Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום להלן פרטי הרכב:

דייהטסו שרייד

שנת 93

גיר אוטומטי

cs 16v

ממנוע 1300

קניתי את הרכב לפני שלושה שבועות.מנוע הוחלף לפני חודש.

תדלקתי מלא ונסעתי 100 ק"מ ואז תדלקתי שוב ויצא לי 12 ליטר ל 100 ק"מ

שזה יוצא 1 ל 8 חשוב לציין שהנסיעות הם רק עירוניות.

כרגע המחוג ברכב עומד על חצי מיכל ו150 קילומטר שזה 1 ל 10 שזה די מוזר כי לא שיניתי דבר ברכב.

בכל מקרה לחבר שלי הייתה שרייד מנוע 1000 ידנית והוא היה עושה 1 ל16.

שזה הבדל עצום ביני לבינו.

הלכתי לעשות בדיקת קרבורטור ואמרו לי שהוא בסדר גמור.

המכונאי שהולך לבדוק את הרכב והולך לנסות לסדר את הדבר אומר שאין הרבה לאן לשאוף לדעתו בגלל שזה גיר אוטומטי ישן,

שהבנתי שיש בו רק 3 הילוכים שפועלים בטורים גבוהים וגונבים דלק!

חבר שלי הציע לי לעשות טיפול 10 אלף ואולי זה יועיל טיפה,אך במוסך אמרו לי שזה לא ישנה דבר.

אמרו לי גם שאולי צריך להחליף את ההצתת פלטינה שאין לי מושג מזה אם תוכלו להסביר אשמח.

עקרונית הרכב הוא קטן וזה נראה לי לא הגיוני שרק בגלל גיר אוטומטי הוא יצרוך כל כך הרבה דלק בנוסף אני גם די קל על דוושת הגז,אשמח לדעת כמה התצרוכת דלק האופיינית לדגם זה של שרייד,והאם יש עוד דרכים לפתור את הבעיה.

עוד מידע שיכול להועיל זה שיש בעיות התנעה לפעמים,לוקח לרכב הרבה זמן להתחמם,ריח מהאזוז,רעידות במהלך שילוב לD במצב עצירה.

תודה רבה :)

פורסם

כבי שהבנתי מסיפור מדובר על צריכה של 1 ל-8 בעיר. צריכת דלק מאוד תלוייה מדגנון נהיגה. בעיר נסיעה היא בסגנון תאוצות ועצירות וברור שתצרוכת תהיה גדולה יותר. יכול להות שכדאי לכוון את הקרבורטור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצבך עוד טוב.....ברשותי דייהטסו אפלאוז 93 אוטומט אוכל אחד לשבע וחצי בנסיעה עירונית.....הפיתרון היחיד הוא שיפוץ קרבורטור בעלות 500 עד 700 ש"ח וגם זה לא בטוח שיעזור בצורה משמעותית.....צריך גם לבדוק אם הצוק האוטומטי לא תפוס..

כמה מראה אצלך שעון הטורים במצב D/P כאשר הרכב חם וכאשר עדיין קר ?

פורסם

אם לוקח לרכב זמן רב להתחמם תבדוק טרמוסטט שתקוע במצב פתוח, או חוסר בטרמוסטט

זה יכול להשפיע לרעה על צריכת הדלק.

בדוק מצב מסנני דלק, פלאגים שרופים או מפוייחים , כיוון הצתה לא נכון. מסנן אוויר סתום, , חוסר באוויר בצמיגים. ואולי שווה לבדוק את הקרבורטור שוב.

וזהו , לא עולה לי עוד משהו בראש.

ונכון שגיר אוטומט 3 הילוכים זה לא שיא החיסכון אבל עדיין זו לא סיבה להאשים רק אותו,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תתחיל מישור קו לרכב, טיפול גדול של שמנים ופילטרים (כולל מסנן דלק) הוא נשמע קצת מוזנח הרכב .

תחליף פלאגים וחוטי הצתה לאיכותים של בייריו (מישהו ציין פה לפני מספר חודשים שזה עזר לו המון בצריכת דלק ב-205).

לך למומחה קרבורטורים למשל צביקה שהינו חבר בפורום לכיוון ושיפוץ קרבורטור כמו שצריך.

אם לרכב לוקח הרבה זמן להתחמם זה גם לא טוב , במצב קר הרכב "שותה" יותר דלק הסיבה היא כניראה טרמוסטט דפוק תחליף גם אותו .

