Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הצרפתיות בכלל עשויות מעיתון צבוע, והיוקרתיות לא מה שהיו, חלקי המרכב מאוד דקים.

מוזר, דווקא לפז'ו-סיטרואן משנות ה-90 יש פח די עבה.

אבל לגבי העמידות בפני שריטות וכאלה, זה כבר לא קשור לפח, אלא לאיכות הצבע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סימון, עכשיו גרמת לי לרצות למכור את הרכב מה זה בכמה קמ"ש בדקו זאת?

אגב זה הT3 עם המנוע האחורי, אצלי זה מנוע קדמי(T4) אולי זה שונה.

קובי

פורסם

תרגע חביבי, זה אמנם מבחן ריסוק, אך זהו מבחן שנועד לבדוק קיר ריסוק חדש.:)

שים לב שעל הרכב אין כל סרגל ואין בתוכו בובות.

לרכב הוסף משקל בארגז. אמנם זהו לא מבחן ריסוק אך זו עדיין נק' למחשבה.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
תרגע חביבי, זה אמנם מבחן ריסוק, אך זהו מבחן שנועד לבדוק קיר ריסוק חדש.:)

שים לב שעל הרכב אין כל סרגל ואין בתוכו בובות.

לרכב הוסף משקל בארגז. אמנם זהו לא מבחן ריסוק אך זו עדיין נק' למחשבה.

יש לך אולי סירטונים של מבחני ריסון לטרנספוטר החדשות יותר (משנת 2000+)?

פשוט יש לי טרנספורטר 2002 ומעניין אותי כמה היא בטוחה (כמה כוכבי בטיחות יש לה אם בכלל?)

פורסם

הדגם שלך נקרא T4, לא מצאתי מבחן ריסוק שלו.

מצאתי של הדגם החדש יותר, הT5, אני לא כ"כ בקי בהבדלים.

gUyQvt8eKQo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
אל תהיה מרובע. משקל קל של דלת לא אומר שזה זבל. משקל של דלת לא אומר כלום.

אני לא יודע מה זה פח איכותי בשבילך אבל תסתכל ברכבים בני 10 שנים, ואתה לא תראה כמעט חלודות. וזה אצל כל היצרנים.

ולוו ולדעתי גם סאאב, ראיתי 9-5 לפני מספר שנים ב-UMI ראשל"צ, והמשקל של הדלת באמת משדר פח עבה ואיכותי.

גם באופל של אבא שלי (ווקטרה 2003), יש פח לא רע בכלל.

רעש של דלת ומשקלה מושפעים לא רק מעובי פח,הם מושפעים בין היתר מרמת הבטיחות שלה (קורות בטיחות בתוך הדלת), מרמת הבידוד שלה,מחומרי הדיפון שלה ומשקלם וכמובן מגודל הדלת.

אחת הסיבות שלב.מ.וו סידרה 7 יש דלת ממש כבדה זה כי הדלת עצמה גדולה,היא עם דיפונים פנימיים איכותיים וכבדים,מעבר לזה יש קורות בטיחות,אמצעי בידוד וכו',לכן ההרגשה הכבדה והצליל ה"כבד".

במקרה של ב.מ.וו אגב (ואני בטוח שאצל עוד גרמניות) הן משקיעות לא מעט משאבים כדי לדאוג לכך שלדלת יהיה משקל כבד וצליל "כבד",הן עושות הרבה כיוונים עד הגעה ל"צליל" הרצוי של טריקת דלת,למשל.

בקיצור,זה לא רק עניין של עובי פח.

מעבר לזה,כמו שכבר הרבה ציינו,הפח היום יותר גמיש מבעבר כדי להעלות את דירוג הבטיחות של הרכב,רכב שבתאונה קשה "קורס" במקומות הנכונים גורם לכך שפחות לחץ מועבר לתא הנוסעים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אחת הסיבות שלב.מ.וו סידרה 7 יש דלת ממש כבדה זה כי הדלת עצמה גדולה,היא עם דיפונים פנימיים איכותיים וכבדים,מעבר לזה יש קורות בטיחות,אמצעי בידוד וכו',לכן ההרגשה הכבדה והצליל ה"כבד".

לאיזה דגם אתה מתכוון? ל-E32 ואפילו ל-E38 LONG דלתות לא ממש כבדות (אפילו לדגם LONG הדלת האחורית שהיא ארוכה) וכל זה למרות ש-E38 שוקל קרוב לשני טון.

תתפלא, אבל דלת של אוקטבייה לא הרבה יותר קלה. אומנם לא שקלתי את הדלתות, אלא מדובר על הרגשה בלבד שנוצר לי רושם מפתיחה וסגירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בתור נוסע אני יכול להגיד שלפאסאט יש דלת כבדה מאוד.

כנ"ל לפיג'ו 308.

למה צריך לעשות אותן כל כך כבדות? בטריקת דלת אפשר אפשר להישבע שהרכב נע כמה סנטימטרים...

