Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה מאז שקניתי את הרכב (לפני שבוע)

הבעיה:רעשי חיכוך בין המניפולד לגשר

נסיון פתרון מס 1:החלפת תושבת גיר עליונה שהיתה מפוררת והרעש לא נפסק!

החלפת תושבת עליונה מכיוון שהמוסכניך חושב שהמנוע נמצא נמוך מידי...

הרעש לא נפסק...

כעבור שבוע נסיון מס 2:החלפת תושבת משקפיים שוב הרעש לא נפסק...

במוסך מורשה יוזמנו חלקים מחו"ל מכיוון שיש מחסור בחלקי קליאו ספורט

בנתיים מחפש פיתרון ....

למישהו יש בעיה דומה בקליאו?

אלעד.

נינג'ה לבנה!

פורסם

אני עוד לא שמעתי על תופעה של סעפת פליטה מתחככת במשהו, לי זה חדש.

האם כבודו בטוח ?

אם כן מקד וחדד.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אני עוד לא שמעתי על תופעה של סעפת פליטה מתחככת במשהו, לי זה חדש.

האם כבודו בטוח ?

אם כן מקד וחדד.

פשוט מאוד...

מסיבה לא ממש ברורה המנוע ירד כנראה בכמה ס"מ...(אני מזכיר שהחלפתי תושבת ולא עזר)

לכן בכל פעם שאני מתחיל נסיעה וגם בהילון שני המנוע זז ויחד איתו המניפולד

וזה מה שגורם לחיכוך בגשר...

ד.א הייתי היום אצל חבר עם קליאו ספורט ובדקתי ת'תושבת העליונה שלו

והיא שונה לגמרי(יותר גבוהה)

אני מתחיל לחשוד שהמוסך (עאלק" מורשה" ) עבד עליי עם התושבת שהזמין.

אלעד

נינג'ה לבנה!

פורסם

אם יש גישה ואפשרות לבדוק את המק"ט של התושבת תבדוק ותשווה לשל חבר שלך, אם לא אז אין מנוס מפירוק התושבת השוואה של המק"ט אל המקורי שירד מהרכב או להתקשר לייבואן ולברר מה המק"ט של התושבת המקורית, אם זה לא אותה תושבת שישבה אצלך מקורית ברכב אני אישית הייתי תובע את המוסך כל כך חזק :evil:

אבי.

פורסם

מה הרעש שיש לך? לי יש בעיה בסל"ד גבוה ולחיצות בראשון, שני יש רעש כאילו של טיקטוק מהיר שאמרו לי שזה משהו גם של הסעפת עם הגשר אבל אין לי מושג.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

כשזה התחיל אצלי אף-אחד לא הכיר אבל לאט לאט יש עוד נפגעים של התופעה (ולא, אתה לא השני, נתקלתי כבר בהרבה חבר'ה עם הבעיה).

כתבתי על זה כבר כמה פעמים.

תקרא את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=141034

ובעיקר את ההודעות שלי מדף 2 (הודעות 25-26 ו-32).

ניר

פורסם

אם אפשר עזרה לתרגום פשוט יותר (4 יחידות באנגלית לא הספיקו:roll: )

This is a guide of how to adjust the rear mount to stop the vibrations when accelartaing hard in low gears. could someone make this a sticky?

Right, first of all you will need:

Axle stands

16mm socket with extension bar and spanner

Ok, open the bonnet and you will see this on the right hand side of the engine bay:

HPIM0138.jpg

Loosen (doesnt have to be completly undone) the 4 bolts around the engine mount, this is the top mount adjustment, push the engine back as far as possible and then tighten the bolts up.

Next, put the car on axle stands, and undo the dog bone mount:

HPIM0140.jpg

You will also have to loosen the back of it to enable it to swing down:

HPIM0141.jpg

This is the bracket:

HPIM0144.jpg

The two 16mm bolts you can see on the bracket are the ones you have to loosen to allow the bracket to move, once you have loosened(not undone!) these bolts off:

HPIM0143.jpg

Push the bracket towards the front of the car, so the bottom moves towards the front and the top of the bracket will pivot out towards the rear of the car, now, (this is the tricky part!) whilst pushing the bracket forwards, you have to do up the top bolt to hold it there, and then do the bolts up as tight as possible.

