Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

חודשים שאני סובל מבעיות הנעה בפיאט אונו 93'.

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה בדיג'יפלקס אבל כעת אני בטוח שזו לא הבעיה.

מה שקורה זה שמידי פעם אין הצתה. הסרטר מסתובב אבל המנוע לא מניע.

זה יכול לקרות כשהמנוע חם או קר- אין שום הבדל. כשאני נתקע אני מנסה להניע בערך 50 פעמים והמנוע מניע "פתאום".

חשוב מאוד לציין ששהבעיה מתרחשת אני מנסה לשחק בחוטים שמובילים אל הדיג'יפלקס אבל זה ממש לא עוזר בכלל, קרה לי כמה פעמים שאיך שאני סובבתי את המפתח ולחצתי גז עד הסוף המנוע הניע פתאום.

במוסך לא יכולים לאתר את התקלה כי כמובן איך שאני מגיע למוסך התקלה נעלמת ונמאס לי כבר. נתקעתי כבר בכל המקומות האפשריים ובסוף הרכב הניע, בקצב הזה אני אחסל את הסטרטר והמצבר ביחד מרוב כל הניסיונות הנעה האלו.

מה יכולה להיות הבעיה? אני כבר נואש!!

וכשאני מנסה להניע עם גז לחוץ או פימפומים אין ריח של דלק, אני לא אמור להציף ככה את הקרבורטור? פעם היה ריח דלק כשהייתי מפמפם ומניע.

(פיאט אונו 93' מנוע 1.4, טיפול אחרון לפני חצי שנה, 125,000 ק"מ, מזגן מקורי)

תודה מראש.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גייא שלום רב!

מקרה כמו שלך, קשה לאיתור, אם לא יודעים בוודאות מהיכן הבעייה.

מה שנראה כסביר ביותר, שהבעייה קשורה למערכת ההצתה, ולא למערכת הדלק.

בלחיצה מלאה על דוושת התאוצה, אתה לא מציף את המנוע, אלא להיפך אתה מאורר אותו, לעומת זאת בפימפומים רבים, אתה אכן עלול להציף אותו.

שלח כרטיס טיסה לדני זומרשטיין בארצות הברית, ובטוחני שדני יאתר ויפתור את בעייתך.

אני מהמר על מגעים רופפים בקונקטור כניסה לדיגפלקס, מפלג, ו/או מתג הצתה, (הרכיב החשמלי שבו).

המתן לדעה מקצועית יותר, של מיודענו , רפי לין.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כשהרכב אינו מניע בדוק בעזרת אדם נוסף אם יוצא ניצוץ מסליל ההצתה (קויל).

כך תוכל להתחיל ולבודד אם הבעיה הנה של הצתה או של מע' הדלק.

אני ממליץ להסיר את מכסה המפלג (דיסטריביוטור) ולבדוק אם אין בו סדק מבפנים וכמו כן אם רוטור המפלג אינו עם סדק בגוף הפלסטיק שלו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

למה לא להיכנס למוסך מורשה פיאט, או המוסך המרכזי, ולהשאיר את האוטו שם ליומיים שלושה?

עושה רושם שאתה סובל מהאוטו, ומהיכרות עם הודעותיך אתה לא מעוניין למכור אותו - אז למה לא להיפרד ממנו ליומיים, לתת למוסך לנסות לתקן את הבעיה - ואולי לפתור אותה אחת ולתמיד?

פורסם

צביקה - באונו קרבורטור המשאבת דלק חשמלית או מכנית?

בכל מקרה, בנוסף להצעה של רפי לין וצביקה הייתי מציע גם לבדוק האם יש זרימה של דלק אל הקרבורטור/הזרקה מהמשאבת דלק. נתק את צינור הדלק בכניסה למנוע ותן סטרטר. אם לא מגיע דלק - מצאת את הבעיה. כמובן שצריך לדאוג לאגור את הדלק בבקבוק או משהו כזה, שלא תדלק עם הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בוקי- אני מפחד להרוס משהו שם.

