Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, אני לא בדיוק צריך רכב משפחתי, אבל נמאס לי לחפש אחר יאריס או פאביה במצב טוב והחלטתי להתגמש ולתור אחר רכב נפוץ יותר, כזה שקל למצוא אקזמפלרים נורמליים כמו גם קרובים לבית...

כמו כן, כבר נסעתי על קורולה כזו ולטעמי זהו רכב נוח במידה, מהודר, שקט ובעל איכות בנייה טובה.

מצאתי טויוטה קורולה יד-2 משנת הדגם 99 (זו עם הפנסים העגולים) אוטומטית, עם 100K ק"מ, רמת גימור GLi. א-ב-ל: מסתבר שהרכב חונה רבות ליד הים וכמו כן שימש אצל הבעלים הנוכחי בסביבה עירונית הררית. משמע, הוא נסע ממרכז הכרמל למת"מ (בחיפה, למי שמכיר) באופן יום-יומי.

הבעלים מצהיר שהרכב שמור ומטופל (יש לו את ספר הטיפולים); בעניין תאונות הוא טוען כי הייתה פגיעה בכנף. הוא הצהיר כי כאשר רכש את הרכב מהבעלים הקודמים, לא ביצע בדיקה מקצועית במכון, אלא קיבל הצהרה ממנו על כשירות הרכב. הרכב אצלו פחות מ-3 שנים, דורש רק 59K ומוכן להתגמש.

מה דעתכם?

האם משהו כאן מריח חשוד לטעמכם?

אני מתנצל מראש על הגישה, אבל ההתנסות הראשונה הזו שלי בחיפוש אחר רכב בישראל, הפכה אותי לפארנואיד. מוזר לי כי רכב כמו הקורולה, שירידת הערך והסחירות שלו היא מן הגבוהים בארץ, יסבול מביקוש בעייתי - כאילו מדובר באקזמפלר נחות ממה שניתן למצוא. האם עלי לוותר או לבדוק לעומק?

:idea:
פורסם

בטרייד-אין של מוסך מנור ישראל פ"ת יש אחת יפה עם 50K בלבד ורוצים עבודה 63200 ש"ח

רציתי עבור דוד שלי, אבל לי זה יקר

טל. 0522450021 יובל

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הבעלים מצהיר שהרכב שמור ומטופל (יש לו את ספר הטיפולים); בעניין תאונות הוא טוען כי הייתה פגיעה בכנף. הוא הצהיר כי כאשר רכש את הרכב מהבעלים הקודמים, לא ביצע בדיקה מקצועית במכון, אלא קיבל הצהרה ממנו על כשירות הרכב. הרכב אצלו פחות מ-3 שנים, דורש רק 59K ומוכן להתגמש.

מה דעתכם?

האם משהו כאן מריח חשוד לטעמכם?

מי שקונה רכב כמעט חדש (אם הרכב אצלו 3 שנים הוא קנה אותו כשהיה בן 3 מקסימום) ולא עושה בדיקה במכון אלא מסתמך על המוכר - זה לא סימן טוב. שאל אותו אם הוא מוכן להתחייב בכתב על כך שלרכב אין תאונות שלדה. אם הוא לא מוכן - כנראה שיש כאן בעיה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תיכנס לשרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=53040

יש לך למטה רשימת בדיקות מפורטת עבור קורולה (הוכנה עבור קורולה 98, שזה אותו דגם בדיוק), בצע את הבדיקות. עוד לפני-כן, יש לך בהודעה העליונה קבצים עם הנחיות כיצד לבדוק שהנ"ל לא סוחר ולא מתחמן אותך (עד כמה שניתן, ובמידה ואינך מכיר זאת עוד קודם).

אם הרכב עובר את הבדיקות הבסיסיות שלך, גש איתו ל-מ.מ.מ. בחיפה, שם יבחנו לך אותו היטב ולא יהיה לך מה לחשוש מבעיות שלדה נסתרות (כמובן, כפי שכתב רוני, יש לדרוש התחייבות מראש שאם יש בעיות שלדה הוא משלם על הבדיקה. מי שלא נותן התחייבות כזו כנראה מרמה אותך).

אחרי הבדיקה ב-מ.מ.מ. אם יש הערות (וכנראה שיהיו), גש למוסך טויוטה הראשי של חיפה, ובקש שג'רי יסתכל על הרכב שלך, וייתן לך הצעת מחיר בכתב לגבי כל התיקונים שצריך לעשות. בהתאם להצעה הזו, תוכל כבר לדעת מה מצבך המדויק ולסגור עניין עם המוכר (אם עדיין תרצה).

