Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום נסעתי למוסך כדי להזמין גומייה לאגזוז שנקרעה ובגלל זה האגזוז פוגע בטמבון ומרעיש. החנתי את האוטו בתוך המוסך ליד הליפט (בירידה), וכשחזרתי לרכב הוא לא הניע בשום אופן. המון ניסיונות, הרבה זמן נשרף.

המוסכניק בדק את האוטו והכל היה נראה תקין והיה חסר אונים, עד שצצה במוחי הברקה ע"פ ניסיון העבר והיא לשחק בחוטים שמובילים את הדיגי'פלקס. המוסכניק היה כבר בתוך האוטו, ניסה להניע אח"כ והמנוע הניע בשניה.

קצת הסטוריה: בקיץ שעבר, באמצע המלחמה החלו בעיות התנעה קשות ביותר, האוטו נתקע כמה פעמים ליד הבית וסירב להניע בכל תוקף. רק לאחר כ- 12 שעות מנוחה המנוע הניע לאחר משחק בחוטים שמובילים אל המחשב הצתה.

כשהסתיימה המלחמה לקחתי את האוטו ל"מצת אור" בחיפה ודני סידר לי את המחשב ע"י התקנת 2 חוטים חדשים שיתנו הארקה חדשה למחשב.

הכל היה תקין עד היום, היום שוב יש בעיות במחשב הזה. כל החוטים שדני התקין במקום.

מה אני צריך לעשות עכשיו כדי שאני לא יתקע איתו כמו קיץ שעבר וכמו היום? דרך אגב, עוד לא קרה לי שהאוטו לא רצה להניע לי בתוך מוסך, זה חדש.. :shock:

הרכב הוא פיאט אונו 93 מנוע 1.4.

תודה מראש,

גיא.

פורסם

בדוק ע"י אוהמטר את ההתנגדות בין קוטב שלילי של המצבר לבין צלעות המתכת של מחשב הדיג'יפלקס.

התנגדות תקינה הנה עד 2.5 אוהם ואם היא גבוהה יותר (כ300 אוהם) אז חסר למחשב הארקה או בגלל חוט הארקה (שאומנם כבר תוקן) או בגלל נתק פנימי בתוך המחשב. נא עדכן בממצאים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על התשובה.

האם אתה מכיר מקום כלשהו באיזור חיפה שמבצע את הבדיקה הזו? אם לא, האם המוסך המורשה בחיפה מסוגלים לבצע בדיקה כזאת? מדובר על פ.י.א צפון.

תודה מראש.

פורסם

יותר קל יהיה למצוא חבר שיש לו אוהמטר (רב מודד פשוט) או פשוט לקנות כזה - בערך 30 ש"ח למעפנים ביותר - שיעשו את העבודה...

...Carpe Diem

פורסם

היי

מצטער לשמוע שיש בעיות, אבל כך זה עם רכבים.

יש לבדוק את החוטים שהתקנתי,זאת על אף שהותקנו שניים במקום אחד, כגיבוי למניעת השנות הבעיה.

NEVER_SAY_NEVER ועל כן יש לבדוק ששניהם לא כשלו, הסיכוי נמוך שואף ל0 במיוחד לאור שהחוטים אמורים להיות מולחמים ונראה שזה המצב.

יתכנו בעיות נוספות לאור שיש חיווט ומחברים ליחידת הבקרה, וגם היא לעיתים עלולה להתגלות כתקולה.

בקיצור, יש לבדוק, גם לבדוק את חיישן ההצתה, יתכן הבעיה בו דווקא, אם מחליטים להחליפו, לא לעשות זאת לפני שבודקים שאין בעיה במחבר שלו שידוע בפונטנציאל לבעיות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היתה לי תקלה כזאת בטיפו 1400, שגם נמשכה שנה ומוסכים שונים לא נתנו פיתרון הולם.