גם לחץ אויר בצמיגים משפיע על התצרוכת דלק , בדוק את הלחץ אויר ואת מצב הצמיגים.

הגיר אכן מיושן אבל עדיין הצריכה לא צריכה להיות כה גבוהה.

פורסם
מצבך עוד טוב.....ברשותי דייהטסו אפלאוז 93 אוטומט אוכל אחד לשבע וחצי בנסיעה עירונית.....הפיתרון היחיד הוא שיפוץ קרבורטור בעלות 500 עד 700 ש"ח וגם זה לא בטוח שיעזור בצורה משמעותית.....צריך גם לבדוק אם הצוק האוטומטי לא תפוס..

כמה מראה אצלך שעון הטורים במצב D/P כאשר הרכב חם וכאשר עדיין קר ?

כרמל דוכס שלום רב!

אין צורך שתיהיה סקפטי, ובאם רכבך מסוג אפךאוז 93 אוטומט, צורך דלק 1:7.5, זה לא אומר שזאת הנורמה המקובלת.

מצד שני אתה מייעץ לפותח השרשור, לשפץ את הקרבורטור, ומצד שני אתה שולל את הכדאיות, וטוען שלא בטוח שהדבר

יעזור בצורה משמעותי.

לאכן אפנה אותך ברשותך לקישור הבא, שם תקרא בבקשה את תגובה מספר 20 אולי אז תשנה את דעתך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=187316

מצפה לתגובתך בעינין.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ניקוי קורבורטור ושיפוץ זה אינו אותו הדבר??

המאבחן קורבורטורים אמר לי שהכל בסדר עם הקרבורטור יכול להיות שהוא התחמק משיפוץ?

כמה עולה לכוונן קורבורטור והאם זה נחשב חלק מהשיפוץ?

מהו תפקידו של הטרמוסטט? וכמה עולה להחליף אותו? זה חלק מהטיפול 10 אלף?

ברכב אין לי מד טורים,והצוק הוא ידני.

עקרונית יום שני אני מביא את הרכב למוסך,לדעתי בכוונתו לעשות טיפול 10 אלף סטנדרתי שכולל החלפת שמנים מסננים פלאגים וחוטי פלאגים.אני אבקש גם שיבדוק את הטרמוסטת הזה מקווה שזה יעזור.

אני מאמין שהוא יחפש את הבעיה גם בעוד מקומות מקווה שהבעיה תמצא!

תודה רבה על העזרה אשמח לקבל עוד הערות :)

פורסם
ניקוי קורבורטור ושיפוץ זה אינו אותו הדבר??[נקוי קרבורטור כולל פירוקו לגורמים ושיפוצו כמובן]

המאבחן קורבורטורים אמר לי שהכל בסדר עם הקרבורטור יכול להיות שהוא התחמק משיפוץ?( זה קרבורטור מסובך הזקוק לידע רב וניסיון..]

כמה עולה לכוונן קורבורטור והאם זה נחשב חלק מהשיפוץ?[ כוון קרבורטור הוא אכן חלק מהשיפוץ, ללא שיפוץ , הכוון עוזר כמו כוסות רוח למת.]

מהו תפקידו של הטרמוסטט? וכמה עולה להחליף אותו? זה חלק מהטיפול 10 אלף?

ברכב אין לי מד טורים,והצוק הוא ידני.

עקרונית יום שני אני מביא את הרכב למוסך,לדעתי בכוונתו לעשות טיפול 10 אלף סטנדרתי שכולל החלפת שמנים מסננים פלאגים וחוטי פלאגים.אני אבקש גם שיבדוק את הטרמוסטת הזה מקווה שזה יעזור.

אני מאמין שהוא יחפש את הבעיה גם בעוד מקומות מקווה שהבעיה תמצא!

תודה רבה על העזרה אשמח לקבל עוד הערות :)

החלפת טרמוסטט ,הוא אינו חלק מטיפול עשרת אלפים.

תפקיד התרמוסטט, הוא למנוע את מעבר המים החמים במנוע, לכוון הרדיאטור, שם מי הקירור קרים ולא מתחממים , עד תחילת פתיחת הטרמוסטט, וזאת על מנת לקצר ככל האפשר, אתה געת המנוע לטמפרטורת עבודה, ובכך הוא משפר את נצולת המנוע, מעלה את צמיגות השמן, שיכול בקלות רבה יותר למלאות את מרווח טבעות השמן, ובכך הוא מצמצם את שריפת השמן, המנוע משתובב בקלות יותר, ובכך חוסך גם דלק.

