Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הציבור הלבן שאיבגני פוחד ממנו כל כך, זאת הסיבה שכתבתי על טיולי בארצות הברית, כל מקום אליו הגעתי הצגתי את עצמי כישראלי ובכל מדינה קיבלתי יחס חם ואוהב.

שים לב איך אתה מקצין.

לא כתבתי שאני מפחד מהציבור הלבן.

אמרתי שהימין הקיצוני בארה"ב היה בעד טראמפ, ואני שואל למה ומה אתה חושב על זה.

השמאל הרדיקלי אימץ את האנטישמיות - זה לא חדש. אבל לא ביקשתי להפוך את רוג'ר ווטרס וג'רמי קורבין למנהיגי העולם.

שים לב גם שאני לא מתווכח איתך על בעיות (נניח, ויתרתי על הויכוח הסטטיסטי על מעורבותם של המהגרים הבלתי חוקיים בפשיעה, ואני לא מנסה להפריד את ההתייחסות שלך למקסיקנים כקבוצה אחת). אני שואל על פתרונות. אתה כותב ש:

אפשר לעבוד על הסדרת מצב הלא חוקיים, אפשר לעבוד על טיפול בעוני.

אפשר לעבוד על החינוך.

אתה חושב שטראמפ יעבוד על חינוך? אתה חושב שהוא יפעל לצמצום כמות השוהים בבתי כלא בארה"ב?

לכתוב "אני רוצה לייצר 25 מיליון משרות" זה מאוד קל.

באמת נראה לך שהוא מסוגל להחזיר את הגלגל אחורה ולהחזיר מפעלים לארה"ב?

הוא מיליארדר רפובליקני, לא יוזף סטלין, באמת...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אמרתי שהימין הקיצוני בארה"ב היה בעד טראמפ, ואני שואל למה ומה אתה חושב על זה.

השמאל הרדיקלי אימץ את האנטישמיות - זה לא חדש. אבל לא ביקשתי להפוך את רוג'ר ווטרס וג'רמי קורבין למנהיגי העולם.

אז אם יש רדיקלים שתומכים במועמד שאתה מתנגד אליו - זו בעיה ואיך אתם יכולים להצביע לו.

אבל אם יש רדיקלים שתומכים במועמד שאתה תומך בו - זה בסדר?

ובכלל, האם העובדה שמישהו מתועב תומך במועמד פוסלת את המועמד?

פורסם

ברשותך (מקווה) השארתי רק את הטקסטים שלך שרציתי להגיב להם. תגובה בפנים

הבעיה היא שיש חוקים מסויימים שלא ממומשים, ואם בקרב המהגרים הלא חוקיים יש 30% שעושים עבירות אז ה30% הללו צריכים להיענש בהתאם.

מאיפה הגיע ה-30%? אני באמת רוצה לדעת. מצאתי ברשת את זה:

According to an estimate by the Pew Research Center, there were 11.1 million undocumented immigrants in the US in 2014. But an estimate from 2014 by the Migration Policy Institute put the total number of criminal unauthorised migrants in the US at 820,000.

הבאתי דוגמאות נהדרות של שחורים שתומכים בטראמפ, שחורים כמו לואיס פאראקן שהוא המנהיג של האחים המוסלמים בארה"ב והוא דמות מאוד מכובדת.

בראיון עימו הוא אומר שהוא מכיר את האיסלאם מקרוב ושצריך לאסור כניסת מוסלמים לארה"ב כי כרגע העולם המוסלמי מלא בשנאה לעולם המערבי.

זו אמירה "קצת" בעייתית. אני הראשון לטעון שהאיסלאם היא דת בעייתית מאוד, אבל גם בה מדובר על -15%-20% פאנאטים. אתה רוצה לאסור כניסת כל האחרים גם כן כי "אולי גם הם פאנאטים"? אולי הצעד הבא יהיה לסמן את כל המוסלמים שכבר חיים בארה"ב עם טלאי צהוב על הבגדים?

