Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

לאחרונה התחדשתי ברנו מגאן 97' (רכב ראשון) וכעת אני נכנס לאט לאט לתחום האודיו והסאונד ברכב. :roll:

בשבועות האחרונים סרקתי את הפורום (והאינטרנט) לאורך ולרוחב במטרה ללמוד את המושגים הבסיסיים

ולהגדיר את צרכיי ואת מה שאני מחפש במערכת. נכון לרגע זה הגעתי לתובנות הבאות:

1. אני מחפש להרכיב מערכת SQ, שכן איכות ודיוק הצליל חשובה לי הרבה יותר מהעוצמה.

אני לא איש של טרנסים, אלא שומע בעיקר ג'אז ומוזיקה אינסטרומנטלית. לפיכך, SPL זה לא הכיוון.

2. במגאן דור I ישנו מקום נפרד לטוויטרים בחלק העליון של הדשבורד, וכן מקום לרמקולי 4" מאחורה.

כמו-כן, הרכב רועש ביותר בנסיעה מעל 70 קמ"ש.

3. בהתאם לסעיף הנ"ל, אני מגיע למסקנה שברכב שלי כדאי להתקין מגבר וקומפוננט מקדימה, בתוספת

רמקולים קטנים מאחורה, שישלימו את האווירה.

4. אין לי אפשרות להתקין סאב-וופר בתא המטען, עקב בעיות לוגיסטיות (עגלת תינוק) וגאוגרפיות (דרום נתניה).

5. התקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח. הכסף הזה יצטרך להספיק למגבר, קומפוננט ורמקולים אחוריים קטנים.

6. הביאו לי מחו"ל HU של פיוניר, דגם DEH-P4900IB (ביקשתי בלאופונקט). לא אהבתי את הכפתורים הקטנים

של התחנות, ואת כל הניקל מסביב, לא פרקטי בעליל. אני שוקל למכור אותו ולקנות משהו יותר פשוט ונח במקום זה.

זהו המצב הקיים, ולהלן שאלותיי : :?:

1. מה טיבו של מגבר ה-MOSFET שקיים ב-HU שלי? היתכן שאני בכלל לא צריך מגבר חיצוני, אלא רק קומפוננט

עם הספק גבוה יותר? האם ניתן לבדוק את זה ע"י התקנת הרמקולים לפני רכישת המגבר, ואז הוספתו באם יש צורך?

2. האם, לפי דעתכם, כדאי בכלל להישאר עם הדגם הנוכחי של ה-HU או להחליפו, בהתאם למה שכתבתי בסעיף 6?

3. בהנחה ואין לי כוונה להתקין סאב-וופר, האם יש צורך במגבר 4 ערוצים, או שניתן להסתפק ב-2?

4. למיטב הבנתי, רצוי שהספק הרמקולים יהיה גבוה מעט מהספק המגבר. האם אני צודק?

5. עצות נוספות? דברים ששכחתי ומן הראוי להתייחס אליהם? כל תוספת תתקבל בברכה! :idea:

בתודה מראש,

ואדים דריש

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לחברי הפורום שלום,

לאחרונה התחדשתי ברנו מגאן 97' (רכב ראשון) וכעת אני נכנס לאט לאט לתחום האודיו והסאונד ברכב. :roll:

בשבועות האחרונים סרקתי את הפורום (והאינטרנט) לאורך ולרוחב במטרה ללמוד את המושגים הבסיסיים

ולהגדיר את צרכיי ואת מה שאני מחפש במערכת. נכון לרגע זה הגעתי לתובנות הבאות:

1. אני מחפש להרכיב מערכת SQ, שכן איכות ודיוק הצליל חשובה לי הרבה יותר מהעוצמה.

אני לא איש של טרנסים, אלא שומע בעיקר ג'אז ומוזיקה אינסטרומנטלית. לפיכך, SPL זה לא הכיוון.

2. במגאן דור I ישנו מקום נפרד לטוויטרים בחלק העליון של הדשבורד, וכן מקום לרמקולי 4" מאחורה.

כמו-כן, הרכב רועש ביותר בנסיעה מעל 70 קמ"ש.

