Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אין לי גרמושקה בציריה בצד ימין כבר די הרבה זמן, על הדרך נחליף גם את השניה ונגרז.

האם האוניברסליות יתאימו לציריות שלי (זהות לכל דגמי הרנו, עד כמה שידוע לי)? מה עלותן המומלצת? או שעדיף כבר להשקיע בכאלה שבאות בניילון של רנו? מה עם הגריז, גם הוא אוניברסלי? או שעדיף להביא מהבית?

המלצה למוסך לגירוז והחלפתן באיזור הצפון/חיפה תתקבל בברכה. (יש לי מקום שיחליף לי, אני לא בטוח שהוא יגרז).

ניר,

שאין לו מושג בציריות.

משכנתא זה קל

פורסם

המקוריות מעולות וברוב המקרים שוות את ה"השקעה".

עם הסיניות התחליפיות היה לי ניסיון והמסקנה היא שאורך החיים שלהן קצר מאוד. עם התחליפיות האלסטיות (אוניברסליות) שמתאימות למכשיר SLIDER דווקא יש לי ניסיון חיובי יותר. הן גמישות מאוד, אוניברסליות (ז"א שאתה חותך אותה לפי הגודל שאתה צריך) ומחזיקות יפה מעמד, SO FAR.

הכי חשוב הוא לנקז את האויר היטב מהגרמושקה טרם ההידוק הסופי של האזיקונים/בנדים -ז"א שצריך ללחוץ מעט על הגרמושקה ע"מ שיצא ממנה אויר, במקביל לזה להדק את האזיקונים/בנדים ואז להרפות מהלחיצה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=52563

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, כל הכבוד.

התכוונתי לאלו המתיישבות על המכשיר, מה הייתה העלות שבה קנית אותן ומה עלות הגריז?

אבי בזמנו החליף לקסארה, בעלות של 80-100 ש"ח. כאשר הגירוז והגרמושקה על חשבון הבית.

נשמע סביר?

משכנתא זה קל

פורסם
איציק, כל הכבוד.

התכוונתי לאלו המתיישבות על המכשיר, מה הייתה העלות שבה קנית אותן ומה עלות הגריז?

אבי בזמנו החליף לקסארה, בעלות של 80-100 ש"ח. כאשר הגירוז והגרמושקה על חשבון הבית.

נשמע סביר?

רפי, למזלי הרב, אין דפיקות בסיבוב שמאלה.

זול מאוד.

מה שכן ברוב המקרים הם לא מנקים את הפעמון מכל הג'יפה שנאגרה בתוכו כתוצאה מחוסר הגומיה - ואז צריך לבקש מפורשות שינקו אותו ויחדירו לו גריז פנימה (אני מרחתי גריז מסביב ולחצי עליו פנימה עם האצבעות ע"מ שיכנס טוב לאיזור הכדוריות והחישוק מסביבן) אחרת לא עשית כלום אם סגרת את הגרמושקה עם כל הג'יפה בפנים.

הגומיה עולה באיזור ה 15-20 שח, הגריז (שחור) כמה שקלים בודדים לשקית (כמדומני 6 שקלים לשקית).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איך אפשר לנקות מבלי להוריד את הפעמון ולטבול אותו בסולר?

להכריח אותם לעמוד על הראש לא בעיה, רק צריך לדעת מה הם אמורים לעשות.

משכנתא זה קל

פורסם
איך אפשר לנקות מבלי להוריד את הפעמון ולטבול אותו בסולר?

זה "סיפור" לנקות פעמון שנמצא מחובר לציריה על האוטו, קטע מלכלך מאוד ולא בא בחשבון.

אתה מחפש קיצורי דרך ? אם לא, שיפרקו את הציריה ויטבלו את הפעמון בחומר ניקוי, ייבשו בלחץ אויר, ידחפו גריז וירכיבו הכל חזרה כמו שצריך. יעלה יותר - אבל שווה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גומיות אוניברסליות הם בסדר רק צריך לראות מה קונים.

הכוונה היא ממש להוציא מהשקית ולראות שהגומי טוב,עבה ותתפלא אבל גם "טרי" ולא יבש.

איציק לדעתי יש מקום להשקיע טיפה יותר בגריז במקום 5 שקל 20-30 שקל ואולי תקבל חיים ארוכים יותר של ציריה, כשציריה זה הרבה כסף למי שלא מטפל בציריות לבד ( לכן אני מרשה לעצמי לשים ב5 שקל :mm_tongue )

פורסם

עדיף מתוסף בMOS2 ויש כאלה.

לדעתי יש מקום להשקיע טיפה יותר בגריז כי להאריך את חיי הציריה.

גריז גרפיט זה סוג של גריז, למרבה ההפתעה הוא על בסיס גרפיט.

עקרונית מיועדת לחלקים עם חיכוך גבוהה כמו ציריות אבל הMOS2 עולה עליו בכל פרמטר ( מכיל גרפיט אבל בתוך נוסחה משופרת - MO"S" 2 , האות S מציינת גרפיט ).

פורסם
מהי גרמושקה?

אביחי

front.jpg

וברצינות, זו הגומיה בצורת פעמון שמתיישבת על הציריה ומגנה עליה ממפגעי הטבע (אבק, חול, אבנים וכד'), תמונה טובה תמצא אצל איציק בפרוייקט.

attachment.php?attachmentid=20402

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...