בשרשור שפתחתי אז נגעתי בחוטים של המחשב והרכב הניע, כנראה זהו צירוף מקרים. מחר אני אבדוק את הארקה של המחשב ע"י רב מודד אבל אני לא חושב שזוהי הבעיה.

איך אני בודק אם מגיע דלק? איזה צינור לנתק?

אין טעם להשאיר את הרכב במוסך- יש ימים שהאוטו עושה בעיות כל יום ואפילו כמה פעמים ביום ויש תקופה אפילו של שבוע שבהם אין בעיות בכלל.

פורסם
עשית מה שכתובתי כאן בתגובה 7 ?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=177719

צביקה משאבת הדלק בפיאט של גיא היא מכנית.

תופעת מחסור בדלק , בגלל משאבת דלק תקולה, מופיעה ברוב המקרים תוך כדי נסיעה, ונמשכת ברוב המקרים,

ולא נעחמת וחוזרת, וזו התקלה יחסית פשוטה וקלה לאיתור.

בעייתו של גיחא היא בסבירות גבוהה במערכת ההצתה, ויש להתמקד בעיקר באזור שרפי כיוון מפסה מפלג סדוק ורוטור, וכן לידידי בוקי, לכוון שהוא נתו בתגובה 7 בקישור שהוא צרף.

בברכה

ובהצלחה

כי נס חנוכה לא יעזור פה, רק איבחון מקצועי וקולע.

חג חנוכה שמח

צביקה

פורסם

צביקה לאחר תגובתך הנוכחית נזכרתי בכמה פרטים.

רוטור מפלג, מכסה מפלג וחוטי הצתה חדשים, הוחלפו ב- 12/09/2006.

דרך אגב יש בעיה של בריחת ניצוץ, הבעיה קיימת בערך שנתיים... בספטמבר 2006 שהוחלפו החלקים הנ"ל הייתי אמור לפתור את הבעיה אבל הבעיה נשארה אז עזבתי את זה. זה לא הפריע לפעילות תקינה של הרכב חוץ משאני עומד ברמזור יש ירידת מתח רגעית והמנוע נחנק טיפה, אבל אני לא מאמין שיש קשר לבעיות הנעה.

פורסם

גיא, אם אין לך ביטחון, אני לא אמליץ לך לגעת לבד.

כמו שכתבתי בשירשור ההוא, היתה לי בדיוק אותה בעייה, (טיפו 1400), שנמשכה יותר משנה.

ההארקה חיצונית הייתה מחוברת אצלי גם.

במצב של תקלה לא היה ניצוץ.

הצעיו לי להחליף דיגיפלקס, החלפתי, זה עזר לתקופה מסויימת ואז חזר.

החלפתי גם חיישן נמ"ע, ניתקתי את האזעקה והאימובילייזר, לפעמים התקלה הייתה נעלמת לתקופות ארוכות, וחוזרת שוב.

הרכב היה כ 3-4 פעמים אצל חשמלאים שונים, אחד מהם אפילו הצליח לראות את הרכב במצב תקלה, והמליץ להחליף דיגיפלקס שוב.

ומאוחר יותר הרכב התחיל להתכבות גם במהלך הנסיעה, וזה גם יכול לקרות אצלך, תיהיה מוכן לזה.

על הטיפול במחבר הדיגיפלקס המליץ לי דווקא מכונאי, שלא מתעסק בפיאט, והטיפול הזה אכן עזר.

לחבר שלי יש טמפרה 92, שסבלה מאותה בעייה בדיוק.

פורסם

גיא אינני אוהב להמר, אך במקרה זה אעז ואהמר שאבחנתו של בוקי ורפי לין הקרובה ביותר להגיון,אתה סובל מפריצת ניצוץ ומניתוק מגעים בקונקטור לדיגיפלקס, הידוק המגעים בזהירות כמו שבוקי הסביר , תצמצם את האפשרויות.

אין לך מה לבדוק לחץ דלק, כי בעייתך לא קשורה לדלק, על מנת לבדוק לחץ דלק, יש לנתק צינור דלק בחיבור לקרבורטור, ואתה זקוק לאדם נוסף שיתו סטרטר, על מנת לאבחן אם הבעייה בחוסר ניצוץ לפלגים, אתה גם חייב אדם נוסף.

