Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צנחנים.

SmartCoupe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על החפירות על הצבא והכל, אבל קרוב לגיוס (4 חודשים) בעל כושר ופונציאל ליחידה טובה יותר מהנדסה לדעתי.

אני רוצה להתחיל לחפור לצבא לשלוח לי גיבוש צנחנים, הבעיה היא שהגיבוש הקרוב בדצמבר והגיוס של בנוב' 2010. כלומר אם אני רוצה לנסות את הגיבוש אני צריך לקחת בחשבון שאני לא עובר והגיוס שלי סתם נדחה.

הבנתי שצריך כושר טוב+ לגיבוש ולא שווה לבוא מי שלא התאמן, אני מתאמן כבר דיי הרבה זמן בצוות של כושר קרבי כמעט 6 חודשים ועכשיו בגלל החופש הגדול אני רץ יום כן יום לא (פעם 2000 פעם 4000, 2000 כדי לבחון כמה אני מסוגל לעשות בר אור, ו4000 כדי לחזק את השרירים וסיבולת לב ריאה) ויש לי הרבה רעל בעיניים.

רציתי לדעת אם יש פה צנחן לשעבר או מישהו שהיה בגיבוש צנחנים ויכול להגיד לי האם שווה לי כל הדחיה של הגיוס בשביל צנחנים?

איך התנאים שם?

איך הגיבוש?

עידן.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי בצנחנים, בעקרון הגיבוש הוא בכלל לא בשמים לפחות מלפני 5 שנים, אם אתה מתאמן כל יום אין סיבה שלא תעבור,

בעקרון תנסה להתבלט טיפה יותר על מנת שתוכל להיות מאותר דובדבן, ואז כדאי לדחות את הגיוס על מנת להתגייס ליחידה(אם אתה חושב שאתה מתאים לשם) קח בחשבון שלאחר הגיוס לצנחנים, יום אחרי אתה כבר יוצא לגיבוש של 3 ימים שהוא כבר ברמה אחרת לגמרי ואליו מומלץ מאד להתאמן בכל הכח!

בעקרון כיום אין כלכך הבדל בין גולני, גבעתי, צנחנים, כולם עושים את אותה עבודה קדושה.

שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחר!

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אני אמנם הגעתי לחטיבה בדרך אחרת, אבל לגבי הגיבוש, אם אתה בכושר טוב אין סיבה שלא תעבור (אבל שים לב, אין לזלזל בגיבוש הוא לא קל).

האם שווה לדחות את הגיוס? לדעתי כן. בעיקרון כל חטיבות החי"ר "אותו דבר" אבל עדיין יש הבדלים ברמה ובאוכלסיה ועדיין מדובר ביחידת התנדבות. הגיבוש הנוס, שדובר עליו לאחר הגיוס הינו גיבוש יח"טיות" שאינו חובה אז אין מה להתרגש.

אם אתה רוצה צנחנים, לך על זה. ההבדלים שנראים לך עכשיו גדולים בין מחזורי הגיוס, יהיו לא רלוונטים עוד שנתיים, ולאחר השחרור (מילואים, הצבא "של החיים"), בכלל לא תהיה משמעות לחצי שנה.

פורסם

תתחיל להכין מכתבי בקשה לדחיית גיוס, תפרט שאתה בטוח שתעבור את הגיבוש ויש לך את היכולת והרצון לתרום את המקסימום ואתה חושב שדווקא יחידת צנחנים היא המקסימום תרומה שלך לאחר קריאה מרובה על הנושא וחקר עמוק של היחידות.

בקיצור הבנת, הגיע הזמן שתז**ן את השכל, שתיהיה בעיניינים יכול להיות שיאשרו לך דחיית שרות אבל לא ישלחו לך הזמנה לגיבוש ואז איך להגיד לך... נדפקת.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אם אתה מיועד הנדסה לא יוותרו לך כל כך מהר.

תנסה לדחות והכל ואם לא תצליח תדע שיש אחלה מקומות להגיע אליהם בהנדסה, שלא נופלים בחשיבות, בעיניין, ובקושי מצנחנים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

איזה קטע אני גם קרוב ב4 חודשים.. אבל לשחרור :lol:

ומה רע בהנדסה קרבית? אני בהנדסה ותאמין לי חיל מעולה, אל תזלזל בשום יחידה קרבית שתגיע אלייה לפני שעברת את ההכשרות שלה.

