Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום הייתי בחברת ליסינג וקיבלתי הצעה של 60,000 שקל ליונדאי i30 אינספייר שנת 2010 נפח מנוע 1600. נאמר לי שם שהמחירון שלה הוא 79,200 ומבדיקה שלי המחירון הוא אולי קצת פחות. האוטו עם 95,000 ק"מ.

רציתי לדעת דבר ראשון אם מישהו יודע אם יש באוטו חסרונות ומה הם?

דבר שני כדי שלא יעבדו עלי רציתי לדעת אם המחיר הוגן או שכדאי לי לשבת עליהם עוד קצת?

תודה רבה

פורסם

עשיתי את הטעות הזו פעם, לקנות רכב מליסינג שיש לו קילומטרג' כל כך גבוה לדעתי זו טעות, שתצטער עליה בעתיד, עדיף לקנות רכב עם קילומטרג' נמוך יותר ולהשקיע יותר.

asdasdasd

פורסם

אני מציע לך לעשות שופינג בין חברות הליסינג, יש מצב שתמצאי רכב עם נתונים טובים יותר ובמחיר טוב יותר, לכן צריך קצת לטרוח ולעשות סיבוב בין כל מגרשי הליס.

השאלה היא הנסועה השנתית שלך ופרופיל הנסועה שלך, משם צריך לגזור את סוג הרכב וקביעת סף עליון לק"מ של הרכב הנרכש.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הי

המחיר שלעצמו לא רע בכלל. (לא סגור על המחירון שהם אמרו, תלוי באיזה חודש עלה על הכביש).

2 דברים:

אם הם הורידו לך (לדבריהם) כל כך הרבה במחיר על רכב מבוקש כמו ה I30, אז יכול להיות שהוא היה בהשכרה, או שיש איתו איזה בעיה מכאנית/תאונה.

הקילומטראז די גבוה. ברמת העיקרון היונדאי יכול לסחוב בשקט גם 200 אלף קילמוטר, אבל זו תהיה בסחירות לכשתרצה למכור את הרכב בעתיד, אז קח בחשבון.

פורסם

מחירון לוי יצחק של האוטו הזה עומד על 75,000 ש"ח.

יש לו הפחתה של 4% על קילומטראז', והפחתה של 20% (בערך, תלוי איזה סוג של ליסינג, זה נע בין 10% אם מדובר בליסינג פרטי ל35% אם מדובר במשרד הביטחון או החקלאות) על עצם היותו בליסינג לשעבר.

אחרי חישוב, זה יוצא 57,000. השוק מוצף ברכב הזה, וב60,000 לא הייתי קונה אותו. כדי שישתלם לקנות רכב כזה מליסינג, המחיר צריך להיות בהתאם. אני לא הייתי מוכן לשלם על אוטו כזה יותר מ50,000 ש"ח.

שלא יהיו לך טעויות, כשאתה תרצה למכור את הרכב, כל קונה עם קצת שכל יעשה לך את אותו חישוב ויוריד לך במחיר.

שוב, זה לדעתי האישית בלבד.

את המחירים והחישובים לקחתי מחוברת לוי יצחק של חודש אוגוסט 2013.

בהצלחה.

עריכה: שרשור שמצאתי כמה פיקסלים מתחת לשרשור הנוכחי - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=494580

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מחירון לוי יצחק של האוטו הזה עומד על 75,000 ש"ח.

יש לו הפחתה של 4% על קילומטראז', והפחתה של 20% (בערך, תלוי איזה סוג של ליסינג, זה נע בין 10% אם מדובר בליסינג פרטי ל35% אם מדובר במשרד הביטחון או החקלאות) על עצם היותו בליסינג לשעבר.

אחרי חישוב, זה יוצא 57,000. השוק מוצף ברכב הזה, וב60,000 לא הייתי קונה אותו. כדי שישתלם לקנות רכב כזה מליסינג, המחיר צריך להיות בהתאם. אני לא הייתי מוכן לשלם על אוטו כזה יותר מ50,000 ש"ח.

שלא יהיו לך טעויות, כשאתה תרצה למכור את הרכב, כל קונה עם קצת שכל יעשה לך את אותו חישוב ויוריד לך במחיר.

שוב, זה לדעתי האישית בלבד.

את המחירים והחישובים לקחתי מחוברת לוי יצחק של חודש אוגוסט 2013.

