Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אמין לסטודנט 40k-50k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעל אוהב (צרפתיות)...

במקום לנסות לתקוף את מוניטין האמינות המוכח של טויוטה, אולי תתייחס קצת להתפרקות של כל רכב צרפתי ברגע שחצה את גבולות האחריות שלו, ולעתים ברגע שחצה את מפתן סוכנות הרכב?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי שמתחמק זה אתה. הראיתי בפירוש איפה מיוצרת היאריס הצרפתית. הראיתי גם איפה מייצרים את הגיר שלה ואת מנוע הדיזל. איך 80% מהרכיבים הם צרפתיים, תכנון צרפתי ועוד. הטענה הנגדית היא ברמה של "טויוטה זה טויוטה", נו באמת.

פורסם
בעל אוהב (צרפתיות)...

במקום לנסות לתקוף את מוניטין האמינות המוכח של טויוטה, אולי תתייחס קצת להתפרקות של כל רכב צרפתי ברגע שחצה את גבולות האחריות שלו, ולעתים ברגע שחצה את מפתן סוכנות הרכב?

אולי תראה לי באיזו הודעה "תקפתי את מוניטין האמינות של טויוטה"?!
פורסם

מר "בעל אוהב" להתחמק

קדימה. תפסיק להתחמק. שרשרת של טעיות ואינך מוכן להודות, אתה פשוט כותב כזבים לא אחראים.

והנה שוב הכזבים שלך-

אני חוזר וקורא לך לא להתחמק ולהתיחס לציטוטים אלה של טעויותיך-

"1.טויוטה יאריס שמיוצרת בצרפת, באותו מפעל שמייצרבשביל פיז'ו וסיטרואן" –לא נכון. המפעל מיצר רק טויוטה

2."והמנוע בגרסתהדיזל גם (הוא תוכנן במשותף ע"י PSA ופורד...."- לא נכון. המנוע של טויוטה ללא מעורבות יצרן אחר.

3. לדבר על אמינות של מדינה שלמה זו כבר הכללה פראית...." לא נכון. מסקרי אמינות באירופה מוכח ההפך.

4."המוסך שלי (רנו) מטפל גם בניסאן, והניסאנים שיש שם עם תקלות לא פחות מאשר הרנו" (על ציטוט זה כבר העיר לך "איציק נ" אבל כמובן התחמקת מלהתיחס.) - לא נכון, בסקרי אמינות מוכח שניסן אמין בהרבה מרנו.

יהודה

פורסם
מי שמתחמק זה אתה. הראיתי בפירוש איפה מיוצרת היאריס הצרפתית. הראיתי גם איפה מייצרים את הגיר שלה ואת מנוע הדיזל. איך 80% מהרכיבים הם צרפתיים, תכנון צרפתי ועוד. הטענה הנגדית היא ברמה של "טויוטה זה טויוטה", נו באמת.

אם היאריס אכן צרפתית\הונגרית\קווקזית, מדוע היאריס מראה אמינות מוחלטת להבדיל מיצרנים צרפתיים אחרים?

פורסם
היאריס החדשה, מיוצרת במפעל PSA בצרפת
אהלן,

כמה דברים שאינם ברורים לי ואשמח לקבל תשובות לגביהם;

ראשית, לפחות לפי הקישור הזה, PSA בכלל לא מייצרים מכוניות ב Valenciennes אלא מייצרים רק תיבות הילוכים באותו המקום/איזור. לא ברור לי איך מייצרים את הטויוטה במפעל PSA - לכן אשמח לקבל הסברים יותר מדוייקים על כך.

נכון, לטויוטה יש מפעל ליצור מכוניות בצרפת הממוקם ב Valenciennes.

שמו: Toyota Motor Manufacturing France (או בקצרה - TMMF)

גם כאן לא מוזכר ייצור משותף של היאריס יחד עם מכוניות PSA.

באתר PSA, בלינק הזה, מוזכרים מספרים הנוגעים להספק שנתי וכד'. לדבריהם, אין אתר לייצור מכוניות ב Valenciennes.

