וכנוסע, מאוד נהניתי. היא מרווחת להפליא. אני בעלים של גולף MK5, והפלוס הרגישה מרווחת משמעותית (לא שלגולף הרגילה חסר - גם היא גבוהה).

 

אחרי בעלות על DSG, לגיר אוטומטי רגיל לא הייתי חוזר, בוודאי לא לכזה בעל ארבעה הילוכים.

 

בנושא זמינות הכוח, תהיה בטוח שזו עדיפה במנוע הTSI על פני מנועי שני ליטר, גם בגרסה החלשה יותר שלו. נתון המומנט עומד על 20.4 קג"מ ב1500 סל"ד - זה בדיוק המומנט של מנועי שני ליטר אטומוספריים, רק עם זמינות תמידית. תוסיף לזה עדיפות מבחינת צריכת הדלק, וגיר מעולם אחר, ותראה למה זה מתרגם לעדיפות חד משמעית.

 

לגבי השירות של צ'מפיון, תמצא מוסך סימפטי ואתה תהיה בסדר. אני מטפל ב"תושיה" והם בסדר גמור.

 

לי זה נשמע כאילו שהגולף היא העדיפה מהשתיים, והיונדאי נותנת הרבה אבזור לשקל. אך בסופו של דבר, זו שאלה של כסף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם נניח בצד את שאלת המחיר, ונאמר שיש תקציב הן לגולף פלוס והן להיונדאי,

השאלה היא האם ההפרש במחיר מוצדק. הרי, שקל לשקל, ההיונדאי נותנת יותר באבזור.

 

ועוד דבר, בתור נהגים עם גיר DSG עם 6 או 7 הילוכים - איך היסטוריית הטיפולים בו?

יש קלקולים? תקלות? הפתעות?

פורסם

לי אין (טפו טפו טפו) בעיות עם ה- DSG, כבר מעל לשנה. גם לא עם המנוע (גולף TSI). שוב, טפו טפו טפו.

לפני שקניתי התייעצתי עם מנהל השירות של המוסך המרכזי. הוא טען שאין לו מושג מה עלות ההחלפה של גיר כזה, משום שמעולם לא נאלץ לעשות זאת, ויש הרבה מוניות סקודה עם גיר כזה...

גם אם ניקח את דבריו בערבון מוגבל, הרי שבשיטוטיי בפורומים בחו"ל מצאתי תלונה בודדת אחת על הגיר. על המנוע לא מצאתי בכלל. היה גם איזה נהג מונית ישראלי שהתלונן, אבל כשניסיתי להרחיב את הסקר הבנתי שנהגי המוניות בכלל לא יודעים אם יש להם DSG או אוטומט רגיל, אז זנחתי את הנושא (אני נוסע הרבה במוניות).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

איזה גיר DSG יש לך? 7 או 6 הילוכים? איזה נפח מנוע TSI? איך צריכת הדלק שלך (כמובן בהתחשב באופי הנהיגה...)?

 

האם ה"שריקה" המגיעה ממגדש הטורבו משמעותית? האם מרגישים/שומעים את הרגע בו "משתלב" מגדש הטורבו?

 

האם יש למישהו מידע לגבי הגעה/מחיר של גולף Mk6 לארץ? אני שמעתי שמדובר בדצמבר 2008...

מישהו יודע אם פולקסווגן מתכוונת גם לעשות שינויים בתת-דגמים (כמו בגולף פלוס.....)?

×
×
  • תוכן חדש...