Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DVR 037 - מצלמת דשבורד, טשטוש בצד שמאל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בהמשך לפוסט ה Dash cam, החלטתי לתת צ'אנס ל Dvr-037 המדוברת, ורכשתי אותה היום.

לא התלהבתי מהאיכות, בלשון המעטה, אבל אני צריך אותה לצורך מסוים ממש בקרוב, ולכן רכשתי אותה בינתיים.

שמתי לב שיש לה בעיית טשטוש משמעותית בצדדים, בעיקר בכ 20 אחוזים של הצד השמאלי. שימו לב לסרטון שהעליתי,

לכל הצד השמאלי שנראה מטושטש. נראה בעיקר כשאני מבצע את החניה החל משניה 15, שימו לב

לעץ המטושטש ולתמרור ה"אין מוצא" המטושטש לידו.. האם גם אצלכם מופיע? לא ראיתי את זה בסרטונים

ממצלמה זו, כנראה שקיבלתי "לימון"? גם ניקוי העדשה עם ציוד המיועד לכך, לא עזר.

http://www.youtube.com/watch?v=YVZX-ZXgEGQ&hd=1

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני קניתי את הDVR037 ועד עכשיו אני די מרוצה

לגבי האיכות- תשמע יש מצלמות איכותיות יותר (ובהתאם יקרות יותר) אבל האיכות של הסרטון היא ברמה טובה, לפי דעתי החישוב של ה20% שציינת הוא לא מדויק, אמנם יש טשטוש קל בצד שמאל אבל את הדברים המרכזיים רואים היטב (לדוג' מספרי רכב ואם הייתי עושה זום אולי הייתי מצליח לקרוא גם את שם הרחוב)

אתה יכול להיות רגוע, לא קיבלת לימון! האיכות של הצילום משתנה גם בהתאם לקרני השמש שנזרקות על העדשה, ניתן לראות היטב בסרטון שהעלתי כאן בפורום - בחלק הראשון קרני השמש מגיעות ממולי ולאחר הפנייה שלי ימינה התמונה נהיית ברורה יותר כי השמש מאחורי

לינק לשרשור עם הסרטון - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448199

כמו כן בלילה התמונה פחות ברורה וצריך לשחק עם ההגדרות כי הן שונות מנסיעה באור יום

אגב, כתבת "לצורך מסוים" על מה מדובר?

ודבר נוסף, תשנה את זווית הצילום רואים לך חלק גדול יחסית של הרכב, צריך להיות פס דק של מכסה המנוע על מנת שתוכל לתפוס זווית רחבה ככל שניתן.

פורסם
גם אני קניתי את הDVR037 ועד עכשיו אני די מרוצה

לגבי האיכות- תשמע יש מצלמות איכותיות יותר (ובהתאם יקרות יותר) אבל האיכות של הסרטון היא ברמה טובה, לפי דעתי החישוב של ה20% שציינת הוא לא מדויק, אמנם יש טשטוש קל בצד שמאל אבל את הדברים המרכזיים רואים היטב (לדוג' מספרי רכב ואם הייתי עושה זום אולי הייתי מצליח לקרוא גם את שם הרחוב)

אתה יכול להיות רגוע, לא קיבלת לימון! האיכות של הצילום משתנה גם בהתאם לקרני השמש שנזרקות על העדשה, ניתן לראות היטב בסרטון שהעלתי כאן בפורום - בחלק הראשון קרני השמש מגיעות ממולי ולאחר הפנייה שלי ימינה התמונה נהיית ברורה יותר כי השמש מאחורי

לינק לשרשור עם הסרטון - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448199

כמו כן בלילה התמונה פחות ברורה וצריך לשחק עם ההגדרות כי הן שונות מנסיעה באור יום

אגב, כתבת "לצורך מסוים" על מה מדובר?

ודבר נוסף, תשנה את זווית הצילום רואים לך חלק גדול יחסית של הרכב, צריך להיות פס דק של מכסה המנוע על מנת שתוכל לתפוס זווית רחבה ככל שניתן.

