Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר התקנתי אגזוז 3 חלקים של OMP מיציאת המניפולד עד הסוף.

הבעיה היא שהאגזוז בחיבור עם המניפולד יושב ממש 2 מ"מ מעל הגשר של תת השלדה

בניוטראל הכל בסדר אבל ברגע שמשלבים להילוך ובכל מהלך הנסיעה החיבור של האגזוז נוגע בגשר ואז נוצר רעש מרגיז מאוד שמרעיד את כל הרכב כולל את ההגה

ובמהירות מעל 100 הסיפור בלתי נסבל.

לאחר התייעצות טלפונית עם המוסך נאמר לי שכנראה צריך להחליף תושבות מנוע ככה זה קצה המניפולד ישב בערך 5 ס"מ מהגשר.

מישהו מכיר את הבעיה הזאת?

יש לציין שזוהי מערכת פליטה יעודית ספציפית לדגם MK1 של הקליאו ופרט לעניין איזור המניפולד היא יושבת בול בכל שאר חלקיה.

מהי עלות החלפת תושבות מנוע ואולי גם גיר כולל עבודה ומע"מ?

ישנם עוד 2 בעיות נוספות:

1. לעיתים קרובות בעיקר בעמידה ברמזור או בצומת הסל"ד עולה בלי שום סיבה לאיזור 2000 סל"ד נגיעה קטנה בדוושת הגז והטורים יורדים חזרה למצב נורמאלי.

2. נורית כרית אוויר דולקת לסירוגין , ישנם ימים שלמים שהיא לא נדלקת ולפעמים נדלקת ונכבת כמה פעמים באותו יום , איך מתקנים? והאם ברגע שהנורה נדלקת אכן כרית האוויר לא תפתח במקרה של תאונה? חס וחלילה.

תודה רבה

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תושבת מנוע מקורית לקליאו ספורט עולה בסביבות האלפיה, יש חלופות, בצע חיפוש בפורום...דובר על זה בעבר.

בקשר לסל"ד שמשתגע- כנראה ומדובר במנוע צעדים עייף.

נורית כרית אויר- סיכוי גבוה מאוד שמדובר באחד הקונקטורים של הכריות במושבים הקדמיים. תציץ מתחת למושב כשהאוטו דומם ונסה להדק את הקונקטורים שיש שם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הסל"ד עולה ל-2000, או נשאר שם אחרי שאתה משחרר את דוושת הגז?

אצלי היתה בעיה דומה. אבל הסלד לא עלה לבד. פשוט, בנסיעות איטיות בעיר או בפקק בשחרור דוושת הגז הסל"ד היה נשאר תקוע בסביבות 1600-2000. מכה קטנה על הדוושה היתה מחזירה את הטורים למקום.

החלפת כבל גז + ניקוי יסודי של המצערת פתרו את הבעיה.

פורסם

תקן את העניין בהקדם האפשרי, אתה יכול לשבור את הריתוכים של הסעפת תוך זמן קצר מאוד אם "תגרור" את תיקון התקלה, חבל על הכסף שכרגע השקעת.

מה שאני לא מבין זה איך אתה אומר שכרגע הסעפת יושבת 2 מ"מ מהגשר ואחרי ההחלפה של התושבת המוסך אמר שהמרחק גדל ל-5 ס"מ (!)... תושבת מנוע לא שוקעת כ"כ הרבה בד"כ.

מוטי

פורסם
תקן את העניין בהקדם האפשרי, אתה יכול לשבור את הריתוכים של הסעפת תוך זמן קצר מאוד אם "תגרור" את תיקון התקלה, חבל על הכסף שכרגע השקעת.

מה שאני לא מבין זה איך אתה אומר שכרגע הסעפת יושבת 2 מ"מ מהגשר ואחרי ההחלפה של התושבת המוסך אמר שהמרחק גדל ל-5 ס"מ (!)... תושבת מנוע לא שוקעת כ"כ הרבה בד"כ.

מוטי

כנראה שאתה צודק

אני לא ממש מבין בזה

זה סה"כ מה שאמרו לי

כרגע במצב ניוטראל החיבור כמעט נוגע בגשר

ורק בנסיעה הוא ממש נוגע ואז מתחילות הוויברציות בהגה ובשלדה.

