Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוח שיתוף ההתקנות האחרונות החלטתי להצטרף.

אז אחרי הרכש האחרון שלי ה IDQ 10 אינץ הוחלט לבנות לו תיבה הולמת ולא לקנות סתם אחת.

החישוב הוא ל 0.7CuFeet

העץ הוא סנדוויץ 20 מ"מ- נראה לי קצת מיותר עץ עבה יותר מכיוון שזו תיבה ממש קטנה אבל עדיין רציתי שזו תהיה חזקה ואטומה כמו שצריך.

העדפתי סנדוויץ כי הוא פשוט חזק יותר מMDF וגם לא אכפת לי בכלל ה"קושי" בעיבוד שלו כי הכל עם כלים.

לפנים התיבה איפה שיושב הסאב יש עץ כפול (40 מ"מ עובי למי שלא הבין) רק כדי שהברגים יתפסו חזק יותר מכיוון שהוויברציות בתכלס הם רק בחלק ההוא.

העץ עם החיתוך עלה לי 220 ש"ח (קניתי פלטה שלמה וחתכתי עוד דברים לשולחן שאני עושה לבית).

את העיגול חתכתי לבד בבית והשארתי שקע עם מספיק מרווח לריפוד.

בתמונה הראשונה רואים את הכל חתוך עם הסאב:-):mm_yeah:

בתמונה השניה רואים את הצביעה עם שמן פשתן שהוא סוג של סילר על בסיס שמן הנספג בעץ שנותן לו עמידות וגם איפה שיהיו ברגים בקצוות העץ יהיה פחות נטייה לביקוע אפילו עם חורים מובילים.

בתמונה השלישית רואים את הכל צבוע מושאר לייבוש

המשך יהיה כשהכל יתייבש

1אוטו 009.jpg

1אוטו 010.jpg

1אוטו 011.jpg

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

למה סנדוויץ'?

הMDF בדחיסות גבוהה יותר ולא מחזיר צלילים עמומים

הסנדוויץ לאורך זמן עלול ליצור צרימות מכיוון ששכבות הדבק בין השכבות נפרדות בגלל הרעידות (ובסאב זה קורה)

באיזו צורה לדעתך הסנדוויץ' יותר חזק?

חורים מובילים בכל מקרה יגרמו להפרדת שכבות שהברגים יכנסו, ואומנם יפה שבחרת להשתמש בשמן פשתן, אבל MDF היה פשוט עושה את העבודה ליותר פשוטה , וטובה

אם כבר, עץ מלא

פורסם

MDF בעל דחיסות בינונית לעומת הסנדוויץ שקניתי שבעל דחיסות גבוהה יותר. הוא מיוצר עם דבק שפעם היה אדום אבל כיום כבר לא ובעל אותו חוזק. להכניס ברגים לדבר הזה בלי לקדוח קודם זה כמו להכניס בורג לברזל.

אני לא מאמין שתהיה היפרדות של השכבות אבל לא פוסל את זה על הסף.

וכשהייתי בנגרייה לקחנו פלטת MDF 20 מ"מ ואת הפלטה שאני קניתי ושמנו כל אחת מהם על בלוק בודד במרכז.

הסנדוויץ ירד בערך 1 ס"מ או 2. הMDF ירד כמעט 10 מה שהראה לי בצורה פשוטה ביותר שהוא פחות חזק.

ולגבי עץ מלא לא פשוט להשיג פלטה או חצי במחיר ריאלי ולהיכנס לנגריה ולבקש שאריות זה פשוט כמו הכניס צאן לטווח. מישהו רצה 380 ש"ח רק על מטר על מטר

VW GOLF V5 2001

פורסם

חורים מובילים בכל מקרה יגרמו להפרדת שכבות שהברגים יכנסו פשוט עושה את העבודה ליותר פשוטה , וטובה

חובה לעשות חורים מובילים אחרת העץ מתפוצץ החורים לא גורמים לשום הפרדה אם עושים אותם נכון. לגבי סוג העץ MDF היה עדיף ללא ספק.
פורסם

טוב מורן חבל שלא ראית את הפוסט האחרון שלי ואם היית מגיב שם אז כנראה שהייתי בונה מ MDF.

אבל בכל מקרה לפי מה שראיתי בצהריים הוא (הסנדוויץ) חזק יותר ובסוף הלכתי עליו. כבר לא יכול להחזיר את הגלגל לאחור.

בכל מקרה תמונות של המשך הבניה.