זווית הצילום היתה בהתחלה יותר למעלה, אבל שיניתי אותה כי חשבתי שהעקמומיות שנוצרת מאפקט "עין הדג" הקליל, היא

זו שיוצרת את הטשטוש בצדדים, אבל כנראה זה לא משפיע והטשטוש מופיע בכל הזוויות.

במקרה שלי אין קשר לקרני האור, נסעתי עוד מספר פעמים ובדקתי את כל הסרטונים, ובכולם מופיע הטשטוש הזה והוא

משמעותי מאוד. רכב שעובר לשמאלי, בלתי ניתן לראות את מספר הרישוי שלו, לעומת רכב שעובר לימני שכן ניתן.

השוויתי את זה עם הסרטון הידוע הזה מאותה מצלמה, ושם אני לא רואה את הבעיה הזו:

אני חושש שכן יש בעיה עם המצלמה הספציפית הזו. אני גם רואה סוג של כתם\פאק "כחלחל" קטן שכזה על הצד של העדשה, נראה כמו משהו פנימי וכנראה הוא הגורם.

שאלה נוספת אם כבר אנחנו בעניין. אני מבין שאין דרך להתגבר על העניין של ה2 שניות לערך ש"מפסידים" בין הקלטה להקלטה, אבל האם אפשר להגדיר את גודל הקבצים? כרגע הם נחתכים בכמעט 100 מגה, ומתחיל חדש.. האם אפשר להגדיר שיחתכו ב400 מגה לדוגמא?

תודה.

פורסם

לענות לך על השאלה אני לא יכול, אבל אני כן יודע שאם למשל זה מוגדר להחתך ב 100 מגה ואתה תרצה לשנות את זה ל 400 - אני לא בטוח, אבל חושב שהמשמעות היא שבמקום 2 שניות, הפעם תפסיד 8 שניות. לא רעיון טוב.

פורסם

אמורה להיות לך אפשרות בהגדרות לסרטון באורך 2 דקות, 5 דקות, 15 דקות

אני מניח שאצלך זה על 2 דקות ולכן באזור ה100 מגה

אני הגדרתי את זה על 5 דקות וככה למעשה מתקבל סרטון בגודל של פי שניים וחצי ואתה "מפסיד" פחות זמן צילום במצטבר

אלכס, כתבת: "אני לא בטוח, אבל חושב שהמשמעות היא שבמקום 2 שניות, הפעם תפסיד 8 שניות" - זה לא נכון, אותן 1-2 שניות נשארות קבועות לא משנה מה גודל הסרטון

תעדכן אותי אם אתה לא מצליח למצוא את זה בהגדרות שלך כדי שאבדוק לך בדיוק איך קוראים לזה בהגדרות במצלמה שברכב אצלי.

יאללה לסוכה! :-D

פורסם
אמורה להיות לך אפשרות בהגדרות לסרטון באורך 2 דקות, 5 דקות, 15 דקות

אני מניח שאצלך זה על 2 דקות ולכן באזור ה100 מגה

אני הגדרתי את זה על 5 דקות וככה למעשה מתקבל סרטון בגודל של פי שניים וחצי ואתה "מפסיד" פחות זמן צילום במצטבר

אלכס, כתבת: "אני לא בטוח, אבל חושב שהמשמעות היא שבמקום 2 שניות, הפעם תפסיד 8 שניות" - זה לא נכון, אותן 1-2 שניות נשארות קבועות לא משנה מה גודל הסרטון

תעדכן אותי אם אתה לא מצליח למצוא את זה בהגדרות שלך כדי שאבדוק לך בדיוק איך קוראים לזה בהגדרות במצלמה שברכב אצלי.

יאללה לסוכה! :-D

תודה רבה דרור. זה אכן 2 דקות אצלי.

עברתי על ההגדרות ולא ראיתי ההגדרה הזו, אבל כנראה פספסתי, אעבור שוב.

חג שמח.