בלינק הזה, גם כן מאתר PSA העולמי, ישנו ציון מפורש של כל אתרי הייצור של PSA. כפי שטענתי, אין אתר ליצור מכוניות ב- Valenciennes.

להלן ציטוט המבסס את דעתי:

PSA Peugeot Citroën's European industrial base comprises 12 production centres: six in France (Aulnay, Poissy, Rennes, Sochaux, Mulhouse, and Sevelnord, in cooperation with Fiat), two in Spain (Vigo and Madrid), one in the UK (Ryton), one in Portugal (Mangualde), one in Italy (Sevel, in cooperation with Fiat), and one in Czech Republic (Kolin, in cooperation with Toyota). The Group is also setting up a new production centre in Slovakia (Trnava), which will be operational in 2006.

אשמח לקבל נימוקים הולמים של עמדתך/דעתך בנושא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם היאריס אכן צרפתית\הונגרית\קווקזית, מדוע היאריס מראה אמינות מוחלטת להבדיל מיצרנים צרפתיים אחרים?
או. זה בדיוק הנקודה שלי - ארץ המוצא של הרכב אינה המדד לאמינותו.

QED

פורסם
מר "בעל אוהב" להתחמק

קדימה. תפסיק להתחמק. שרשרת של טעיות ואינך מוכן להודות, אתה פשוט כותב כזבים לא אחראים.

והנה שוב הכזבים שלך-

"1.טויוטה יאריס שמיוצרת בצרפת, באותו מפעל שמייצרבשביל פיז'ו וסיטרואן" –לא נכון. המפעל מיצר רק טויוטה

2."והמנוע בגרסתהדיזל גם (הוא תוכנן במשותף ע"י PSA ופורד...."- לא נכון. המנוע של טויוטה ללא מעורבות יצרן אחר.

3. לדבר על אמינות של מדינה שלמה זו כבר הכללה פראית...." לא נכון. מסקרי אמינות באירופה מוכח ההפך.

4."המוסך שלי (רנו) מטפל גם בניסאן, והניסאנים שיש שם עם תקלות לא פחות מאשר הרנו" (על ציטוט זה כבר העיר לך "איציק נ" אבל כמובן התחמקת מלהתיחס.) - לא נכון, בסקרי אמינות מוכח שניסן אמין בהרבה מרנו.

יהודה

מר "יהודה ק." הדיליטנט והגרפומן היקר.

במקום להתיחס לנקודה העיקרית בויכוח - האם ניתן להסיק באופן מוחלט מארץ הייצור של הרכב לגבי אמינותו - אתה נכנס לכל מיני פינות.

1. הנקודה העיקרית היא שהסטיגמה "יפני=אמין, צרפתי=מתקלקל" מזמן עבר זמנה, במיוחד מאז שיש שיתוף פעולה נרחב של יצרנים שונים, ייצור ע"י קבלני משנה משותפים ופיזור ההרכבה במדינות שונות בעולם, היאריס החדשה היא אחת הדוגמאות הטובות ביותר לכך - תוכננה, מיוצרת (מעל 80% מרכיביה) ומורכבת בצרפת באותו מפעל בValenciennes, ובכל זאת המדבקה על הפגוש אומרת "טויוטה" - האם לפי התיאוריה המופרכת הנ"ל היא אמורה להיות אמינה או לא?!. עוד דוגמאות הן הייצור של הקורולה, הסיויק והמגאן בטורקיה. עוד דוגמה (אולי המדגימה ביותר את הנקודה) היא שיתוף הפעולה בין טויוטה וPSA לתכנון וייצור מכונית משותפת אייגו/107/C1. האם הנחת המדבקה בסוף תהליך הייצור אמורה לשנות באורח פלאי את האמינות של הרכב?!

