Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיעור קטן בכימיה ובמנועים לכל המגיבים שלפני:

1. תמיסה עם עופרת הוכנסה לבנזין כבר בשנות ה 40 כמשפר אוקטן.

2. באמצע שנות ה70 עם תחילת השימוש בנטול עופרת בארצות הברית, התברר שמנועים עם ראש מברזל תושבות השסתומים נשחקו מהר מאוד. מכאן הבינו שהעופרת משמשת כחומר סיכה לתושבות. התופעה לא קרתה בראשי מנוע מאלומיניום בהם מותקנות תושבות העשויות פלדה קשה.

3. יצרנים שהמשיכו לייצר ראשים מברזל, עחלו לבצע טיפולים למתכת באיזור תושבות השסתומים או לשים בהם תושבות פלדה כמו בראשי אלומיניום. הדבר מקובל מאוד כיום ברחבי העולם בהתאמת מנועים של רכב אספנות לשימוש בנטול עופרת.

4. כל מנוע יתפקד היטב עם עופרת או בלעדיה. אין קשר להזרקה או קרבורטור. הנזק יהיה כמובן בממיר הקטליטי ובחיישן החמצן הרגישים לעופרת.

5. אורך חיי המצתים הוא פי 3 כאשר משתמשים בבנזין נטול עופרת.

6. התקינה האירופית דורשת מכל מנוע משנת יצור 1988 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

7. התקינה הישראלית דורשת מכל מנוע משנת יצור 1990 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

8. מזה שלוש שנים אין עופרת בבנזין 96 בארץ. במקומה יש תוסף אשלגן המבצע את הסיכה לתושבות השסתומים ואינו רעיל כמו עופרת.

9. אני נוסע כבר 460,000 (ארבע מאות וששים אלף) ק"מ בסאאב 99 מודל 1975 שלי מאז 1992 ומתדלק רק 95 נטול עופרת. עד היום אין שום תקלה !

10. בנזין 96 מהווה כ 20% ממכירות הבנזין בעוד שבפועל המצב צריך להיות 2%.

11. מנועים בודדים ומשופרים מאוד צריכים אוקטן 98. תדלוק 98 בכל רכב אחר לא ישפר ביצועים וחסכון. רק יגדיל את חשבון הדלק.

12. כל מנוע שתי פעימות באופנוע או בסאאב 96 מודל 1964 שלי יכול לנסוע עם נטול עופרת והמנוע רק ירוויח מכך. להזכירם, בשתי פעימות אין שסתומים ותושבות שסתומים.

יום נפלא לכולם,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
.

אשמח אגב לקבל דוגמא לרכב בעל קרבורטור וממיר קטליטי - אני די משוכנע שאין כזה.

וויל הרכב היחעד שאני מכיר בעל ממיר קטליטי וקרבורטור הוא סקודה פיבוריט, שנתון 93/94.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שיעור קטן בכימיה ובמנועים לכל המגיבים שלפני:

6. התקינה האירופית דורשת מכל מנוע משנת יצור 1988 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

7. התקינה הישראלית דורשת מכל מנוע משנת יצור 1990 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

8. מזה שלוש שנים אין עופרת בבנזין 96 בארץ. במקומה יש תוסף אשלגן המבצע את הסיכה לתושבות השסתומים ואינו רעיל כמו עופרת.

11. מנועים בודדים ומשופרים מאוד צריכים אוקטן 98. תדלוק 98 בכל רכב אחר לא ישפר ביצועים וחסכון. רק יגדיל את חשבון הדלק.

יום נפלא לכולם,

אורן

שאלות:

לגבי 6-7: האם מדובר בשנות דגם או שנים קלנדריות?

כלומר אם למשל נתונה מכונית דגם 90, שעלתה לכביש באוגוסט 89 - האם היא בוודאות לא צריכה עופרת?

לגבי 11: זה לא בדיוק בודדים - כל מנועי FSI של פולקסווגן כיום צריכים 98, אימפרזה טורבו צריכה 98, קליאו ספורט - 98, ועוד כמה רכבים.

הדרישה באה בגלל מגדש (באימפרזה) או יחס דחיסה גבוה (באחרות).

ויש לציין שלא ייגרם נזק כלשהו בתדלוק 98 במקום 95 - פשוט משלמים יותר זה הכל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני באמת מצטער על החוצפה אבל ממש בלבלתם אותי ומישהו יכול להגיד לי מה בדיוק התשובה הנכונה לענות כששואלים אותי בתחנת הדלק "מה יקרה אם אני מתדלק 95' ואני יתדלק 96" ולהיפך?

