Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה חמה לפוליש - no7. polishing compound

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה:

שלום כולם.

היום תפסתי יוזמה ועצבים וירדתי לרכב לבצע את פרק 1 מתוך 2 מתוכננים בהם אכין את האוטו לפסח (איזה תירוץ מצויין...).

מזה זמן רב הצטברו לי על הכנפיים הקדמיות שכבות של ג'יפה שחורה, שמקורה בעיקר מההתעסקויות המשונות סביב הדבר המתכתי הגדול הזה העונה לשם "המנוע".

* בנקודה הזאת אני רוצה לציין שיש לי רכב בעל צבע לבן, ופוליש אסור לבצע על צבע מטאלי!

על אף שאני מבצע וקס לרכב באופן קבוע מאז שהרכב ברשותי (קצת יותר משלוש שנים) אף וקס לא הצליח להוריד את השכבה המג'וייפת הזאת, והחלטתי שרק פוליש יעזור.

שבוע שעבר הייתי בהום סנטר וקניתי את הפוליש המדובר תמורת 27 שקלים.

שלב הביצוע:

סה"כ ביצוע פוליש הוא לא אחת מהמשימות הבלתי אפשריות שצריך בשבילן מומחה. כל מה שצריך לעשות הוא לקרוא את ההוראות (רצוי באנגלית, בעברית הן סלחניות יותר משום מה) ולעקוב אחריהן.

העמדת הרכב בצל והמתנה לשעות אחה"צ המוקדמות, שטיפה של הרכב (עם שמפו של קארפלן, הכיטוב) וייבושו ע"י ג'ילדה ואפשר לגשת למלאכה:

1. לוקחים מטלית רכה מכותנה ומנגבים קצת חומר מהקופסה.

2. בתנועות סיבוביות מחדירים את החומר לתוך הפח (השתמשתי בכוח פיזי מתון. גיליתי שזה יותר יעיל :twisted:).

3. מחכים כמה דקות (כמה שיותר יותר טוב) עד לייבוש מלא של החומר, ובדיוק כמו בווקס - משפשפים עם מטלית נקייה ורכה להורדת האבקה.

תוצאות:

מדהים. הכנפיים חלקות לגמרי בלי שום שאריות שכבה שחורה. אחרי שהתפעלתי מהתוצאות הרצתי פוליש על כל הרכב (קצת פחות משעתיים) והדבר הזה הוריד המון שריטות קטנות שלמעשה בכלל לא הייתי מודע לקיומן.

סיכום:

העבודה קשה מאוד: שטיפה של הרכב, ייבוש, מריחת הפוליש, ניגובו, מריחת ווקס (חובה לשם שמירת שכבת הצבע החדשה) וניגובו גזלו לי 4 שעות עבודה.

אבל התוצאה הסופית שווה את זה. הרכב נראה עכשיו עם צבע חדש לחלוטין. אני מבסוט! :-D

* אגב, הפוליש המדובר הוא הפוליש העדין, והוא לא עשה שום שריטה.

ממליץ בחום!

איתמר.

Picture 026 (Large).jpg

Picture 027 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רק לידע כללי :

אכן חומר מעולה .ניתן להשיג אותו ב"חצי חינם" ב-16 ש"ח (נכון ללפני חודש).

אני רק מצטער שלא רכשתי את ה"גס". אבל העדין נועד במיוחד לצבעים עדינים,ואכן לא שורט.

• אחראי פורום
פורסם

בדיוק לפני כמה שעות קניתי אותו בהמלצת חבר לעבודה!...

אני שמח שהוא מומלץ, גם אני מתכנן יום פינוק שלם בפסח.

אגב - בחצי חינם - 14.99 ש"ח לעומת אוטו דיפו - 33.99 !!!

יש תמונות של האוטו לפני/אחרי ?

ובאיזה ווקס השתמשת ?

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

טוב תפסיקו לבאס אותי :cry: . אני יודע שלא קונים דברים כאלה בהום סנטר, אבל מצד שני נסיעה למקום זול תעלה לי יותר כסף. ואם כבר הייתי בהום סנטר אז... על נוחות משלמים.

לגבי הווקס, הווקס הכי פשוט של טרטל ווקס (זוועה לעבוד איתו. לא מומלץ בכלל. אם כי האוטו אכן מבריק לאחר שימוש איתו.) פעם הבאה זה יהיה אוטופיניש של קארפלן (+המלצה חמה של מומחה הווקסים של הפורום, מר אוראל אר אס :wink:).

ולגבי התמונות - לא היה מובן שום דבר מהתמונות. השכבה היא שכבה שניתן להבחין בה רק אם מסתכלים מקרוב. קצת קשה להמחשה דרך תמונות.

איתמר.

Picture 028 (Large).jpg

Picture 031 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רק רוצה להוסיף שהיה פה חבר פורום שעוסק בתחום הפוליש והווקס לרכב (בחור עם סיביק כמדומני) שנתן, דאז, הרבה מאוד המלצות בתחום.

אם הייתם מבצעים חיפוש בטוח שהייתם מוצאים את ההודעות שלו - אך אם אנחנו כבר מדברים על הנושא, אותו בחור הציע לעשות דבר שנקרא פוליש רטוב. כמובן שניסיתי את מה שהבחור המליץ והתוצאות מצויינות ושלב היישום קל מלתאר. הוא גם אמר שהפוליש הרטוב אינו מזיק אפילו לצבע מטאלי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עפ"י ההמלצה כאן ובמקומות אחרים בפורום, קניתי גם אני את הפוליש הזה.

היום, אחרי מסע ארוך של שיכנועים עצמיים ירדתי לחניה והתחלתי בעבודה. המטרה היתה לחסל את הגוון הדהוי שהיה למכסה המנוע שלי ולכנף הימנית. עם השנים הם הפכו מאדום בוהק לורווד עצוב.

הפוליש עצמו קשה מאוד - בפעם הבאה אני קונה מכונה :puppydoge

אבל הפוליש הוכיח את עצמו בצורה לא רעה בכלל - מכסה המנוע יצא מבריק וחזר כמעט לצבע המקורי, למעט כמה כתמי שמש וכתמים שחורים (כנראה זפת) שלא ירדו.

הכנף יצאה סבירה למדי, אבל לא ברמה של מכסה המנוע. אולי זה הצבע שבמצב קצת פחות טוב שם, אולי זה רק הידיים שלי שכבר לא שפשפו כל כך חזק.

תמונות, כי אין טוב ממראה עיניים.

כאן אפשר לראות את אפקט הפוליש על הכנף, ממש לפני ואחרי:

Image1.jpg

ובתמונה הזאת התוצאה הסופית, אחרי ווקס משחזר צבע של טרטל:

Image2.jpg

אגב, מעודד מהתוצאות עברתי לדלת תא המטען, שגם היא הפגינה חילופי צבעים. שם התוצאות לא היו טובות בכלל, ועצרתי אחרי קטע קטן מאוד של פוליש - כנראה שהגעתי לשכבת הבסיס של הצבע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...