ודרך אגב מה אתה צריך צנחנים מה אתה צהוב?:wink:

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם

יש לך 4 חודשים לעבור על זה, על זה ועל זה

כדי שלא תשאל אותנו יומיים לפני הגיוס "איזה דברים כדאי לקחת איתי לצבא?"

:-)

האמת היא שיש לי זכרונות נעימים מהתקופה הזו. לאורך כיתה י"ב מה שמעסיק אותך זה לימודי נהיגה (כשהיו עוברים טסט רק ב17 וחצי) וצו ראשון/ מיונים/ גיבושים. היה דווקא שינוי מרענן באורח החיים.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בעיקרון כל חטיבות החי"ר "אותו דבר" אבל עדיין יש הבדלים ברמה ובאוכלסיה ועדיין מדובר ביחידת התנדבות. .

התחלת יפה, למה להרוס ?

:wink:

כל חטיבות החי"ר מבצעות היום ב-ד-י-ו-ק את אותה עבודה,כולן חולקות את אותם קוים ועוברות את אותו מסלול.

ההבדל היחיד בין חטיבת הצנחנים לשאר החטיבות זה הקורס צניחה המטופש הזה שמפקדת קצח"ר רוצה כבר שנים לבטל ומפקדת חטיבת הצנחנים נלחמת על הקורס בחירוף נפש למרות שהקורס מיותר לחלוטין ביחידה הזאת (לא מדבר על יחידות קומנדו או סיירות\יחידות מיוחדות,לחטיבת חי"ר הקורס מיותר).

היחידה לא התנדבותית, כל ההליך הזה של הגיבוש גם הוא נותר במטרה לייחד את החטיבה משאר החטיבות ולהקנות לה הילה של יחידה התנדבותית.

בפועל כל חטיבות החי"ר מלאות.

לפותח השרשור,

בוא נעשה סדר בדברים:

1.הגיבושון לפני הגיוס לצנחנים אמנם יעמיד בפנייך קצת אתגרים של כושר אבל זה לא המטרה העיקרית שם, המטרה העיקרית שם (כמו בכל גיבוש כמעט,אגב) זה לנסות לשבור אותך מנטלית\פסיכולוגית.

איך עושים את זה ?

בחלק מהגיבושים לוקחים לך את השעון כדי שתאבד תחושת זמן (זה עושה עבודה נפלאה, היום מרגיש לך כמו 80 שעות, לא 24), מצמצמים לך כמות אוכל כדי שתיהיה לך תחושת רעב\עייפות וכו'.

בקיצור, לגיבושון הזה חשוב יותר שתבוא מוכן מנטלית מאשר פיזית (גם בלי קורס של כושר קרבי ורמה ממוצעת של כושר גופני של תיכוניסט מצוי אתה תעבור את הגיבושון,אל תחשוש).

מה שכן, התבלטות בגיבושון אכן יכולה לתייג אותך כמתאים לדובדבן ואף למגלן.

2. הגיבוש שלאחר הגיוס הינו גיבוש יח"טיות,יחידות חטיבתיות (כפי שכתב הבחור בעל ה-Z4), לא חובה לעבור את הגיבוש הזה אם אתה מעוניין להשאר בגדודים הרגילים של החטיבה, תצטרך לעבור אותו אם אתה מעוניין להגיע לאחת היחידות האלה (פלס"ר, עורב, פלח"ן, פלח"יק).

לכל חטיבה יש את היחידות הטובות יותר והטובות פחות,לשיקולך.

3.שווה להמתין לגיבוש ? לשיקולך האישי.

חטיבת הצנחנים טובה בהחלט, מבחינת רמה בהשוואה ליתר החטיבות אל תאכל סיפורים- כל החטיבות באותה רמה פחות או יותר, לכל חטיבה יש יחט"יות שחלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות (לפלס"ר גולני היה במשך שנים שם של הפלס"ר הכי טוב בצה"ל למרות שזה קצת השתנה בשנים האחרונות, גבעתי תמיד נודע בפלח"ן ועורב הכי טובים אבל אלה דברים "נזילים",לא להתרגש מכך).

מבחינת עבודה בשיגרה (על הנייר)- כל חטיבה מיועדת לאיזור לחימה שונה, כך למשל חטיבת גולני היא חטיבה עם אוריינטציה של קו צפוני (גבול הצפון) וחטיבת גולני באוריינטציה של קו דרומי (בעיקר חבל עזה).

בפועל ?- כל החטיבות עושות את אותם קוים ברוטציה, כולם יראו את עזה וכולם יראו קו צפון (במלחמת לבנון גם גבעתי היו בצפון ובעופרת יצוקה גם גולני היו בעזה).