הבנתי כל מה שרשמתם פשוט לפרש אותו במשפט אחד?

לפי מה שהבנתי "עם ברכבך אין ממיר קטליטי והוא קרבורטור כדי לך לתדלק רק 96?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

הפוך...

רק 95.

אם לא מדובר ברכב ממש עתיק- מלא 95.

ב96 אין שום יתרון, רק חסרונות (אם אני לא טועה, הוא אפילו עולה יותר, בשביל לעודד אותכם, אלו שעדיין משתמשים בו, לעבור ל95).

למי שיש ממיר קטליטי- העניין עם העופרת ב96 כבר לא רלוונטי כי כבר אין בו עופרת.

ומי שיש לו רכב עתיק שחייב את התוסף על בסיס אשלגן- יכול לקנות אותו בחנות של תוספים ולהוסיף לדלק 95.

תקראו טוב מה שאורן כתב...

בשורה התחתונה- 96 יותר יקר, יש בו תוסף שכמעט אף אחד לא צריך (וגם הוא לא יהיה בקרוב מאוד), והמנוע לרוב לא צריך את האוקטן הנוסף.

ועוד מילה לגבי 98- רוב המנועים לא מרוויחים כלום מ98 (אני מדבר על מנועים מודרניים שמפצים בעצמם על בנזין שגורם לנקישות). מנועים ספורטיביים כן ירוויחו עוד כמה כוחות סוס מ98 איכותי. אבל מדובר באמת על מנועים מסויימים שמכויילים לביצועים ולא לחיסכון בדלק (כמו רוב המנועים)

כתבתי "רוב" כי יש יצרנים של מנועים מלפני דור או שניים שכיילו את המנועים שלהם ל98- מנוע פיג'ו 2 ליטר מהדור הקודם הוא דוגמה. שם חייבים 98 ואם לא המנוע יצלצל.

אסף.

פורסם
אני באמת מצטער על החוצפה אבל ממש בלבלתם אותי ומישהו יכול להגיד לי מה בדיוק התשובה הנכונה לענות כששואלים אותי בתחנת הדלק "מה יקרה אם אני מתדלק 95' ואני יתדלק 96" ולהיפך?

תקרא את התשובה של אורן ותתמצת אותה לכמה מילים.

אני הייתי אומר: "לא יקרה כלום אבל כדאי לתדלק לפי ההוראות בספר הרכב."

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על היחס והתגובות! עזרתם לי מאוד.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
קראתי ועכשיו גם נחמד לדעת למה אני מתדלק ב 96 :)

עמית.

ובכן מדוע אתה באמת מתדלק באוקטן 96?

אולי תאיר את עינינו?!

בברכה

צביקה

פורסם
אני בקורטינה שלי(שנת 76) מנוע פינטו ממלא תמיד 96.

ככה לימדו אותי וככה אני עושה.

גם אצלי אפשרי ומומלץ למלא ב95?

אפשרי אך לא מומלץ, השאר ב96 כל עוד קיים.

בברכה

צביקה

פורסם
שאלות:

לגבי 6-7: האם מדובר בשנות דגם או שנים קלנדריות?

כלומר אם למשל נתונה מכונית דגם 90, שעלתה לכביש באוגוסט 89 - האם היא בוודאות לא צריכה עופרת? מדובר בשנות יצור ולא בשנים קלנדריות

לגבי 11: זה לא בדיוק בודדים - כל מנועי FSI של פולקסווגן כיום צריכים 98, אימפרזה טורבו צריכה 98, קליאו ספורט - 98, ועוד כמה רכבים.

הדרישה באה בגלל מגדש (באימפרזה) או יחס דחיסה גבוה (באחרות). ולא אמרת שום דבר שונה ממה שכתבתי. עדיין מדובר במעט מנועים הזקוקוים לבנזין 98.

ויש לציין שלא ייגרם נזק כלשהו בתדלוק 98 במקום 95 - פשוט משלמים יותר זה הכל. כנ"ל גם כאן

לפי מה שהבנתי "עם ברכבך אין ממיר קטליטי והוא קרבורטור כדי לך לתדלק רק 96? לא ולא ! ברוב המכוניות עם קרבורטור וללא ממיר, ניתן ומומלץ לתדלק 95.

לירון,

למיטב ידיעתי בקורטינה יש ראש מברזל, ולכן מומלץ לתדלק בנזין 96, אלא אם דאגת שיהיה לך תוסף "תחליף עופרת" אותו אתה יכול למלא לבד בעת התדלוק.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...