מה תוצרת חוטי ההצתה שהחלפת בעבר, לא BS / ביתן ספארק?

בברכה

צביקה

פורסם
גיא, אם אין לך ביטחון, אני לא אמליץ לך לגעת לבד.

.

למען האמת אני התעסקתי עם דברים יותר מסובכים יחסית לחיזוק חוטים כמו שאתה מציע. בין היתר הרכבת מעגלים אלקטרוניים ע"י הלחמות רכיבים וחוטים וכ'.

העיניין הוא שברכב עוד לא התעסקתי, אבל אם זה יפתור את הבעיה המעצבנת הזו אני מוכן לנסות.

לא הבנתי מה בדיוק עשית עם המחבר של הדיג'יפלקס, הצמה מוגנת ע"י מכסה שחור, אני לא רואה את החוטים בעין.

איך לפרק שם את כל הצמה, האם זה נשלף מהמחשב? כמו כן מכמה חוטים מורכבת הצמה?

תודה מראש.

פורסם

הכל על אחריותך בלבד.

בצמה בערך 8 או 10 חוטים, אני כבר לא זוכר.

1. ניתוק מצבר.

2. הורדת כיסוי הגומי השחור מהמחבר.

3. ניתוק הצמה מהדיגיפלקס, תוך לחיצה על הנועל של הפלג.

4. רישום צבעי החוטים במחבר על דף, לפי סדר הופעתם במחבר.

5. כאן זה הקטע הכי מסובך- יש לשלוף את החוטים מהמחבר (אני מדבר על מחבר נייד של הצמה ולא על מחבר קבוע בגידיפלקס). על כל סופית חוט יש שן, שנועלת אותו בתוך הפלסטיק של המחבר. יש ללחוץ את השן הזו עם כלי דק, לדוגמא מברג שענים, ואז על ידי משיכה בחוט, הסופית יוצאת החוצה.

6. נותנים מעיכה עדינה לסופית עם פלייר קטן.

7. חוזרים על הפעולה בכל החוטים

8. מחזירים את כל החוטים למחבר, לפי סדר, שרשמנו מקודם, מוודאים שהסופיות ננעלות במקומן.

8א. מוודאים שוב, שלא הפכנו צד במחבר, ושהכל מחובר בדיוק כמו שהיה. במחשבה שניה, עדיף לשלוף את החוטים אחד-אחד.

9. לוודא, שכל הארקות הנוספות שחיברו שם, נשארו במקום.

10. מחברים את הצמה לדיגיפלקס, מוודאים נעילה.

11. מלבישים כיסוי שחור.

12 . מתפללים

13. מחברים מצבר.

פורסם

בנוסף לענקי הפיאט שכתבו לך כאן,תרומתי הצנועה

בעיות ההצתה ברכב הנל בדרך כלל ,מתחילה בפיקת ההצתה המורכבת בסמוך להאוזינג הגיר

יש לחבר סקופ ,ולבדוק את האות תוך כדי משחק בקונקטור ,ותוך כדי לחיצות על דוושת הקלאץ'

באם יש ברכב קודנית ,אזעקה ,סוויץ' סודי?

אגב מה צבעה של המדבקה שעל הדיגיפלקס ומה המספר שמצוין במדבקה זו

האם לאחר ההנעה ,נראה עשן שחור היוצא מהאגזוז ?

האם הרכב כבה בהאצה או בעמידה או שאין מצב קבוע ?

האם המנוע נשטף לאחרונה?

נסה לשחק בעדינות בסוויץ' (בתחום הON) כאשר הרכב מונע האם הרכב מגמגם או נכבה פתאומית?

פורסם
בעיות ההצתה ברכב הנל בדרך כלל ,מתחילה בפיקת ההצתה המורכבת בסמוך להאוזינג הגיר

האם הכוונה היא לחיישן נמ"ע/סל"ד, שיושב על בית גלגל תנופה?

• תוכן חדש...