Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביב, שאלה קשה שאלת."כיצד ניתן לזהות רינג איכותי לעומת רינג פשוט"

לא כתוב על הרינג עצמו דבר,ברנגים האכותיים יש סימון קטן המורה לך את ה-TOP,ובחלקם יש גם קאנט סביב הרינג חיצוני ופנימי.קאנט בהקף החיצוני יש להרכיב לכיוון למטה,ובפנימי כלפי מעלה.עוד סימן היכר הרינג הראשון (העליון)

מצופה כרום ניקל.תמיד השתדלתי לקנות את הרינגים בחברה,למרות שזה יותר יקר.כך הייתי בטוח שאקבל רינגים איכותיים,ולא אהיה נתון לחסדיהם של ישראל שובל ומימקס.יש גם את הסיפור של רינג השמן, שמופיע פעם בשלושה חלקים שתי טבעות + אחת מזוגזגת ופעם בחתיכה אחת.

בוא ניתן לדניאל לשבור את הראש,אני בטוח שהוא יסביר בצורה יותר ברורה.

דניאל בבקשה הבמה שלך.:-P

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ידידי בני ל !

צר לי לאכזב אותך אבל התשובה שלך לא נכונה!

"אסור להריץ מנוע במקום אחרי שיפוץ או החלפת רינגים !.כול זאת מהסיבות הבאות. כאשר מנוע מיסתובב במקום משך זמן ארוך, המנוע עובד על טמפ' מקסימלית." אם היית קורא את תגובתי יותר בעיון,היית מוצא שכתבתי "עם מעט טורים ועם קירור מים".ז.א. הכנסת צינור מים במקום מכסה הרדיאטור שהמים יטפטפו החוצה.בכך תמנע שהמנוע יעבוד על"טמפ' מקסימלית.חוץ מזה השיטה הזאת של הרצת המנוע היתה נהוגה במשך שנים.אתה יכול לשאול את ידידנו המשותף אברהם "סמוך"שהוא מהנדס מכונות ובעל מפעל לחריטת מנועים,אם אני לא טועה הותיק ביותר בארץ.הוא חרט לי בזמנו גם את המנועים של הג'יפים 42,שלא לדבר גם על הסוסיתות למינהם.

ועוד דבר,במקומך לא הייתי ממהר לכנות את המכונאי של Tigra16V בשמות גנאי,עובדה שהוא כתב "המכונאי שלי הוא טוב ועושה עבודה מצויינת".אל תשכח שכולנו באותו המקצוע,ציטוט מדברי מוסך רון"לא כדאי לכרות את הענף עליו אנו יושבים."

בני,בני ימדרוב. :-P

בידידות דוד.

שלום דויד.

יש לי הצעה אני רעב!!! בו נעשה דבר כזה תיתקשר לאברהם מסמוך טל' 039661956

ותשאל אותו. יותר מיזה תגיד לו שבני ממוסך עדי אמר כך וכך. אחרי שתחזור אם תשובה נלך לאכול ארוחה טובה ואחד מאיתנו ישלם או אני או אתה. אני מהמר שאתה :wink: .

בסבבה ובראש טוב ובטן מלאה

בני ל.

אגב ביגללך זו ההודע ה3000 שלי :-D

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

טבעות בוכנה, נראות תמימות ופשוטות, אבל אופן פעולתן במנוע ממש מעניין.

רקע: למה יש תצרוכת שמן מהטבעות בוכנה?

לטבעות הבוכנה יש תפקיד עיקרי שהוא לצור אטימה יעילה בין אזור העבודה לאזור השימון, קרי, בין אזור הקומפרסיה והשריפה לבין אזור אגן השמן.

התפקיד הוא ברור וחד משמעי, טבעת הדחיסה העליונה אוטמת את מעבר הלחץ לחלל העוקה (אגן השמן) וטבעת השמן אוטמת את מעבר השמן לחלל השריפה, טבעת נוספת, אמצעית, שגם נקראת טבעת דחיסה, משלבת את שתי הפעולות שהזכרתי ועוזרת לאטימה הדו סטרית.

cylinder5.jpg

אבל נוצרת לנו בעיה, הטבעות מתחככות בדפנות הצילינדר בלחץ גבוה והחיכוך הוא עצום, כדי להפחית חיכוך זה ולמנוע בלאי מהיר של טבעות הבוכנה, מתוכננת טבעת השמן כך שהיא מאפשרת למידה מסוימת של שמן לעבור דרך הטבעות כולן ולבצע מעיין מריחת שמן על דפנות הצילינדר להורדת החיכוך. וזהו תפקיד נוסף שמבצעות הטבעות אשר נקרא "בקרת שימון". למעשה טבעת השמן נקראת טבעת בקרת שימון.

