Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

JBL GTO 75.4 בדיקת הספק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שנסע לחו"ל קנה לי את המגבר הנ"ל בדיוטיפרי ואתמול קיבלתי אותו. ליפני שאני מרכיב אותו ברכב החלטתי לבצע למגבר בדיקת הספק. ראשית אני רוצה לומר כמה הערות ואילוצים שהיו לי בבדיקה.

1. הבעיה העיקרית שלי הייתה ספק המתח. יש לי ספק מיוצב שבנוי ל - 30A - 25A וזה לא כל כך הספיק לצורך הבדיקה. המתח בבדיקה נע בין 14VDC כאשר המגבר דולק ללא עומס לבין 12VDC בעומס. כאשר המתח נפל למתחת ל - 12VDC לא ראיתי עוד טעם בהמשך הבדיקה.

2. יש לי בסה"כ 2 נגדי עומס בלבד, כאשר ההתנגדות של כל נגד היא 4 אוהם. לכן יש באפשרותי ליבדוק ביחד פעולה של 2 ערוצים בו זמנית ב - 4 אוהם, או לחבר את שני הנגדים במקביל ואז אני יכול ליבדוק רק ערוץ אחד. יש לציין שכל נגד של 4 אוהם הוא בהספק של 12,750 וואט לנגד.

3. יש חשיבות רבה בלבצע בדיקת הספק למגבר כאשר כל הערוצים שלו עובדים בו זמנית בזבמן הבדיקה, בכדי לדעת האם ספק המתח הפנימי של המגבר (PWM) אכן מסוגל לספק את המתח והזרם לכל המגברים. לצערי הרב ביגלל האילוצים שהיו לי (ספק המתח וסה"כ 2 נגדי עומס) הבדיקה לא בוצעה בצורה האופטימלית.

4. כל הבדיקות נעשו בשלושה תדרים: 1KHZ 100HZ ו - 10KHZ, יש לציין שבדיקות ההספק היו זהות בכל תדרי הבדיקה הנ"ל.

ועכשיו לתוצאות:

הבדיקה הראשונה בוצעה כאשר 2 ערוצים של המגבר (מתוך ה - 4 ערוצים שלו, לא בחיבור בגישור) מחוברים כל ערוץ לנגד של 4 אוהם המגבר הוציא מתח של 21.6 וולט עד לנקודת הקליפינג שלו שזה אומר הספק של 116.64Wrms לכל ערוץ. זה קצת יותר גבוה מהצהרת הייצרן, אך בהיתחשב שלא כל ה - 4 ערוצים עבדו בו זמנית זה בהחלט ניראה תוצאה סבירה, וסביר להניח שאכן המגבר עומד בהצהרות הייצרן ואפילו אולי עובר אותן במיקצת.

הבדיקה השנייה בוצע כאשר 2 הנגדים שלי מחוברים במקביל, כך שעכשיו יש לי בסה"כ נגד אחד לצורך ביצוע הבדיקה. ההתנגדות של הנגד היא כעת 2 אוהם. כך שעכשיו הייתה באפשרותי לבדור רק ערוץ אחד בלבד, ולא כמה ערוצים ביחד. המגבר הוציא כעת מתח של 19.9 וולט עד לנקודת הקליפינג שלו שזה אומר הספק של 198Wrms לערוץ. כאן התוצאה הייתה גבוה בהרבה מהצהרת הייצרן שהיא 142 וואט לערוץ בהתנגדות של 2 אוהם, אך צריך ליזכור שלא יכולתי לבצע בדיקה של יותר מערוץ אחד בו זמנית. בכל אופן זו תוצאה יפה, וסביר להניח שאכן המגבר עומד גם כאן בהצהרות הייצרן ולדעתי האישית אף עובר אותן.

הבדיקה השלישית בוצעה למגבר כאשר נגד אחג בלבד בהתנגדות של 4 אוהם הייתה מחוברת ל - 2 מגברים בגישור. המתח שהתקבל במוצא של המגבר, עד לנקודת הקליפינג, היה 34.7 וולט שזה אומר הספק של 301Wrms כאמור קצת יותר גבוה מהצהרת הייצרן שהיא 284 וואט, אך צריך ליזכור שהבדיקה בוצעה רק לגישור אחד ולא לשני גישורים בו זמנית. בסה"כ גם מתוצאת הבדיקה הזאת ניראה כי המגבר עומד בהצהרות הייצרן.

הבדיקה הרביעית והאחרונה שרציתי לבצע הייתה לחבר נגד של 4 אוהם לכל 2 מגברים בגישור ולהפעיל אותם ביחד. ספק המתח שלי כבר לא איפשר לי לבצע את הבדיקה הזאת.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
מה אני צריך (איזה רכיבים) כדי לבצע בדיקה כזאת?

תודה!

רומן,

ליפני כחודש עלתה השאלה הזאת כאן בפורום ופרטתי שם את תשובתי. ממולץ שתיקרא את השירשור, תקבל שם תשובה לשאלתך. רצ"ב קישור לשירשור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=100309

שלו.

