Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברנוספורט ממליצים בחום על ה- ELF ולפי המבחן יש מצב שהוא רחוק מלהיות הכי טוב ביחס עלות\תועלת. הממ... :x

נדב - נשמח אם תעדכן כשתוכל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה עם קצת חוש ביקורתיות ? :roll:

חיפוש קטן ברחבי האינטרנט ותגלו שמדובר במבחן ישן מאוד, לפני יותר משלוש שנים (מרץ 2006, גיליון 108 ), ממגזין קקיוני אולי עם מטרות טובות אבל בלי הרבה ידע (הנה הכתב לאחר מעשה מנסה לתהות על איכות המבחן שלו בפורום אינטרנטי: http://forums.noria.com/eve/forums/a/tpc/f/616604995/m/8381065241 :?).

בסוף הם חטפו הרבה ביקורת ובהמשך המגזין פרסם התנצלות (גיליון 116) על כך שהמבחן לא ממש רלוונטי (כל המבחן על טסט מאוד ממוקד שבכלל לא מתאים לבדיקות של שמן מנוע, יותר לגריז ושמן גיר או למוכרי ערוץ הקניות).

הנה ההתנצלות של המגזין:

OILS AIN'T OILS – The post script

If there's one thing we try and do here at Street Commodores, it's give you, our readers un-biased info on which products are good, and which ones suck. There's so much BS marketing guff out there, that it can be tough to nut out which products can walk the walk – so that's where we come in, doing our best to sort the Holdens from the Lada Nivas.

A few months back (issue 108 ), you might remember we did an oil comparison. At the time, we thought it was a bloody good thing, and we don't mind telling you we were pretty proud to publish an article that basically bagged a heap of big name brands. You see, at Street Commodores, we can't, and won't be bought. We like to play things straight. And in the name of playing things straight, we'd like to tell you what has happened since that story went to print.

Basically, we made a few oil companies very cross, and some others quite happy; but we've also been educated some more on engine oils, and being the type of publication that we are, we wanted to fill you in on it. The information we've learned since then suggests the test we performed may be irrelevant. Some sources have advised us that the test we used would have been better served testing some of our favourite greases rather than the engine oils we commonly use on our street cars. Sure, we did the test with the best intentions, with a level playing field for each oil and no preconceptions as to who would perform better than another, but when, and if, we mess up, we like to think that we're man enough to set the record straight.

So keep an eye out in an upcoming issue real soon for an in-depth look at what makes up the contents of your oil, what to look for when choosing one, why certain ingredients are so important and whether the test we used was irrelevant for testing oils.

קצת חשדנות אף-פעם לא מזיקה (כמו שאתם כמובן לא עושים אוטומטית forward לכל מיני מיילים מוזרים, נכון ? :wink:)

ניר

פורסם

ניר, אני מסכים לגמרי עם ההסתייגות שלך מהמסקנות החד-משמעיות של המבחן, מפה ועד ל-להשוות אותו למייל מוזר שקיבלת באינטרנט יש מרחק.

למיטב ידיעתי [ואני משוכנע שגם לידיעתך, במידה ופתחת פעם מנוע] תנועת גל הזיזים על מרימים הדראוליים או מוטות דחיף דומה עד כדי זהות למבחן שמוצע בכתבה האמורה.

אז נכון, יש עוד תנועות שהשמן אמור לשכך ויש עוד ורטיקלים בהם השמן אמור לפעול [לא בדקו במבחן יכולת ספיחת חלקיקים, לא בדקו במבחן יכולות הסעת חום] אבל עדיין - כרפרנס לאיכות שמנים אני חושב שהמבחן הזה נותן מבט די מענין על שמנים כאלה ואחרים שנתפסו, לפחות על ידי, עד כה כאיכותיים מאוד.

לגבי רלוונטיות המבחן - הוא אמנם בן 3, מאז השתנו דברים בעולם השמנים, אבל לא היתה שום קפיצת מדרגה ולמיטב ידיעתי לא הוגדר שום תקן חדש כך שהתוצאות חוזרות להיות רלוונטיות עד כדי דגם-שמן מבחינתי.