כמה רווח אמור להיות בד"כ?

ומה יותר קשור לתקלה , החלפת תושבות גיר או תושבות מנוע?

פורסם

מכיוון שבחיים לא פתחתי מכסה מנוע של קליאו אני לא הולך לנחש מי התושבות קרועה או לא, למרות שהחשד שלי נופל על התקנה לקוייה של הסעפת או אפילו יותר מזה - איכות ההתאמה בין הסעפת לרכב פשוט נמוכה.

העובדה הפשוטה היא שהסעפת הקודמת לא נגעה בגשר (גם אם התושבות אכן קרועות).

בכל מקרה, בדוק בהקדם האפשרי, יצא לי לראות סעפות שהריתוכים שלהן נשברו אחרי ימים ספורים בלבד בגלל בעיות דומות.

מוטי

פורסם
מכיוון שבחיים לא פתחתי מכסה מנוע של קליאו אני לא הולך לנחש מי התושבות קרועה או לא, למרות שהחשד שלי נופל על התקנה לקוייה של הסעפת או אפילו יותר מזה - איכות ההתאמה בין הסעפת לרכב פשוט נמוכה.

העובדה הפשוטה היא שהסעפת הקודמת לא נגעה בגשר (גם אם התושבות אכן קרועות).

בכל מקרה, בדוק בהקדם האפשרי, יצא לי לראות סעפות שהריתוכים שלהן נשברו אחרי ימים ספורים בלבד בגלל בעיות דומות.

מוטי

זו מערכת פליטה 3 חלקים

חלק אחד יורד מהמניפולד (סעפת) ובעצם מבטל את הממירים

חלק שני ממשיך עד הדוד האחורי ויש בו משתיק קול

חלק שלישי זה הדוד עצמו (יציאה אחורית)

סלח לי אם אני לא מגדיר נכון את שמות החלקים.

כנראה שזה באמת שילוב של התקנה גרועה ושחיקה מסויימת בתושבות.

פורסם

אוקיי, בוא נעשה טיפה סדר בשמות כדי שנהיה בטוחים שאנחנו מבינים אחד את השני -

סעפת פליטה (Exhaust manifold) מתחברת לראש המנוע ויוצאת ממנו בצורת ארבעה צינורות (במנוע 4 ציל' כמובן) שמתאחדים לצינור אחד או לשני צינור ואז לצינור אחד כמו שניתן לראות בתמונות הבאות -

בתמונה סעפת 1-4 -

faurecia_Exhaust_manifold.jpg

בתמונה סעפת 1-2-4 -

header.jpg

לפעמים הסעפת מחולקת לשני חלקים והחלק השני מכונה לפעמים גם בשם Down pipe (אני מדבר על רכבים אטמוספריים כרגע).

בד"כ תמצא אחרי הסעפת את הממיר הקטליטי כשלפעמים יהיה מחובר אליו כחתיכה אחת הצינור האמצעי של מערכת הפליטה ולפעמים יש פלאנג' ביניהם והם מוברגים ביניהם.

לפעמים יש על הצינור האמצעי עוד דוד משתיק נפרד שמכונה ע"י מיטב אגזוזני ארץ הקודש בכינוי היצירתי "נקניק" ובאנגלית נקרא Resonator.

צינור אמצעי עם "נקניק" -

RPrx8midpipe_small.jpg

אחרי הממיר וה-Mid pipe נגיע לחלק האחורי שבוא כמובן הדוד המשתיק הגדול של מערכת הפליטה (דוד עמם) וממנו יוצאת הסופית.

כשאתה רואה בפרסומים למכירה מערכת פליטה Cat-back הכוונה היא למערכת פליטה מהממיר ועד הסופית, Cat במקרה זה הוא קיצור של Catalitic converter.

מוטי

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט

אז אצלי הכוונה היא כמו בתמונה הראשונה , שהפלאנג' נוגע במהלך נסיעה בגשר שמחובר לשלדה

הפלאנג' + החיבור של האגזוז החדש שמוברגים בינהם.

מישהו גם אמר לי שיש דבר שנקרא בשפת האגזוזנים "בייגלה"

ויתכן שהתקינו את האגזוז לא כיוונו את הבייגלה

אין לי שמץ מה זה הבייגלה הזה.