מנוע קר מבזבז דלק, וגורם לחימצון השמן בפיח שנגרם מתערובת דלק עשירה, שמקורה בנסיעה ארוכה יותר עם צוק ידני משוך, או עם תערובת דלק עשירה יותר, בצוק אטומטי.

מסקנה יש לבדוק את תקינות התרמוסטט, כצעד ראשון לפני שיפוץ הקרבורטור, ולהחליפו במקרה הצורך.

בברכה

צביקה

פורסם

הלכתי למוסך ושם עשו לי טיפול 10 אלף במלואו שכולל החלפת מסנני שמן דלק ואוויר החלפת פאגים ומצתים והחלפת פלטינות

ועכשיו נראה איך תהיה הצריכה, אני אעדכן אותכם.

כששאלתי בקשר לטרמוסטת הוא שאל האם הרכב מתחמם יתר מידה בעת נסיעה אז עניתי שלא ואז הוא אמר שאין קשר לטרמוסטת.

איך אני יודע כמה לחץ אוויר צריך להיות בגלגל? זה לא רשום לי בספר הרכב

תודה רבה חברה :)

פורסם
הלכתי למוסך ושם עשו לי טיפול 10 אלף במלואו שכולל החלפת מסנני שמן דלק ואוויר החלפת פאגים ומצתים והחלפת פלטינות

ועכשיו נראה איך תהיה הצריכה, אני אעדכן אותכם.

כששאלתי בקשר לטרמוסטת הוא שאל האם הרכב מתחמם יתר מידה בעת נסיעה אז עניתי שלא ואז הוא אמר שאין קשר לטרמוסטת.

איך אני יודע כמה לחץ אוויר צריך להיות בגלגל? זה לא רשום לי בספר הרכב

תודה רבה חברה :)

שלום רב!

שאלתך בקשר לתרמוסטט , את בעל המוסך, לא פורשה כראוי, הוא התיחס לתרמוסטט, כחלק המפיע על התחממות יתר,ורתיחה שלהרכב, במקרה והוא מקולקל, אך לא לכך התכוונתי!

תפקיד התרמוסטט, לקצר את הדרך של חימום המנוע עד להגעתו המהירה ביותר לטמפרטורת עבודה.

במידה והתרמוסטט, לא תקין, כלומר לא מונע מעבר מים מהמנוע לרדאטור, במנוע קר לגמרי. הרי הוא מקולקל, ובכל מאריך את הזמן עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, ובכך משפיע ישירות על תצרוכת הדלק, בעיקר בנסיעות עירוניות קצרות, שהם נסיעות עצור וסע.

יש לבדוק תצרוכת דלק, לאחר הטיפול שביצעת, ויש לבדוק את התרמוסטט ואת תקינותו, לפי הפרמטרים, שנצבעתי עליהם.

חזור לפורום לעדכון תצרוכת הדלק, ותקינות התרמוסטט. לחץ אוויר מופיע על סף דלת הנהג בתור מדבקה, שם מצויין הלחץ אוויר המומלץ.

בברכה

צביקה

פורסם

נסעתי 112 קמ ויצא לי 14 ליטרים שזה יוצא בערך 1 ל 8

הנסיעה הייתה בלבד עירונית ואחותי נהגה שהיא נראה לי קצת יותר לוחצת על דוושת הדלק,אבל עדיין!

התצרוכה נוראית גם לאחר הטיפול שנעשה,אני אביא את הרכב למוסך בשנית עם דגש על הטרמוסטת,כי באמת כל תחילת נסיעה מלוות במנוע קר שלוקח הרבה דלק.

ורציתי לשאול לגבי התוספי דלק,חברים אמרו לי שזה מאוד עוזר לרכב ומוריד את התצרוכה מהי דעתכם??

תודה רבה על התשובות המאוד מפורטות וענייניות! :)

פורסם

תצרוכת דלק שאת מדברת עליה, היא מאוד מוגזמת לשרייד ומדובר ככל הניראה על תקלה בקטרובטור.

