Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

איך ניתן לבדוק הספק אמיתי של מגבר בהתנגדויות שונות (2ohm / 4ohm)

יש לי מגבר Audiofonics ADF-242 ורציתי לבדוק כמה הוא באמת מוציא.

איזה ציוד צריך, איך משנים את ההתנגדויות?

אשמח לכל תשובה.

תודה.

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

הציוד שצריך על מנת לבצע בדיקת הספק של מגברים הוא: נגד הספק שיחובר למגבר ביציאה שלו. הנגד צריך להיות בהתנגדות של 4 אוהם או 2 אוהם. הנגד צריך להיות בהספק גבוה ולא פחות מההספק של המגבר. במקביל לנגד יש לחבר אוסילוסקופ ו - THRU RMS AC VOLTMETER. בכניסה למגבר יש לחבר מחולל תדר (סיגנל גנרטור). לצורך בדיקה של מגבר לרכב צריך גם ספק מתח מיוצב במתח שבין 12VDC - 14.4VDC שמסוגל לספק זרם גבוה על מנת שיוכל להפעיל את המגבר. מכיוון שאני נותן שירות תיקונים למערכות הגברה מקצועיות אני מחזיק 2 נגדים כאלה, כאשר כל נגד הוא בהתנגדות של 4 אוהם ובהספק של 12,750 וואט לכל נגד, ולא, אין לי טעות בכתיבת ההספק. כאשר אני רוצה לבדוק מגבר בהתנגדות של 8 אוהם, 2 הנגדים מחוברים בטור. כאשר אני רוצה לבדוק מגבר בהתנגדות של 2 אוהם, 2 הנגדים מחוברים במקביל.

אני אנסה לתאר כאן בפשטות ובאופן כללי את אופן הביצוע של בדיקת ההספק למגברים. מחברים את המגבר ביציאה שלו לנגד על פי ההתנגדות שנבחרה לצורך הבדיקה, במקביל לנגד מחברים גם את האוסילוסקופ ומד המתח. בכניסה למגבר מחברים את הסיגנל גנרטור כאשר הוא מכוון לגל סינוס ולתדר שבו אנו רוצים לבצע את הבדיקה

(בין 20HZ - 20KHZ) לבסוף מחברים את המגבר לספק המתח ומפעילים אותו. מתחילים להרים עוצמה (מהסיגנל גנרטור) עד לנקודה שהגל מתחיל להיתעוות (רואים את הגל באוסילוסקופ). בנקודה הזאת קוראים את הקריאה של מד המתח. את התוצאה שהתקבלה במד המתח מכפילים בריבוע. את התוצאה שהתקבלה מחלקים בהתנגדות של הנגד. התוצאה שתתקבל היא ההספק שמוציא המגבר בהתנגדות שניבחרה ובתדר שניבחר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אין כמוך.

תודה על ההסבר המדוייק והממצה, הבנתי אותו בדיוק, לא מסובך מדי.. אך הבעיה היא שאין לי את הציוד..

כנראה שנצטרך לסמוך על הגדרות יצרן לבינתיים..

תודה רבה.

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

]סליחה שאני מתעלק על התרד של מישהו אחר רק רציתי לדעת משהו , בדרך כלל במגברים ביתיים וגם למכוניות יש תדרים שבהם הרמקול מציב התנגדות של 1OHM , האם יש אפשרות לבדוק בציוד שלך מה קורה בהתנגדות הזו ? והאם אתה יודע מה בדיוק זה אומר כלפי המגבר ומדוע הוא נכנס לפרוטקשן בגלל 1 OHM ? אשמח להבהיר ידיעותי בנושא אם תוכל להוסיף/לתקן . בתודה מראש יהודה.

בברכה יהודה

פורסם
]סליחה שאני מתעלק על התרד של מישהו אחר רק רציתי לדעת משהו , בדרך כלל במגברים ביתיים וגם למכוניות יש תדרים שבהם הרמקול מציב התנגדות של 1OHM צר לי אך איני מבין למה אתה מיתכוון במשפט הנ"ל, האם הכוונה היא לסאב בעל 2 סלילים שההתנגדות של כל סליל בנפרד היא 2 אוהם, ובחיבור מקבילי של 2 הסלילים ביחד תתקבל התנגדות כללית של 1 אוהם? האם זאת הכוונה שלך? , האם יש אפשרות לבדוק בציוד שלך מה קורה בהתנגדות הזו ? והאם אתה יודע מה בדיוק זה אומר כלפי המגבר ומדוע הוא נכנס לפרוטקשן בגלל 1 OHM ? אשמח להבהיר ידיעותי בנושא אם תוכל להוסיף/לתקן . בתודה מראש יהודה.
ליהודה,

