Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

החלטתי לשתף ברשמי אחרי חודש עם ה I30 הקצרה דגם אינספייר [סאן רוף] מנוע 1.6 אוטומטית שנת 2010.

אז ככה:

רכשתי את הרכב מחברת ליסיניג עם 98000 ק"מ שזה קצת גבוה מהממוצע,

אבל בתוך הרכב לא מרגישים שחיקה מיוחדת,אין קירקושים אין רעשים הכל מוצק ומרגיש שקט.

מה שהפתיע אותי לטובה היה הזריזות של הרכב ציפיתי לרכב די אפור ומשעמם וברגעים הראשונים שנהגתי בו שמעתי משהו אומר: "וואללה יצא להם רכב טוב לכלבים הקוריאנים" וגיליתי שזה אני [ואין לי שום בעיה עם כלבים או קוריאנים].

הרכב יושב טוב על הכביש ומרגיש לי שילוב בין הפוקוס הדור ה-1 [לפני 2004-5 ] ומאזדה 3 הדור הראשון.

האחיזת כביש שלו טובה [אפשר להגיד גם מאוד בין כל המתחרים בקטגוריה שלו] ההגה די מרגיש חשמלי ולא מעביר את כל המידע שקורה בכביש כמו בפוקוס אבל יש לו משקל טוב והוא לא מרגיש חמאתי כמו בטויוטה.

הברקסים שלו הביאו לי את העצבים ,הם כל כך רגישים ובלי פידבק ש

אתה רק נושם על הדוושה והרכב נותן לך בעיטה למצח כאילו נכנסת בקיר, לוקח זמן להתרגל .

ההילוכים האוטומאטים מתפקדים בצורה זריזה והללויה לאלוהים שנתן להם שכל לא להשתמש בגירים "חכמים" כדוגמת הצרפתים שעשו לי את החיים גיהנום עם ה AL4 שלהם,

אתה יודע מתי הרכב הולך להעביר הילוך,

הרכב יודע מתי אתה רוצה קיק ואין פה וויכוחים או דיונים שלוקחים יותר מ 0.4 שניות.

בנהיגה נורמאלית שיוטית סביב ה 110 קמ"ש הטורים קצת גבוהים [סביב ה 3000 סל"ד ] וזה קצת מרגיז כי בפיג'ו 206 שהיתה לי הרכב שייט באותה מהירות סביב ה 2400 סל"ד ובמהירות הסל"ד של 3000 כבר הייתי בפיג'ו סביב ה 140 קמ"ש.

מה שכן כשלוחצים טיפונת הרכב מושך יפה לכיוון ה 140 [והסל"ד בהתאם קופץ כבר לכיוון ה 4000].

למרות נסיעה עם כמה לחיצות ולא מעט פקקים רגועים תצרוכת הדלק הפתיע אותי לטובה עם 1:13.8

אני נוסע בפקקים כמו חנון ושומר מרווח, לא דופק גז ברקס ,נותן לכל הנדחפים שמזגזים בין הנתיבים ונדחפים לי שידחפו להם [כי במילא עוד שניה הם יתפנו לי מהנתיב ויחתכו משהו אחר].

המערכת גם היא הפתיע אותי לטובה אחרי הרמקולים היבנוניים מינוס שהתרגלי לשמוע בהם ברוב "רכבי הליסינג" גיליתי מערכת מאוזנת עם סאונד טוב [אמנם לא כמו מערכת מושקעת ברמה עם מגבר וקומפוננטים אבל לא מרגישה כאילו השאירו אותה מאחורה בקרב על האוזן].

מה שכן משמח זה לגלות שיש כניסת AUX ו USB שאפשר לשמוע מוזיקה מהעובדה שחיברת את הטלפון [הייתי שמח לקישור USB אבל זה כבר יהיה ברכב הבא שלי].

אלה הרשמים שלי אחרי חודש עם הכלה הקלה ואני די מרוצה .

אם יש למישהו שאלות שירגיש חופשי לשאול.

טל.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני מצאתי את הגיר קצת מעצבן תחת עומס, בעיקר בעליות, השלישי רועש מדי והרביעי חסר מחץ לחלוטין.

לי מפריע שתא הנוסעים שחור מדי, אין משענת יד ואין אפשרות לעמעם את התאורה הכחולה החזקה. ההגה ג׳ייסטיקי ולא אינפורמטיבי בעליל.

היתרונות הם כמו שציינת ביצועים טובים, גם במהירויות הרכב מאיץ בזריזות, רכב עמוס בכביש 6 מגיע ל-160 בלי מאמץ מיוחד למעט רעש מנוע ורוח. המושב האחורי מאוד מררוח וממש מפתיע כשיושבים שם. צריכת הדלק אצלי בנסיעה משולבת תמיד עם מזגן היא 12.5 ק״מ לליטר.

פורסם

האחיזה שלה לא כזו טובה,המאזדה יושבת יותר טוב על הכביש.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

רכשתי את הרכב מחברת ליסיניג עם 98000 ק"מ שזה קצת גבוה מהממוצע.

תודה על שיתוף ההתרשמות!

אפשר להתעניין באיזה מחיר רכשת?

אני מתעניין בעצמי ברכב זה, והייתי רוצה שיהיה לי מחיר ליסינג כרפרנס.

כמו כן, באיזו מהירות רעשי הרוח מתחילים להפריע להערכתך?

האם נתקלת בבעיות כלשהן עם מרווח הראש בגלל גג השמש?

3000 סל"ד במהירות 110 קמ"ש נשמע לי קצת גבוה.

מה לדעתכם מהירות השיוט הבינעירונית האפקטיבית בהיבט צריכת הדלק ברכב זה?