3. בהתאם לסעיף הנ"ל, אני מגיע למסקנה שברכב שלי כדאי להתקין מגבר וקומפוננט מקדימה, בתוספת

רמקולים קטנים מאחורה, שישלימו את האווירה.

מסקנה נכונה :)

4. אין לי אפשרות להתקין סאב-וופר בתא המטען, עקב בעיות לוגיסטיות (עגלת תינוק) וגאוגרפיות (דרום נתניה).

5. התקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח. הכסף הזה יצטרך להספיק למגבר, קומפוננט ורמקולים אחוריים קטנים.

2000 ש'ל בהחלט לא יספיקו לכל הרכיבים האלו שיהיו באיכות ממש טובה כמו שאתה רוצה (SQ)

6. הביאו לי מחו"ל HU של פיוניר, דגם DEH-P4900IB. (ביקשתי בלאופונקט). לא אהבתי את הכפתורים הקטנים

של התחנות, ואת כל הניקל מסביב, לא פרקטי בעליל. אני שוקל למכור אותו ולקנות משהו יותר פשוט ונח במקום זה.

הרבה טעויות של אנשים זה שהם לא משקיעים בHU כשהHU הוא מוציא הצליל הראשון וחשוב שהוא יהיה איכותי!

1. מה טיבו של מגבר ה-MOSFET שקיים ב-HU שלי? היתכן שאני בכלל לא צריך מגבר חיצוני, אלא רק קומפוננט

עם הספק גבוה יותר? האם ניתן לבדוק את זה ע"י התקנת הרמקולים לפני רכישת המגבר, ואז הוספתו באם יש צורך?

מגבר חיצוני אתה חייב הספק גבוה מההספק שהמגבר נותן? לא טוב... צריך להתאים את הרמקול למגבר

2. האם, לפי דעתכם, כדאי בכלל להישאר עם הדגם הנוכחי של ה-HU או להחליפו, בהתאם למה שכתבתי בסעיף 6?

3. בהנחה ואין לי כוונה להתקין סאב-וופר, האם יש צורך במגבר 4 ערוצים, או שניתן להסתפק ב-2?

כדאי לקנות 4 ערוצים כדי שתיהיה לך אפשרות לעתיד כי במקרה ותרצה להחליף למשו יותר טוב/ להתקין סאב/ לקנות מערכת של דיג'יים עם 10 רמקולים :) תיהיה לך אפשרות ושאח"כ לא תתבאס שרצית לחסוך ואז תצטרך לקנות מגבר 4 חדש וה2 ישב לך בבית...

לא נראה לי שזה נכון אבל אני לא בטוח!

5. עצות נוספות? דברים ששכחתי ומן הראוי להתייחס אליהם? כל תוספת תתקבל בברכה! :idea:

בתודה מראש,

ואדים דריש

מקווה שעזרתי לך! :)

פורסם

אכן עזרת, תודה.

כתבתי SQ משום שזה הכיוון "בגדול".

ראיתי ב-FAQ של הפורום שכשבונים מערכת צריך קודם כל להגדיר אם מחפשים איכות או עוצמה.

אני מחפש איכות, במסגרת המגבלות שציינתי.

לגבי ה-HU, התכונתי לכך שבמכשיר יש הרבה פונקציות שאני בספק אם אשתמש בהן אי פעם, לכן אולי כדאי

לשקול דגם פשוט יותר. חוץ מזה שכל הניקל ממש לא מדבר אליי, והכפתורים של הרדיו קטנים עד כדי גיחוך.

פורסם

אני מבין שבשבועות האחרונים הצלחתי לרכוש ידע מלא ומקיף,

עד כדי כך שאף אחד בפורום לא חושב שהוא יכול להוסיף משהו.

נו טוב, נקבל את זה כמחמאה. :roll:

פורסם
לחברי הפורום שלום

בתודה מראש,

ואדים דריש

1) מגבר פנימי של HU מוציא הספקים מאוד קטנים (19-22 RMS), לכן נצטרך להביא מגבר חיצוני שיעשה את העבודה

כמו שמגבר יודע לעשות.