בקרת השימון מתאפשרת על-ידי התכונות הבאות.

- קשיחות וקפיציות הטבעות.

- המבנה היחודי של טבעת השמן (טבעת בקרת השימון) לרוב משלושה חלקים.

- מרווח הטבעות בתוך חריץ הבוכנה.

- פני שטח הצילינדר - רמת הליטוש וזווית החריצים.

לטבעות מתוכנן חופש מסוים בחריץ הצילינדר ובזמן עליית וירידת הבוכנה בצילינדר , מתקפלת הטבעת עקב המרווח בה הוא יושבת ומאפשרת לכמות שמן מסוימת לעבור דרך הטבעת ולסוך אותה.

זו גם הסיבה מדוע תצרוכת שמן אפשרית ומותרת למעשה בכל מנוע , חדש כישן.

כמובן שככל שמהירות המנוע והעומס גובר כך בקרת השימון שמבצעת הטבעת נמוכה יותר ויותר שמן נשרף בצילינדר.

short.42.jpg

אז למה בכל זאת יש מנועים שצורכים יותר שמן?

דבר ראשון, בלאי –לטבעות, לצילינדר או לבוכנה, (המרווח של הטבעות גדל).

השני- פיח שחודר לחריצי הבוכנה ותופס את הטבעות ולא מאפשר להם להתקפל ולבצע את בקרת השימון התקינה. – זה כתגובת שרשרת גורם לשחיקה מוגבר של טבעות הבוכנה ודפנות הצילינדר.

את הסיבות לפיח בטבעות ניתן לבצע חיפוש בפורום ולהבין מה הן – ובכל זאת אתן לעצלנים מביניכם דוגמאות: אי ביצוע טיפולים, שמן זול, נסיעות קצרות, עמידה מושכת בסרק, דלק לא תקין, וכו'.

הסיבה השלישית, מסנן אויר או מערכת יניקת אויר סתומה. או נסיעה ללא מסנן אויר או ממסנן אויר באיכות ירודה.

חול ואבק שחודרים לצילינדר שוחקים אותו ואת הטבעות במהירות מדהימה שמספיק נסיעה של 1000 ק"מ ללא מסנן אויר ומגלים מנוע שנשחק כאילו נסע 400,000 ק"מ!

מסנן אויר סתום גורם לתערובת עשירה- דילול השמן בדלק ופגיעה בצמיגותו ואז שוב, בקרת השימון של הטבעות בוכנה נפגעות.

ועכשיו לליטוש (הונינג):

טוב, מתי מבצעים ליטוש צילינדרים- רק אם מגלים שפני שטח הצילינדרים נשחקו מעט מאוד (1-2 ממאיות המילימטר), נגרמה התקפה כימית לדפנות הצילינדר עקב חדירת נוזל קירור לתא השריפה, או גלזורה שנוצרת עקב התחממות מנוע חזקה ואבוד התכונה הקפיצית של הטבעות בוכנה.

שריטות חזקות שמורגשות היטב עם הציפורניים שבקצות האצבעות שלנו יאלצו אותנו לבצע כבר חריטת מנוע מלאה.

גם ללטש צילינדרים צריך לדעת, ורצוי, מניסיוני, לבצע זאת בבית מלאכה לשיפוץ מנועים. מעטים הם האנשים שמסוגלים לבצע ליטוש כנדרש, וזה גם אחד הסודות של הצלחת התיקון של החלפת טבעות בוכנה ללא חריטה.

חשובה מאוד זווית חריצי הליטוש וכפי שהסברתי קודם, לזווית הזו שלרוב היא 45 מעלות, תפקיד מכריע להצלחת בקרת השימון של הטבעות בוכנה, ולהתאמה מהירה של הטבעות לדפנות הצילינדר.

אבל זה כבר נושא אחר וארחיב בו בהזדמנות אחרת למעוניינים.

פורסם

דניאל תודה על ההסבר הממצה.

מלבד דוד שנגע לשאלתי לא קיבלתי תשובה מניחה את הדעת? בני? דניאל? כיצד מזהים רינגים איכותיים? מלבד לקנות בחברה?

בני אתה הזכרת את הנושא אז אוליי תסביר?

פורסם

בני ל. אני פתוח לאתגרים וניסיונות.3000 ההודעות שלך לא ירתיעוני. :-P

קיבלתי את ההצעה שלך ,זה עתה צילצלתי לאברהם מ"סמוך".

ענה לי שמעון המוכר לי זה שנים כמנהל עבודה ראשי אצל "סמוך".