קלינטון ואובאמה עודדו פילוג בעם, קידמו כנופייה צבועה בשם black lives matter ויצרו הפרדה בעם, כשאתה מדכא ציבור שלם אך מציג את עצמך המושיע באותו הזמן זאת דרך נהדרת לצבור כוח.

טראמפ אמר, למשל, שהמקסיקנים מכניסים אנסים למדינה, אמר לשחורים "אתם חיים בעוני, בתי הספר שלכם גרועים, אין לכם עבודות, 58% אחוז מהצעירים שלכם מובטלים, מה יש לכם להפסיד?" והצהיר שהם במצב הגרוע ביותר שהם היו אי פעם, כשהוא שוכח שעד לפני 150 שנה הם היו עבדים...

הוא לא שיקר לאף אחד במהלך הקמפיין שלו, הוא גס, הוא רועש, הוא שונה.

הוא שיקר כל כך הרבה פעמים במהלך הקמפיין שלו, שקרים גסים ואיומים שהופרכו בקלות רבה, שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להסביר לך עד כמה אתה טועה. זו לבדה טענה מספקת בשבילי בשביל להתייחס במידה מאוד גדולה של זלזול להרבה מהדברים שאתה כותב, כי אם אתה לא מצליח להבין עד כמה הבנאדם שקרן, כנראה שיש לך בעיה משמעותית בהבנה של המציאות.

אני לא חושב שגזענות היא משהו שמניע אנשים, לפחות לא פה, ואני לא חושב שאני נאיבי עם האמירה הזאת, מכיוון שמערכת החוק פה לא מטפלת במקרי גזענות ביד רכה.

אתה מבלבל בין גזענות לבין גילויי גזענות. אנשים הם הרבה יותר בורים וגזענים ממה שנדמה לך, גם אם הם לא פועלים בכיוון. לעזאזל, חברה שלי היא בנאדם מאוד אינטליגנטי, תואר שני באוניברסיטה מכובדת, ליברלית ואתאיסטית לחלוטין, ואני עדיין רואה אצלה גילויים עדינים של גזענות חבויה כלפי ציבורים מסוימים. אותו הדבר אני יכול להגיד על הרבה אנשים שאני מכיר, כולל אני עצמי.

אז כן, אתה מאוד נאיבי אם אתה חושב שגזענות לא מכוונת אנשים להתנהג בצורה כזו או אחרת. במיוחד כשיש לך איזה טראמפ אחד שצועק שהמהגרים המקסיקנים אנסים וכל הקהל שואג בשמחה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

דאע"ש הצהירו שהם יסתננו למדינות המערב באמצעות הפליטים, לכן לא צריך להכניס פליטים, לא צריך להכניס פליטים כאשר יש ציבור שלם שזקוק לעזרה. [...]הבאתי דוגמאות נהדרות של שחורים שתומכים בטראמפ, שחורים כמו לואיס פאראקן שהוא המנהיג של האחים המוסלמים בארה"ב והוא דמות מאוד מכובדת.

בראיון עימו הוא אומר שהוא מכיר את האיסלאם מקרוב ושצריך לאסור כניסת מוסלמים לארה"ב כי כרגע העולם המוסלמי מלא בשנאה לעולם המערבי. [...]טוב, אני צריך לנסוע לברקלי, מעוז השמאל, איפה שדגל ישראל זוכה לבוז גדול ודגל דאעש זה סימן להיותך מגניב.

לגבי מי שאתה קורא לו ״מנהיג האחים המסלמים״ - זה מעניין. אני אבדוק.

לגבי השאר. הפליטים בעולם המסלמי הם תולדה של המשבר ההומניטרי השני בגודלו בתולדות העולם המודרני. לעולם המערבי יש חובה מוסרית לסייע לפליטים הללו בכל דרך אפשרית, ובפרט מאחר והוא כבר היה כפסע מלפתור אותו אך ויתר ובחר להתעלם ממנו.

אני לא מבין, אתה קודם ״אמריקני״ ורק אז בן אדם?! איך אתה יכול לראות שידור אחד של אל-ג׳זירה או תמונה של מחנה הפליטים (אמרתי ״מחנה״? התכוונתי מטרופוליס ענקית) אל-זייתון ועדיין להתייחס לכך בשיוויון נפש שכזה?