2. לגבי כל נקודה ונקודה שהעליתי, ואנשים כאן התווכחו איתי עליה, כולל השימוש של טויוטה ברכיבי valeo, תכנון וייצור היאריס בצרפת בValenciennes, שימוש ב80% רכיבים אירופאים וכו', הוכחתי את טענותיי ע"י הבאת קישורים. התגובות היחידות (שלך ושל אחרים) הן שטויות בסגנון "בסקרי אמינות מוכח" ו"טויוטה היא טויוטה" - אמירות בעלמא ותו לא.

3. כבר נאמר יותר מפעם אחת - נער הייתי וגם זקנתי, וטרם ראיתי מוסך של יפניות שנסגר בגלל חוסר עבודה, ואף מוסך לא יכול לשרוד כלכלית על טיפולים שוטפים בלבד.

ודבר אחרון: אני לא עובד אצלך, ולא חייב לך שום דבר. לא יקרה לך כלום אם תתן קצת כבוד לאנשים עובדים שאין להם את הזמן והסבלנות לענות לילד מתלהב שדורש תשובה "כאן ועכשיו".

פורסם

בעל יקר,

אתה נשמע כבר כמו תקליט שבור.

מרכיב כמו אמינות הוא משהו שעוד נקבע על נייר השרטוט, ואין מה לעשות, מהנדסים יפניים לעולם יתכננו מכוניות אמינות יותר מאחיהם זוללי הצפרדעים , ועם זאת אין ויכוח... מיליוני אמריקאים לא טעו כאשר לא נגעו בתוצרת הזאת, והעדיפו לפנות לחברות כמו טויוטה.

דרך אגב , הם יתכננו מכוניות אמינות גם יותר מאחיהם הגרמנים / האיטלקים והשאר , שלא תחשדו שאני שונא צרפתיות (ואני באמת שונא :-D)

לדעתי , סוף סוף התקדמת במשהו, כשציינת את הפרוייקט המשותף : אייגו/107/C1 , שהוא דוגמא הרבה יותר הגיונית מהיאריס , לשיתוף פעולה, אך עם זאת, אני מבטיח לך שברכבים הללו לא יהיה ולו בורג כוכב אחד.

לדעתי הרווח של טויוטה מהפרוייקט הזה יהיה הנוחות המפורסמת של PSA ואולי קצת שיפור בניהוג, אבל מי שתרוויח בגדול לדעתי , היא PSA מכיוון שמוניטין האמינות שלהם עומד לקפוץ בכמה דרגות, ואני מניח שהכל ישופר, מהמסד ועד הטפחות. לא עוד פירוק כל המנוע כדי למלא מים לוישרים... :-D

ואם כבר מדברים ,בעל אוהב, למה מהרגע שהיאריס עברה להיות מיוצרת בצרפת, מורגשת ירידה (בלתי ניתנת להסברה) באיכותו הכללית של הרכב, ובעיקר בניהוג שצלל שתי דרגות מטה ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חבר'ה, קצת הוצאתם את כל העניין מפרופורציות.

הרבה מאוד יצרנים יפאניים עברו לייצר מכוניות באירופה מאחר ושם יותר זול לייצר את הרכב ולשווקו לשוק האירופאי, זה חוסך המון כסף - הן בכח אדם והן בחלפים/משלוחים/WHATEVER.

זה שהרכב מיוצר בארץ אחרת עדיין אינו מעיד על אמינות נחותה ביחס לארץ הרכבה/יצור אחרת, לכן כאשר קיימת הסתייגות כזו או אחרת של משתמש בנוגע לרכב "צרפתי" למשל, זה רק נובע מהלאום המזוהה עם אותו יצרן ולא מארץ הייצור/הרכבה של הרכב בפועל. מן הסתם הלאום המזוהה של טויוטה הוא יפן - ולמרות שהיאריס מיוצרת לשוק האירופאי זה כמעט 5 שנים במפעל בצרפת, לא גורע מאמינותה המצויינת. תיכנון מעולה של הרכב, בקרת איכות וכל שאר הדברים שטויוטה יודעים לעשות טוב מעידים על כך. בסיטואציות מסויימות דווקא המשפט "טויוטה זה טויוטה" מתאים בדיוק. כל זאת מראה שאמינות של רכב זה לא *רק* חלקים, זה הרבה יותר מזה.