לגבי חששותיך מהנסיעות בפרוייד - ראשית סע על הרכב ותראה איך הוא מתפקד (ספציפית, סע בפרוייד או בעליה גדולה אחרת). קורולה היא לא "חיה-רעה" בעליות, אבל היא תעשה את העבודה היטב. עם הגיר והמנוע תקינים, לא נראה לי שיש לך מקום לחשש. לעומת זאת, סביר מאוד להניח שתצטרך להחליף לאחר הרכישה את כל מערכות הבלימה, וזה סיפור שצריך לעלות בערך אלף ש"ח (במוסך הראשי של טויוטה). לא נורא, בשביל רכב ברמה הזאת זה בהחלט שווה.

אם הרכב באמת טוב ותקין בבסיסו, כנראה שלא תצטער על הרכישה.

בהצלחה...

פורסם

תודה לכולם ובמיוחד ל-rehud!

הקבצים הללו הם נכס שלא יסולא בפז... :wink:

ברצוני לשאול:

מה ההבדל בין רכב משועבד לרכב מעוקל?

הבנתי שבדיקה לגבי עיקול יכולה להתבצע בסניף רשות הדואר, אך מה לגבי משכון?

האם עלי לגשת לרשם המשכונות, לשלם מכספי ולקבל תשובה?

האם עלי לברר זאת בכל הסניפים בארץ, או רק בסניף הקרוב למקום מגוריי?

:idea:
פורסם
מה ההבדל בין רכב משועבד לרכב מעוקל?

הבנתי שבדיקה לגבי עיקול יכולה להתבצע בסניף רשות הדואר, אך מה לגבי משכון?

האם עלי לגשת לרשם המשכונות, לשלם מכספי ולקבל תשובה?

האם עלי לברר זאת בכל הסניפים בארץ, או רק בסניף הקרוב למקום מגוריי?

משועבד = ממושכן, כלומר הרכב הוא עירבון להלוואה שלקח בעליו מהבנק (או גורם אחר) - זהו מצב תקין לחלוטין, רק צריך לדאוג לשחרר את השיעבוד בצורה מסודרת.

מעוקל = הבעלים לא עמד בהחזרי ההלוואה ועכשיו הנושים מחפשים את הרכב, בכוונה לשים עליו יד כדי למכור אותו ולקבל את כספם בחזרה; זו מיטה חולה ולא בטוח שאתה רוצה להכניס אליה את ראשך.

בדיקת עיקול מבוצעת אוטומטית לפני העברת בעלות בסניף הדואר או רשות הרישוי. פשוט לא ניתן לבצע העברת בעלות אם יש עיקול.

בדיקת מישכון כדאי לבצע גם דרך מחשבי רשות הרישוי (כלומר בדואר), אבל על-פי חוק המישכון צריך להיות רשום אצל רשם המשכונות (ואינו חייב להיות רשום אצל רשות הרישוי), ולכן צריך לברר אצל הרשם. ניתן לברר ישירות בסניפי רשם המשכונות בשעות הקבלה בעלות של 27 ש"ח, או דרך שירותי טאבו-ישיר (טלפונית או דרך האינטרנט) בעלות של כ-100 ש"ח. לשיקולך... יש לדעתי גם שירות של רשות הדואר לאותו עניין וגם דרך טלפון 171, אבל לא בדקתי אותם.

כל בירור מבוצע באופן ארצי - גש לסניף הנוח מבחינתך, או בדוק טלפונית.

פורסם

ניתן לבדוק שעבוד/ עיקול אצל רשם המשכונות טלפונית ולקבל תשובה בפקס באותה עלות של 27 ש"ח.

לא צריך לממן את עובדי שירותי טאבו-ישיר. הם עושים כסף על פראיירים שלא יודעים שאפשר אחרת.

פורסם
ניתן לבדוק שעבוד/ עיקול אצל רשם המשכונות טלפונית ולקבל תשובה בפקס באותה עלות של 27 ש"ח.

וואלה! צודק, ותודה על התיקון. ביררתי כרגע ברשם המשכונות ואכן ניתן לבצע הבדיקה טלפונית ישירות אצלם בתמורה ל-27 ש"ח בלבד. הנוהל הוא כזה:

רושמים את בקשתנו על נייר פשוט, או על הטופס שניתן להוריד מהאתר שלהם בכתובת:

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/Maskonot/Tfasim/Tfasim.htm

כמובן שלא שוכחים לרשום מספרי טלפון ופקס לחזרה,

ושולחים בפקס לסניף שלהם. את מספרי הטלפון והפקס של הסניפים מוצאים בכתובת:

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/Maskonot/YeziratKesher.htm

בתגובה הם אמורים לחזור אלינו טלפונית, לגבות את הכסף דרך כרטיס האשראי, ולשלוח את התשובה.

השירות, דרך אגב, טוב רק (או בעיקר) עבור בדיקת משכון על רכבים, ולא לפי מספר תעודת זהות של אנשים (שזה שירות אחר שלהם).

וכפי שנאמר:

לא צריך לממן את עובדי שירותי טאבו-ישיר. הם עושים כסף על פראיירים שלא יודעים שאפשר אחרת.

ואני הייתי הפראייר! פעמיים!! :evil:

• תוכן חדש...