Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיון שהחל בשרשור הזה ומכוון שנכתבו בו דברי טעם, גם של בעלי מקצוע, הועתקו ההודעות הרלוונטיות לדיון נפרד.

ישנם הרבה מוסכים כלליים (או מוסכי מדרכה) שמציעים טיימינג במחירים נמוכים מאוד. טיימינג זה מסוג הטיפולים שצריך לעשות במורשה.

פורסם

יש גם מוסכים שאינם מורשי יבואן שיש ברשותם ספרות ומידע טכני, כלי עבודה יעודיים, לדגמי רכב שבהם הם מתמחים,

כך שניתן בהחלט לקבל אצלם עבודה איכותית ומדויקת ובהרבה מקרים גם במחיר זול יותר.

אפילו כאן, בפורום זה, יש כמה בעלי מוסכים כאלו לפולקסווגן, רנו, פז'ו סיטרואן, הונדה וולבו, פיאט ועוד.

לצערי הרב, נתקלתי, בפורומי הרכב ובחיים המציאותיים, גם במוסכים מורשי יבואנים שאינם עובדים לפי נוהלים, אינם קפדניים ואיכותיים בעבודתם ולא משתמשים בכל הציוד היעודי שאפילו נמצא במוסכיהם בפועל.

ואסיים בקריצת עיין - אפשר לאמן ולאלף חמור ואז הוא יהיה חמור טוב יותר, אבל הוא לעולם לא יהיה סוס :wink:.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

זה בדיוק חלק מהעניין למה אין יותר שגמים בטיימינג של רכבים חדשים, שאם כל מיני חאפרים ינסו לנגוע הם יעשו נזק.

פורסם
לצערי הרב, נתקלתי, בפורומי הרכב ובחיים המציאותיים, גם במוסכים מורשי יבואנים שאינם עובדים לפי נוהלים, אינם קפדניים ואיכותיים בעבודתם ולא משתמשים בכל הציוד היעודי שאפילו נמצא במוסכיהם בפועל.:-)

רפי אני לא מסכים איתך ואם זה באמת כך כפי שאתה אומר ואתה יודע על מקומות מורשים שכאלו ולא חשוב של איזה יבואן עלייך לדווח עליהם מבחינת ההגינות.

לכל מוסכי הרשת קיימים אנשי שירות של היבואן שמפקחים על העבודה שלהם ובמקרה שיקרה נזק כתוצאה מעבודה לא נכונה של מוסך כלשהו היבואן יחייב את המוסך המורשה לספוג עלויות תיקון והורדה של כבוד המוסך אצל היבואן.

פורסם

ניסן - גם מניסיוני במורשי יבואן , יש כאלה אשר עושים טעויות . חבל - אבל זה קורה .

לא מכלילים את כולם :idea: ויש מוסכים טובים , כנ"ל גם לא מורשי יבואן .

כתבתי על כך בעבר - לא בודקים דגם מנוע - ונגשים לבצע כיוון שסתומים , במנוע חדש עם שסתומים הידראולים :lol:

לא מגרזים בגריז הנכון בתותבי הבלמים הקידמיים - וצריך לחזור לטיפול חוזר .

החלפת טיימינג - לא משחררים את שאר תושבות המנוע בעת ההרמה , ומרימים בהגזמה וקורעים קלות את שאר התושבות :idea:

נכון המוסכים לוקחים אחריות - אבל לא תמיד הלקוח יודע על הבעיה שנגרמה עקב הטיפול .

להטמיע לקחים וללמוד לפי הוראות היצרן , במיוחד ברכבים של היום זו חובה .

הבנה וניסיון זה גם יתרון - ויש מוסכים מורשים רגילים אשר מוותרים על עבודה מסובכת, כאשר אין להם את כל הידע

ומנגד - יש מוסכים לא מורשי יבואן , מקצועיים , עם ספרות טכנית , מחשב און ליין + מחשבי אבחון .

לדעתי - לא צריך לקבוע קביעות נחרצות .

הדבר מאוד פשוט - מוסך טוב , הוא מוסך טוב , לעבוד נכון , להשתמש בחומרים נכונים ואיכותיים , לדבר עם הלקוח בסבר פנים יפות

ולקחת אחריות על העבודה

וזה בעצם מרשם הצלחה לכל עסק , או בעל מקצוע טוב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לדעתי אין מה להשוות, נכון היום אני עובד במוסך מורשה אך בעבר גם עבדתי במוסכים לא מורשים.

ההקפדה על הוראות יצרן, הירידה לפרטים, העזרים שברשותך (כלים, ספרות, תמיכה טכנית), הניסיון והמיומנות שנרכשת לדגם היא בל תתואר.

