Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אני מתגייס לצה"ל ואני לא יודע מה צריך לקנות/ לקחת איתי וכו'.. אין לי מושג לגבי החיים בצבא(טרונות 03 וקורס מ"כים אחרי זה) ולכן אשמח להמלצות לדברים שצריך לקחת ולקנות לפני הגיוס.

תודה לעוזרים :-)

פורסם

תקנה לך כמה זוגות גרביים, תחתונים וגופיות.

את כל שאר הציוד אתה מקבל בצבא. אין מה לדאוג, במקרה הכי גרוע יש שק"מית. שניתן למצוא שם הכל.

אתה כרגע הולך למסלול טירונות + קורס, אין לך מה להשקיע יותר מידיי בציוד ואביזרים כי אתה תחליף ציוד ותעבור בין מקומות המון.

אחרי שתתמקם בבסיס קבוע ויהיו לך יציאות קבועות ותנאים טובים יבואו לך כבר הרעיונות לבד.

הייתי ממליץ על איזה MP3 פשוט ובסיסי שיהיה ללילות (בכוונה פשוט ולא להפציץ אייפון כדי להימנע מגניבות מפתיעות)

שמור על עצמך ושפשוף נעים.

Confidence In Motion

פורסם

כמעט כלום את הכל אתה מקבל בצבא.

אני לאחר מס' חודשים קניתי חולצה טרמית שמאוד עזרה בשמירות של החורף, ורפידות טובות לנעלי הצבא, וזהו.

ההמלצה שלי היא להגיע לצבא לבדוק מה מקבלים ואחרי זה לבדוק מה חסר ומה יכול לעשות את החיים קלים יותר ורק אז לקנות.

קח בחשבון שישנם מקומות בצבא שלא תומכים בקטע של ציוד חוץ ומאמינים בשיפצור עצמי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אתה יודע באיזה בסיס תעשה טירונות?

באיזה יום אתה מתגייס? לרוב יוצאים בשבת הראשונה ולכן אתה לא חייב להתפרע בקניות אלא לבדוק מה אתה מקבל מהם ואז להמשיך בקניה.

בעיקרון יש בריקושט וכדומה הרבה דפים עם רשימה של מה לקנות, בפועל חצי ממה שיש שמה אתה לא תצטרך.

אני אישית קצת סבלתי בגלל שלא היה לי שעון(ובטירונות הכל הולך לפי הדקות) אז תדאג לשעון ולהרבה בגדים.

קובי

פורסם

תביא 3-4 תחתונים, מכנס(לפי העונה שבה אתה מתגייס ולפי המיקום של הבסיס) ארוך/קצר ללילות, סבון, שמפו, מברשת שיניים ומשחת שיניים, חולצה (לפי העונה), מכונת גילוח/סכין וקצף, פלאפון ומטען.

כל השאר צה"ל מספק לך. בנוסף לזה בהתחלה יזרקו עליך הרבה ציוד, קיטבג א', קיטבג ב' שק"ש וכו' וכמובן ההיגיון של הצבא אומר שברגע שתקבל את כל התיקים האלו תצטרך לעבור ממקום א' למקום ב' עם כל הציוד.

אז בהתחלה בשבוע הראשון אין מה להביא יותר מידי.

אחר כך כבר תבין מה אתה רוצה, חלוק (אם יש פז"מ בבסיס ההוא יאכלו אותך חי על החלוק), מערכת וכו' ולאט לאט תתאקלם.

חבל לקנות את כל הגופיות והגרביים כי חצי מזה לא משתמשים וזורקים כי הם לא מתאימים.

פורסם

אני לא מצליח להבין מה פשר השאלה הזו שעולה כל מחזור גיוס...

קודם כל- חיפוש. הנושא עלה די הרבה, ויניב תשובות מפורטות.

אבל חוץ מזה- אין אינטרנט? אין פורומים של מלשבי"ם? אין לך חברים שהספיקו להתגייס? אין מערכת הסברה למלש"ב?

ראבאק, אני התגייסתי לפני 10 שנים, כשהאינטרנט היה פחות נפוץ, וקיבלתי מצה"ל ימבה חוברות ועלונים להסברה שפירטו בדיוק מה שצבא מספק ביום הראשון בבקו"ם ומה מומלץ לקחת איתך.

מה גם, שזה לא צריך להיות כל כך מסובך... פריטים ל12 יום מחוץ לבית, נעלי ספורט ושלום על ישראל

יאללה, נפרגן לך. שיפשוף נעים ובהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...