2) אישית הייתי נשאר איתו, אין לך מה לחפש הרבה. המכשיר טוב ויספק את הצרכים שלך. השאלה אם הרדיו שלו אירופאי...

3) קניית מגבר 4 ערוצים תמיד טוב, 2 ערוצים פנוים לא יזיקו.

4) ההפך הוא הנכון.

5) אני הייתי הולך על שילוב טיפה שונה:

קומפוננט קדימה, רמקולים 6X9 במגש האחורי ומגבר 4 ערוצים שיגביר את כל הסיפור כאשר ה-6/9 יתפקדו בתור סאב,

הם יתנו לך אפקט באס טוב יותר מרמקול 4 אינץ'.

קומפוננט: מורל,הרץ,DLS כולם נעים סביבות 600 ש"ח הדגמים "החלשים" של החברות כאשר אין לך צורך יותר מזה

רמקולים 6X9: קנווד,JVC, מורל (מומלץ בחום את דגם "פולס"),JBL,דראגסטאר. רובם נעים עד סכום של 500 ש"ח

מגבר: אם יש לך אפשרות לקנות בדיוטי פרי זאת ההצעה הכי טובה שלי לתת לך אם לא אז יש בארץ במחיר של סביבות 1100 ש"ח.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

אם תלך על ציוד יד שניה אתה תוכל להעלות משמעותית את רמת המערכת

לדוגמא :

750 שקל מגבר JBL (פה בפורום)

קומפוננט חדש - באיזור ה600 שקל

ועוד 450 שקל 6\9 סבירים שיתנו את הצלילים הנמוכים

כל זה עלה 1800 שקל.....המחיר שאמרת כלל התקנה ? אם הוא כלל התקנה אז זה בעיה כי זה אומר שאתה צריך ב1500 שקל לסגור את כל הסיפור, וזה מעט מידי

אם לא כלל התקנה - את ה200 שקל הנותרים אתה יכול לצרף לקומפוננט מעט איכותי יותר...

פורסם

הייתי הולך על:

קומפוננט לקדימה: morel pulse / jbl /lighning audio - בין 500 ל 700 ש"ח

מגבר LIGHTING AUDIO / magnat / sound storm / mac audio z4100 בין 900 ל 1000 ש"ח

סאב קטן 10 אינטש בתיבה אטומה - לא מפריע לעגלה, שמים בצד, ומנמיכים כשמגיעים לשכונה.

רמקולים אחוריים תוותר, חבל על הכסף.

עכשיו אם תשים לב למחירים זה קצת חורג מהתקציב (לא בהרבה)

לכן אני ממליץ לך ללכת על מוצרים יד שניה מחברים וותיקים בפורום.

עם קצת סבלנות תוכל למצוא כמה מציאות.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

2) השאלה אם הרדיו שלו אירופאי... אני יוצא מנקודת הנחה שכן, משום שהוא הגיע מאוקראינה.

4) ההפך הוא הנכון. טוב לדעת, חשבתי שזה מיועד להגן על הרמקולים מפני שריפה ע"י המגבר.

5) אני הייתי הולך על שילוב טיפה שונה:

רמקולים 6X9 במגש האחורי - רעיון מעניין, לא חשבתי על זה אפילו. תודה.

עתיד, ציוד מיד שניה נשקל בחיוב מלכתחילה, במיוחד המגבר. אני בודק את הלוח של הפורום מדי יום.

המחיר שאמרתי לא כולל התקנה, ואפשר למתוח מעט את התקציב.

תודה לכולם, תמשיכו להגיב! :-D

פורסם

ציינת תקציב 2000 ש"ח

נתונים חשובים:

1. HU כבר יש לך.

2. אתה לא מעוניין בסאב.

מה שהייתי מציע לך זה דווקא לא ללכת כרגע על מערכת עם הגברה אלא להשקיע את כל ה200 שקלים האלה על רמקולים טובים.

- כאן נוצרת בעיה חדשה - אני לא יודע ונראה לי שגם אתה עדיין לא יודע בוודאות איזה רמקולים אתה אוהב - או במילים אחרות, מה אופי הצליל שאתה אוהב.