פורסם
הטשטוש נובע מהעדשה הרחבה. איו הרבה מה לעשות עם זה

אז איך בסרטון הזה שפורסם מאותה מצלמה, הבט בשניה 0:25 בשלטים מצד

שמאל, avis, decrr, regba - הם נראים בבירור ללא שום טשטוש?

פורסם

דרור, עכשיו עשיתי נסיעת לילה וזה אכן נראה רע(לא היו לי ציפיות יותר מידי כך שלא התאכזבתי במיוחד).

החלק ה"רגיש" בתמונה שמפריע לי, הוא עמודי התאורה שהאור מהם נראה כמו "אבוקה" רחבה, במקום

שיהיה מרוכז יותר. אתה בטח יודע על מה אני מדבר. מה אפשר לעשות בנושא?

ניסיתי להוריד את הEV בחלק של החיצים מצד ימין שמוריד את ערכי ה"אור" בתמונה, ויש לזה השפעה

מסוימת על אפקט ה"אבוקה". יש עוד משהו לעשות בנושא בהגדרות? או שזה היחיד.

רק שתראה מה זה מצלמה איכותית באמת בלילה (VICO DS-2 שלפי המחקרון הקטן שעשיתי, היא האיכותית ביותר היום):

הסיבה שאני לא רוכש את המצלמה הזו, היא רק בגלל הגודל והצורה שלה (נראית ממש כמו מצלמת כיס), שגם

לא נוחה מבחינת מיקומה על החלון, וגם קורצת מאוד לגנב.

פורסם

חבר אין צורך להגזים, אין גבול לדברים האלה, אתה גם יכול לשים על הדאש מצלמה כמו באולפני טלויזיה, ואז בכלל אם מישהו ייכנס בך ייראו אותו כל כך טוב שיראו אפילו אם הנהג שכח לשים ג'ל בשיער. אתה צריך מצלמה, טובה ועמידה, שתפעל לך במשך שנים, שתהיה איכותית ברמה הגיונית ולא מטורפת כאילו אתה מצלם לי סרט 3D בהוליווד, על מנת שכשתעשה תאונה או תצטרך להוכיח את חפותך במקרים מסויימים תוכל לשלוף מהר את הנתונים שיהיו ברורים מספיק. שוב, אתה לא מצלם סרט והטשטוש הלא מטריד ולא מזיק בעליל הזה בצד שמאל (שאם לא היית אומר לי אפילו לא הייתי מודע לקיומו) הוא שום דבר.

פורסם
חבר אין צורך להגזים, אין גבול לדברים האלה, אתה גם יכול לשים על הדאש מצלמה כמו באולפני טלויזיה, ואז בכלל אם מישהו ייכנס בך ייראו אותו כל כך טוב שיראו אפילו אם הנהג שכח לשים ג'ל בשיער. אתה צריך מצלמה, טובה ועמידה, שתפעל לך במשך שנים, שתהיה איכותית ברמה הגיונית ולא מטורפת כאילו אתה מצלם לי סרט 3D בהוליווד, על מנת שכשתעשה תאונה או תצטרך להוכיח את חפותך במקרים מסויימים תוכל לשלוף מהר את הנתונים שיהיו ברורים מספיק. שוב, אתה לא מצלם סרט והטשטוש הלא מטריד ולא מזיק בעליל הזה בצד שמאל (שאם לא היית אומר לי אפילו לא הייתי מודע לקיומו) הוא שום דבר.

לא מסכים. אף אחד לא אומר להגזים, אבל כמו שהזכרתי כבר כמה פעמים, המצלמות הפיציות היום מסדרת ה GoPro, או זו שהזכרתי באשכול זה מקודם, הן באיכות מעולה ועולה בהרבה על המצלמות הממוצעות האלו. ההבדל באיכות יכול בהחלט להיות

ההבדל שיקבע האם קלטת את מספר הרישוי של הברנש שחתך אותך, גרם לנזק ונעלם מהמקום, או שהדבר היחיד שקלטת זה את צללית המכונית..