מכיוון שתחום עיסוקי הוא מערכות הגברה מקצועיות ששם הדרישה של עבודה בהתנגדות של מתחת ל - 2 אוהם לא קיימת, לפחות לא בארץ, וכך גם ברוב מדינות העולם העבודה בהתנגדות של מתחת ל - 2 אוהם כמעט ולא קיימת, אז אין לי צורך להחזיק נגד הספק בהתנגדות של 1 אוהם. כיום אני לא מסוגל לבדוק מגברים בהתנגדות של 1 אוהם. אילו היה לי צורך מקצועי בביצוע של בדיקות למגברים בהתנגדות של 1 אוהם הייתי דואג שיהיה לי נגד כזה. תשובה נוספת לשאלתך: מגבר שנכנס למצב של הגנה ב - 1 אוהם, כניראה שהוא אינו בנוי לעבוד בהתנגדות הזאת ולכן הוא נכנס למצב הזה.

שלו.

פורסם

יש רמקולים ביתיים טובים שיורדים בתלות בתדר ל1 OHM , יתכן ובמערכות מקצועיות יש הגנה על כך , אבל יש כמה סוגי רמקולים שידוע שבתלות בתדר יורדים להתנגדות הזו

אנני זוכר אם זה בתדרים נמוכים או לא ולכן שאלתי

לגבי סאב אזי הוא מכוון מראש לתת התנגדות רציפה של 1OHM ולא לזה התכוונתי , התכוונתי למצב שבו הרמקול מציב התנגדות של !OHM כשהוא מגיע לתדר מסוים

אבל בא נעזוב את זה כי זה משנה את התרד ויכעסו עלינו

תודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

למה מגברים נכנסים למצב הגנה כתוצאה מהתנגדות נמוכה?

תשובה: ככול שההתנגדות המופעלת על יציאת ההגבר של המגבר נמוכה יותר כך המגבר ישאף להפיק יותר הספק, כמובן שיש מגבלות מסויימות, שמתכננים ספק PWM למגברי רכב מציבים תנאים לפרוטקשיין,

בדרך כלל זה 2 תנאים:

1: כאשר המגבר עובר טמפרטורה X, הספק מתכבה....ונידלקת מנורת הפרוטקשיין והוא יחזור לעבודה תקינה כאשר יתקרר.

2: כאשר המתח הספק יורד למתח X מסויים, המגבר יתכבה..... מתח יורד דרסתית מכמה אפשרויות

א.התנגדות נמוכה ביציאה = שאיפה של המגבר להפיק הספק שהוא לא מסוגל להפיק.

ב.קצר באחד מין רכיבי המגבר שגורם לקצר לספק כוח, והספק מכבה (פרוטקשיין).

ג.כבל מתח שמוזן למגבר לא מעביר מספיק זרם, חוסר זרם למגבר בשעת צורך = ירידת מתח ספק = פרוטקשיין.

תמיר

פורסם

OK. תודה על ההסבר. גם אני למדתי משהוא.

עכשיו השאלה הגדולה.

אתה מוכן למדוד מגברים ולתת לנו תוצאות נכונות וודאיות. אני מוכן לנדב מספר מגברים. (כ 6 מגברים שונים )

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
OK. תודה על ההסבר. גם אני למדתי משהוא.

עכשיו השאלה הגדולה.

אתה מוכן למדוד מגברים ולתת לנו תוצאות נכונות וודאיות. אני מוכן לנדב מספר מגברים. (כ 6 מגברים שונים )

כתבתי כבר קודם שתחום העיסוק שלי הוא מערכות הגברה מקצועיות, ולכן אין ברשותי ספק מתח מיוצב במתח של 12VDC - 14VDC בזרמים כל כך גבוהים על מנת שיוכל להפעיל מגברים לרכבים.

שלו.

פורסם

זה הבעיה הקטנה.

להביא את ציוד הבדיקה. החוצה.

לחבר לרכב עם אלטרנטור גדול. (מומלץ של וואן, או משהוא בסיגנון.)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

זה ציוד מורכב וגדול אין אפשרות לנייד אותו החוצה, מה גם שבכדי לעשות בדיקה מדוייקת מומלץ לבצע את זה עם ספק מיוצב ולא בעזרת מצבר ואלטרנטור.

שלו.

• תוכן חדש...