קצת רגשני, אני יודע, אבל הדברים צריכים להיאמר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני רואה את התמונות ומודע היטב למצב בסוריה אך לא חושב שהבאת הפליטים זה הפתרון, וכן לאור העובדה שיש סיכון לאזרחים פה הדבר צריך להידחות על הסף כרגע.

אחד הפתרונות שטראמפ הציע הוא יצירת safe zones בסוריה ומתן סיוע הומניטרי בהתאם.

לכל בעיה יש תמיד מספר פתרונות.

זה שהימין הקיצוני תמך בטראמפ לא הופך את טראמפ לגזען, אפשר להסתכל על האנשים שמקיפים אותו ולהבין זאת, האם ג'וליאני גזען?

haters will hate

פורסם

חן, אני חושב שמה שבנצי מנסה להביע, ומקור ההתמרמרות של כל מאוכזבי המפלגה הדמוקרטית, הוא ההרגשה שלמדינה אכפת יותר מהפליטים האלה ומהמהגרים שמגיעים למדינה מאשר מהאזרחים הקיימים, שנולדו במדינה והשקיעו בה את חייהם. זה לא שהם חושבים שלא צריך להביע חמלה ולנסות לעזור, הם פשוט מרגישים שזה בא על חשבונם ושהמדינה, מעצם היותה המדינה שלהם, צריכה לדאוג להם קודם ולאחרים אח״כ.

פורסם
אני רואה את התמונות ומודע היטב למצב בסוריה אך לא חושב שהבאת הפליטים זה הפתרון, וכן לאור העובדה שיש סיכון לאזרחים פה הדבר צריך להידחות על הסף כרגע.

אחד הפתרונות שטראמפ הציע הוא יצירת safe zones בסוריה ומתן סיוע הומניטרי בהתאם.

לכל בעיה יש תמיד מספר פתרונות.

זה שהימין הקיצוני תמך בטראמפ לא הופך את טראמפ לגזען, אפשר להסתכל על האנשים שמקיפים אותו ולהבין זאת, האם ג'וליאני גזען?

כן.

למשל:

או למשל:

http://www.politicususa.com/2016/07/10/rudy-giuliani-sick-racist-rant-black-kids-national-tv-interview.html

ומה לגבי סטיב באנון שכתבתי עליו קודם?

http://theconcourse.deadspin.com/donald-trump-names-his-most-racist-friendly-advisor-to-1788932041

ובנוגע ל-safe zones, סלח לי, אבל זה אחד הרעיונות הנאיביים ביותר ששמעתי. רואים את זה אפילו מהצורה שבה הוא אמר את זה:

What I like is build a safe zone, it’s here, build a big beautiful safe zone and you have whatever it is so people can live, and they’ll be happier

אה-וואלה. זאת דוגמא קלאסית לניסיון לתת פתרון פשוט לבעיה מסובכת. כאילו ISIS ישימו זין על הסייפ זונס שלו, וכאילו באמצע אזור מוכה מלחמה תוכל פשוט לסגור איזה שטח, להכניס אליו את כל הפליטים ולתת להם לחיות בשמחה ובאושר. שלא לדבר על כך שבמקביל הוא יצטרך לטפל באסד, בפוטין ובעוד גורמים שנמצאים שם באזור. טראמפ במיטבו - יורה מהשרוול, בלי לחשוב (ראה ערך "גם אם המקסיקנים יצליחו לטפס על החומה, הם לא יוכלו לרדת. טוב, אולי עם חבל")

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
חן, אני חושב שמה שבנצי מנסה להביע, ומקור ההתמרמרות של כל מאוכזבי המפלגה הדמוקרטית, הוא ההרגשה שלמדינה אכפת יותר מהפליטים האלה ומהמהגרים שמגיעים למדינה מאשר מהאזרחים הקיימים, שנולדו במדינה והשקיעו בה את חייהם. זה לא שהם חושבים שלא צריך להביע חמלה ולנסות לעזור, הם פשוט מרגישים שזה בא על חשבונם ושהמדינה, מעצם היותה המדינה שלהם, צריכה לדאוג להם קודם ולאחרים אח״כ.