בכל מקרה - אתה צריך להאזין כרגע להרבה רמקולים מהרבה יצרנים עד שתמצא סט רמקולים שאתה תאמר עליו "את זה אני רוצה".

ב2000 שקל אתה יכול לקנות סט קדמי חביב מאוד ואפילו טוב + רמקולים 6*9 למגש האחורי.

אני הייתי מציע לך לחסום את הרמקולים האחוריים עם קרוס פסיבי בסביבות ה4 קילוהרץ וככה הם ינגנו פחות תדרים גבוהים או פשוט מאוד להשבית להם את הטוויטר (וגם את המיד אם אתה תקנה 3WAY) ולהשתמש בהם רק כוופרים שיפקו באס ומעט מיד. - זה יאפשר לרמקולים הקדמיים להיות יותר מורגשים בלי שתצטרך להפחית בהגברה של האחוריים עם הפיידר.

אח"כ יותר מאוחר - כשיהיה לך יותר תקציב - תשקיע במגבר 4 ערוצים אבל בתור התחלה גם המגבר הפנימי של הHU יספק אותך יפה מאוד.

המלצה שלי (לפי הטעם האישי שלי) מורל דוטק 6.5 אינטש מקדימה עם שדרוג של הטוויטרים לMT22

מורל פולס 6*9 מאחורה אחרי שהשבתת להם את הטוויטרים.

זה יעלה לך סביבות ה2000 שקל. הצליל שלהם הוא "חם ורך" לא צורם באוזן - מאוד נעימים - ועוד על הגברה עדינה כמו של הHU זה יתן תוצאה יפה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם לא ביטלו בפיונירים את האופציה שך FIE הוא לא יצתרך אפילו קרוס.

lanos - אתה בטוח דוטק שמוצהרים 140 W יעבדו עם HU של W20 +- בצורה סבירה?

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

"אני הייתי מציע לך לחסום את הרמקולים האחוריים עם קרוס פסיבי בסביבות ה4 קילוהרץ וככה הם ינגנו פחות תדרים גבוהים או פשוט מאוד להשבית להם את הטוויטר (וגם את המיד אם אתה תקנה 3WAY) ולהשתמש בהם רק כוופרים שיפקו באס ומעט מיד."

איפה קונים אז זה וכמה זה עולה ?

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=292211

פורסם
אם לא ביטלו בפיונירים את האופציה שך FIE הוא לא יצתרך אפילו קרוס.

lanos - אתה בטוח דוטק שמוצהרים 140 W יעבדו עם HU של W20 +- בצורה סבירה?

תשאל את איתמר אם אתה רוצה - הוא הפעיל סט של הייביד בבי-אמפינג ברכב שלו על HU של פיוניר...

ובלי שום קשר - כן!

זה משהו שאני תמיד אומר - נותנים לוואטים של המגבר בפורום הזה חשיבות מוגזמת.

הדוטק הוא 140 וואט בהתקיים תנאים מסויימים וגם אם הוא מקבל 140 וואט - הוא לא ינצל את רובם להפקת צליל.

גם 20 יזיזו אותו יפה מאוד ובייחוד אם יש לו קרוס אקטיבי בHU - הסיבה העיקרית לזה שאנשים מתקינים מגברים ברכבים שלהם והרמקולים שלהם נשמעים יותר טוב זה גם איזושהיא תופעה שדומה להתקנה של רמקולים 6*9 במגש האחורי בגלל שקל יותר להתקין שם רמקולים גדולים יותר.

הHUים של היום השתכללו כברת דרך ארוכה מהימים הישנים - הסיבה שבגללה מערכת מוגברת באותם זמנים היתה נשמעת כל כך הרבה יותר טוב היא שלHU לא היה קרוס אקטיבי ובגלל זה היו משתמשים בקרוסים של המגברים - חיתוך יותר נכון - הגברה יותר נכונה.

