Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אופציה לקנות רנו מגאן 2001 ב10k.

הבעלים בחור ישר כסרגל (מהיכרות של שנים) מטפח את הרכב בקפדנות (טסטים, החלפת רצועת טיימניג וכו'). הוא יד 2, ויד 1 היא אחותו. בקיצור, יש לי מידע שקוף ואמין על מצב הרכב, הטיפולים שהוא עבר וכו'.

הבחור טוען שבשנתיים ומשהו שהרכב היה אצלו הוא היה צריך להחליף רק את הגיר (הנקודה החלשה במגאן, לדבריו), מה שקרה אחרי שמונה שנים, ומן הסתם לא עומד לחזור בזמן הקרוב. הוא מרוצה מאד מהרכב, (למרות שהחלפים שלו יקרים, בגלל שהוא כמעט ולא נזקק להם) ומחליף אותו רק כיון שחמישה מקומות כבר קטן עליו.

והוא, הגון שכמותו, אמר לי שאף אחד לא מוכן לקנות את הרכב. הציעו לו מקסימום 6k על רכב שבמחיר מחירון הוא 25K.

לכן, שאלתי היא: מה כל כך נורא במגאן? למה אף אחד לא רוצה לקנות אותה?

האם זה בגלל החלפים היקרים?

האם זה בגלל שתוך שנה שנתיים היא עלולה להתקלקל שוב ושוב ברמה שלא שווה להחזיק בה?

האם היא מועדת כל הזמן להכנס ולצאת מהמוסך ורק לו היה מזל?

בקיצור, למה?

או בכיוון אחר: האם שווה לקנות מגאן במחיר כזה כשני יודע בדיוק את מצב הרכב עד היום (מצב טוב+)?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם הקילומטרז' שלה גבוה מאוד?

אמנם השוק של המגאן לא מזהיר, אבל מ-25K ל 6-10K זה תמוה מאוד.

יש לי מגאן 2003 ואני יודע שהן נמכרות בסביבות 10%-20% פחות מהמחירון לאקזמפלר נורמלי.

פורסם

ייתכן שהמוכר שמכר ב22k היה עם גיר ידני? כי עלעול בקישורים שהיו שם למטה (סוף סוף ריכוז קישורים על מגאן) הורה שהתיבה האוטומטית בעייתית מאד, והידנית ממש לא.

פורסם

בעקרון אתה צודק, אבל אם מדובר בשם רע שמונע מאנשים לקנות אותה, והשם רע הזה הוא בגלל תיבת הילוכים אוטומטית, יכול להיות שאנשים לא יירצו לקנות אוטומטית בכלל (מה שבפועל יוריד את מחירה) אבל יקנו ידנית על פי המחירון, כך שבפועל ישלמו על ידני יותר מעל אוטומטי.

פורסם

תלך אליו מ-ה-ר ותוסיף למחיר כמה אלפים. 10K לאוטו שמור וטוב מדגם ושנתון כזה ועם בעלים שאת המכיר מקרוב? למה בכלל להסס?

היתה לי סניק 1 2002 כ-6 שנים - זה אותו גיר - בלי שום בעיה בגיר בכמעט מאה אלף ק"מ שעברה (ועוד כמה אצל הבעלים הראשונים).

שום הוצאות חריגות - טיפול כל 30000 קמ ופה ושם תקלות מזדמנות.

עזוב מה אומרים - עשה מה שטוב לך ועוד במחיר סופר זול. מק-סי-מום יש לך רזרבה גדולה לתיקונים.

האוטו יהיה לך מהנה וטוב. קח אותו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

קיבלתי רנו מגאן אוטומטית מהוריי וסבלתי ממנה כל יום.

הם קנו לי את המגאן משכן קרוב שטיפל בה במסירות אין קץ.

דוגמאות?

1. נסיעה חזרה מים המלח - כל נורות האזהרה נדלקו באחת.

2. גיר אוטומטי שבק חיים פעמיים בתוך שנה.

3. נסיעה בגשם שוטף ולפתע כל החלונות ירדו.

4. נכבה במהלך נסיעה.

5. בעיות חשמל נוראיות.

6. השוס - ארבעה חודשים שלא הצלחתי למכור את הרכב למרות שהפחתתי ממחיר המחירון.

מה שמפתיע הוא שהרכב טופל תמיד לפני הזמן. הבעיות הללו עלו לי המון כסף. נאלצתי לשבור חסכונות.

שומר נפשו ירחק.