בעל אוהב, אני עדיין ממתין לתגובתך בנושא (הודעה זו)

יום נעים

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום "בעל אוהב" להתחמק

האם נקטת בהתחמקות האולטימטיבית ? כלומר האם בכוונתך להיעלם.

מה שמענין שבכל פעם שאתה מגיב אתה ממציא כזב חדש. עד עתה הכזבים שלך הם-

"1.טויוטה יאריס שמיוצרת בצרפת, באותו מפעל שמייצר בשביל פיז'ו וסיטרואן" –לא נכון. המפעל מיצר רק טויוטה

2."והמנוע בגרסת הדיזל גם הוא תוכנן במשותף ע"י PSA ופורד...."- לא נכון. המנוע של טויוטה ללא מעורבות יצרן אחר.

"4."המוסך שלי (רנו) מטפל גם בניסאן, והניסאנים שיש שם עם תקלות לא פחות מאשר הרנו" (על ציטוט זה כבר העיר לך "איציק נ" אבל כמובן התחמקת מלהתיחס.) -לא נכון, בסקרי אמינות מוכח שניסן אמין בהרבה מרנו.

5."מוסך שיחיה רק על טיפולים יפשוט את הרגל מהר מאוד" -לא נכון. מוסך מורשה יבואן מרויח מצוין על טיפולים.

6."היאריס הצרפתית. הראיתי גם איפה מייצרים את הגיר שלה ואת מנוע הדיזל. איך 80%מהרכיבים הם צרפתיים, תכנון צרפתי"

לא נכון . היאריס תוכנן ביפן , למעט העיצוב שבוצע בצרפת. היאריס נמכר ביפן כשנה לפני שנמכר באירופה.

בנוסף אתה זורק כזבים בידיעה שאף אחד לא יוכל לתפוס אותך על חם. למשל "הגיר מיוצר במפעל PSA " שזה בלתי סביר אבל איני יכול להוכיח לא. אבל לדעתי גם אתה לא תוכל להוכיח שכן.

תפור עליך בדיוק:

הנשיא האמריקאי לינקולן אמר-

"אתה יכול לעבוד על חלק מהאנשים כל הזמן,

אתה יכול לעבוד על כל האנשים חלק מהזמן,

אבל אתה לא יכול לעבוד על כל האנשים כל הזמן."

המקור הוא-

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.

Abraham Lincoln, (attributed)

16th president of US (1809 - 1865)

שים לב

יהודה

נ.ב. לפי חוסר הידע שאתה מפגין במכוניות, כנראה שאינך מבין גם את כנוי הגנאי

"מר "יהודה ק." הדיליטנט והגרפומן היקר"

פורסם
אהלן!

אני מחפש רכב אמין בסביבות ה- 40-55 אלף. אמרו לי לא לגעת בצרפתיות, אבל בהחלט ללכת על יפנית מבחינת האמינות.

חשוב לי:

א. התקציב

ב. האמינות

חשבתי לכיוון מאזדה לנטיס/323 ו- 206 (במידה והיא אמינה- האם כך?), שנים 99-2001.

אשמח לשמוע את דעתכם. אני פתוח גם לרעיונות חדשים.

תודה!

אני כמוך סטודנט

נהניתי מ 106 ( הייתה מצוינת) כשנה אך רציתי לעבור לאוטומט וקניתי הונדה סיוויק 3 דלתות

צריכת דלק 1:13 אמינה ביותר חזקה בהרבה נוחה פחות

אם תמצא יאריס כמובן שתחטוף אך אני לא מאמין שתצליח לאור הביקוש העצום (שמשפיע ישירות על פלצנות המוכרים " 3 אלף מעל המחירון" )

• תוכן חדש...