Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הרכב: דייהטסו אפלאוז 93' אוטומטית, מנוע 1600 (HD), קרבורטור, 150000 ק"מ.

הבעיה: עשן לבן - כחלחל מהאגזוז בטמפרטורת עבודה, בעמידה, מעט עשן, ובהאצה נפלט ענן קל.

השלמת שמן: בערך ליטר לכ- 1200 ק"מ, השמן נקי ללא סימני "טחינה" או פיח כבד, גם המים נקיים ואין איבוד מים.

ההתנעה בבוקר קלה (מניע בניסיון ראשון), טורים יציבים ללא גמגום או רעידות.

נאמר לי בעבר שמדובר בגומיות שסתומים, אני רוצה להיות בטוח אם זאת הבעיה או שכדאי לי להתחיל לחפש מנוע חדש.

בתודה מראש:

משה.

פורסם

משה הרשה לי להחמיא לך על ניסוח שאלתך, והפירוט הרב על המנוע.

ולשאלתך, גומיות שסתומים יבשות, הם סיבה הגיונית, לצריכת השמן ולעשן הלבן בעת ההתנעה, החלף את הגומיות וחזור לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה לך צביקה על התגובה המהירה!

רק כדי שאהייה בטוח: העשן מופיע גם כאשר המנוע כבר חם, והוא לבנבן כחלכל (אם כי במצב עמידה הכמות ממש קטנה וניתן להבחין בה רק מקרוב).

אם הגומיות שסתומים הן כל הבעיה, אטפל בזה בהקדם.

תודה, משה.

פורסם

זה מחזק את קביעתי, משום שבמנוע חם השמן חודר בקלות יותר , דרך מובילי השסתומים, שבגומיות שסתומים תקינות, המעבר לא קיים כמעט, ומכאן העשן הכחלחל, החלפת הגומיות קרוב לוודאי תצמצם , תעלים לגמרי את העשן, וצריעת השמן תרד בהתאם, אנא חזור לעדכן.

בהצלחה

צביקה

פורסם

לפי תאור הבעייה זה נראה יותר כמו טבעות שמן תפוסות או שחוקות.

האם בנסיעה העשן מופיע כל הזמן, או רק בעזיבת גז ?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השרשור משום שמקור הבעיה זוהה, ויכול לסייע למי שנתקלו בתופעה דומה.

והסיפור כזה: אחרי שאזרתי אומץ ונסעתי השכם בבוקר יום שני (10.3.08) מבאר שבע לנתניה כדי לזכות בטיפולו המסור של צביקה בבעיה אחרת (זלילת דלק שערורייתית של 10.2 ק"מ לליטר בין עירוני), הסבתי את תשומת ליבו של צביקה לענני העשן שבקעו מהאגזוז במהלך כיוון הקרבורטור, ומשכו תשומת לב רבה ברחוב.

ואכן, לאחר שצביקה בחן את תזמון הופעת העשן, צבעו וכמותו, הפסיקה חד משמעית: גומיות שסתומים יבשות\ אכולות.

ולשאלה שמעניינת אותי: מה כמות השמן שמייצג מדיד השמן בין נקודת המינימום לנקודת המקסימום? המנוע בנפח 1600 סמ"ק מדגם HD שעבר 154300 ק"מ (אין לי ספר רכב). הסיבה שאני שואל היא שכל הנסיעה הלוך ושוב (מילאתי שמן לפני הנסיעה) מבאר שבע לנתניה, ארכה בסה"כ 288 קילומטר, ובערב, כאשר המנוע כבר התקרר, השמן על המדיד היה קצת מתחת לחצי.

לגבי הקרבורטור, מעבר לשיפור העצום בתגובת המנוע, פליטת ה- CO ירדה מ- 2.77 (עברתי ככה טסט) ל- 0.5

וענני העשן שהייתי גורר אחריי לאורך כל הנסיעה נעלמו (ככל הנראה נבעו מחוסר יציבות בפעולת הקרבורטור).

פורסם
שזה אומר שב- 228 ק"מ שרפתי חצי ליטר? זה נראה הרבה.

.

משה שלום רב!

לדעתי תצרוכת השמן סבירה, בהתחשב בנסיעה הארוכה, לנתניה, עם קרבורטור שלא טופל עשרות שנים, מה שגרם למאמץ,

בעיקר מבאר שבע לנתניה, בדרך חזרה, תצרוכת השמן נעצרה, לאחר הטיפול בקרבורטור, אם כי אני מניח שהיא לא תעלם לגמרי, אלא לאחר החלפת גומיות שסתומים, ומומלץ גם לעבור לשמן מינרלי, בצמיגות 20/50.

העשן הכחלחל, שהיה עם האצת המנוע בסרק, מעיד בבטחון על גומיות שסתומים יבשות, וההשקעה בהחלפת גומיות שסתומים, היא השקעה לטווח ארוך, כמו הטיפול בקרבורטור, אשר יחזיר את השקעתו במהרה בחיסכון בדלק, והחלפת גומיות שסתומים, שתקטין את הוצואתיך על רכב, ותמנע את זיהום האוויר.

בברכה

צביקה

פורסם
זלילת דלק שערורייתית של 10.2 ק"מ לליטר בין עירוני

אני לא מכיר שום רכב משפחתי עם מנוע 1600, קרבורטור, וגיר אוטומטי 3 הילכים, שצורך פחות מ 1 ל 10, גם כשהיה חדש

במכוניות האלו בשיוט ב 100 קמ"ש המנוע מסתובב בכ3500 סל"ד וצריכת דלק בינעירונית לא שונה בהרבה מצריכה עירונית.

פורסם

שוב תודה לך צביקה על העבודה המקצועית והמעולה!

ואכן, כבר בדרך חזרה לבאר שבע כבר לא היה אותו ריח חזק של שמן שרוף (ושל דלק לא ממש שרוף) שאני הייתי רגיל אליו וכמו שציינתי מקודם, אני כבר לא מושך אחריי ברחבי באר שבע את אותו ענן עשן שהייה מלווה אותי דרך קבע (והייה גורם לכל מי שעמד מאחורי ברמזור להמתין שהעשן יתפזר - וזה אמיתי!).

בקרוב אחזור עם נתונים עדכניים על צריכת הדלק.

ול- BUKI: ב- 110 קמ"ש הסל"ד עומד על 3000, ובעבר, בנסיעה מבאר שבע לאילת מדדתי 13.3 ק"מ לליטר בנסיעה במהירות שבין 90 ל- 100 קמ"ש ו- 7.3 ק"מ לליטר בתוך העיר.

• תוכן חדש...