ממליץ, כמו שכבר המליצו לך קודמיי לשפץ את הקרבורטור. גם בנסיעה עירונית התצרוכת המדוברת היא לרכב שני ליטר, אוטו שלך אמור לעשות במקרה הגרוע כ-1 ל-10.

לפי הודעה שלך קשה להבין על איזה תנאים מדובר בנסיעה עירונית. אם זה פקקים עם מזגן, אז התצרוכת כן בסדר.

כמו כן הזכרת טרמוסטט, אתה יכולה לפרט יותר? האותו לא מגיע לטמפרטורת עבודה? אם כן, זאת יכולה להיות סיבה נוספת לתצרוכת דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני יכול להגיד ששלחתי לצביקה שני שריידים עם תופעות של תצרוכת דלק גבוה, ובעיות שונות שהצביעו על צורך בשיפוץ קרבורטור. לאחר שטופלו אצלו המצב השתפר פלאים, הן מבחינת תצרוכת דלק והן מבחינת סחיבה.

סתם לשם הקוריוז, לשניהם היה בסוף סוף רע- אחד נגנב (מבלי שהיה עליו מקיף) ולשני הלך המנוע. מה שמצחיק שבשני המקרים מדובר ברשלנות של בעלות הרכב.

גם בהסתכלות כלכלית, במיוחד היום שהדלק יקר מאד, שיפוץ קרבורטור, ולא בסתם מקום אלא אצל צביקה הוא משתלם מאד.

פורסם
נסעתי 112 קמ ויצא לי 14 ליטרים שזה יוצא בערך 1 ל 8

הנסיעה הייתה בלבד עירונית ואחותי נהגה שהיא נראה לי קצת יותר לוחצת על דוושת הדלק,אבל עדיין!

התצרוכה נוראית גם לאחר הטיפול שנעשה,אני אביא את הרכב למוסך בשנית עם דגש על הטרמוסטת,כי באמת כל תחילת נסיעה מלוות במנוע קר שלוקח הרבה דלק.

ורציתי לשאול לגבי התוספי דלק,חברים אמרו לי שזה מאוד עוזר לרכב ומוריד את התצרוכה מהי דעתכם??

תודה רבה על התשובות המאוד מפורטות וענייניות! :)

גוליה שלום רב!

נסיעה עירונית, עם נהגת שלוחצת הרבה, ומימנות הנהיגה שלה לוקות בחסר, נונת ביצועי תצרוכת דלק גרועים.

יש לבצע בדיקת תצרוכת דלק בנסיעה, בין עירונית ובין עירונית גם יחד, ולבצע מדידה, ובהתאם לכך, תיהיה לך אינדיקצייה טובה יותר לגבי תצרוכת הדלק ברכבך.

את לא מתיחסת לכתובת שרשומה על הקיר, ונרמזת וגם נכתבת מספר פעמים, על ידי חברי הפורןם המכובדים, על הצורך המתבקש בנקוי שפוץ וכוון הקרבורטור, וזאת לאחר החלפת / בדיקת תקינות התרמוסטט!

טיפולים קוסמטים, ושימוש בתוספי דלק, רק יחמירו את הבעייה, ובוודאי לא יפתרו אותה,

ערכי חיפוש בנושא תוספי הדלק, התוצאות הנדרשות מהשימוש בהם, והאכזבה העצומה, מתוצאות שאיכזבו, ואף גרמו נזק, אך נועילו היטב, לכיסי ולקופת יצרני התוספים.

המתיני לתגובתו של חבר הפורום, בשם אוהד ( כרמל דוכס,הוא שם המשתמש שלו) בעל דייהטסו אפלאוז אוטומטי עם מנוע 1600

אשר נסיעתו בעיר הניבה תצרוכת דלק של 7.5 קילומטר לליטר, בעיר חיפה, עד לטיפול בקרבורטור אצלי, את תוצאות הטיפול, בוודאי תשמעי בקרוב.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה תודה רבה על התגובה.

את הקרבורטור אכן לקחתי לבדיקה והבודק אמר שלדעתו הקרבורטור במצב תקין למרות כל מה שציינתי בפניו.

אכן מוזר העניין כי גם יש ריח של דלק מן האגזוז ופיח די שחור עליו.

איכן אתה עובד?

בכל מקרה אני אבדוק גם את התרמוסטת בקרוב ואחזור אם תשובות.

אשמח לשמוע את אוהד!

תודה רבה :")

• תוכן חדש...