הוא מכיר אותי מהחריטות שעשיתי אצלו וגם קניית מס' מנועים מיבוא.

אברהם לא היה.

כדי להיות הוגן מיד סיפרתי לו שיש לי ויכוח עם בני ל, יש התערבות על ארוחת צהריים אמר שהוא מכיר אותך.לאחר ששמע את דברי על ההרצה במקום

ע"י טיפטוף של מים לרדיאטור. אמר,(אני מצטט מילה במילה) "נכון זאת שיטה מצויינת להריץ מנוע לאחר שיפוץ,תוך כדי השגחה על נזילות שמן וחום המנוע שלא יגיע למקסימום.בגלל הדיוק שיש היום בחריטות,גם השיטה של להריץ בנסיעה טובה.עוד הוסיף למי יש היום זמן להריץ במקום ולהשגיח ?.

אמר לסיכום, ניצחת כשיזמין אותך לארוחה,תביא גם לי סטק בפיתה על חשבונו".אני בטוח שאברהם אם היה, היה אומר אותו דבר.מה היה מתכחש

למה שלימד אותי לפני כ-35 שנה ?.

בברכה דוד

פורסם
דניאל תודה על ההסבר הממצה.

מלבד דוד שנגע לשאלתי לא קיבלתי תשובה מניחה את הדעת? בני? דניאל? כיצד מזהים רינגים איכותיים? מלבד לקנות בחברה?

בני אתה הזכרת את הנושא אז אוליי תסביר?

לא מזהים, פשוט בעלי המיקצוע מכירים את החברות המובילות בתחום, לדוגמא הסטינג, קופף, פדרל מוגול, וכו'.

פורסם

אברהם לא היה.

כדי להיות הוגן מיד סיפרתי לו שיש לי ויכוח עם בני ל, יש התערבות על ארוחת צהריים אמר שהוא מכיר אותך.לאחר ששמע את דברי על ההרצה במקום

ע"י טיפטוף של מים לרדיאטור. אמר,(אני מצטט מילה במילה) "נכון זאת שיטה מצויינת להריץ מנוע לאחר שיפוץ,תוך כדי השגחה על נזילות שמן וחום המנוע שלא יגיע למקסימום.בגלל הדיוק שיש היום בחריטות,גם השיטה של להריץ בנסיעה טובה.עוד הוסיף למי יש היום זמן להריץ במקום ולהשגיח ?.

אמר לסיכום, ניצחת כשיזמין אותך לארוחה,תביא גם לי סטק בפיתה על חשבונו".אני בטוח שאברהם אם היה, היה אומר אותו דבר.מה היה מתכחש

בברכה דוד

בתאבון :-D אבל מה עם הבעיה שלי? יש לכם המלצות?

פורסם

אברהם לא היה.

בברכה דוד

שלום.

אני לא מסכים איתך! ולמה ? כחה :lol: .

שימעון אחלה בחור אני אוהב אותו והוא 10!!! אבל הוא לא סמכות כי הוא לא מיקצוען ותיק כמו אברהם וכמוני. את השאלה יש להפנות רק לאברהם ושים לב לתשובה שתקבל.

במנוע יציקה שהצילנדרים מיציקה כמו למשל אמרקאיות ולא רק אמרקאיות אסור להריץ את המנוע במקום וזה גם לפי הוראות יצרן. בצילנדירים שלא מיציקה רכה אפשר להריץ במקום אבל לא מומלץ.

הסבר קטן על קצה המזלג למה כאשר הבוכנה עולה ויורדת היא עושה כול מיני פעלולים לא נחמדים 1 משנה את מהירותה בזמן עליה וירידה 2 באותו הזמן כאשר הבוכנה יורדת יש מה שניקרא כוח עבודה נורמלי , הכונה לצד של הבוכנה שנילחץ באלכסון [כלומר בצורה גסה תמיד יש שחיקה "בפינות הבוכנה למעלה ולמטה"] כאשר המנוע עובד בסרק בלי עומס דרך הגלגלים הבוכנה מישתפשפת בצדדים וזה לא בריא. רק בנסיעה בעומס הבוכנה מתאפסת פחות או יותר.בנוסף ההתזה של השמן לקרור הצילנדרים בסרק הוא לא תמיד מספיק.

דבר אם אברם ולהתראות בסטקיה.

בברכה בני ל.

פורסם

שלום.

ברשותך אני אוסיף ואתן מיספר דברים.

טבעות בוכנה, נראות תמימות ופשוטות, אבל אופן פעולתן במנוע ממש מעניין.

רקע: למה יש תצרוכת שמן מהטבעות בוכנה?

