Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים ערב טוב

הכותרת לא טועה, מזה זמן מה קורם לו עור וגידים רעיון או יוזמה של הקמת מסלול ראלי-קרוס וקיום סדרת תחרויות ראלי-קרוס בארץ.

עכשיו אני שמח לבשר כי יש התקדמות בעניין, התקדמות ממשית ומלבד הקמת המסלול הייתי מאד מעוניין לדעת באם יש פה מישהו שמעוניין להצטרף ליוזמה וכמובן להכין מכונית .

ברצוני לציין כי היוזמה היא אמנם פרטית, התארגנות עצמאית אבל נעשתה בברכת עמותת נהגי הראלי - IRDA וכל פעילות בנושא הראלי-קרוס תעשה תחת כנפי ה-IRDA .

קדימה , נראה אתכם.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין מאוד :twisted:

מה הדרישות לרכב ראלי-קרוס?

מה העלויות +/-?

אני חושב שרבים ישמחו לתשובה מפורטת בעניין...

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

יש שרשור בנושא כולל עלויות.

הערכה שלי: 50K לשנה מספיקים להכנת הרכב והשתתפות ב 6 עד 8 אירועים בהנחה שאין תאונות רציניות/התהפכויות וכו'.

ב CUP נמוך סטייל האלפא סוד 1.2 שהיה באשקלון - נניח היום 2051.4 או 106 1.4 CUפ.

אין צורך בפנסים, ציוד בטיחות זול יותר (למשל מערכת כיבוי אש - אפשרי רק מטף) וכדומה.

אלון

נ.ב.

רק להכין רכב - כ 30K כולל הקנייה שלו.

אלון

פורסם

חברים תעשו לעצמיכם טובה

ראלי קרוס הרבה יותר יקר מראלי, הרבה מאד,ואני מתכוון לרכבים שיביאו קהל וספונסרים ולא על ערימת גרוטאות שנוסעת לאיטה.

הנזקים עצומים,שחיקת המנועים עצומה, ולכן אם אין כמה בעלי ממון ברמה כלכלית גבוהה שיכינו מפלצות אין שום סיכוי לליגה.

לכן בהכירי את הנפשות הפועלות(והכותבות פה) אין לזה כרגע שום סיכוי.

"קאפים שמפים" זה בטל ב60,צופים יבואו לראות 700 כ"ס בשליטה על מסלול ולא איזה 106 1.4 שבקושי נוסעת.

תקופת אשקלון חלפה עברה לה, להתרפק על נוסטלגייה זה טוב, אבל זה כבר לא רלוונטי.

גם אז אגב היה מירוץ חימוש בין המכוניות.

דור צעיר, תתמקדו במה שזול לכם ,ספרינטים,אוטו ספרינט,ראלי ספרינט.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

דני שלום !

לצערי הפעם אתה לא צודק :

1. לא ניתן לבסס ספורט מוטורי על בסיס סוג , קטגוריה אחת בלבד .

2. הרי לפי מה שאתה טוען גם אין טעם להתחרות בראלי , ספרינט וכ"ו עם רכבים עממיים כמו AX ZX 205 וכדומיהם .

3. מה עם כל מרוצי המסלול בהשתתפות חובבים (כולל המגיעים על הגלגלים) , בדרך כלל בלי ספונסורים המתקיימים באירופה בכל סוף שבוע ?.

4. נכון שקהל זה חשוב אך גם לנהג ולבני משפחה מותר להנות .

5. אני מסכים איתך שאין טעם להתרפק על עבר אבל רצוי ללמוד משגיעות העבר . המרדף אחרי ספונסורים , כסף וטכנולוגיה

הרסו לבסוף את מה הושג ב"תקופת אשקלון" . לבסוף ישארו מעטים שיצליחו להתמיד עם 700 כ"ס או איפרזה ב כמה מאות

אלפי שקלים .

6. נכון שקהל נמשך לראות רכבים חזקים וביצועים אך מתעייף מזה אחרי פעם או פעמיים . אקשן יפה על המסלול , זה מה שיביא

משתתפים רבים ובעקבות זה גם קהל .

תזכר מה שהיה בעונה האחרונה בעפולה כאשר הקהל שכבר הגיע בא בעיקר לראות את מרוצי הgroup N

פורסם

המשך ההודעה !

לכן משלבים כמה קטגוריות ביום המרוצים

ולמה לא לשלב ראלי עם ראלי קרוס ?

אך בעיקר אחד לא סותר את השני - כל אחד והעדפותיו !!

ט. ב.

פורסם

888 ??

לדעתי דבריך דברי טעם הם , אני רק יכול לברך עליהם ואני לא מסכים עם רוב דבריו של דני בנושא.