פורסם

למה לא לחבר את המגבר ברכב, לחבר את הספק למצבר (במקביל ,יעבוד כמטען)

ואז לבדוק בעזרת 4 נגדים , אם יש בעיית התחממות , ניתן לשים נגדים בתוך מים,

ע"מ לשמור על טמפ' קבועה יחסית.

התוצאות נחמדות , אך בגלל שלא העמסת 4 ערוצים, לא תוכל לדעת עד כמה

המגבר יפיל את מתח הספק הפנימי , דבר שיגרור נפילה בהספק הכללי.

אני חושב שכדאי לבדוק את התדרים הנמוכים מאוד, אם יש הבדל משמעותי בין המגברים הנבדקים,

הוא אמור להופיע שם, להריץ SINE-WAVE ב1Khz לא נראה לי שיש מגבר שיתקל בבעיה.

בכל מקרה ,כל הכבוד על היוזמה.

ZZR

פורסם
למה לא לחבר את המגבר ברכב, לחבר את הספק למצבר (במקביל ,יעבוד כמטען) יותר פשוט יהיה להביא מצבר למעבדה, מאשר להוציא את המעבדה לרכב.

ואז לבדוק בעזרת 4 נגדים , אם יש בעיית התחממות , ניתן לשים נגדים בתוך מים,

ע"מ לשמור על טמפ' קבועה יחסית. בכוונה ציינתי שכל נגד שלי הוא בהספק של 12,750 וואט, כך שבהספקים האלה הנגד לא מתחממם ביכלל. בד"כ אני בודק בעזרת הנגדים האלה הספקים של אלפי וואטים והם לא מתחממים. ונכון אין לי 4 נגדים כאלה, אלא רק 2 נגדים בילבד, לצורך העבודה שלי זה מספיק לי.

התוצאות נחמדות , אך בגלל שלא העמסת 4 ערוצים, לא תוכל לדעת עד כמה

המגבר יפיל את מתח הספק הפנימי , דבר שיגרור נפילה בהספק הכללי.

אני חושב שכדאי לבדוק את התדרים הנמוכים מאוד, אם יש הבדל משמעותי בין המגברים הנבדקים,

הוא אמור להופיע שם, להריץ SINE-WAVE ב1Khz ציינתי בפרוש שהבדיקה נעשתה ב - 3 תחומי תדרים, הבדיקה נעשתה גם בתדר של 100HZ שהוא תדר נמוך. לא נראה לי שיש מגבר שיתקל בבעיה.

בכל מקרה ,כל הכבוד על היוזמה.

נכון שיכולתי להשקיע קצת יותר בביצוע הבדיקה, (הבאת מצבר, הבאת נגדים נוספים) אך לא ראיתי בכך כל צורך.

שלו.

פורסם

נתוני היצרן למגבר מדברים על צריכת זרם מקסימלית של 85 אמפר. לפי דעתי, עם ספק של 30A קשה לבצע בדיקה רצינית שניתן להסיק ממנה מסקנות.

כאשר יש רק ספק כוח אחד למגבר צריך לבצע בדיקת עומס על כל הערוצים כדי לקבל תוצאות שניתן להסיק מהם מסקנות תקפות. כמו כן, התנהגות נגד קבוע אינה דומה להתנהגות של רמקול שמציג טווח התנגדויות שונה לפי התדר שמועבר אליו וההתנגדות החשמלית שהוא מציג למגבר יכולה להשתנות מהותית.

התוצאות המעניינות והרלוונטיות ביותר למגבר 4 ערוצים הם בדיקת הספק תוך עבודה ב-3 ערוצים (זוג קדמיים וגישור לסאב) וזאת במתח עבודה אופייני להתקנה ברכב של 13.5-13.8 מעבר לכך, למרבית הרכבים היום אין אלטרנטור מספיק חזק כדי לאפשר מספיק זרם פנוי במערכת לבדוק הפעלה מקסימלית של מגבר כזה (כ - 80 אמפר) ללא נפילת מטח לאיזור מתח המצבר.

אני מניח שלמהנדסי JBL יש ציוד בדיקה אמין ומספק. שיטת קידוד השמות במגברי JBL היתה (ולמיטב ידעתי לא שונתה) ההספק הMIN-MAX ב13.5 וולט לסדרת הייצור. הספק זה היה קצת אנדרייטד בסדרת GTO והיה אנדרייטד באופן משמעותי יותר בסדרת פאוור. לדוגמה 75.4 => 75 לערוץ ולפי CEA הוא 104 ואילו 300.4 פאוור שהוא גם 75*4 לפי השם ה"קלאסי" הוא 123 לפי CEA.

לכן כל עוד משווים את המגבר לכל מגבר אחר עם נתוני CEA (בתקווה שכל המגברים ימדדו לפי תקן אחיד) נתונים אלו הם הטובים ביותר להשוואה. עם אין נתוני CEA ומשווים את הJBL למגבר איכותי אחר ממשפחה לא שקרנית ניתן להתייחס אליו כאל מגבר 75W חזק. כלומר, ניתן לצפות שיפיק בתנאי עבודה סטנדרטיים לפחות 75 לערוץ ולפחות 200 בגישור.