בדיוק

https://youtu.be/Jl2uGkv1NiU

מומלץ בחום

haters will hate

פורסם

תקשיב, אתה חייב לי 6 דקות מהחיים. לפחות ויתרתי ולא המשכתי לראות את כל ה-11 של הקשקוש הזה. רק הכותרת כשלעצמה מספרת את הסיפור:

PRICELESS! Sean Hannity Tears Into Everyone Who Was Laughing At Donald Trump Becomming President!

כל מה שהאניטי עשה ב-6 דקות הראשונות אפשר לסכם ב: "נהנהבננה, חשבתם שטראמפ לא יזכה אבל הוא זכה! חיחיחי, אכלתם אותה!".

מה שכן, היה משעשע לראות עד כמה הרעיון שטראמפ יהיה נשיא היה מגוחך לפני שנה וחצי, וכמה טעו כולם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

איזה נתונים? הוא אומר שטראמפ צריך לשמור על ההבטחות שלו ולעשות את הדברים שהוא הבטיח:

1. להחליף את אובמהקר

2. להוריד מיסים

3. להחזיר כספים אמריקאים שנמצאים בחו"ל

4. לבנות את החומה

5. למנות את השופטים "שלו" לבית המשפט העליון

6. לתקן את הבעיות של השחורים בערים

7. חוסר תלות אנרגטית

8. לקצץ בלוביסטים ולייבש את הביצה

9. לטפל בחוב הלאומי

10. לשפר את החינוך

11. סחר הוגן וחופשי

12. לייצר מיליוני עבודות

בוא נראה כמה מזה יקרה באמת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לגבי ג׳וליאני, השאלה אם זה דפוס חוזר או דוגמא אחת חד פעמית. לא מצדיק את מה שהוא אמר, אבל נראה לי שאין פוליטיקאי אמריקאי שאי אפשר למצוא איזושהי התבטאות שיכולה להתפרש כגזענית בעברו (להזכירך - אפילו הילארי קלינטון).

לגבי באנון - מסכים איתך. זו נקודה (שחורה מאוד) לרעת טראמפ.

פורסם

האינטרנט, לפחות משיטוט זריז יחסית, טוען שזה לא משהו חד פעמי אלא דפוס חוזר. לא נכנסתי לעומק, לא רוצה לומר בוודאות.

חוצמזה, שבזכותכם עכשיו שמעתי עוד כל מיני קטעים שטראמפ אמר, כולל קטע שאיכשהוא פספסתי בעבר:

או זה:

https://www.youtube.com/watch?v=e9QrjfcFbOY

אין, האיש זהב. פשוט זהב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

quote_icon.png malcishua כתב: viewpost-left.png

חן, אני חושב שמה שבנצי מנסה להביע, ומקור ההתמרמרות של כל מאוכזבי המפלגה הדמוקרטית,

הוא ההרגשה שלמדינה אכפת יותר מהפליטים האלה ומהמהגרים שמגיעים למדינה מאשר מהאזרחים הקיימים,

שנולדו במדינה והשקיעו בה את חייהם.

זה לא שהם חושבים שלא צריך להביע חמלה ולנסות לעזור, הם פשוט מרגישים

כי זה בא על חשבונם ושהמדינה, מעצם היותה המדינה שלהם, צריכה לדאוג להם קודם ולאחרים אח״כ.

די דומה בישראל - כך נציג :wink: השמאל הישראלי רואה את אזרחי מדינת ישראל

יבגני , לא רואה את בעיית האזרחים הישראלים הסובלים בדרום ת"א.

וההיתיחסות שלו, תאשימו את אלו אשר אישרו להם להגיע לדרום ת"א.

ו מוצא מקום לעזור רק לפליטים - אשר בפועל הם הגורם לבעיית אזרחי ישראל שם.

כי זה יותר מגניב לספר, אני עוזר לאנושות בעולם, ומצידי אזרחי ישראל..

יכולים להתנענע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...