אם היית יכול להזדהות בשמך המלא הייתי שמח לדעת מי אתה, כי בטוחני שאנו מכירם ! :-)

דובי !

הלוואי ויש בזה משהו !!

אשמח לשמוע על היוזמה ואעזור לקיום הפרוייקט ככל שיידרש , לדעתי זה יכול לעורר מפנה חיובי אם ינווטו אותו היטב !

מישל גדז'

פורסם

חברים

מבחן התוצאה מדבר לא תאוריות

אם 888 מעוניין להביא חברים ומשפחה לראות אירוע ראלי קרוס במהירות של 50 קמ"ש על הכיפאק

שום ספונסר רציני אחרי ניתוח מעמיק של רייטינג לא ישים שקל על עדר AX או כאלה

ואל תעשו לי השוואות מהעולם כי שם יש תרבות מוטורית.

ברמה מועדונית? בסדר,ברמה מקצועית, אין לזה סיכוי

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי !

אתה מדבר ברצינות (אני שואל כיוון שהיום לא ראשון באפריל )

או שאתה פשוט רוצה להדליק את הקהל ?

בכבוד רב

קרייצמן מרק

www.team.super-test.co.il

פורסם

אני אשמח מאוד אם יתייחסו לראלי-קרוס ברצינות והעניין הוא לא רק בספונסרים, קהל ו"מפלצות" עד 700 כ"ס.

ישנם גם קטגוריות יותר עממיות (ובכלל אם מישהו רוצה להתחרות בראלי-קרוס מה זה שייך לקהל)

אני מסכים עם דני לוי שלהכין רכב לראלי-קרוס זה לא פחות זול מרכב לראלי, כמעט אותם דרישות בטיחות, מנוע יותר "עצבני", גיר קצר, וכו'.. אפשר להוזיל עלויות כיוון שאין צורך בפנסים קדמיים וכסא לנווט וכו'...

אבל השאלה החשובה ביותר היא מאיפה יש לנו כמות מכוניות בקטגוריה אחת כדי להעביר תחרורת ראלי-קרוס אמיתית?

אני חוזר שוב: ראלי-קרוס אמיתי לפי התקנון האירופאי ולא לפי ההגדרות שלנו.

כיוון שעד עכשיו כל תחרות יש לה שם אחר : ראלי ספרינט, אוטו ספרינט, ספרינט ראלי וסתם ספרינט, ולא ברור עפ"י איזה תקנון כתוב זה מתקיים, איזה הגדרות ודרישות למסלול ומה ההבדל בין כל התחרויות האלה.

תסכימו איתי חברים, שלמשל "ראלי סוברו" שנערך אצלנו ב-2006 קשה מאוד לקשור למובן הראלי בכלל ,

והחשש שלי הוא שזה יחזור על עצמו גם בראלי-קרוס.

הכינוי יפה, אבל מה יש מעבר?

בכבוד רב

קרייצ'מן מרק

www.team.super-test.co.il

פורסם

ערב טוב

דני אני מתחנן, תנסה להשתמש במותג אחר (לא האותיות AX )

בזמן שאתה יורד על הרעיון ,אעפ"י שאני דיי מסכים עם דבריך

אך הבעייה העיקרית שלי שאני חולם על ראלי קרוס .

וכמו שאתה רשמת מיבחן הזמן והתוצאה הם אלה שיקבעו את פני הדברים,

ואת האמת בגלל שאין לנו תרבות מוטורית בארצנו לא ניראה לי

שיכול לקום נביא אמת ולתכנן איזה, או אילו מירוצים ימשכו קהל או ספונסרים.

אך לפי דעתי אנו נהגי המרוצים בארץ פיספסנו היזדמנות פז שעד היום אני חושב

שיהיה קשה לשחזר את אותו היום שטעינו ובגדול

אני ארענן את זיכרונכם ראלי סובארו איתורן

איזור מגודר ,אישורי משטרה, תקשורת, ספונסרים,והכי חשוב קהל,

ומה איתנו כרגיל מתבכינים מלכלכים ומקטרים מא' ועד ת' .

זהו ניגמר מאחורינו שכחנו כאילו כלום לא קרה,

אך תדמיינו לכם, ממשיכים באותו פורמט ,אותו מקום, אותם אישורים,

כל חודש חודשיים חוזרים לאותו מקום, לא ניראה לכם שהיה מיתפתח משהו ,

משפרים את המסלול עם הזמן ,מגדילים קצת עם הזמן, יותר מודאות עם הזמן, יותר קהל,

יותר תיקשורת, והכי חשוב ללא חוק.

בקיצור חומר למחשבה.

בברכה ניצן לוי

http://www.shaft.co.il

• תוכן חדש...