פורסם

רוב הסיכויים הם שהבייגלה הוא לא הבעיה אלא השומשום.

- או -

קח מצלמה ותרביץ כמה תמונות זריזות של הסעפת ושל המקום שבו היא נוגעת בגשר.

נסה גם לאבחן אם יש דליפה של גז פליטה מאחד החיבורים (סעפת לראש או סעפת לצינור שבא אחריה).

עוד דבר אחד לשים לב אליו - יכול להיות שכשתלו את מערכת הפליטה החדשה על האוטו לא השתמשו בכל הגומיות או הפינים שמרותכים לשלדה ועליהם אמורה להיות מערכת הפליטה תלויה ולכן היא נתלית נמוך מדי.

מוטי

פורסם

אז ככה:

היום משעה 9 בבוקר ועד שסגרו את המוסך המרכזי בראשון לציון ניסו לתקן את הרכב ללא הצלחה

תקלה 1:

מידי פעם במהלך עמידה ברמזור או צומת הטורים עולים מעצמם לאיזור 2200 סל"ד

פירקו את כל המצערת , ניקו אותה טוב , שימנו מחדש את כל הכבל מצערת עד לדוושת הגז.

כלום לא עזר , זה אפילו נהיה יותר גרוע.

המוסכניק ראה שהכבל גז נתפס לפעמים ונגיעה קטנה בדוושה משחררת אותו

מה עושים?! :roll:

תקלה 2:

בימים האחרונים במהלך נסיעה בכל הילוך המנוע לא מגיב ומקסימום עובד על 3000 סל"ד ומגמגם

דבר שגורם במהלך נסיעה מחוץ לעיר להשאר מקסימום על 80 קמ"ש ומטה.

חיישן חמצן (בקליאו יש שניים) לטענת המוסך לא תקין

עלות החלפה 1200 ש"ח.

יתכן שבגלל שהמערכת פליטה החדשה ללא ממירים משגעת את חיישן החמצן שמקבל כביכול פקודות שגויות וגורם למנוע לגמגם??

ולגבי הבעיה שבגללה נפתח התרד הזה:

המוסך מציע להגביה את תושבת המנוע מעט ע"י הוספת 2 שייבות לכל 4 הברגים הקיימים

ככה הסעפת לא תיגע בגשר בתאוצות חזקות

לטענת המוסך עלי לעשות זאת עצמאית כי אסור להם לעשות את זה , פשוט לפרק את הברגים ולהוסיף את השייבות וכמובן לתמוך עם ג'ק מתחת למנוע.

ושזאת תקלה ידועה בקליאו.

בגלל מערכת הפליטה החדשה ללא הממירים יתכן והחיישן מקבל פקודות שגויות?

פורסם

המוסך מציע לעשות תיקון חאפרי שהוא אומר שאסור לו לעשות בעצמו? יופי. באמת יופי. מעולם לא שמעתי על הבעיה הזאת בקליאו. כנראה שהסיבה לכך היא שזו לא בעיה של הקליאו. זו בעיה של התקנת רכיב חליפי בקליאו.

בהחלט יכול להיות שמערכת הפליטה החדשה משגעת את החיישנים, לכן יכול להיות לגם החלפת חיישן לא תעזור כי הבעיה לא בו.

בנוסף, נראה לי מוזר שהמוסך לא מצליח לתקן בעיה של עליית טורים, אפילו שהוא מזהה את מקור הבעיה (שכבל הגז נתפס).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מבין משהו,

רוני/קספר ושאר בעלי קליאו ספורט מציינים בכל תר'ד דומה את סעפת הפליטה המצויינת והמותאמת שיש לקליאו.

למה בכלל להחליף חלק שמלכתחילה הושקע בו מחשבה יתרה ע"י מהנדסי הרכב?(והוא תוכנן בהתאם)

האם ההבדלים כאלה גדולים(בין צנרת מקורית לאחת מתאימה,דאון-פייפ וקוטר גדול יותר)? האם ישנו שינוי כלשהו בהתנהגות המנוע?

הנ"ל נשאל ספציפית לקליאו ספורט.

• תוכן חדש...