גם אצלי היה מחובר חוט הארקה לפינים 1+2 בדיגיפלקס (ללא קשר לתקלה הזאת), בנוסף, החלפתי את הדיגיפלקס בחדש (חדש מהקופסא) והתקלה נשארה.

גם אצלי משחק בצמת חוטים בכניסה לדיגיפלקס היה גורם לכיבוי המנוע.

הפיתרון - מנתקים את המחבר של הדיגיפלקס, שולפים את כל הפינים (נקבה) ממנו (לרשום את סדר הצבעים, על מנת להחזיר למקום הנכון), ועם פלייר קטן לוחצים אותם קצת, כדי שהמגע בינם לבים הפינים בדגיפלקס יהיה טוב טוב וללא שום אפשרות משחק.

אחרי שעשיתי את זה, לא היו לי יותר תקלות בתחום הזה.

יש לי גם חיישן נמ"א חדש מקורי (MAGNETI MARELLI) שקניתי על מנת לנסות לפתור את הבעייה ולבסוף לא היה בו צורך.

הוא למסירה ללא תמורה לכל בעל פיאט, שמתקן לבד את רכבו.

פורסם

תשובתו של דני ותשובתי אני נותנות ביחד את האפשרויות הסבירות לתקלה לפי תאורך.

במוסך פ.י.א בקש את שמילו או שתפנה אל חשמליית הרכב "מכנו אור" שברח' האיצטדיון 23 קרית חיים, טל' 04-8411444 ובקש את גרשון.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

נראה כי התקלה המעצבנת תפסה תאוצה, היום הרכב עשה לי בעיות הנעה קשות גם בשעה 11:00 וגם בערב בשעה 18:00. יצאה לי הנשמה עד שהצלחתי להניע, והמעניין הוא שאפילו משחק בחוטים המובילים למחשב ההצתה לא עזרו הפעם.

tkamin- חבל לקנות רב מודד מכיוון שאחרי הבדיקה הזו הוא ישכב בארון ללא שימוש.

דני- 2 החוטים שהתקנת במקום, בדקתי זאת. בנוסף לא בוצע כל טיפול לאחרונה באוטו ע"י מוסכניק אחר שיכול היה להזיק למערכת הזאת. יש לציין שטיפול 10K מלא בוצע לפני 4 חודשים בלבד. חוטי הצתה, פלאגים, כל הפילטרים/ מסננים ומכסה מפלג חדשים יחסית.

רפי- האם עדיף לגשת למוסך המורשה או לחשמלאי פרטי? עם המזל שלי ברגע שאני ניגש למוסך התקלה נעלמת במיסתוריות, ולכן החשמלאי עלול להחליף סתם חלקים בשיטת "מצליח", זה עלול לעלות לי בהמון כסף..

תודה מראש.

פורסם

בתור בעל פיאט אונו 95 הייתי בסרט הזה.

תנסה בזמן שהמנוע פועל לטלטל בעדינות את צמת החוטים שמובילה לדיגיפלקס ותראה אם המנוע משתעל ונכבה.

אצלי הייתה הבעיה שדני תאר כלומר חיישן ההצתה היה חדש אבל הנקבה אליו מתחבר התקע של החיישן היתה ירוקה מקורוזיה.

ניתן בקלות לחתוך ולבטל את המחבר ולחבר את החוטים ישירות.

פורסם

מציע לך לחשוב שוב. בהשקעה זניחה אתה מקבל הרבה יכולות שרלוונטיות לרכב - בדיקת מתח מצבר, קצר/נתק במערכות מסוימות ועוד כל מיני שימושים קטנים בבית. בהשוואה למה שתשלם לחשמלאי בשביל רק להעיף מבט זה מחיר זניח ביותר...

...Carpe Diem

פורסם

הייתה לי בעיה כזאת באונו שמכרתי (לא לדאוג, השניה עדיין אצלי), והפתרון בסוף (אחרי שהוספתי הארקה) היה מה שבוקי הציע. להוציא את הכבל המחבר של הדיג'יפלקס, ולמעוך מעט את המחברים שלו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...