לטבעות הבוכנה יש תפקיד עיקרי שהוא לצור אטימה יעילה בין אזור העבודה לאזור השימון, קרי, בין אזור הקומפרסיה והשריפה לבין אזור אגן השמן.

התפקיד הוא ברור וחד משמעי, טבעת הדחיסה העליונה אוטמת את מעבר הלחץ לחלל העוקה (אגן השמן) וטבעת השמן אוטמת את מעבר השמן לחלל השריפה, טבעת השמן לא אוטמת אלה מורחת שמן בזמן עלית הבוכנה ומגרדת את השמן בזמן ירידת הבוכנה. טבעת השמן מורכבת או משלושה חלקים או מארבע תלוי איזה סוג של טבעת והסוג ניקבע לפי סוג הבוכנה כלומר יש בוכנות שיש להם קדחים לחדירה והחזרה של השמן ויש בוכנות שיש להם חריצים. למען ההשכלה הבוכנה שבצילום יש לה קדחי שימון ולא חריצים כי אם היו חרצים המנוע היה "טורף שמן כמו משוגע טבעת נוספת, אמצעית, שגם נקראת טבעת דחיסה, משלבת את שתי הפעולות שהזכרתי ועוזרת לאטימה הדו סטרית. שגוי שמן שהצליח לעבור מעל רינג השמן סופו להשרף בחלל השריפה והרינג השני לא יעזור. אגב הבוכנה שבצילום פסולה ומקולקלת ביגלל המירוח שיש בין הרינגים לחריץ הבוכנה

cylinder5.jpg

אבל נוצרת לנו בעיה, הטבעות מתחככות בדפנות הצילינדר בלחץ גבוה והחיכוך הוא עצום, כדי להפחית חיכוך זה ולמנוע בלאי מהיר של טבעות הבוכנה, מתוכננת טבעת השמן כך שהיא מאפשרת למידה מסוימת של שמן לעבור דרך הטבעות כולן ולבצע מעיין מריחת שמן על דפנות הצילינדר להורדת החיכוך. וזהו תפקיד נוסף שמבצעות הטבעות אשר נקרא "בקרת שימון". למעשה טבעת השמן נקראת טבעת בקרת שימון.

בקרת השימון מתאפשרת על-ידי התכונות הבאות.

- קשיחות וקפיציות הטבעות.

- המבנה היחודי של טבעת השמן (טבעת בקרת השימון) לרוב משלושה חלקים.

- מרווח הטבעות בתוך חריץ הבוכנה.

- פני שטח הצילינדר - רמת הליטוש וזווית החריצים.

לטבעות מתוכנן חופש מסוים בחריץ הצילינדר ובזמן עליית וירידת הבוכנה בצילינדר , מתקפלת הטבעת עקב המרווח בה הוא יושבת ומאפשרת לכמות שמן מסוימת לעבור דרך הטבעת ולסוך אותה.

זו גם הסיבה מדוע תצרוכת שמן אפשרית ומותרת למעשה בכל מנוע , חדש כישן.

כמובן שככל שמהירות המנוע והעומס גובר כך בקרת השימון שמבצעת הטבעת נמוכה יותר ויותר שמן נשרף בצילינדר.

short.42.jpg

השירטוט של הבוכנה והרינגים לדעתי שגוי ולמה? שים לב הרינג העליון צריך להיות השני והרינג השני צריך להיות עליון ולמה? נתחיל מהרינג השני שים לב יש לו פרופיל מרובה ומדרגה פנימית מרובעת כאשר ההוראה קובעת שרינג כזה תמיד עליון כי המדרגה הפנימית מיתמלאת בדחיסה ומאלצת את הרינג להיפתח ולהיצמד לצילנדר. כמו כן ביזמן ירידת הבוכנה הרינג לא מיתכופף :lol:

אלה מקבל פיתול ואז הקנט שלו כמו סכין יוצר אטימה מלאה. נעבור אל הרינג הראשון. אני אישית לא היתי מרכיב רינג כזה בחיים כי הוא מועד לפורענות ביגלל הפרופיל שלו, וגם אים היתי מרכיב אותו היתי מרכיב אותו כרינג שני ולא ראשול ביגלל הפרופיל שלו כדי שיוכל לגרד את השמן ביזמן ירידת הבוכנה.

אז למה בכל זאת יש מנועים שצורכים יותר שמן?

דבר ראשון, בלאי –לטבעות, לצילינדר או לבוכנה, (המרווח של הטבעות גדל).

השני- פיח שחודר לחריצי הבוכנה ותופס את הטבעות ולא מאפשר להם להתקפל ולבצע את בקרת השימון התקינה. – זה כתגובת שרשרת גורם לשחיקה מוגבר של טבעות הבוכנה ודפנות הצילינדר.