"אמא תמיד אמרה לי להתחתן עם רופא או מהנדס. נראה לי שעדיף להתחתן עם מוסכניק." מאיה, ברגע של יאוש מרנו מגאן.

פורסם

ליאת, אפשר לדעת מאיזו שנה המגאן ובאיזה קילומטרז' הגיר התפגר לראשונה?

אגב, לי יש מגאן דור ראשון עם 120,000+ ק"מ, ובינתיים אף אחת מהבעיות שציינת לא נפלה עליי (טפו טפו, לירוק על חתול שחור...)

היו לי בעיות אחרות אמנם, אבל שום דבר קטסטרופלי

פורסם
קיבלתי רנו מגאן אוטומטית מהוריי וסבלתי ממנה כל יום.

הם קנו לי את המגאן משכן קרוב שטיפל בה במסירות אין קץ.

דוגמאות?

1. נסיעה חזרה מים המלח - כל נורות האזהרה נדלקו באחת.

2. גיר אוטומטי שבק חיים פעמיים בתוך שנה.

3. נסיעה בגשם שוטף ולפתע כל החלונות ירדו.

4. נכבה במהלך נסיעה.

5. בעיות חשמל נוראיות.

6. השוס - ארבעה חודשים שלא הצלחתי למכור את הרכב למרות שהפחתתי ממחיר המחירון.

מה שמפתיע הוא שהרכב טופל תמיד לפני הזמן. הבעיות הללו עלו לי המון כסף. נאלצתי לשבור חסכונות.

שומר נפשו ירחק.

נאלץ לתמוך בדיעה זו. רכב "עדין" לתחזוקה, לשון המעטה.

גיר אוט'(לא נדבר על AL4 מהנה או לא. דומה לידנית או לא) שנוטה לקלקולים - רכב דומה שהיה לי סבל משני

קילקולי גיר רציניים (לא כל אחד יכול/מוכן/רוצה ממה שראיתי לתקן) - ויקרים.

פלסטיקה באיכות נמוכה מאוד, כניסה לרכב נמוכה מאוד (לצערי גם לא נוח) - יש רכבים נוחים ממנו באותם שנתונים-תתפלאו.

בנוסף - כל מיני תקלות חשמליות קטנות ומעצבנות.

מוסכים - למעט מעטים, רמה טכנית נמוכה (אפילו במורשים שבהם). לא עוזר לתחזוקה.

אחרי שנתקעתי בפעם השניה עם הגיר-אפילו הילדים שלי לא רצו ליסוע איתי יותר.

מישהו כתב -רנו מגאן חלום רע שחלמתי...

אני יודע שיש מרוצים מהרכב, אבל גם לי היו שנתיים של סיוט. רנו אני לא אקנה אף פעם.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מנסה להבין אם לך היה מזל רע שנפלת על אקזמפלר דפוק, או שמא אני זכיתי בלוטו שנפלתי על מגאן ילדה טובה.

בלי עין הרע.

פורסם

לא מכיר את סיפורי האימה הללו , לא אצלי ולא אצל חברי לעבודה אשר נוהגים במאגאן זו השנה החמישית ברציפות, למרות שהרכבים עובדים קשה מאוד.

בעיות חשמל במידה וטופלו על ידי בעלי מקצוע אמורות להיפתר, במידה וטופלו על ידי חאפר ימשיכו לחולל נזקים מתמשכים.

גיר אוטומטי ששובק פעמים בשנה אומ רק דבר אחד, שמי "שתיקן" אותו בפעם הראשונה או שלא ידע מה הוא עושה ואו עשה עליכם קופה יפה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

cx - לגבי תיקון הגיר אתה אולי צודק (ואני כאן שמח לאיד, כי הבוס שלי קצת קמצן, וקונה רכבים דרעק... :evil:).

מה לעשות, מקרה או לא, גם אצל קרובת משפחה עם קליאו 1.6 אוט. 100000 ק"מ, מודל 2000, - התחילו בעיות בגיר.

הרכב נמכר ואין לי מושג מה עלה בגורלו.

צר לי. אין לי משהו טוב לומר על הרכבים הללו.

שומר נפשו ירחק, במיוחד מהאוטומטיות.

אגב - בארגון הגדול שבו אני עובד (כספק שרות) גם קצין הרכב אינו מעוניין בשום מקרה להחזיק מגאנים, עקב נסיון עבר גרוע

עם הרכבים במודלים הללו בעיקר. אז גם הוא לא מבין?!

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...