בקיצור, אני מסכים לגמרי שדרושה מידה של שיפוטיות, זה נכון לגבי כל דבר, אבל איך שלא תהפוך את זה - יש במבחן הזה נקודות שאי אפשר להתעלם מהן.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הנסיך - מצטער אבל אני לא מסכים.

זה אמנם לא אותו דבר כמו מייל מוזר שמקבלים באינטרנט אבל הצורה בה כולם מאמצים את המסקנות בלי טיפה ביקורתיות בכל מקום שזה פורסם מזכירה לי את זה.

אני לא מתיימר להבין כלום בתחום השמנים אבל יש לי חוש היגיון בריא ומספיק רקע מדעי כללי בשביל לדעת איך מבחן צריך להתנהל כדי שהמסקנות שלו יהיו תקפות או לפחות נראות כך לעין בלתי מזויינת.

בצורה הכי שטחית שנכנסתי לעניין הזה, לא נראה שהמבחן הזה כזה.

ברור שלא מצופה ממי שקורא את הכתבה להיות מומחה בתחום אבל גם בלי להבין זאת נראית כמו בדיקה קצת פשטנית מדי.

היא מנסה לבחון רק אספקט אחד מתוך רבים וזה היה יכול להיות מספיק כדי להתייחס לזה ברצינות אבל עושה רושם שגם הבדיקה הבודדת הזאת לא בוצעה נכון ולא מתאימה בכלל לשמני מנוע (מה עם טמפרטורת עבודה ? אם כבר אז לבדוק בסביבה שדומה לשימוש המיועד). לעומת זאת קראתי שזאת בדיקה נפוצה אצל מוכרי ערוץ הקניות כדי להרשים...לי זה מספיק :wink:

ניר

פורסם

לי, כמי שמבין, המבחן שעשו שם נראה רלוונטי.

ברור שהוא לא בולחן את כל האספקטים, אבל את באספקט אליו הוא מתייחס הוא מביא לטעמי מידע קריטי.

כשמנוע קר ועד שנבנה לחץ שמן תנועת גל הזיזים על המרימים היא בדיוק המבחן שנעשה שם [ושם נמצא חלק משמעותי של שחיקת המנוע]

בקיצור - להתיחס בספקנות - כן

לפסול את הנתונים האלה על הסף - ממש ממש לא

לי זה הספיק כדי להחליט שאני מנסה שמן אחר בטיפול הבא לאוטו שלי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

זה ישן, זה היה בפורום לפני הרבה זמן.

היו מבחנים יותר רצינים.

פורסם

מעבר לזה שהמבחן ממש לא רלוונטי יש בו גם טעויות "דפוס" למינהן!

המבחן ממש לא מייצג, לדוגמא השמנים לא בטמפרטורת עבודה בזמן המבחן.

מעניין מה היה קורה אם היו שמים שם שמן זית לצורך השוואה, וגם שמנים זולים שעולים שקלים בודדים לגלון.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

VALVOLINE אמור להיות טוב.

חבל שבארץ הוא קצת יקר מדיי וגם בא בג'ריקנים של 4 ליטר שבהרבה רכבים זה לא מספיק.

ל-ROYAL PURPLE יש תגובות טובות גם בחול. רק אל תשקחו שהם לא יצרן שמנים אמיתי - הם לוקחים ממישהו בסיס, מוסיפים כמה תוספים שלהם, אורזים - וזהו.

אבל אני רואה שמחירים שלהם בארץ בכלל לא מוגזמים.

נראה לי אני הולך עליו בהחלפת שמן הקרובה.......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ד"א המבחן מאוסטרליה, לא ארה"ב, והמגזין הוא של חובבי הולדן קומודור, רכב שיוצר באוסטרליה, ומבוסס על דגם של אופל.

פורסם
ל-ROYAL PURPLE יש תגובות טובות גם בחול. רק אל תשקחו שהם לא יצרן שמנים אמיתי - הם לוקחים ממישהו בסיס, מוסיפים כמה תוספים שלהם, אורזים - וזהו........

ככה נהוג לעשות בכל החברות העולמיות. רק לחברות בודדות בעולם יש בסיס משלהן שנמכר לחברות אחרות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...