Insane things comes from insanely people.

פורסם

הכרתי פעם מישהו שהיה משוכנע שבטיחותו של רכב נמדדת בעובי הפח (ולפיכך בתוצרת הרכב).

שיהיה לו רק בריאות, ואני מקווה שלא יגלה את טעותו לעולם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

בעניין פח האיכותי,

לי יש ניסיון רב עם רכבי הלנדרובר דיפנדר, הדברים האלה שורדים תאונות מחרידות, ואמנם בצבא התקנו להם קשתות התהפכות,

עדיין השלדה המקורית של הרכב זה משהו מיוחד!

http://www.jeepolog.com/UserFiles/Image/with_watermark/jeepolog_tire_guide/landrover_defender_235_tires.jpg

אם יהיה לי רכב שטח אי פעם, אני רוצה כזה:

http://www.youtube.com/watch?v=LjbEl8igCv4&feature=fvwrel

וזה התצורה האזרחית של ה-3 דלתות, כן?

החסרון היחיד שלו הוא נטייה מוגזמת להתהפכויות ואחיזת כביש לא משהו, עקב גובה רב וריכוז משקל גבוה בחלקו העליון

של הרכב במקום בבסיס הגלגלים.

אבל הדוידים הצבאיים הממוגנים, זה פשוט טירוף!

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:David-row.jpg

הדלתות שלה כל-כך ממוגנות כבדות שלגבר צעיר ומלא כוח קשה לפתוח ולטרוק אותן, שלא לדבר על אחרים.

פעם דלת כזאת נטרקה ללוחם על היד אצלנו ובוא נגיד שאח"כ הוא כבר לא יכל לירות ביד הזאת לעולם.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

מישהו סיפר לי שמכוניות של פיאט עושים מפחיות שתיה ממוחזרות :)

אני אוהב את התחושה של דלת כבדה, הלקסוס ES החדשה מאוד איכזבה אותי כשטרקתי את הדלת וחשבתי שאני יוצא מקורולה.

haters will hate

פורסם

אם כבר, הדיונים על זה שעובי הפח לא משפיע על הבטיחות, והוא טוב לצריכת דלק, וגם הצבע של היום גרם לחלודה להיות זיכרונות רחוקים, נשמעים כמו תירוצים של אנשי מכירות שמנסים למכור לך מכוניות סיניות מנייר כסף בצבעים זוהרים ומחיר מופקע.

לדעתי זה נטו ניסיון של יצרן לחסוך בעלויות ייצור. אם לא החוק שמחייב יצרנים לשים פח בעובי לפחות 0.5 מ"מ, היו מייצרים מכוניות עם בודי מניילון ושלדת פלסטיק, והיו מספרים לך שזה טוב.

לגבי עובי ואיכות הפח.

יש לי שני רכבים. סיטרואן קסנטיה 97 ודייהו נובירה 00.

לדייהו יש פח דק יותר. שכן אידיוט זרק קרש מהחלון על האוטו. נהיו דנטים על כנף אחורית בשני מקומות, הצבע התקלף וגילה פח חלוד. חוץ מזה, יש סימני חלודה גם במקומות אחרים - קצה מכסה הבגאז', בתוך תא המנוע, ועוד.

יש לי חבר עם ניסן אלמרה בת 5 (פרפקט עלק) - גם מתחילה להראות סימני חלודה במקומות שונים.

לקסנטיה יש פח עבה יותר. הרכב ישן יותר מהדייהו, עם יותר מפי 2 קילומטרים על השעון (הדייהו עם 120K, הקסנטיה עם 270K), אכל מספיק מכות חניה, פעם אחת נכנס בי טנדר ברוורס (אומנם פס הקישוט על הדלת ספג את רוב המכה, אבל יש גם סימנים על הפח עצמו), אכל גם קצת שטח (קל), ספג עוד מכות חניה. זה רק ב70K ק"מ שהאוטו אצלי. מה היה אצל הבעלים הקודמים (שלושה במספר, שביחד סגרו 200K ק"מ על האוטו), אני לא יודע, ולא רוצה לדעת. שורה תחתונה - אין טיפת חלודה על הבודי.

ZX 94 שהייתה לי לפני הקסנטיה - אותו סיפור, אומנם המנוע היה גמור, והצבע התקלף כמעט לגמרי, אבל חלודה לא היה עליה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפותח הדיון, סתם שתדע מבדיקה שלי על פג'ו למיניהן, בנסיון לחיצה על הפח שלהן הוא הרבה יותר קשיח מהרבה מכוניות אחרות ונפוצות יותר אז תרגיע לגבי הצרפתיות כן? ;)

כמו כן הדלתות כבדות הרבה יותר ומרגישות עמידות הרבה יותר..

(למשל סיריון אני לא חושב בכלל על להשען על האוטו שמה אני אשאיר שקע נחמד. ולא אני לא שמן..)

2017 Citroen C3 Shine

• תוכן חדש...