Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת שיפוץ ושדרוג לוח השעונים שלי, הזמנתי לדים בצבע אדום לתאורת הרקע של לוח השעונים.

הבעיה - הלדים שהגיעו לא מתאימים לתושבת של הנורות הישנות, ואני לא יודע אם היתה טעות בהזמנה שלי, טעות במשלוח או טעות של המוכר, שאמר שהלדים מתאימים והם לא.

בתמונה הזאת אפשר לראות את המנורה המקורית (מצד ימין) ולידה את הלד שהגיע מחו"ל.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=44434&stc=1

בתמונה הזאת אפשר לראות את המקום אליו אמורה להכנס התושבת השחורה והמקורית.

מצד ימין תושבת מחוברת, מצד שמאל מקום לתושבת (המנורה בחוץ, עושה בוק)

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=44433&stc=1

אני הייתי תחת הרושם שהנורות האלו הם נורות נעץ (בלעז Wedge Base) מסוג 194. המוכר אמר מפורשות שהלד שקיבלתי מתאים לתושבת של נורה 194.

מי טועה?

(אגב, זה הלינק למכירה הפומבית של הלדים)

IMG_1655.jpg

IMG_1657.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי, שילמתי הרבה על נורה 5 וואט ולא 1.2 וואט.

אבל מה זה אומר?

כדי שאני לא אזמין את כל סוגי הלדים שיש באינטרנט, איזה סוג בסיס אני צריך?

פורסם

אני מדבר על 106, אבל יש לי את ההרגשה שזה חל גם לגבי 205:

הנורות של לוח השעונים הן נורות מסוג "74"!

נורות מסוג "194" הן גדולות יותר ומתאימות לאור חניה (מקדימה), אור לוחית רישוי (מאחורה) וכו'.

:cry:

שים לב, בתמונה שלך אני רואה ששלפת את הנורה החוצה מלוח השעונים. אם לא שמת לב, הנורה עדיין נמצאת בתוך תושבת השחורה. משוך את המנורה החוצה מהתושבת השחורה (באמצעות האצבע, לא רצוי פלייר).

אתה תראה שהנורה שבתוך התושבת נראית כמו 194, רק יותר קטנה! זו נורת 74.

ושוב - אני לא בטוח ב-100% שהנורות אצלך הן 74 אז תנסה לאמת את זה - אבל ככה נראה לי.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

זאת גם אפשרות. רק חבל שהיא תמשוך את תשומת ליבו של חיים השוטר האמיץ שמחכה כמעט בכל בוקר בכניסה לאיילון עם הניידת לבדיקה שיגרתית.

אני דווקא חושב שאחבר אותם כתאורת פנים, במקום הצהוב שיש לי עכשיו.

פורסם

אצלי ב205 סיימתי לא מזמן פרויקט החלפת התאורה בלוח השעונים בדיוק מאותה סיבה כמוך.

רק שאצלי כל הסיפור עלה 20 שקלים חדשים.

לך לשד' הר ציון בת"א,כנס לאחת מחנויות האלקט' ותבקש לדים כחולים.(כן,כן בדיוק כמו אלו של הערסים)

חבר את 4 הלדים בטור לקבלת מתח הפעלה מתאים ותפזר אותם מאחורי לוח השעונים,ואוף...תאורה כחולה ויפה(לדעתי) בלוח השעונים.

אני יצלם בחושך תמונות ויעלה כדי שתוכל לראות איך יצא.

sani

פורסם

מה שאתה אומר לא הגיוני לי :|

אם היית מפזר לדים כחולים מאחורי הלוח שעונים, היית רואה אור ירקרק (כי הקלף צהוב).

אולי פיזרת לדים כחולים בצידי הלוח שעונים. ז"א קדחת בו?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

תקנה לדים כחולים ב 2 שקל בכל חנות אלקטרוניקה

ותחבר לפלוס מינוס ככה אני עשיתי יצא מהמם תפזר אותם בלוח שעונים בדפנות ותדביק עם סיליקון או דבק 3 שניות

קניתי 10 לדים ב20 שקל זה כ"כ כל זוהר בחושך שאתה לא תאמין

וזה כל כך זול

מרב שהתלהבתי שמתי גם לדים באורות ברקס ומקדימה בפרונט

יצא מהמם

בהצלחה

פזו 205 שנת 94 ...חסכוני אמין פשוט סוס

פורסם

חבר'ה, גם אם אתם רוצים להחליף אורות בלוח שעונים ההמלצה שלי זה לא להגזים עם זה.

אם יהיה לכם לוח שעונים מואר מדי הוא יכול לסנוור אתכם ויפחית את היכולת שלכם לראות מה קורה מחוץ לרכב כשחשוך.

למרות שהתאורה הסטנדרטית בלוח שעונים של ה-205 נראת חלשה מכוונת ככה שלוח השעונים יראה בצורה ברורה בכל מצב עם מינימום הפרעה לעניים.

כשחשוך העיניים צריכות להתרגל לתאורה נמוכה (תהליך שנמשך לפחות חצי שעה) וככול שפנים הרכב יהיה מואר יותר ככה תראו פחות בחוץ.

ברכבים יותר חדשים אפשר לראות שכשמדליקים אורות כל מה שדולק בתוך הרכב (לדוגמא שעון דיגטלי) מתעמעם.

כנ"ל גם בחלק ממכשירי הרדיו.

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

נכון אתה צודק מאה אחוז

הבעיה ב 205 ,היא שהאור לא בא מאחור ומאיר רק את השנתות והמספרים,אלא הלוח מואר באמצעות נורה שמאירה על כל הלוח.

אין מה לעשות זאת השיטה ,אבל לא צריך להגזים עם התאורה זה באמת לא בטיחותי.

לא לחינם אסור לנסוע עם התאורה הפנימית שעל גג הרכב בלילה.

יש לזה גם הסבר פיסיקלי אם זה מעניין מישהו.

ברגע שהאור בפנים חזק יותר מהאור בחוץ באופן יחסי,תהיה השתקפות ,שבירת אור ומה שתראו על השמשה זה את האור החזק יותר-זה שברכב. עצרו את חבר שלי על זה,יצא בלי קנס.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אני מדבר על 106, אבל יש לי את ההרגשה שזה חל גם לגבי 205:

אתה תראה שהנורה שבתוך התושבת נראית כמו 194, רק יותר קטנה! זו נורת 74.

ושוב - אני לא בטוח ב-100% שהנורות אצלך הן 74 אז תנסה לאמת את זה - אבל ככה נראה לי.

לפיג'ו 106 XR שנת 99

אלה יתאימו? :

http://www.superbrightleds.com/store/html/images/74-2.jpg

אני מעוניין לשים כחולים

• תוכן חדש...