כל השאר יבוא מחר לאחר שהדבק ייתיבש לגמרי ויהיה אפשר לשים מסמרים

1אוטו 012.jpg

1אוטו 013.jpg

1אוטו 014.jpg

1אוטו 015.jpg

VW GOLF V5 2001

פורסם

יוסי התכוונתי שגם עם חור מוביל צריך לקחת בחשבון שהעץ "יתפוצץ"

בכל זאת שקד, אתה בונה תיבה לIDQ ולא לאיזה מפלצת, רק עם הזמן תראה מה קורה עם העץ

אבל יהיה בסדר אני מאמין, פשוט חשוב להבהיר שמה שעדיף זה MDF שהוא יותר צפוף, ומספיק מבט על העץ עצמו כדי להבין

פורסם

רוצה שניה להסביר משהו, אני עשיתי חור בגודל של 3.25 כשהבסיס של הבורג בלי ההברגות הוא 3.5 ועם ההברגות 4.5.

וככה אני עושה לכל דבר מעץ שאני עושה ושום דבר לא התפוצץ לי ככה מעולם. אם עושים עבודה נכון אז אין סיבה שיהיה משהו.

לגבי התיבה ברור לי שאני בונה תיבה רק ל IDQ ולא לאיזה סולובריק L7- או לאוטו של אליקו על אותו משקל.

אבל בכל זאת אם כבר עושים אז כמו שצריך כי זמן היה לי גם ככה.

לכל מי שיש ספק לגבי העוצמה של הסנדוויץ עם הדבק האדום הוא מוזמן ללכת על אחד כשהעץ על 2 בלוקים ולהיווכח בפני עצמו.

רק אני חושש קצת מהחזר של תדרים עמומים יותר שקראתי עליו באחד מהקישורים שנתן מורן לעומת הMDF שמתיימר להיות ללא החזרים כאלו. אשמח לראות אם עשו בדיקה כזו פעם.

אבל מצד שני בפלטה של 30 על 30 אני לא צופה ויברציות ועוד עם פלטה של 20 מ"מ, הזמן עוד יגיד, נחיה ונראה.

בינתיים חסר לי עוד טרמינל שאני שובר את הראש מאיפה להשיג (אני מהקריות).

לגבי הריפוד בתוך השקע שקיים לסאב אשמח אם מישהו יגיד לי שניה עד לאן למתוח את הריפוד כי נראה לי עדיף לסגור עם סיליקון מאשר להניח על ריפוד ולסגור ככה.

עוד דבר שאני מחפש זה גרילים אם למישהו יש קישור לאיזה אתר נחמד

תודה

VW GOLF V5 2001

פורסם

המשך העבודה:

טוב אז בעקרון התיבה מוכנה חוץ מהשכבת פנים הכפולה שאני שם.

בתמונה הראשונה רואים את התיבה מורכבת לגמרי.

בתמונה השניה רואים את החתיכות עץ שהוספתי כדי שתהיה אטימה טובה יותר ותפיסה חזקה יותר של הפלטות עץ.

ובתמונה השלישית רואים את האיטום מבפנים עם סיליקון.

עדיין מתלבט אם לשים בסוף לכה על הכל מבפנים? מה אתם אומרים? זה כבר לא יותר מדיי אוברקיל?

כשהסיליקון ייתיבש טיפה אני אעצב אותו עם ידיים רטובות וסבון שיהיה לי יותר קל.

ואח"כ אני אשים את הפלטה האחרונה שבה יישב הסאב.

אני אמשיך להעלות תמונות

1אוטו 016.jpg

1אוטו 017.jpg

1אוטו 018.jpg

VW GOLF V5 2001

פורסם

טוב מריחים כבר את הסוף.

שמתי את הפלטה הקדמית וסיימתי עם כל ההברגות למיניהם. שמתי גם שפכטל נגרים על הברגים כדי שלא יראו את החורים מהריפוד בסוף. כל הפאות שויפו.

וזהו רק נשאר להמתין לייבוש סופי.

להחליט עם עצמי אם אני צובע בלכה מבפנים או לא.

לרפד.

לחבר את הטרמינל ואת הסאב.

ובתקווה להנות מהסאב אחרי שאני כבר איזה חודש בלי סאב אז אני מתגעגע כבר

1אוטו.jpg

VW GOLF V5 2001

פורסם

לא חסרים לך כמה ברגים?:D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

הרבה שיוף... הרבה שפכטל עץ... אוי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...