Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

בהמשך לבניית תיבה לסאב S12L7

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=104453

סיימתי לפני כשבועיים את הבנייה לקומפוננט מורל הייבריד 6.5 שכללה בניית פודים בדלתות, איטום של שתי הדפנות בדלתות והתקנת הטוויטרים.

שלב א': בניית פודים

- העדפתי להשתמש באפוקסי על-פני פוליאסטר עקב החוזק העדיף.

- גב הפוד נבנה מ2 זוגות של 2 שכבות אפוקסי-פיברגלס. (בתמונה 3 רואים רק את זוג השכבה הראשונה, בתמונה 6 ניתן לראות את שתי הזוגות של שתי השכבות).

- טבעות הפוד בוצעו ללא מגרעת עקב החלטה שלי, לפי דעתי המגרעת היתה פוגעת באסטטיות.

- זוויות הטבעות כוונו כך שהרמקולים יהיו מופנים כלפי הנהג, דהיינו הזוויות בשני הפודים שונות במעט.

- בד הכיסוי הוא לייקרה עקב חוסר בכותנה אשר גורמת לכיווץ כאשר נרטבת. (תמונה 5)

- הנחתי 3 שכבות של בד, כאשר כל אחת כוסתה בנפרד באפוקסי. (תמונה 6)

לצורך חיבור הבד השתמשתי בדבק מגע, הוא הרבה יותר נוח לשימוש מדבק חם. (תמונה 4)

- לטובת הכיסוי של הפודים השתמשתי בבד אלסטי שחור אם גוונים ודבק מגע.

- הפודים חוברו לדלתות בעזרת דבק מגע בלבד (שיקול טכני שלי), ונאטמו ע"י סיליקון מבפנים.

שלב ב': התקנת הטוויטרים

- לאחר בדיקה מקיפה שכללה מיקומים שונים לטוויטרים הגעתי למסקנה כי השמיעה העדיפה בשבילי היא מכיוון הדלתות.

- חיתוך חור בקוטר הנדרש וחיבור הטוויטר ע"י דבק חם. (תמונה 12 ו13)

שלב ג': איטום דלתות קדמיות

- החומר הנבחר לאיטום הוא גומי מיוחד מהמפעל אצלי בעובי 2 מ"מ. החומר הומלץ לי ע"י הכימיקאים שלנו. לצערי אני לא יכול לפרסם את שמו, מזלי שקיבלתי אותו חינם מכיוון שמחירו גבוה. אני השתמשתי ב4 יריעות כאלה.

- היריעות חוברו לדלתות לאחר שניקיתי אותן משאריות של ליכלוך. לצורך החיבור השתמשתי בדבק מגע.

- בוצע איטום של הדופן הפנימית ושל הדופן החיצונית.

נספח:

- הקרוסים הותקנו על גב המושב האחורי.

שלב ד': התקנת רמקולים 9*6 של מורל פולס

- את השלב הנ"ל ביצעתי לפני חודשיים אך נמנעתי מלפרסם את התמונות.

- למי שבוודאי מכיר את S40, הפח של המגש האחורי מאד עבה והחיתוך שלו ערך אצלי כחצי יום וכלל 5 מסוריות ג'קסון שבורות, צוואר תפוס וכו'.

בקיצור עבודה קשה. (תמונות 20 ו21)

בוצע ע"י גיא

פורסם

קבל ח"ח על העבודה כל הכבוד על ההשקעה

השאלה שלי מה זה החומר הזה שעולה 1K? נראה לי מוגזם!

האם הוא עושה יותר טובה מהדיינאמט?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

תתחדש! נראה טוב! וכמו שאמר זה שלפני חבל שלא בצבע של הריפוד של הדלת.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

טוב, בנושא הצבע.

לפני שבניתי את הפודים המידים היו מורכבים על פודים דומים המכוסים בדמוי עור בצבע ריפוד הרכב ואני חייב להגיד כי כל מי שנכנס לרכב במשך החודשיים הנ"ל האיר לי על הנושא, כי הבד הנ"ל ממש לא מתאים!

אך ורק מהסיבה הזאת בחרתי ללכת על צבע שימשיך את הצבע של הרמקול וחייב לציין כי עד כה אף אחד לא אמר לי שום דבר בניגוד להבדלי הצבעים. (הפודים מורכבים כבר שבועיים).

עוד דבר נוסף שלפי דעתי חשוב לציין, בתמונה אתם רואים רק את החלק הספציפי אשר צילמתי ולא את ההשתלבות שלו בצבעי הרכב, לא כל הריפוד אצלי בהיר. את הריפוד בדלתות אני דווקא מתכנן להחליף ביותר כהה מכיוון שהוא מתלכלך מהר יחסית.

רצוי גם לציין כי בתמונות שצירפתי הגברתי את הבהירות שלהן בכ15% והדבר גם הוא יוצר אשלייה של הבדל קיצוני.

בנושא השני

תקוע לכלב שלך חתול בתחת.

תתחדש! עבודה יפה.

לא ממש לא יודע איך הגעת למסקנה זאת..

15.03.06 065.jpg

15.03.06 095 2.jpg

פורסם

א. אהבתי את הכלב והחתול - קנית אותי

ב. עבודה יפה מאוד כולל האיטום שנראה ממש טוב - לא שמתי לב אם כתבת איזה חומר זה - אם לא כתבת אשמח לדעת.

לגבי המיקום של הטוויטרים - איפה מצטיירת לך הבמה הקדמית? יותר ליד הראש או יותר ליד השמשה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי

בנושא האיטום מבקש סליחה מכולם מראש. אני לא יכול לפרסם את החומר מכיוון שהוא אינו זמין כלל לצרכן הפרטי, אלה אם כן אתה עובד בכרמל אולפינים או בתי הזיקוק.

בנושא הבמה. היא אכן מצתיירת ע"י הראש שלי אבל אני יכול להזיז אותה ע"י הגדרות של אלפיין.

פורסם

אני מקווה שהחומר איטום שלך הוא משהו בטוח לשימוש בסביבה קרובה לבני אדם...

בכל מקרה, אני מעדיף ליצור את הבמה ע"י כיוון הרמקולים עצמם ומיקום שלהם במקום יותר נכון מאשר להשתמש במכשיר שמשנה את הצליל - אבל הייתי לשמוע ברכב שלך את האפקט הזה ולראות עד כמה זה משפיע...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...