Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בשעה טובה קיבלתי את הרישיון שלי (עדיין עם מלווה).

ברשותי רכב מסוג דייהטסו שרייד שנת 98.

כרגע אני עובד ובקרוב יהיו לי 3000 ש"ח שחסכתי כדי לקנות מערכת לרכב.

את האמת אין לי שמץ של מושג מה אני אמור לקנות ומה כל דבר אומר...

קראתי את המדריכים שבפורום ומה שהבנתי זה ..כלום

כרגע אני בכתה יב' ומרוב שאני גרוע בחשמל (מגמת אלקטרוניקה) יש לי אישור לא להגיע לשיעורי חשמל

הגעתי למצב שבו מנסים ללמד אותי לחבר נגד סוללה ולד ואני יושב כמו טמבל ומנסה להבין מה מתחבר למה..( לא מצחיק זה עצוב)

בכל מקרה דודים שלי או משהו בסגנון מייבאים מוצרי חשמל ובין היתר היה להם פעם חנות של מערכות לרכב וכו' ..

יש לציין שאני לא בקשר איתם רק אבא שלי ולכן לא אוכל לפנות אליהם ...

אז מה אני אמור לקנות לרכב ? אני רוצה מערכת קומפלט ... זה אומר:

(בעצם כן הבנתי משו [=) סט קומפוננט זה 2 רמקולים לדלתות מלפנים ו-2 טוויטרים וקרוסאובר שלא ממש הבנתי למה הוא משמש.

2 רמקולים אובליים לאחור.

מגבר.

וסאב.

האם זה יכנס לי בתקציב?

מה עוד נחוץ לי ...ואיך אני מחבר את כל זה?

תודה מראש

וסליחה על החפירה.

פורסם

במילה אחת: ת ו ד ה

יקח לי קצת זמן אבל אני חושב שבסוף אני יקלוט את העניין...

ד"א איך אני יכול לדעת את המידות של הרמקולים הקדמיים ברכב (דייהטסו שרייד שנת תשעים ושמונה)

פורסם
במילה אחת: ת ו ד ה

יקח לי קצת זמן אבל אני חושב שבסוף אני יקלוט את העניין...

ד"א איך אני יכול לדעת את המידות של הרמקולים הקדמיים ברכב (דייהטסו שרייד 98)

תיכנס לת'רד הזה ,

אם התשובה לא שם, נתחיל בחיפושים אחריה.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

מה עם HU? (רדיו דיסק)

אם אתה צריך גם HU עדיף לך לוותר על רמקולים אחוריים בנתיים

תשקיע יותר בקומפוננט ובהגברה, הם יותר חשובים..

התקנה אל תחשוב אפילו לעשות לבד אחרי שקראתי את ההודעה שלך..

:wink:
פורסם

המידה מקדימה היא 5.25 מקדימה,עם קצת רצון נכנסו לי גם 6.5 שם.

תוותר על רמקולים אחוריים,ואם כבר שים 5.25 כי יש לך הכנה מאחורה ולא צריך לחתוך את המגש.

בכל מקרה אתה צריך סאב עם תיבה יחסית קטנה שלא יתפוס לך את התא מטען.

ד"א כל המערכת שלי מורכבת על דהייטסו שרייד,תבדוק שהמצבר במצב טוב אם אתה לא רוצה להיתקע,כבר קרה לי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כן אני צריך גם HU אבל הקטע שאני משיג את כל המערכת בהנחה מסויימת אני חושב שהיא תהיה משמעותית למרות הכל משפחה ...(הדודים האלו .. הם יביאו לי מה שאני יבקש פחות או יותר ...)

אריק- איזה גודל סאב שמת מאחור ?... 10 ? 8 ?...אני חובב מוזיקה אלקטרונית מושבע ויש לא מעט באסים שאני אוהב להדגיש...

וחשבתי שרמקולים אובאליים 6/9 מאחור יתנו לי יותר מה5.25 שכבר יש להם מקום לכן חשבתי על חיתוך המגש ... מה אתה אומר?

focal- כמה בערך תעלה לי התקנה?..

והאם קניית קומפוננט איכותי שווה יותר מאשר קומפוננט זול יותר ומידים? (האם הבנתי נכון שרמקול מיד [אמצע] הוא האובאלי או הקוקסאלי שבמגש האחורי?])

תודה מראש [=

פורסם

מיד זה חלק מסט קומפוננט, מיד באס, טוויטר וקרוס..

אובאלי הם בדרך כלל 6*9 אבל יש גם מידות אחרות.

סט קומפוננט הוא דבר משמעותי מאוד בבנית במה, כמו שהאוזן בנויה ככה היא צריכה לקבל צליל, צליל שיגיע מאחורה הוא פחות חשוב והוא בדרך כלל להשלמת סאונד בחלק האחורי.

:wink:
פורסם

אוקיי הבנתי.

אוקיי אבל בינתיים אני לא הולך לבנות מערכת מושלמת שישמעו בה מליון דולר.

השאלה שלי מה יתן לי יותר סט קומפוננט באיכות יחסית גבוהה (כמה שיכנס לי בתקציב) או קומפוננט + רמקולים אחוריים?