במקרה שלי אני מחפש את איכות התמונה גם משום שאני מתעתד להשתמש במצלמה כזו כמצלמת "חוויה" בנסיעותי על כבישי חו"ל לעיתים קרובות (אוהב לתעד את הנסיעות הללו), ושם זה לא תיעוד "תעבורתי" אלא חוויתי\נופי, ולכן חשובה לי איכות תמונת HD אמיתית.

פורסם

ראשית אני שמח שהורדת ציפיות לגבי האיכות בלילה.

אני משחק עם הEV בלילה שיהיה בין מינוס 1.3 לבין מינוס 1 תלוי בכביש שבו אני נוסע.

כאשר תשים את זה על ההגדרות האלה ה"אבוקות" המדוברות קצת יעלמו.

אני מצטרף לדבריו של שי, אתה לא מחפש כאן איכות מטורפת (כפי שבסרטון המצולם) ובתכלס אתה לא תזדקק לשרותי המצלמה ב97% מזמן הצילום שהיא תפיק. אבל לאותם אחוזים בודדים שכן תצטרך, היא תקלוט היטב ותספק הוכחה טובה (רמזורים, תאונות, שוטרים וכו')

לגבי הטשטוש תשכח ממנו, הוא לא משמעותי.

אגב, יש שם פונקציה של PPS או משהו דומה שזה נע בין 10-30 אין לי מושג מה זה נותן ואיך זה יכול לשפר את האיכות בלילה, אם למישהו יש מושג לגבי ההשלכה של הגדרה זו לנסיעת לילה נשמח לשמוע.

אגב כשאתה קולט משהו מעניין במצלמה אל תשכח לשתף אותנו !

פורסם

לתיעוד חוייתי של כבישים יפים, אפשרי לקנות מצלמה טובה יותר אבל האמת אני אהנה מהצילומים גם במצלמה הנוכחית, היא טובה אין צורך לשפוך סתם כסף ;)

דרור, הפונקציה שאתה מדבר עליה היא כנראה FPS והיא לא משפיעה על הצילום בלילה. זה קיצור ל Frames per seceond כלומר כמה "תצלומים" המצלמה עושה בשנייה. זה משנה לגודל הסרטון (חותך בהרבה את הגודל) וגורם לאיכות להיות גרועה- תחשוב על זה בתור מצלמת אבטחה מקרטעת שרואים את הבנאדם הולך ע"י זה שכל שנייה הוא נמצא במקום אחר. אמנם נכון, בצילום לילה, הFPS יורד על מנת לתת לעדשה זמן חשיפה גדול יותר לאור לכל frame אבל זה לא עובד הפוך- אם תוריד FPS החשיפה לאו דווקא תגדל אלא אם הגדרת ככה.

פורסם

ייתכן שהעיוות משמאל נובע כתוצאה מכשל במרכוז של האלמנטים בעצמית (תתנחם בכך שזה קורה גם בעצמיות המיועדות ל SLR, בעלויות של אלפי $$$), או סתם בגלל הזווית והקירבה לחלון הקדמי. מה עושים? חיים עם זה. בעצמיות יקרות שולחים ל alignment או פשוט מחליפים. למרות הטשטוש, ניתן להבחין בבירור רב גם במספרי הרישוי של הרכבים שעברו משמאלך. תהנה מהמצלמה.

קצת על התופעה בהרחבה, אם זה מעניין אותך - http://www.lensrentals.com/blog/2012/05/testing-for-a-decentered-lens-an-old-technique-gets-a-makeover

פורסם

"כמעט" שנקלט במצלמתי היום בבוקר. 2 גורים(האחד בצד הדרך, לא רואים אותו במצלמה) שחצו את הכביש, האחד

כמעט נדרס ע"י הרכב שלפני, אני האטתי כדי שיחצה בבטחה. לא יאמן שהגורים הללו שרדו את המסלולים הסואנים

של כביש 4 מצד לצד. נראו דקיקים ורזים.

• תוכן חדש...