אפילו אם 20 וואט RMS אתה יכול להגביר סט של דוטק ככה שאתה תשמע אותו טוב מאוד! ואם החיתוך נכון - אז הוא ישמע נהדר גם בלי מגבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

- כאן נוצרת בעיה חדשה - אני לא יודע ונראה לי שגם אתה עדיין לא יודע בוודאות איזה רמקולים אתה אוהב - או במילים אחרות, מה אופי הצליל שאתה אוהב.

בכל מקרה - אתה צריך להאזין כרגע להרבה רמקולים מהרבה יצרנים עד שתמצא סט רמקולים שאתה תאמר עליו "את זה אני רוצה".

זה נכון.

לשם כך, חשבתי לנסוע בהזדמנות לחנות של פומפה בר"ג. בעוד שקניה אצלהם אינה מומלצת בהכרח,

הבנתי שניתן להתרשם ממבחר גדול של רמקולים ולשמוע אותם במקום.

לגבי 6X9, הייתי מעדיף להימנע מחיתוך המגש האחורי, באם יש אפשרות.

עניין נוסף שאני לא מבין: חשבתי שאם מחברים רמקולים גדולים מאחורה, יש להם נטיה להאפיל על הקדמיים.

האם קומפוננט ללא מגבר ימנע את התופעה הזאת?

לבסוף, מהי השיטה הנכונה - רמקולים שהספקם גבוה מעט מהמגבר, או להפך?

פורסם

אני הייתי מוותר על ה6*9 והייתי משקיע בבמה קידמית של קומפוננט טוב+בניה אם צריך.....

ומגבר כמו שהציעו קודמי....

אך עם הזמן לדעתי צריך לשים סאב.... כי באס קצת יהיה חסר באוטו... כי המעט 6*9 שיכולים איכשהו לרדת לתדרים נמוכים גם אותם אין.....

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

טוב, קודם כל תרשה לי לשבח את ההשקעה שלך בשרשור, ועל עשיית שיעורי הבית על הצד הטוב ביותר! (מזמן כבר הפסקתי לייעץ פה לשרשורים של "חבר'ה, תרכיבו לי איזה מערכת שתעשה בום בום יפה", אבל פה החלטתי כן להגיב!)

ועכשיו לייעוץ/דעה עצמה:

קודם כל, כפי שכבר ניתן לראות פה בשרשור, כמות הדעות יותר גדולה מכמות האנשים, וכל אחד בד"כ ייעץ לך בכיוון אחר, ובד"כ בהתאם למה שהוא חווה אצלו ברכב (החבר'ה היותר מנוסים, פשוט עברו יותר ברכב שלהם, לכן יש שם יותר אפשרויות ייעוץ).

בכל מקרה, אני אתייחס לכמה נקודות חשובות:

הספק הרמקולים, צריך להיות תואם להספק המגבר, או להתקרב אליו מספיק.

כלומר, אם יש לך רמקולים של 50 וואט, ומגבר של 100, אתה בבעיה.

אם יש לך רמקולים של 100 ומגבר של 50, אתה גם בבעיה.

במקרה הראשון - שימוש לא זהיר בחיתוך תדרים והגברה מוגזמת יטגנו את הרמקול שלך במכת הבאס הראשונה.

במקרה השני - בהתאם למידת הנצילות של הרמקול - את לא תמיד תוכל לנצל את מלוא יכולתו (לפעמים אם הרמקול מאוד נציל, אז גם חצי מהעוצמה תספיק לו).

השאיפה שלך היא לתאם כמה שיותר בין האלמנטים - כלומר אם הרמקולים בעלי הספק של 100 וואט, אתה צריך לחפש מגבר שיתן בין 80 ל120 וואט.

קח בחשבון, שמדידת הספק הרמקולים והמגברים משתנה מחברה לחברה, ואין מדד יחיד וקבוע (לצערנו).

לכן יכול לקרות מצב שמגבר יהיה overrated (יוצהר 120 וואט, אבל יתן רק 90-80 - אופייני לחברות זולות, וחיקויים) או underrated (יוצהר 60-70 וואט, אבל יתן 90-100 - בד"כ בחברות יוקרתיות זה המצב).

אותו סיפור גם לגבי רמקולים - אבל שם זה פחות קריטי, ובד"כ זיוף הנתונים שם פחות נפוץ (אם כי בחברות "זבל סיני" זה גם נפוץ מאוד).