Put the dog bone mount back on, and check everything is tight.

Recheck the top mount is tight,(if it still vibrates, you will have undo the bolts, then pull the engine towards the front of the car and do the bolts up.)

This has worked everytime on my car, im not sure if the mk2 172 has this same mount set up!

Hope this helps everybody!

תודה לכל מי שחרף נפשו למען התרגום...

אלעד.

נינג'ה לבנה!

פורסם
מה הרעש שיש לך? לי יש בעיה בסל"ד גבוה ולחיצות בראשון, שני יש רעש כאילו של טיקטוק מהיר שאמרו לי שזה משהו גם של הסעפת עם הגשר אבל אין לי מושג.

דור, תשווה מקטים (רשום על התושבת, אין צורך לפרק אותה בשביל לראות) או שתצלם את התושבת שלך,

כדי שתוכל להשוות עם אלעד האם גם לך יש תושבת לא מתאימה (נמוכה מידי) כמו אצלו.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אם אפשר עזרה לתרגום פשוט יותר (4 יחידות באנגלית לא הספיקו:roll: )

אין פה שום דבר מיוחד, בסה"כ הסבר לחיזוק הברגים של כל התושבות.

בגדול, פתח מכסה מנוע, בצד ימין של האוטו (שמאל שלך) יש את התושבת העליונה, שחרר קצת את הברגים (לא צריך להוציא לגמרי, רק קצת לשחרר), דחוף את המנוע כמה שאפשר וחזק חזרה (אגב, למי שרוצה לבצע לבד, מחיפושים שעשיתי את הברגים צריך כנראה לסגור על 44NM, אל תתפסו אותי במילה, אם מישהו יכול להשיג נתונים אחרים/לחזק סבבה).

בשביל התושבת התחתונה צריך להרים את האוטו על בוקים. זאת תושבת עצם (שני מפרקים) ולכן צריך לשחרר קצת את החלק האחורי כדי שתתאפשר תנועה לחלק הקדמי אותו אתה מחזק.

הרעיון, כמו שאני מבין אותו, הוא לדחוף את החלק הקדמי קדימה ובצורה הזאת הוא גם מתרומם למעלה ומוריד את החלק האחורי למטה (מה שכנראה מרחיק את ה-downpipe מהגוף).

אולי עם התמונות זה יהיה ברור יותר.

בכל מקרה, אם אתה לא מבין/מסתדר לך למוסך ותבקש שיחזקו את כל התושבות תוך שאיפה להרחיק את הסעפת. זה בגדול מה שאני עשיתי, אמנם דרש כמה ביקורים והסברים עד שהבינו מה אני רוצה מהם אבל בסוף זה הסתדר (אצלי החלק הפשוט של התושבת העליונה פתר את הבעיה כי בתחתונה לא היה הרבה חופש).

ניר

* התמונות עושות פה בעיות, אני מקווה שבהודעה נפרדת זה יסתדר.

HPIM0138.jpg

HPIM0140.jpg

HPIM0141.jpg

HPIM0144.jpg

HPIM0143.jpg

פורסם

Axle stands

Ok, open the bonnet and you will see this on the right hand side of the engine bay:

attachment.php?attachmentid=84460

Loosen (doesnt have to be completly undone) the 4 bolts around the engine mount, this is the top mount adjustment, push the engine back as far as possible and then tighten the bolts up.

attachment.php?attachmentid=84461

attachment.php?attachmentid=84462

This is the bracket:

attachment.php?attachmentid=84463

The two 16mm bolts you can see on the bracket are the ones you have to loosen to allow the bracket to move, once you have loosened(not undone!) these bolts off:

attachment.php?attachmentid=84464

Push the bracket towards the front of the car, so the bottom moves towards the front and the top of the bracket will pivot out towards the rear of the car, now, (this is the tricky part!) whilst pushing the bracket forwards, you have to do up the top bolt to hold it there, and then do the bolts up as tight as possible.