הכל אותו דבר, תראה איזה כומתה מתאימה לך לצבע של העיניים ולך על זה.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
התחלת יפה, למה להרוס ?

לפותח השרשור,

בוא נעשה סדר בדברים:

1.הגיבושון לפני הגיוס לצנחנים אמנם יעמיד בפנייך קצת אתגרים של כושר אבל זה לא המטרה העיקרית שם, המטרה העיקרית שם (כמו בכל גיבוש כמעט,אגב) זה לנסות לשבור אותך מנטלית\פסיכולוגית.

איך עושים את זה ?

בחלק מהגיבושים לוקחים לך את השעון כדי שתאבד תחושת זמן (זה עושה עבודה נפלאה, היום מרגיש לך כמו 80 שעות, לא 24), מצמצמים לך כמות אוכל כדי שתיהיה לך תחושת רעב\עייפות וכו'.

בקיצור, לגיבושון הזה חשוב יותר שתבוא מוכן מנטלית מאשר פיזית (גם בלי קורס של כושר קרבי ורמה ממוצעת של כושר גופני של תיכוניסט מצוי אתה תעבור את הגיבושון,אל תחשוש).

2. הגיבוש שלאחר הגיוס הינו גיבוש יח"טיות,יחידות חטיבתיות (כפי שכתב הבחור בעל ה-Z4), לא חובה לעבור את הגיבוש הזה אם אתה מעוניין להשאר בגדודים הרגילים של החטיבה, תצטרך לעבור אותו אם אתה מעוניין להגיע לאחת היחידות האלה (פלס"ר, עורב, פלח"ן, פלח"יק).

בפועל ?- כל החטיבות עושות את אותם קוים ברוטציה, כולם יראו את עזה וכולם יראו קו צפון (במלחמת לבנון גם גבעתי היו בצפון ובעופרת יצוקה גם גולני היו בעזה).

בהצלחה.

מסכים לכל - לדעתי - לך על חטיבה או יחידה שיש או היו בה חברים או קרובי משפחה .

זה עוזר לדעת על המסלולים , יש הרגשת שייכות , וכמובן אפשר ללמוד ולחלוק חוויות עם אנשים שהיו ביחידה ( פחות נעלמים )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
התחלת יפה, למה להרוס ?

כל חטיבות החי"ר מבצעות היום ב-ד-י-ו-ק את אותה עבודה,כולן חולקות את אותם קוים ועוברות את אותו מסלול.

ההבדל היחיד בין חטיבת הצנחנים לשאר החטיבות זה הקורס צניחה המטופש הזה שמפקדת קצח"ר רוצה כבר שנים לבטל ומפקדת חטיבת הצנחנים נלחמת על הקורס בחירוף נפש למרות שהקורס מיותר לחלוטין ביחידה הזאת (לא מדבר על יחידות קומנדו או סיירות\יחידות מיוחדות,לחטיבת חי"ר הקורס מיותר).

היחידה לא התנדבותית, כל ההליך הזה של הגיבוש גם הוא נותר במטרה לייחד את החטיבה משאר החטיבות ולהקנות לה הילה של יחידה התנדבותית.

לפותח השרשור,

בוא נעשה סדר בדברים:

איך עושים את זה ?

חטיבת הצנחנים טובה בהחלט, מבחינת רמה בהשוואה ליתר החטיבות אל תאכל סיפורים- כל החטיבות באותה רמה פחות או יותר, לכל חטיבה יש יחט"יות שחלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות (לפלס"ר גולני היה במשך שנים שם של הפלס"ר הכי טוב בצה"ל למרות שזה קצת השתנה בשנים האחרונות, גבעתי תמיד נודע בפלח"ן ועורב הכי טובים אבל אלה דברים "נזילים",לא להתרגש מכך).

מבחינת עבודה בשיגרה (על הנייר)- כל חטיבה מיועדת לאיזור לחימה שונה, כך למשל חטיבת גולני היא חטיבה עם אוריינטציה של קו צפוני (גבול הצפון) וחטיבת גולני באוריינטציה של קו דרומי (בעיקר חבל עזה).

בהצלחה.

ממש לא נכון.

ראשית, אף צבא בעולם, בטח לא שלנו, לא יוותר על חטיבה בעלת הכשרה לצניחה מבצעית.

שנית, הקורס ממש לא טיפשי. לא מדובר בקורס צניחת צ'ופר של שלישה מצטיינת בגולני (כנפיים כחולות) אלא בצניחה מבצעית, הכוללת כ7-9 צניחות, אפוד מלא, נשק, מסע לאחר הנחיתה ועוד.