פורסם

אם המערכת תהיה מוגברת חיצונית, אין צורך ברמקולים אחוריים, גם ככה תשמע טוב מקדימה.

אתה מוזמן להגיע למפגש בשבת, להתרשם מהסט-אפים השונים, ולהחליט איזה רכיבים נשמעים

לך טוב יותר, שתדע מה לקנות בהמשך.

פורסם

תשמע לי יש דהייסהו שרייד 2000 ושלשום התקנתי מערכת ברכב (אגב גם אני כיתה יב' ועוד עשר יום לסיום המלווה =])

אני השקעתי על המערכת שלי סביב ה2500, והיה לי הד יוניט שקניתי בעבר ככה שכאן חסכתי.

הרכיבים הם:

קופוננט של מורל פולס-סביב ה600 שקל

סאב קיקר 12 אינץ מדגם c12 בתוך תיבה קטנה יחסית (28 ליטר-ככה זה תופס פחות מקום בבפגש הקטן)- סאב+תיבה סביב ה550 שקל.

מגבר של פולס אודיו מדגם ba4400 שמוצהר 110 RMS לערוץ, המגבר עלה לי בתחנה המרכזית הישנה 550 והוא מקביל למגבר(גם בהספק גם ברכיבים ממש בהכל) 1:1 של חברה אמרקיאית שמתמחרת את המגבר סביב ה1100 בארצנו

אני שמתי גם קבל מכיוון שהמצבר שלי חלש יחסית, קבל זה מכשיר שמייצב את המתח של החשמל.

על חיווט יש להשקיע עוד 250 שקל על חיווט נורמאלי והתקנה עוד 300 שקל.

בהד יוניט אני לא ממש מתמצא.

לגבי קישורים, תחפש את הדגמים שכתבתי לך באתר זאפ, הייתי מחפש לך בשמחה פשוט חברה שלי נושפת לי פה בעורף שנצא כבר.

בעיקרון אני גר בשוהם (10 דקות מנתב"ג וזה בין ירושלים לת"א) אם אתה רוצה להגיע לשמוע ולהתרשם אתה מוזמן לתאם איתי בהודעות פרטיות, אני אשמח!

סה"כ אני מרוצה מעל ומעבר מהמהערכת שלי, הסאב דופק חבל על הזמן ושומעים חזק ואיכותי!

דניאל

פורסם

נשמע מצויין כשאני יהיה בסביבת ת"א (אני מראשל"צ), בהחלט נארגן מפגש קטן ואני אשמע את המערכת.

האם הסאב 12" מספק אותך? ,הוא לא מתחרפן בווליום גבוה ?

(מאיפה קנית הכל אם אפשר לשאול ?)

ד"א יש לי זוג רמקולים של בלופאנקט משו כזה אני יודע שזו חברה מוכרת (גרמנית אם אני לא טועה).

אני מחר ירד לרכב לבדוק מה רשום עליהם ותגידו לי אם אני יכול להשתמש בהם, כרגע הם מותקנים על המגש האחורי

התקנתי לבד ולא שומעים ממש משהו, לדעתי זה נובע מהרדיו טייפ המאד מאד ישן שיש לי ברכב.

פורסם

הסאב 12" חזק מאוד לטעמי יחסית לזה שהוא נחשב לסאב מאוד צנוע (סה"כ 300 וואט וסה"כ 150 רמס, רמס=הספק אפקטיבי)

הסאב ממש לא מתחרפן, הוא דופק חזק כ"כ שלא האמנתי שהוא יגיע לביצועים כאלו, עד כדי כך שבשירים מסויימים אני מכוון את הרדיו דיסק למינוס 2 בפונקצייה של הבאס. סה"כ הבאס לא מזייף. מה שהכי אהבתי בסאב שאפשר לשים אותו בתיבה קטנה יחסית ככה שזה לא יתפוס הרבה מקום בבפגוש הקטנציק של השרייד.

את הסאב ואת הקופוננטים קניתי מיד2 ואת המגבר קניתי בתחנה המרכזית הישנה בת"א (המגבר דנדנש מהניילונים)

רדיו טייפ כפי שהוא נקרא באנגלית "הד יוניט" שהוא בעצם הראש, שווה להשקיע על אחד טוב עם אפשריות שליטה רבות, בעיקרון רמקולים אחוריים בשילוב רמקולים קדמיים זה יכול רק לגרוע, אצלי הרמולים האחוריים מוגברים דרך הרדיו דיסק ולא דרך המגבר ועובדים בערך על 20% ככה שמי שיושב מאחורה ישמע גם הוא =]

ד"א שוהם זה בערך חצי שעה נסיע מרשל"צ אם אתה רוצה תקבע איתי ותתרשם, לפי דעתי אתה תאהב את מה שתשמע!

פורסם

נשמע מצויין תודה רבה על העזרה.

ובהחלט כשיגמר לי המלווה ניפגש ואני יקשיב למערכת.(יש עוד זמן אבל אני מעדיף מאשר לקנות ישר בלי לשמוע).

• תוכן חדש...