Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה דלק לדעתכם "צורך" גגון ריק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש למישהו הערכה, מה תהיה תוספת בצריכת הדלק בנסיעה קבועה עם גגון ריק על הגג?

מדובר בגגון, שכולל שתי מוטות לרוחב הגג וזהו.

מי שחושב, שזה זניח - זה ממש לא כך, לדעתי מדובר בתוספת של משהו כמו 5 - 8 אחוז.

הרכב - ברלינגו 1.6, רוב הנסיעות בינעירוניות.

תודה מראוש למגיבים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי אם אתה מעמיס שפה ומקרר על הגגון, זה מוסיף עשרים אחוז.

אין שום סיכוי, וזה נראה לא הגיוני בעליל, ששתי מוטות ברזל בקוטר שלוש סנטימטר מוסיפים עשרים אחוז לצריכת דלק.

פורסם

צהריים טובים

תבדוק צריכת דלק ותדע

והרעש?

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

מדידה על הניסאן סאני שלי ירד - מכ-11 ק"מ לליטר משולב בינעירוני + פקקים, לכ-9 ק"מ לליטר. בכל תדלוק אני מחשב צריכת דלק ולכן התוצאות מובהקות.

:turn-l:
פורסם

לפי מה שאני שמעתי זה 10% עם גגון ריק,Buki מה שמשנה זה שזה מפריע לזרימה של האוויר מול הרכב ובכך הרכב "מתאמץ " יותר ולכן נובעת העליה בצריכת הדלק.

תקנו אותי אם אני טועה .

פורסם

אין ספק שהאוירודינמיות שהפגעת הרבה יותר משמעותית לצריכה מאשר המשקל הנוסף.

5-10 אחוז זה הגיוני לדעתי, אבל אם אומרים פה שזה קרוב ל20 מניסיון אז אולי ההגיון שלי טועה.

פורסם

אכן התוצאות הפתיעו אותי. מאז, הגגון מורכב רק כשיש בו צורך, ומפורק מיד אח"כ. גם הרעש הרב שהגגון שלי מייצר במעל 50 (!) קמ"ש ממחיש את התנגדות האויר הגדולה שהוא יוצר.

:turn-l:
פורסם

אני מדבר על משהוא כמו בתמונה.

קשה לי מאוד מאוד להאמין, שזה מגדיל את צריכת הדלק ב 20%. אולי אני טועה.

מעניין היה לבצע ניסי בתנאי שטח.

תודה למגיבים עד כאן, במיוחד ליובל.

1.jpg

פורסם

מבדיקה בסקודה רומסטאר מודל 09,הצריכה ללא גגון 1/13 עם גגון 1/11 ,וזה גגון 2 מוטות רגיל,מבחינת רעשים,אתה לא יכול לדבר במהירות מעל 100 קמ"ש,הפיתרון,כיסוי של הגגון הראשון עם ספוג קשיח.

אגב הבדיקה נערכה לפני הוספת הספוג.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

תוספת של 5-10% ניתן למדידה בקלות.

מכיוון שהתנגדות האוויר עולה ביחס ריבועי למהירות ככל שתיסע מהר יותר צריכת הדלק תגדל.

אגב גם לי יש ברלינגו ,איפה קנית את הגגון?

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

הגגון משבש את המבנה האווירודינמי של הרכב, יוצר מערבולות אוויר חזקות שתלויות גם במהירות השיוט של הרכב וניזקו רב.

כמובן שרכב שזוחל בפקק לא יינזק מהתקנת הגגון בעוד שאותו רכב על כביש 6 - יינזק גם יינזק.

אינטואיטיבית - 10-15% תוספת לצריכת הדלק בנסיעה מהירה.

פורסם

בדיוק מה שdorki אמר, הגגון משבש את הזרימה האווירודינמית של הרכב.

אך הזרימה הזאת בעיקר משפיעה על הצריכה במהירויות גבוהות יחסית, כמו למשל בדרכים בין עירוניות,

שהמהירות עומדת על מעל 90 קמ"ש.

במהירויות נמוכות מכך הגגון לא ממש מהווה בעיה בצריכת הדלק.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

הפרופיל של הגגון הוא בעל השפעה גדולה על מקדם הגרר. אפשר להקטין את צריכת הדלק של רכב עם גגון אם חלקו הקדמי של הפרופיל אינו שטוח. הפרופיל המרובע המאונך לציר הנסיעה (כמו בתמונה בשרשור) הוא הגרוע מכולם. גגון צמוד לגג הוא יעיל יותר מבחינה אווירודינמית.

כמובן שככל שמקדם הגרר נמוך יותר, תצרוכת הדלק טובה יותר והרעש נמוך יותר.

200px-14ilf1l.svg.png

• תוכן חדש...