Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת מהם דגמי רנו קליאו (ראיתי הרבה אפשרויות : קליאו 1, קליאו 2, קליאו b1 קליאו b2)?

האם מישהו יכול לעשות קצת סדר בבלגן ולענות לי מה ההבדל בין הדגמים השונים?

איזה יותר מומלצים אילו פחות? האם לכולם יש גירסה ידנית (מדובר בידנית בלבד)? האם זהו רכב "ערוני" בלבד או שמסוגל ל"סבול" ניסעות בינעירוניות יומיות? איכשהו לא יצא לי לראות קליאו בכבישים הבינעירוניים.

תודה מראש!

פורסם

לכולם יש גירסה ידנית.

אתייחס רק למנועים 1400 סמ"ק כי זה מה שאני ממליץ (אלא עם אתה מחפש דגם ספורטיבי).

קליאו צורה ישנה עד 1999 (כולל) מנוע 75 כ"ס

קליאו B החל משנת 1999 .

שנת 2001 מנוע98 כ"ס 16V

2002 מתיחת פנים לקליאו B

רכב נוח, בטיחותי לזמנו, מנוע 16V מהחזקים בקטגוריה.

אין שום בעיה בנסיעות בינעירוניות

לי אישית היתה קליאו (דור ראשון ) מודל 1998 מנוע 1400 במשך 4 שנים - מאוד נהנתי ממנה.

עם יש לך תקציב לקליאו B מודל 2001 לפחות- תהנה מהמנוע חזק (זהה למנוע של מגאן 1400 ידנית)

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בבקשה :

שנים 1992-1998 - קליאו דור ראשון - כלומר קליאו 1.

מנוע 1400, קיים גיר ידני ואטומטי.

בשנים 1994-1997 היה גם דגם ספורטיבי, RSI, מנוע 1800, גיר ידני.

שנים 1999-2002 - דור שני, בארץ נקראת קליוא B, במחירון מופיעה כקליאו B1.

מנועים- 1.2 גיר ידני, 1.4 ידני ואוטומטי, 1.6 היה רק אוטומטי בשנים האלו.

דיזל 1.9 ידני.

משנת 2001 מנועי 1.4 ו1.6 חזקים יותר עם 16 שסתומים.

דגם ספורטיבי "קליוא ספורט", מנוע 2.0

שנים 2002-2006 - עידכון (מתיחת פנים) לקליאו B, במחירון מופיעה כקליאו B2.

גם מנוע 1.2 קיבל 16 שסתומים, אבל נשאר עם גיר יגני.

16V 1.4 ידני ואטומטי, 16V 1.6 ידני ואטומטי, טורבו דיזל 1.5 ידני.

קליאו ספורט 2.0 נמכרה עד שנת 2003.

שנים 2007 והלאה - קליאו חדשה, או קליאו 3 או קליאו C. תבחר מה שנראה לך.

בשלב זה מנוע 1600 16V וגיר אוטומטי בלבד.

עד לפני כחודשיים הדגם הזה בקושי נמכר, כי מחירו היה זהה למעשה למחיר המגאן הגדולה יותר (113 אלף ש"ח).

לאחר שנה שלמה של חוסר מכירות, בקרסו הבינו, שמשהוא כאן לא בסדר, והורידו את המחיר ל 103 אלף ש"ח, תמורת ויתור מסויים באיבזור.

קליאו C התחילה לאט לאט גם להופיע בליסינג.

מקווה שלא בילבלתי אותך עוד יותר:-)

פורסם

דב ראשון המון תודה. בהחלט סידרתם לי כמה דברים.

כמה שאלות נוספות:

1) הבנת שהקליאו ממש נוחה, האם זה על חשבון האמינות? כי לי אישית די חשוב לא לבלות במוסך יותר מדי. האם רוב הבעיות של הקליאו הן של הגיר האוטומטי?

2) איזה מהדגמים נחשב ליותר אמין? אני מדברת על גירסה רגילה לא ספורט ולא כלום בסביבה של עד 30 אלף (עם עדיפות לפחות כמובן)

3)הבנתי שהרבה היו בליסינג (אולי אני טועה) - האם זהו הדגם היותר אמין? בתור מישהי שמעדיפה לא להתעסק עם ליסינג לשעבר - באיזה דגם יש פחות סיכוי להתקל בו?

4)ודבר אחרון, עד כמה היא מרווחת? כלומר ביחס לסופרמיניות אחרת כגון הקורסה והפונטו? אני נהגת יחידה אבל חייבת לציין שאני די גבוהה אז מקום לרגליים זה בהחלט גורם משמעותי.

שוב תודה, ומצטערת על הנידנוד.

PKME

פורסם

הקליאו הוא מכונית נוחה ובטוחה, והגרסה המומלצת מבין אלו ששווקו בארץ היא ה-1.4 ידנית.

שימי לב שאת רוכשת את הקליאו מהדור השני, ששופר משמעותית לעומת הדגם ששווק עד 1999.

בתקציבך אני מעריך כי תוכלי לרכוש מדגמי 2002 או אולי אפילו 2003.

בתקופה זו עברה הקליאו רענון קוסמטי, שכולל שינוי לעיצוב, שיפור תא הנוסעים ומנוע חזק יותר. השינויים ברורים,

אבל לא משמעותיים מספיק בכדי לפסול קליאו "ישנה" על-פני מתיחת הפנים אם את מוצאת דגם במצב טוב.

כדי שיהיה לך קל להבדיל, הנה תמונות של הדגמים הרלוונטיים עבורך:

הקליאו ה"ישנה", לפני מתיחת הפנים:

15625246__1194432809__1__1-cf9574a422bdc8dd0424d8ae510f47aa.__big__.jpg

הקליאו לאחר מתיחת הפנים:

renault_clio.jpg

מדגם זה, הדור הראשון, אני ממליץ להימנע בתקציב שלך:

200px-Cliomk1_facelift.jpg

בנוגע למרווח - הפונטו מרווחת בהרבה הן מהקליאו והן מהקורסה (שלטעמי אינה מומלצת). היא גם תהיה זולה יותר לרכישה ואחזקה. מנגד, היא פחות נוחה בהשוואה לקליאו.

פורסם

וואו! תשובות ממש ענייניות! תודה רבה לכולכם.

רק פרט קטן:

והן מהקורסה (שלטעמי אינה מומלצת).

מדוע לדעתך הקורסה אינה מומלצת?

ואם באמת לבחור בין הפונטו לבין הקליאו - מי בכל זאת "מנצחת" בקריטריונים - מחיר, אמינות ונוחות.

שוב תודה!

פורסם

הקורסה היא מכונית לא רעה, אבל לא הצליחה בארץ ומול שתי המכוניות האחרות נמצאת בנחיתות במרבית הפרמטרים.

בין הקליאו לפונטו, הפונטו היא הזולה יותר לרכישה ואחזקה, ותהיה ככל הנראה אמינה יותר. הקליאו נוחה יותר וביצועיה עדיפים.

בשני המקרים מדובר בקנייה טובה.

בהצלחה :-)

• תוכן חדש...