בהצלחה.

עריכה: שרשור שמצאתי כמה פיקסלים מתחת לשרשור הנוכחי - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=494580

מחיר הרכב נקבע לפי מועד העלייה על הכביש,איך אתה יודע מתי עלה,בתחילת השנה או בסופה ?,יש הבדל שיכול להגיע ל5-10K.

הורידו לבחור כ-25% (לא על המ"מ) מהמחירון.על פניו אם הרכב מליסינג ולא השכרה,הרכב לא עבר תאונה קשה-ההצעה סבירה.

הדבר היחיד שמפריע לי בעיין זה עניין הק"מ,שגם לטעמי מעט גבוה לרכב בן 3-3.5 אבל,אם היד ה-2 לא תסע 30K ק"מ בשנה אז הק"מ יתאזן פחות או יותר לנורמלי.

לי יש אחת משנתון 2009 (אחרי חיפושים בנרות),שנקנתה מליסינג עם 31,000 ק"מ, לפני 20 חודשים וכיום עומדת על 49,000.

אני לא בטוח שבעוד 4 שנים כאשר ארצה למכור איאלץ להוריד פחות/יותר במחיר-לא ניתן לדעת אבל,בטוח,שרכב עם ק"מ נמוך ימכר בקלות יותר מאשר רכב שעבר הרבה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מחיר הרכב נקבע לפי מועד העלייה על הכביש,איך אתה יודע מתי עלה,בתחילת השנה או בסופה ?,יש הבדל שיכול להגיע ל5-10K.

הורידו לבחור כ-25% (לא על המ"מ) מהמחירון.על פניו אם הרכב מליסינג ולא השכרה,הרכב לא עבר תאונה קשה-ההצעה סבירה.

הדבר היחיד שמפריע לי בעיין זה עניין הק"מ,שגם לטעמי מעט גבוה לרכב בן 3-3.5 אבל,אם היד ה-2 לא תסע 30K ק"מ בשנה אז הק"מ יתאזן פחות או יותר לנורמלי.

לי יש אחת משנתון 2009 (אחרי חיפושים בנרות),שנקנתה מליסינג עם 31,000 ק"מ, לפני 20 חודשים וכיום עומדת על 49,000.

אני לא בטוח שבעוד 4 שנים כאשר ארצה למכור איאלץ להוריד פחות/יותר במחיר-לא ניתן לדעת אבל,בטוח,שרכב עם ק"מ נמוך ימכר בקלות יותר מאשר רכב שעבר הרבה.

איש יקר, חודשי עלייה לכביש ברכב הזה הם 600 ש"ח לכל חודש, כך שגם אם הרכב הוא מחודש דצמבר, מדובר על 600 ש"ח כפול 11 חודשים (לא מחשבים את החודש בו הרכב עלה על הכביש) - מה שיוצא 5,500 ש"ח. מאיפה הגעת ל10K ש"ח?

החישוב שציינתי פה בוצע בדיוק לפי לוי יצחק. אבל בדיוק. לא הערכתי, לא ניסיתי, לא חשבתי. לקחתי מספרים ושמתי במחשבון.

כאשר הוא יבוא למכור את הרכב, יבוא אדם שרוצה לקנות ויעשה את אותו דבר בדיוק כי שאתה קונה אתה מוריד על הכל.

אז או שפות"ש יידע שזה מה שיכול לקרות ויתכונן לזה, או שכאשר ינסה למכור יחכה לזה שפחות בודק מחירונים, או שיתמקח על המחיר מול החברה, או שלא יקנה ויעבור לאוטו הבא.

אבל מחיר המחירון של הרכב הוא בדיוק מה שכתבתי.

Always go sideways

פורסם

אני 'מת' על אלו שכותבים שהשוק מוצף ומייעצים לא לרכוש את הרכ בפחות מ 30% הנחה..

אני מניח שלא קנית רכב לאחרונה (או אי פעם ) מחברת ליסינג.

על רכב מבוקש כמו ה I30, אלא אם הרכב עבר תאונה, לא יורידו יותר מ 15% מינימאלי על הסטוריית ליסינג.