המדידה הטובה ביותר של מגבר תהיה אחד מול אחד. התלבטות בין מגברים צריכה להביא לבחינתם אחד מול השני. יכולים להיות מיליון ואחד תקני בדיקה והשוואה אמיתית צריכה להיות לפי בסיס אחיד ובאופן שניתן לחזור עליו ולקבל תוצאות זהות. פרוסומו בפורום מבחנים בתקן "מיק-מיק" וכל מיני בדיקות אחרות. אם באיזו פגישה/תחרות/אירוע מישהו ירים את הכפפה ובתיאום עם מעבדה מסויימת יביא ספק כוח מסיבי ואמצעי בדיקה אחרים ניתן יהיה לבדוק מגברים של משתתפי הפורום ולפרסם מדד הספק אחיד למגברים שבשאיפה יבדקו באותו אירוע.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

OOGEE זה יהיה רעיון נחמד מאוד מאוד. יהיה לנו על מה לדבר הרבה מאוד זמן.

שלו תודה על הקישור ראיתי אותו אבל שככתי ממנו פשוט.

ו עוד משהו לא ענו לי על שאלה אז אפשר לימדוד מתח במגבר שמותקן כבר באוטו ועובד על רמקול או לא?

אם דיסק והקלטה של תדר 1KHZ נגיד!

פורסם

תבדקו את איזור 40Hz לשני ערוצים בגישור, אין בעייה למגבר להוציא תדרים גבוהים, הוא לא צורך כח רב בתדרים האלה,

לפי דעתי זו תהיה הבדיקה היותר משמעותית,

בשני הערוצים הנוספים כדאי להריץ תדר מיד ב4 אום , זה מדמה מצב רגיל של עבודה.

(אין טעם לבדוק שני גישורים בתדרים נמוכים, כי זו הסתברות נמוכה שמישהו מאיתנו יריץ סאב דו סלילי או משהו דומה לזה. מעבר לכך, הבדיקה הזו תדרוש את המירב מהמצבר.)

ZZR

פורסם
OOGEE זה יהיה רעיון נחמד מאוד מאוד. רעיון נחמד אבל לא ריאלי יהיה לנו על מה לדבר הרבה מאוד זמן.

שלו תודה על הקישור ראיתי אותו אבל שככתי ממנו פשוט.

ו עוד משהו לא ענו לי על שאלה אז אפשר לימדוד מתח במגבר שמותקן כבר באוטו ועובד על רמקול או לא?

אם דיסק והקלטה של תדר 1KHZ נגיד!

אין טעם בבדיקת הספק למגבר שמחובר לרמקול. ההיתנגדות של הרמקול אינה קבועה ולא הייתי רוצה להיות בסביבה של בדיקת הספק למגבר כאשר הוא מחובר לרמקול, לא בטוח שאטמי אוזניים יעזרו. סביר להניח שאחרי בדיקה כזאת אפשר להגיד ביי ביי לרמקול.

שלו.

פורסם
תבדקו את איזור 40Hz לשני ערוצים בגישור, אין בעייה למגבר להוציא תדרים גבוהים, הוא לא צורך כח רב בתדרים האלה,

לפי דעתי זו תהיה הבדיקה היותר משמעותית,

בשני הערוצים הנוספים כדאי להריץ תדר מיד ב4 אום , זה מדמה מצב רגיל של עבודה.

(אין טעם לבדוק שני גישורים בתדרים נמוכים, כי זו הסתברות נמוכה שמישהו מאיתנו יריץ סאב דו סלילי או משהו דומה לזה. מעבר לכך, הבדיקה הזו תדרוש את המירב מהמצבר.)

מידן,

לבקשתך ביצעתי בידיוק את אותן הבדיקות שרשמתי בפתיחת השירשור הזה, אך הפעם הבדיקה היתבצעה בתדר של 20HZ מספיק נמוך? התוצאות מעט נמוכות בהשוואה לבדיקות הקודמות שביצעתי, שהיו בתדרים גבוהים יותר, אך עדיין התוצאות מרשימות ויפות. חשוב ליזכור את המיגבלה של ספק המתח שלי שהגיע במהלך הבדיקות עד לזרם של 40A בערך. להלן התוצאות:

שני ערוצים של המגבר מחוברים כל אחד לנגד של 4 אוהם, מתח המוצא של המגבר עד לנקודת הקליפינג, היה:21.4 וולט שהם 114.5Wrms.

ערוץ אחד של המגבר שמחובר לנגד של 2 אוהם, מתח המוצא של המגבר עד לנקודת הקליפינג, היה: 19.6 וולט שהם 192Wrms.

שני ערוצים של המגבר שמחוברים בגישור לנגד של 4 אוהם, מתח המוצא של המגבר עד לנקודת הקליפינג היה: 34.2 וולט שהם 292Wrms.

שלו.

• תוכן חדש...