Recheck the top mount is tight,(if it still vibrates, you will have undo the bolts, then pull the engine towards the front of the car and do the bolts up.)

This has worked everytime on my car, im not sure if the mk2 172 has this same mount set up!

פורסם

Axle stands

כלים דרושים: צמד בוקים, בוקסה 16 עם מאריך וראטצט כמובן.

שחרר את 4 הברגים סביב תושבת המנוע(שיחרור חלקי, לא פרוק),דחוף את המנוע אחורה עד כמה שאפשר והדק בחזרה את הברגים.

עכשיו, הרם את האוטו על בוקים ושחרר את תושבת ה"עצם".

תצתרך גם לשחרר את הברגים באחורי התושבת על מנת לסובב אותה למטה

This is the bracket:

זאת המסגרת

את שני ברגי ה 16 מ"מ שאתה רואה על המסגרת אתה צריך לשחרר על מנת שהמסגרת תוכל לזוז.

לאחר ששיחררת (שוב, שיחרור ולא פרוק!)

דחוף את המסגרת לכיוון קדמת הרכב כך שתחתיתה תנוע לכיוון הפרונט והחלק העליון יסתובב לכיוון החלק האחורי של האוטו, עכשיו,(וזה החלק הבעייתי!)בזמן שהתושבת במקום הזה עליך להדק את הברגים החל בבורג העליון.

הרכב שוב את תושבת ה"עצם" וודא שכל הברגים מהודקים.

בדוק שוב שהברגים בתושבת העליונה מהודקים (אם הוא עדיין מווברץ תצתרך לשחרר את הברגים של התושבת העליונה, למשוך את המנוע קדימה ולהדק את הברגים).

הכותב מציין שזה עזר לו בכל פעם שנתקל בבעיה.

רק רציתי לציין שאני לא מכיר בכללאת הקטע הטכני של קליאו (לא רגילה ולא ספורט )ולכן אני מקוה שלא כתבתי שטויות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נשמע מאוד מעניין... כלומר בסופו של דבר זה התושבות ממוקמות לא טוב ולכן הן דופקות?

לגבי הגובה של התושבת, נראה מהמדריך הזה שאין לזה כל קשר אז האם עדיין לבדוק את זה?

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

העניין הוא שאין אצלנו הרבה ספיירים בתא המנוע, ברגע שיש טיפה תנועה מתחילות הדפיקות אז גם תושבת לא מתאימה (שממקמת את המנוע בגובה טיפה שונה) יכולה לגרום למצב כזה.

ניר

פורסם

לאחר נסיונות רבים לפתור את בעיית החיכוך של המניפולד בגשר...

היום נפתרה הבעיה!

חבר המליץ לי ללכת למוסך מונזה (מורשה פיג'ו סיטרואן:shock: ) בעפולה שם הוא מכיר את איציק.

בחור בעל ידע שופע ברכבים ספורטיביים.

לאחר שינון טוב של הת'רד הנ"ל הוסברה לאיציק הבעיה

שכאשר מתחילים בנסיעה בהילוך ראשון ושני יש רעשי חיכוך

הרכב הועלה על הליפט "סעיד...פרק פה את התושבת עצם"

בנתיים איציק חוזר מהמחסנאי עם בוקסה Q2G (מק"ט 1-180921 )

מוציאים את הבוקסה של התושבת בלחץ ומרכיבים את הבוקסה החדשה מבית פיז'ו סיטרואן...

משייפים 2 מ"מ מכל צד ומרכיבים...

"תניע זה בטוח יעבוד..." נסיעה קצרה ולמרבה הפלא נעלם הרעש...(נקווה שלאלתר)

ד.א הבוקסה החדשה עשויה מחומר יותר קשיח מה שלא גורם למנוע לקבל פיתול

ולרדת וללחוץ עם הסעפת בגשר...

עלות של 307 ש"ח עם עבודה מה שבמוסך מורשה רנו" טירטרו את רבי"

"נזמין לך תושבות מחו"ל תושבות פה תושבות שם..."

ועכשיו תודה ל NMP ו BAGIRA על עזרת התרגום...

אלעד:-)

נינג'ה לבנה!

• תוכן חדש...