פורסם
איש יקר, חודשי עלייה לכביש ברכב הזה הם 600 ש"ח לכל חודש, כך שגם אם הרכב הוא מחודש דצמבר, מדובר על 600 ש"ח כפול 11 חודשים (לא מחשבים את החודש בו הרכב עלה על הכביש) - מה שיוצא 5,500 ש"ח. מאיפה הגעת ל10K ש"ח?

מצטער חבר,זה כבר לא עניין של קניית רכב,אלא מתמטיקה בסיסית.

אני מורה למתמטיקה יסודית ו-600X11 =6600 ללא מחשבון,אם 500 לחודש- הצדק איתך (אכן 500X11=5,500)

אבל ניחא הרי הפרש של 1100 ש"ח אינו סכום גדול בקניית רכב.(אבל ליישור קו במוסך זה בהחלט מספיק 8)).

לי אין מחירון ואיני יודע מה התוספת החודשית של עלייה על הכביש ציינתי טווח מחירים ולא אמרתי שהתוספת חייבת להיות 10K וכן... מה לעשות ש-6,600 לפי החישוב החדש לטענתך בהנחה שבדוקה ונכונה-עדיין נמצא בטווח המספרים של בין 5-10K.

פורסם
אני 'מת' על אלו שכותבים שהשוק מוצף ומייעצים לא לרכוש את הרכ בפחות מ 30% הנחה..

אני מניח שלא קנית רכב לאחרונה (או אי פעם ) מחברת ליסינג.

על רכב מבוקש כמו ה I30, אלא אם הרכב עבר תאונה, לא יורידו יותר מ 15% מינימאלי על הסטוריית ליסינג.

ולכן,כתבתי שאם הרכב לא עבר תאונות ההצעה סבירה בהחלט וההפחתה הגדולה יותר היא כנראה בגלל הק"מ המעט גבוה יחסית שהרכב עבר.אם הרכב לא עבר תאונה רצינית לא הייתי פוסל אותו לקנייה.

פותח השרשור,אם יחליט ללכת על הרכב הזה,צריך לקחת לבדיקה,לחזור אלינו עם ממצאים כדי שנוכל לייעץ טוב יותר.

פורסם
מצטער חבר,זה כבר לא עניין של קניית רכב,אלא מתמטיקה בסיסית.

אני מורה למתמטיקה יסודית ו-600X11 =6600 ללא מחשבון,אם 500 לחודש- הצדק איתך (אכן 500X11=5,500)

אבל ניחא הרי הפרש של 1100 ש"ח אינו סכום גדול בקניית רכב.(אבל ליישור קו במוסך זה בהחלט מספיק 8)).

לי אין מחירון ואיני יודע מה התוספת החודשית של עלייה על הכביש ציינתי טווח מחירים ולא אמרתי שהתוספת חייבת להיות 10K וכן... מה לעשות ש-6,600 לפי החישוב החדש לטענתך בהנחה שבדוקה ונכונה-עדיין נמצא בטווח המספרים של בין 5-10K.

הצדק עימך בחישוב, אני מתנצל. אני רגיל לחישוב של 5000 שקל כפול 12 חודשים בעבודה, מה שנותן 60K, ואני פשוט רגיל למספרים האלה של 5 כפול 12 שווה 60, התבלבל לי ה600 עם 500...לא משנה, בכל מקרה אתה צודק.

בנוגע לחישוב שלי, אני איש מכירות באולם תצוגה של BMW, מתעסק גם עם טרייד אין, ויושב כל יום לפחות 5 פעמים עם החוברת של לוי יצחק, כל פעם עם לקוח אחר על מכונית אחרת. את החישובים של יד/ק"מ/רישוי קודם אני כבר רגיל לעשות...

לעניין רכישת רכב משומש, כל רכב.

אני לא מכיר אף אדם שמחשב עלייה לכביש בעת קניית רכב. המוכר אולי רוצה להתחשב בזה, בפועל הקונה אומר לו "לא מעניין אותי". לא משנה אם זה צודק או לא, זה המצב, ואני רואה את זה כל יום בעבודה. כמה פעמים ביום.

בשוק מוצף כמו של הI30, אין שום סיבה לשלם מחיר כזה על רכב מליסינג, ועוד עם ק"מ גבוה. אם הק"מ היה נמוך, אז מילא, אבל גם ליסינג וגם ק"מ גבוה? לדעתי חפש לך אחת אחרת, יש מאות כאלו.