לא לשכוח כי אתה מתמחה בדגם אחד או במספר בודד של דגמים, אתה לומד להכיר כל בורג וכל קונקטור, תקלות שכיחות נפתרות בדקות בודדות והקשות לאחר התייעצות מול מאגר מידע של היבואן והיצרן.

נכון שיש מוסכים לא מורשים שמתמחים בדגם בודד, הם מקצועיים אך הם מיושנים כמה שנים לאחור, ההתקדמות הטכנולוגית פשוט מאוד מהירה וקשה להשאר מעודכן שאתה מנותק מוריד הידע של היצרן.

ועוד לא דיברתי על הדרכות מקצועיות, ביצוע ריקולים, סיוע כספי ללקוח שסיים אחריות אך נאמן למותג ולמוסך ויש עוד הרבה סיבות חיוביות שכבר קשה לי לראות את השלילי, מבחינת תחזוקה ותיקון רכב.

פורסם

נתחיל מהתחלה

נהיניתי מההפניה לשרשור בהודעה של דניאל. חומר מאלף ומעלף.

מוסך יבואן יש לו יתרון אדיר ברכב חדש, על פני מוסך מקצועי כללי, ובלבד שהמכונאי המטפל במוסך היבואן בקי ומעודכן.

כמות המיחשוב ברכבים החדשים אני מניח שלפני 20 שנה הייתה מספיקה להטיס מעבורת לחלל. לא יודע אם גם להחזירה.:shock:

לכן בקטע הזה אין על מוסך היבואן.

בחלוף מספר שנים הרכב החידושים הם כבר נחלת הכלל ,המידע כבר זלג בדרך כזו או אחרת גם למוסכים הכלליים, ואפשר לפזול אליהם, כדי לחסוך.

והיבואן ממשיך כאמור להינות מנתח המכוניות החדשות היותר מתוחכמות .

ואספר שני סיפורים מן העבר.

האחד לוקח אותנו 50שנה + לחיפה העיר בה היה מכונאי שעסק רק ברכב אוסטין או מוריס. שום רכב אחר . רב אלוף על הרכבים האלה. לא יבואן ולא נעליים. נכון אז רכב היה רכב ולא קופסת אלקטרוניקה נעה. אבל עדיין רב אומן בתחומו.

השני לפני 20 שנה, ומלמד על ערכה של נאמנות.

רכב מסחרי 4-5 טון לא זול. נרכש חדש וטופל כמובן במוסך היבואן. מחירי הטיפול וחלקים לחלוטין לא זולים. גרמני.

נגמרה האחריות והנחיתי את האחראי על הרכב להמשיך לטפל במוסך היבואן. למה? אין לי תשובה.

יום אחד עולה נהג על הרכב ונוסע , לא משגיח / מזלזל המנוע מתחמם. . גרר למוסך. קילומטרג' עוד 100K לאחר סיום תקופת האחריות

למחרת מדבר עם האחראי על המוסך, מבשר לי, הלך ראש מנוע , +- 20-25K. שומע את הבשורה , אומר לו נו?

מבשר לי כך " לא יעלה לך כלום כי אתה לקוח נאמן ואנו מעריכים זאת " יש לנו דרך לדפוק את הגרמני . מחייב שהות נוספת של הרכב ביום נוסף עד לקבלת אישור מגרמניה. וכך היה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
רפי אני לא מסכים איתך ואם זה באמת כך כפי שאתה אומר ואתה יודע על מקומות מורשים שכאלו ולא חשוב של איזה יבואן עלייך לדווח עליהם מבחינת ההגינות.

לכל מוסכי הרשת קיימים אנשי שירות של היבואן שמפקחים על העבודה שלהם ובמקרה שיקרה נזק כתוצאה מעבודה לא נכונה של מוסך כלשהו היבואן יחייב את המוסך המורשה לספוג עלויות תיקון והורדה של כבוד המוסך אצל היבואן.

ניסאן, נסה להתקשר ליבואן ולקבל המלצה על הטובים מבין מוסכיו המורשים, ברוב המוחלט של המיקרים לא תקבל המלצה אלה תשובה לקונית בנוסח "כולם טובים, מחר אחד שנוח לך" או "כולם טובים אבל המרכזי יותר טוב".

בישראל אין דרך פשוטה לגרום למשוב על מוסך להיות אפקטיבי.

נתן.

פורסם

בתור עובד יבואן אני גם יענה לך את אותה התשובה בדיוק כי זה אכן כך כולם טובים על כולם יש פיקוח של אנשי היבואן לגבי הממלצות של ייחסי אנוש מקצועיות וכל היתר חפש בפורומים אתה לא יכול לצפות שיאמרו לך זה יותר טוב מאחר הרי זה ניגוד אינטרסים.

• תוכן חדש...