לגבי הצורך ביכולת, גם שאני הייתי בטירונות, בחלוקת הפק"לים (נשקו\תפקידו המחלקתי\פלוגתי\גדודי של החייל), הסבירו למאוכזבים שקיבלו לאו או מרגמה כי במלחמה, תפקידם יהיה רב במסגרת הלחימה הפלוגתית. את אף אחד זה לא עניין רצינו M24 A3 או מאג, משהו עם פוזה המלחמה נראתה כבלתי אפשרית ומשהו ששיך לילדים של חורף 73. והנה, מספר שנים מועט אחרי, אותם מאוכזבי לאו התרוצצו להם בלבנון, נושאים טילי כתף ויורים אותם מהחלונות בבינת ג'בייל כאחרון הרמבויים.

הנקודה- גם הצורך בצניחה יגיע, שוב, ואז, בדיוק כמו במקרה המלחמה והלאו, החטיבה תצנח גם תצנח, והנשק הזה ישלף מהנרתיק (וכולם יקבלו את הרקע האדום האגדי :) )

בנוסף, כל חטיבות החי"ר אמנם "אותו דבר" אבל עדיין שיש משהו שלא שייך ספציפית לגזרתה של חטיבה אחרת, שיחשבו למי לתת את המשימה הרצינית, הצנחנים ראשונים בראשון (גולני קצת אחרי). (טוב אני גם קצת משוחד :-o)

זה כמו שBMW מרצדס ופורשה מייצרים מכוניות ספורט דו מושביות, וכולם יודעים מי הראשונה לצעוד, לא משנה כמה יסבירו לך שהאחרים הם אותו דבר.

בקיצור, בהצלחה !

פורסם

בנוסף, כל חטיבות החי"ר אמנם "אותו דבר" אבל עדיין שיש משהו שלא שייך ספציפית לגזרתה של חטיבה אחרת, שיחשבו למי לתת את המשימה הרצינית, הצנחנים ראשונים בראשון (גולני קצת אחרי). (טוב אני גם קצת משוחד :-o)

איך אהבתי לריב עם צנחנים שהיו איתי בקורס חובשים על הדברים האלה, אף פעם לא היה להם טיעון משכנע חוץ מ"אנחנו מובחרים".

אתה מחזיר אותי לנשכחות.

פורסם

אני חייב לציין משהו שטעית בו - Z4 3.0si

זה לא 7-9 צניחות, צנחנים עושים 5, כמובן עם ציוד מלא, שק חזה, פק"לים וכ'ו..

ואני אומר זאת מניסיון, בצורה וודאית, אומנם לא הייתי בצנחנים אבל 2 חברים קרובים שלי נימצאים בפלס"ר צנחנים, 4 בגדודים.

ת'אמת אוליי פעם זה היה שונה, אבל בוודאות שמ2008 עושים 5.

אני בעצמי עשיתי קורס צניחה (צ'ופר אומנם).

פורסם

עם כבר הנדסה הם ראשונים להכנס, אבל לא נכנס לזה.

בכול מקרה גם אני בהנדסה וחוץ מהבסיס הכי גרוע בארץ הגדודים דפקה סבבה ולא לשכוח שיש את יהל"ם, הם באמת סיירת מובחרת, נחשבים ברמה [ואפילו יותר] של מטכ"ל ושייטת 13...

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

ידידי המוהנדס נא להירגע , שום דבר ביהל"ם לא עובר את מטכ"ל שייטת ושלדג.

או כמו שאמר לי אחד ממפקדי ביעל כשעברנו ליד הבסיס של מטכ"ל "אתה רואה ? שם זה הבסיס של מטכ"ל,יש להם מיקום יותר טוב משלנו , הקצאות יותר טובות משלנו ובכלל הם הרבה יותר טובים מאיתנו ." (אחר כך עפתי מהיחידה אבל זה סיפור אחר)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אז המפקד שלך טמבל, הקצאות יותר טובות מיהל"ם? ראית פעם בחיים שלך את מחלקת רובוטיקה? יש לך איזשהו מושג קלוש כמה תקציב יש להם?

חוץ ממגורים יותר טובים, ואולי פה ושם יש להם ספונסרים לחולצות ויותר ימי ספורט, אין להם שום דבר יותר מיהל"ם.

במבחן הכושר של הסיירות ליפני שנתיים יהל"ם השאירו למטכ"ל ושייטת 13 אבק...

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

• תוכן חדש...