אני קונה ומוכר רכבים למחייתי, לפעמים מספר פעמים ביום. אמנם לא מהכסף שלי, אבל בסופו של דבר את המשא ומתן על המכירה/קנייה אני עושה בעצמי, מול הלקוח. אני צריך להגיע עם הלקוח להסכמה על מחיר שהוא יהיה מוכן לקבל על הרכב שלו בשביל שנבצע טרייד אין.

אז כן, את הרכב הזה לא הייתי קונה בסכום הזה.

אם בכל זאת החלטת לקנות אותו, כמו שכתב COLAUTI, קח לבדיקה ותעלה לפה.

אגב, הייתי מתמקח עוד על המחיר. תמיד משאירים מרווח ביטחון למיקוח עם הלקוח. מנסיון...

Always go sideways

פורסם

אני לא מכיר אף אדם שמחשב עלייה לכביש בעת קניית רכב. המוכר אולי רוצה להתחשב בזה, בפועל הקונה אומר לו "לא מעניין אותי". לא משנה אם זה צודק או לא, זה המצב, ואני רואה את זה כל יום בעבודה. כמה פעמים ביום.

בשוק מוצף כמו של הI30, אין שום סיבה לשלם מחיר כזה על רכב מליסינג, ועוד עם ק"מ גבוה. אם הק"מ היה נמוך, אז מילא, אבל גם ליסינג וגם ק"מ גבוה? לדעתי חפש לך אחת אחרת, יש מאות כאלו.

השקלול של המחירון כולל תוספת עלייה על הכביש,אין מה לעשות החיים קשים (הסתייגות אחת,רכב שעלה במהלך החודש הראשון של השנה האזרחית של הרכב (1/2010 במקרה שלנו).זה נכון לגבי לוי יצחק וגם לגבי יד 2.

הקונה רוצה לשלם- טוב,לא רוצה,שיקנה מאדם אחר.היית מוכן לוותר כמוכר לוותר על הפרש של 6,600 ש"ח ?אני לא חושב ! הרי סביר להניח,שכאיש מכירות אתה מעוניין למכור מצד אחד אך להרוויח מצד שני ובוודאי שלא לחלק מתנות.

אם אתה מוכר רכבי יוקרה,המצב שונה לגמרי מהשוק הפרטי/חברות ליסינג מסיבה פשוטה- כנס לאוטו דיל למשל ותראה באילו מחירים מוכרים את הרכבים האלו-הנחה של כמה עשרות אלפים לתשלום במזומן (לא טרייד אין) אני מבטיח לך,שהם לא מפסידים.

פורסם

רכבי יוקרה זה החדשים, אבל אני עושה גם טרייד אין...

לי יש בטרייד-אין כרגע רכבים שהם ממש לא יוקרה.

מאזדה MPV 2005, הונדה אקורד 2010, טויוטה קורולה 1998, עד לא מזמן היה גם יונדאי טוסון 2006, אני אמור לקבל עכשיו סוזוקי אלטו, ואלה רק מהחודש האחרון. לפני זה היו עוד מלא כמו הונדה סיויק, סוזוקי סוויפט ועוד.

כשדיברתי על חודשי עלייה, דיברתי על הרכבים האלה ולא על החדשים.

כמו שאמרת בדיוק, הקונה רוצה לקנות אבל לא רוצה לשלם, אבל המוכר רוצה למכור ובשביל למכור הוא צריך שהקונה יהיה מבסוט מהמחיר, אז מתמקחים.

בסופו של דבר, בפועל, כל אדם שמגיע אליי ורוצה טרייד-אין על האוטו שלו בשביל רכב חדש, מתחיל להתווכח איתי ולהגיד לי שצריך לחשב גם את החודשי עלייה, אבל אותו בן אדם, יגיע אליי כדי לקנות את אחד מהרכבים המשומשים, ואני אשקלל במחיר הרכב את חודשי העלייה, מיד הוא יתלונן ויגיד לי "מי מתחשב בשטויות האלה". זה ברור שזה יהיה ככה, ובשביל זה יש משא ומתן. כל קונה רוצה לקנות בזול, כל מוכר רוצה למכור ביוקר.

כתבתי את זה פה בעבר, עסקה טובה בין 2 ישראלים, זה כאשר כל אחד בטוח שהוא דפק את השני.

Always go sideways

• תוכן חדש...