לעניין הר"ד - בכל מה שקשור לHU, השאיפה היא תמיד להתקדם הלאה בטכנולוגיה, לכן למכור את הטוב כדי לקנות יותר פשוט נראה לי חבל ביותר! אפילו בזבוז!

לפי דעתי קצת כרום לא יהרוג אותך - בייחוד אם הוא בא עם כמה פונקציות שימושיות כמו חיתוכי תדרים, אקוולייזרים וכו'.

לכפתורים הקטנים גם אפשר להתרגל (אצלי למשל בכלל אין את הלחצנים האלה של התחנות).

ועכשיו לסוגיה ההכי קשה - איך לבחור רכיבים:

קודם כל, מכיוון שאתה מוגבל (מ-א-ו-ד) בתקציב, ובהתאם לדרישות שלך (בלי סאב) - הייתי ממליץ לך מאוד כן לשים רמקולים 6*9.

אני יודע שאנשים פה לא ממליצים, ולא אוהבים רמקולים אובאליים, אבל לא משנה מה יגידו, זה הפתרון הטוב ביותר למי שלא רוצה סאב באוטו.

האלטרנטיבה של לקנות סט קומפוננט מפוצץ - תעלה פי שלוש ויותר כמעט ברוב המקרים!

ומכיוון שאף סט קדמי בתחום ה500 שקל לא יצליח להפיק באס משמעותי, מומלץ מאוד לשים 6*9.

אוסיף ואומר גם - שאם הסט הקדמי הוא בתחום ה500 שקל, אז גם אם תשים סאב באוטו, עדיין תצטרך השלמה לתדרי הבאס הגבוהים (בדיוק התחום שמייצרים 6*9, או קומפ' יקרים כמו פוקאל). לכן אצלי למשל (יש לי פולס 5.25" מקדימה), יש גם סאב וגם 6*9 מאחורה. בקרוב כשאעשה שדרוג לרמקולים קדמיים חזקים - אוכל להיפטר מה6*9, אבל בינתיים הם שם.

(אגב יש לי גם כן רנו מגאן, שנת 97).

החיתוך של הפאנל האחורי הוא אומנם כואב קצת למי שאוהב מראה מקורי של האוטו, אבל במקרים רבים, גם אם תרצה למכור, במילא מי שיקנה יעשה חורים מאחורה, ככה שזה לא כזה קריטי.

בכל הקשור למגבר - זה כבר סוגייה נורא בעייתית, כי בתחום של התקציב שלך יש הרבה מאוד מגברים מחברות טובות וגרועות גם יחד, שהיחס ביניהן הוא: חברה טובההספק נמוך, חברה סיניתהספק "גבוה" (מוצהר כגבוה).

המלצה חמה: אל תתפשר על חברות סיניות וזיופים! תשקיע קצת יותר, אם יש צורך, תחכה איזה חודש חודשיים, ואז תשים מגבר איכותי, או לפחות לא זבל סיני. (כמו שנאמר כאן, יש המון אנשים כאן בפורום שהתחילו עם המגברים של JBL מהדיוטי פרי, לי אישית אין הרבה נסיון איתו, אבל הוא בהחלט נותן תמורה מעולה לכסף יחסית לדברים אחרים שמוכרים בארץ במחיר דומה).

כמו כן - אפשר כמובן ללכת על האופציה של מגבר משומש/יד שניה - אבל כאן צריך להיזהר, ואם אין לך נסיון, כדאי להתייעץ עם אחרים - היתרון כמובן הוא שאתה יכול לשמוע אותו עובד, החיסרון, שאתה לא תדע אף פעם מה הוא עבר (אלא אם כן זה מישהו שאתה סומך עליו).

אם אתה שואל אותי - אני אישית הייתי חוסך קצת והולך על חדש. אבל זה רק אני, וסתם הייתי מתבעס מלקנות ציוד משומש.

זהו. מקווה שעזרתי, או לפחות העלתי נקודות חדשות למחשבה!

בהצלחה! ותתחדש!

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...