את הסיבות לפיח בטבעות ניתן לבצע חיפוש בפורום ולהבין מה הן – ובכל זאת אתן לעצלנים מביניכם דוגמאות: אי ביצוע טיפולים, שמן זול, נסיעות קצרות, עמידה מושכת בסרק, דלק לא תקין, וכו'.

הסיבה השלישית, מסנן אויר או מערכת יניקת אויר סתומה. או נסיעה ללא מסנן אויר או ממסנן אויר באיכות ירודה.

חול ואבק שחודרים לצילינדר שוחקים אותו ואת הטבעות במהירות מדהימה שמספיק נסיעה של 1000 ק"מ ללא מסנן אויר ומגלים מנוע שנשחק כאילו נסע 400,000 ק"מ!

מסנן אויר סתום גורם לתערובת עשירה- דילול השמן בדלק ופגיעה בצמיגותו ואז שוב, בקרת השימון של הטבעות בוכנה נפגעות.

ועכשיו לליטוש (הונינג):

טוב, מתי מבצעים ליטוש צילינדרים- רק אם מגלים שפני שטח הצילינדרים נשחקו מעט מאוד (1-2 ממאיות המילימטר), נגרמה התקפה כימית לדפנות הצילינדר עקב חדירת נוזל קירור לתא השריפה, או גלזורה שנוצרת עקב התחממות מנוע חזקה ואבוד התכונה הקפיצית של הטבעות בוכנה.

שריטות חזקות שמורגשות היטב עם הציפורניים שבקצות האצבעות שלנו יאלצו אותנו לבצע כבר חריטת מנוע מלאה.

גם ללטש צילינדרים צריך לדעת, ורצוי, מניסיוני, לבצע זאת בבית מלאכה לשיפוץ מנועים. מעטים הם האנשים שמסוגלים לבצע ליטוש כנדרש, וזה גם אחד הסודות של הצלחת התיקון של החלפת טבעות בוכנה ללא חריטה.

חשובה מאוד זווית חריצי הליטוש וכפי שהסברתי קודם, לזווית הזו שלרוב היא 45 מעלות, תפקיד מכריע להצלחת בקרת השימון של הטבעות בוכנה, ולהתאמה מהירה של הטבעות לדפנות הצילינדר.

אבל זה כבר נושא אחר וארחיב בו בהזדמנות אחרת למעוניינים.

לסיכום לדעת להרכיב ואו להתאים רינגים זה לא רק ידע מעמיק בתחום זה גם אומנות.

בברכה בני ל.

פורסם
האם אפשר לקבל הסבר קצר אך ממצה על "הונינג"

איך עושים זאת, ומזה בדיוק...

בתודה

נדב

הונינג הוא ליטוש צילינדרים (החלקה,שיוף,לא חריטה.)יש שתי צורות לעשות הונינג במנוע.האחת להרכיב את המכשיר שבתמונה על מקדחה וללטש.

זאת במידה שעושים רינגים לגרים בלי להוריד מנוע מהרכב.

הדרך השניה והטובה יותר היא למסור את הבלוק לחורט המנועים,הוא מלטש עם מעיין מקדחת שולחן.ברור שבמקרה זה יש להוריד המנוע מהרכב.

בברכה דוד.

פורסם

בני - גם הרינג השני בצורה כזאת מקבל דחיפה ע"י הדחיסה משום שגם בפרופיל ריבועי כזה אין לגז לאן לברוח.

רינג כמו העליון מייצר יותר לחץ על הצילינדר משום שנקודת המגע קטנה יותר.

היתרון שלו הוא התאמה מהירה יותר של הרינג כתוצאה מנקודת המגע הקטנה, ואטימה טובה יותר תוך כדי כך.

לאחר זמן מה הוא נשחק ומתקרב לפרופיל הריבועי.

דוד שכחת לרשום מה המטרה של ההאונינג.

לדעתי לשים את הסופית על מקדחה זאת חאפריות לשמה, אם כבר משפצים אז עד הסוף.

פורסם

kd2, "מילים מילים הוא בדה ממוחו הקודח",כך כתבו על אליעזר בן יהודה.:-P

לא הבנתי מה זה:" לשים את הסופית על מקדחה " המכשיר שבתמונה נמכר בחנויות למכונאים בדיוק כדי להרכיב על מקדחה.האמן לי שבלי להגזים השתמשתי בו הרבה פעמים ובהצלחה רבה. כמו כן לא הבנתי את הקשר לחאפריות.

בברכה דוד.

• תוכן חדש...