Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שוב נושא שכבר נידון כאן מספר פעמים, אך בפעם האחרונה לא ניתנה תשובה מלאה, להלן קישור לנושא בעבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=375163

כעת אתאר את המצב אצלי ברכב (שקניתי לפני כחודש):

רק מצב 4 בבורר המהירויות עבד, מצבים 1,2,3 לא עבדו. קראתי את ההסברים בשרשור הקודם,

מצאתי את מיקום הנגד, הוצאתי את המחבר שמתחבר אליו ראיתי שהחוטים שנכנסים לתוך המחבר חלודים ויש עליהם גם קורוזיה.

הזזתי קצת את החוטים והחזרתי את המחבר. המצבים 1,2,3 שבו לפעול, אך תוך זמן קצר (כמה דקות ) שוב פסקה פעולת המפוח.

באתי להוציא שוב את המחבר וראיתי שהחוטים שם ממש ממש חמים. ברגע שאני לוחץ עליהם המפוח שוב חוזר לפעול.

נראה לי שההתחממות שלהם מפסיקה את ההולכה באיזשהו אופן.

אני מניח שזה גם המקרה שהיה בפעם האחרונה שהנושא נידון והבחור ששאל לא קיבל מענה (המפוח עבד לזמנים קצובים).

ההנחה שלי היא שמשום שנצילות החוטים נמוכה במצב הנוכחי הם מתחממים כל כך הרבה (מה שגורם באיזשהו אופן לנתק).

כלומר סתם לשם דוגמה זה כמו לקחת חוט בקוטר של 3 מילימטר ולהעביר בו זרם של 5 אמפר נקבל התחממות מסוימת של החוט, וכאשר נעביר את אותם 5 אמפר בחוט בעל קוטר של 0.5 מילימטר נקבל התחממות הרבה יותר גדולה.

השאלות שלי:

1.האם יש נכונות בכיוון המחשבה הזה ?

2.האם יש דרך לטפל במחבר, כלומר להוציא ממנו את החוטים, לחתוך את החלק החלוד עם הקורוזיה, לחשוף חלק חדש ותקין

ולחבר מחדש, או שעלי להחליף מחבר ואם כן היכן מנתקים את הצד השני של החוטים (כלומר הצד הנגדי של אותם חוטים

שמתחברים למחבר אשר מתחבר לנגד מהירויות\בורר מצבים) ?

המון תודה

והמשך יום מצוין

אורן

פורסם

נכון מאוד.וכיון מחשבה נכון ,ואני בטוח גם שתתפל בבעיה יפה ובמיקצועיות. (הלחמות,בידוד מיתכוץ,מחבר,חוטים חדשים).

פורסם

הייתי מעריך שהתחממות החוטים נובעת מהולכה לא טובה של המחבר .

תנסה להשיג מחבר אחר , תקין וטוב ללא קורוזיה ולהחליף .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מאוד מודה לשניכם.

amisha עוד מישהו אמר לי כמוך, שכנראה מגעים לא טובים במחבר הם הגורם להתחממות. הוא גם הציע ספריי מגעים.

אנסה ליישם את עצותיכם ובהמשך אחזור לעדכן...

המשך יום טוב

אורן

פורסם

זו תקלה נפוצה ברכבי פיאט, עוד מימי הטיפו והטמפרה. שם היה קורה בדיוק אותו דבר.

החוטים במחבר מתחממים עקב מפל מתח על המגעים שלו, בגלל מגע לא טוב (לא יציב מספיק).

שטח החתך של החוטים כמובן מתאים לזרם שזורם דרכם, הבעיה היא במגעים במחבר, פשוט תכנון לא מוצלח.

אם הפלסטיק של המחבר לא מעוות מהחום אפשר לנסות לחלוץ ממנו את הפינים (נקבה), לנקות אותם הייטב עם ספרי מגעים, ללחוץ אותם בעדינות עם פלייר על מנת שיהיהו הדוקים יותר ויתיישבו בלחץ על הצד השני של המחבר (זכר).

אם המחבר מעוות והבידוד של החוטים הפך להיות קשה ולא גמיש - צריך להחליף את המחבר.

הצד השני של הצמה מתחבר לדעתי בחלק האחורי של בית פיוזים.

אבל אין צורך להחליף את כל הצמה, אפשר לחתוך אותה כמה סנטימטרים לפני המחבר הבעייתי וולחבר לשם חוטים עם מחבר חדש. כל החיבורים חייבים להתבצע בהלחמה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ

אני מהשרשור המקורי שהפנה אליו פותח השרשור הנוכחי.

משך כשנה וחצי הבעיה נעלמה, והיתה מופיעה לעיתים רחוקות מאוד. נגיעה קטנה בחווט סידרה את הענין [ממש נגיעה קטנה. תוך כדי נסיעה המפוח היה מפסיק לפעול, אשתי היתה מושיטה את היד, נזיזה את החווט ימינה שמאלה, והכל בסדר].

השבוע כבר כלו כל הקיצים והמחבר פשוט נמס, כמו"כ חלק מהחוטים נמסו או התפחמו.

אני רוצה לסדר את הענין, אבל אין לי חשק להתעסק עם הלחמות וכו' בעצמי.

מבקש המלצה לחשמלאי טוב ואמין בירושלים שיעשה את העבודה במחיר סביר [סה"כ לחתוך את החוטים כ10 ס"מ, להלחים חדשים ולחבר למחבר חדש. הנגד עצמו טוב מאוד].

בברכה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם זה כולה 10 ס"מ לחתוך למה שלא תעשה בעצמך ?

ואני לא מתכוון לעקוץ פשוט תבין שאנשים רוצים להרוויח בישבילך זה 10 סמ חוט ובישבילו זה מקור פרנסה

אתה רוצה זול אתה יכול לעשות בעצמך אבל תבין שהחשמלאי לא "נוכל ורמאי" כי הוא רוצה ממך 400 שקל על לחתוך חוטים

פורסם

אתה נתפס על שליש מדברי.

החיתוך זה החלק הקל.

אני מוכן לעשות אותו בעצמי...

הענין הוא ההלחמות, ולוודא שהחוטים החדשים מתאימים ולא יתחממו מהר מדי, ולהשיג מחבר חדש.

לחשמלאי זה ייקח עשרים דקות. סה"כ אני מחפש אחד כזה.

הבעיה שלי היא חשמלאים שעושים עבודה חאפרית וגובים כאילו הם מהנדס ראשי באפל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...