(מתוך הנתונים היבשים, נשמע לי ש-13.8 זה ממש לא הגבול... למרות שבפני עצמו זה כבר נתון מרשים)

בתודה,

איליה

פורסם

גם אני קרוב לחודשיים עם אותו הרכב,אבל שנת 2011 ואחרי 95000 ק"מ.... (יודע שזה הרבה,אבל בשביל אחד שנוסע 2000-2500 ש"מ בשנה,אני אאזן אותו תוך שנתיים-שלוש).

מה שלי קצת מציק זה שבעצירה האוטו קצת רועד וקראתי על הבעיה הזאת פה בפורום,ובטיפול הקרוב אבדוק מתי החולפו תושבות מנוע שאמורות לפתור את זה,אם בכלל.

בבוקר גם לוקח לו להתאפס כמה שניות,אבל פרט לזה,לא תקלתי באיזה שהן צרות מיוחדות...

אני נוסע רק בתוך העיר ולפי החישוב שלי עם מזגן דלוק דרך רבע על רמות 2-3 ולפעמים 4,הרכב לוקח לי 1 ל9.

את הרכב רכשתי במחיר של 62000 ש"ח למי ששאל,מאחת מחברות הליסינג הגדולות בשוק,ואשר כולל גם אחריות רחבה יחסית לשנה הראשונה.

פורסם

מצטרף ללירן, גם אצלי בנסיעות עירוניות בלבד הרכב עושה סביב הליטר ל - 10 ק"מ עם מזגן.

חוץ מזה אכן הרכב מצויין, אצלי כבר שנה ולאבא שלי כבר 4 שנים I30 ואין ספק שהאוטו מציע דיל טוב מאד ביחס של תמורה למחיר.

פורסם

רונלדו, לא רוצה להעכיר את האווירה פה בשרשור...

התוכל בבקשה לפרט את הבעיות בהן נתקל אבא שלך לאורך 4 השנים שהרכב ברשותו.

כל דבר חוץ מטיפולים שוטפים - נורות, ברקס יוניט וכו'.

(תוכל גם לחלוק מנסיונך האישי, אך חשוב לי מבחן הזמן)

בתודה,

איליה

פורסם

עוד חוות דעת.

הרכב אצלי ( מדובר במודל סוף שנת 2009) נקנה עם 97,000 ק"מ מחברת ליסינג .בינתיים ,כעבור 15,000 קילומטר וטיפול אחד מה שתוקן (במסגרת האחריות) היה ידית פתיחה פנימית של דלת הנהג (מחלה ידועה בדגם) שהפסיקה לפתוח את הדלת ומכסה דלק שהפסיק להיפתח מהידית .פרט לכך לפעמים נדלקת נורת ESP OFF ללא כל סיבה .מעבר לכך ,טפו טפו טפו ,מדובר ברכב מעולה .

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

תשים לב, שנורת ESP-OFF היא תקלה ידועה בדגם - בברקס-יוניט.

כפי שהעיד Mike808 (תפנה לשרשור שפתחתי), כשזה קורה - אורות הבלם מאחור לא עובדים.

וזה סכנה בטיחותית. כך שכדאי לטפל בזה במהירות.

בברכה,

איליה

פורסם

היי איליה - אצלי לאחר שנה וקצת מלבד יוניט אור ברקס שעלות התיקון הייתה 130 ש"ח לא היו שם תקלות (טפו טפו).

ברכב של 4 שלי שגם אני נוהג עליו מדי פעם הייתה גם את אותה בעיית היוניט אור ברקס שתוקנה במסגרת האחריות וזוהו, שום כלום מלבד התקלה הזו.

הרכב מטופל במורשה פעם בשנה ע"פ הוראות יצרן.

פורסם

סליחה שאני מתערב לשרשור עם השאלה שלי.

יש לי קיה פורטה 2010 עם 83000 קילומטר (רכב שדי זהה ליונדאי I30) וגם לי לפעמים נדלקת מנורת ה ESP-OFF ללא סיבה והיא נכבת רק לאחר שאני מכבה ומדליק מחדש את הרכב, האם זו תקלה שכדאי לי לפנות איתה למוסך ולתקן?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי כשלוש שנים עם הרכב:

גם כן ESP-OFF כפי שציינו פה אחרים.

הסאן רוף ממש מיותר בארצנו. אפילו מעצבן.

חוצמזה יופי של רכב.

פורסם

למי ששאל:

רכשתי את הרכב אחרי טרייד אין על הפיגו ב 56K

רעש הרוח מתחיל להיות מורגש סביב ה 110 [אבל כמעט תמיד אני נוסע עם הסאן רוף פתוח וכל החלונות גם [נהנה מהרוח בפקקים של הבוקר לתל אביב וגם בערב.] :-P

אני בחור לא קטן והסאן רוף הפריע לי בישיבה גבוה [אז אני חייב להוריד את הכיסא.]

הפריע לי שאי אפשר לכוון את ההגה למרחק רק ללמעלה או למטה.

חוץ מזה בגלל הפקקים אני מלטף את הגז ונוסע קבוע על מהירות יחסית נמוכה.

בלילה כשאני חוזר מהעבודה [אם אין פקקים וזה נדיר מאוד]

מצאתי שהרכב מאיץ מהר מאוד ומרגיש מאוד מאוד קל בזריזות שלו. ואין בעיה להגיע תוך כמה שניות ל מהירויות גבוהות [נגיד 160 אם תיאורטית לא הייתי נוהג כחוק]

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אנשים. תגידו. בi 30 cw 2010 אינספייר , שנקנה מחברת ליסינג . אמור להיות פונקציה של מחשב בהגה? או חישוב מס' ק"מ במיכל או משהו כזה?

מה כל הפונקציות של ה trip בדגם זה? ושל מקשי ההגה?

אודה לעזרה דחופה בעניין

• תוכן חדש...