Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לכולם,

אני זקוק לעזרה דחופה של החברים,

יש ל יונדאי לנטרה 1800 אוטו' שנת 96, לפני כשבועים בערך העברתי ל-D אך נראה כי הרכב לא נוסע והיהילוך תקוע בשלישי, כאשר העברתי תחילה ל-L אחרכך ל-2 ול-D ההילוכים עוברים כמו שצריך וכאשר עמדתי ברמזור הכל תקין, אך כאשר מעבירים ל-N ושוב ל-D מתחילה הבעיה בשנית.

בשבוע האחרון הבעיה החריפה וגם ה-L הרכב כמעט ולא נוסע.

הלכתי לכ-3 מוסכים וכולם אמרו כי הגיר השיב את נשמתו לבורא, מצאתי גיר מפירוק (גיר תקין).

ובמוסך הרכיבו לי איתו אך לאחר ההרכבה שוב הרכב כאילו תקוע בשלישי ולא מתחיל בראשון,

בדיאגנוזה במחשב המוסך רושם להם המחשב כי השסתומים בגיר פתוחים (הגיר תקין לחלוטין- נבדק).

הרכב עדין תקוע במוסך והם רוצים להחליף מחשב ברכב.

שאלתי הינה האם משהו נתקל בתופעה הנ"ל וכיצד ניתן לפתור אותה, בינתיים הוצאתי סתם כסף על גיר שכנראה לא היא צריך להחליף.

תודה מראש ואשמח לכל עזרה בנושא.

פורסם

באיזה מוסך והיכן נמצא הרכב והאם זה מוסך מורשה יונדאי?.

נסה להגיע להסכם אם המוסך שאם הבעיה לא תיפתר לאחר החלפת המחשב הוא יוחזר להם ולא תשלם עבורו.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום.

אני לא יודע מי בדק לך את הרכב אבל לדעתי הוא לא בעל מיקצוע!!!

אם מכונאי מיומן היה בודק את הרכב היה מיד אומר לך שהבעיה במחשב של הגיר .

"התקלה" היא לא תקלה בגיר אלה המחשב ניכנס למצב מיגננה [מווד] ותקע את הגיר בהילוך 3.

יתכן שהמחשב נידפק ויתכן שיש בעיה במערכת החשמל לדוגמא קצר בצמת החשמל לגיר או נתק בחוט כול שהוא שמיתחבר לגיר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

היי,

קודם כל תודה על התגובה המהירה,

2) האם לרכב הנ"ל יש מחשב נפרד למנוע ומחשב נפרד לגיר?

3) מה העלות המשוערת של מחשב מנוע/גיר ?

תודה וחג שמח.

פורסם

אכן לגיר יש מחשב (יחידת בקרה) נפרדת שנקראת בלועזית TCM.

לפני שמתחילים להחליף לך את כול האוטו נסה לפרק את הקונקטור של יחידת הבקרה של המחשב ולנקות את המגעים עם ספריי לניקוי מגעים וכמובן תבדוק שהחיווט תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם
אכן לגיר יש מחשב (יחידת בקרה) נפרדת שנקראת בלועזית TCM.

לפני שמתחילים להחליף לך את כול האוטו נסה לפרק את הקונקטור של יחידת הבקרה של המחשב ולנקות את המגעים עם ספריי לניקוי מגעים וכמובן תבדוק שהחיווט תקין.

היכן נמצא המיקום המדויק של היחידה?

פורסם

לבחור עם היונדאי

הייתה לי את אותה בעיה הלכתי לחשמלאי רכב הוא החליף לי את הקונקטור

לחדש ועוד איזה פיוז וחצי וניפתרה הבעיה בסכום לא גדול בכלל

חג שמח לכולם

אין לי בעיה עם מי שנוסע לאט יש לי בעיה עם מי שחושב שהוא יודע לנסוע מהר

פורסם

חברים קודם כל תודה על התגובות הענייניות,

אשמח לדעת היכן נמצא המחש והקונקטור על-מנת להגיע אליהם ולנקותם.

תודה מראש.

פורסם

יש לי יונדאי לנטרה 99 אוטו' אני החלפתי 3 פעמים גיר בחצי שנה אם בעית כמו שלך עד הגיר השלישי והוא היה טוה בלי עין הרע ולי אמרו שזה בעיה אם הגיר של יונדאי

פורסם
הקונקטור בצבע כחול נמצא בחלק העליון של התיבה ליד ברקט בצבע שחור, החיווט אליו בצבע ירוק עד כמה שזכור לי.

מרק היי,

ראשית תודה על העזרה ,

שנית אני לא מצליח למצוא את המחשב אשמח אם תיתן תאור מדויק יותר למיקומו.

בנוסף מצאתי את ספר הטיפולים של הרכב וראיתי כי לפני כשנה וחצי הוחלף חישן טמפ' שמן גיר האם התקלה הנ"ל יכולה לנבוע מהחישן הנ"ל ששוב לא תקין?

תודה מראש.

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שפניתי למוסך וביקשתי שיבדוק את המחשב והחיבורים לאחר שהוחלף כבר הגיר,

בעל המוסך אמר לי כי בבדיקה במחשב מראה לו כי הסלונאידים פתוחים והבעיה הינה בגיר ולא במחשב הוא טוען כי לקח את הרכב לבדיקה גם במוסך המרכזי ומראה לו גם שם הסלונאידים פתוחים והגיר דפוק.

זקוק לעצתכם כיצד להמשיך הלאה ?

פורסם

מתי הוחלף הגיר ברכב ?

רכב שנשאר תקוע בשלישי יכול להיות בעיה מכאנית בגיר ויכול להיות שהגיר במצב חרום ויש תקלה אחרת.

אם הגיר באחריות,חזור לאותו מקום ובקש תיקון חוזר (לדעתי יש אחריות 3-6 חודשים).

אם עברה האחריות,פנה למכון גירים אוטומטי אמין ומומלץ לפתרון התקלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הגיר הוחלף לפני כ-4 ימים והרכב עדין במוסך,

נראה לי קצת תמוה ששני גירים עם אותה תקלה,

מצורף השירשוש לתחילת ההתרחשות בשבוע שעבר http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=176467

המוסכניק טוען שהבעיה לא במחשב TCM.

אשמח לכל עזרה , אין לי מושג איך אני יוצא מהפרשה הזאת:evil::evil:

• תוכן חדש...