Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סיכום 8 שנים עם רנו מגאן 2001


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בצער רב נמכרה הרנו מגאן של הורי, קצת פירוט על הרכב:

רנו מגאן צבע לבן, מודל 2001 1600 יד ראשונה נמכרה עם 98600 ק"מ.

הרכב שירת אותנו בנאמנות עד יום המכירה.

זאת היתה הרנו ה3 שלנו (לפני זה גם מגאן 99 אשר נמכרה לאחי עם 35 אלף ק"מ ב2001 ולפני זה רנו 19 גם נמכרה עם 35 אלף ק"מ)

ב8 השנים שהרכב היה אצלנו, הוא טופל 3 שנים ראשונות במוסך מורשה, ואחרי זה עבר אלי לטיפולים במוסך בו עבדתי,

תקלות: ב8 שנים הוחלפו פולי מנוע באחריות (היה בזמנו ריקול), סטרטר גם באחריות, מצבר כמובן, חיישן מחשב תיבת הילוכים (ככה רשום בטופס) בעלות כוללת של 600 ש"ח, כמובן מצבר פעם אחת ו2 סטים של צמיגים, כמובן עבר טיימינג שבו הוחלפו רק משאבת מים (המלצת המוסך, לא היה סימנים של נזילה או קורוזיה), רצועת תזמון ורצועת מנוע וזהו.

טיפולים הרכב היה עובר אחת לחצי שנה אצלי במוסך וכולל שמן חצי סינטטי ואחת לשנה מסנן אוויר ומסנן אוויר למזגן.

 

היתרונות: הרכב היה מהנה,ונוח ברמות גבוהות, ואף פעם לא גרם לנו לתקיעה בצד הרכב, המזגן תמיד עבד וקירר מעולה, בין טיפול לטיפול לא היה צורך אף פעם בהוספת נוזל קירור או שמן, וצריכת דלק מדהימה לרכב שכזה, מחוץ לעיר בנסיעה 110 - 120 14 ק"מ לליטר וזה כולל גם רגל כבדה על הגז

בעיר הנתונים קצת פחות מרשימים 9-10 ק"מ כולל מזגן.

 

חסרונות: המושבים לאחר זמן מה פשוט שקעו מה שהוריד את רמת הנוחות, המושבים כל כמה זמן אחרי חיזוק הברגים לגוף הרכב היו משתחררים, וכמובן תיבת ההילוכים אשר לפעמים היה אפשר להשתגע איתה עד שהיתה מעבירה הילוכים וזהו.

 

הרכב נמכר במחיר מצחיק 22 אלף ש"ח, והיום הגיעה גם המזדה 3 של הורי.

פורסם

יש לי מכונית זהה רק מודל 2003.

אכן רכב טוב מאוד.

לגבי החסרונות שרשמת - אצלי המושבים טרם שקעו, והמגאן שלנו עברה כ-30,000 ק"מ יותר מזו שלך. מעולם לא ניסיתי להדק את הברגים של המושב לגוף הרכב, כי לא נתקלתי בשום בעיה בעניין (האם רצוי להדק אותם כל כמה זמן?)

ובאשר לתיבה - אפשר לאהוב את ה-AL4 ואפשר לשנוא אותה, אני כנראה מהסוג הראשון.

 

אם הייתם מרוצים, מדוע שברתם את המסורת ועברתם למאזדה?

(למרות זאת, אני מקווה שתהנו ממנה :) )

פורסם

שלא תבין לא נכון אני גם אהבתי את התיבת הילוכים לפעמים היא שיגעה אותי קצת.

לגבי למה הוחלפה המגאן למזדה?

כי אני לא גר בארץ וברגע שיתחילו בעיות לא יהיה מי שיעזור להורים שלי (הם מבוגרים), ומהשירות של רנו סבלנו מספיק מיחס מזלזל גם עם המגאן האחרונה וגם זאת שהיתה לפניה.

פורסם

לאבי היתה מגאן הצ'באק שנת 2000, 1.6 ידנית. היא היתה זריזה ובעלת נוחות נסיעה טובה, אך הניהוג לא היה ברמה של פיז'ו 306 המקבילה. שני דברים הרתיחו אותי ברכב, תנוחת הנהיגה ואיכותם הירודה של הפלסטיקים, שהשמיעו את קולם המעצבן עוד לפני שלרכב היו 10,000 ק"מ.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
מחוץ לעיר בנסיעה 110 - 120 14 ק"מ לליטר וזה כולל גם רגל כבדה על הגז

.

 

אכן בשיוטים האוטו חסכוני ביותר , תענוג ללחוץ על הכפתור של מחשב הדרך עד שהוא מראה צריכת דלק ליטרים ל100 ק"מ ולראות מספרים כמו 5-6-7.

 

למרות שלגבי הרגל הכבדה על הגז , בשילוב הDP0 , גרמה לי גם לבזבז חמישית מיכל על 70 ק"מ ( לפחות זה היה בכביש 38:twisted:)

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם
הרכב נמכר במחיר מצחיק 22 אלף ש"ח, והיום הגיעה גם המזדה 3 של הורי.

ועל כך נאמר: "איך נפלו גיבורים ויאבדו כלי מלחמה". :-)

אבל אני מבין את המצב שלך. כשעברתי לחו"ל, גם אני מכרתי את המגאן וקניתי לאמא שלי יפנית.

 

נו טוב, הייתה לכם תקופה טובה ביחד... :roll:

פורסם

ומהשירות של רנו סבלנו מספיק מיחס מזלזל גם עם המגאן האחרונה וגם זאת שהיתה לפניה.

 

אתה יכול לפרט על זה? זה פשוט לא מתבטא בהודעה הראשונה שלך. אני גם רוצה להוסיף שלזוג אנשים מבוגרים שלא נוסעים הרבה, היתה גם מתאימה מזדה2 לדעתי.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אותי מעניין לדעת, איך עם רגל כבדה על הגז, תצרוכת הדלק היתה 9-10 ק"מ לליטר עם מזגן. לא סביר.

אני, כמה שהתאמצתי, "הצלחתי" להגיע לצריכה של 6.5 ק"מ לליטר, עם רגל כבדה על הגז. אבל אולי זה רק אני...(לצערי לא הצלחתי לרדת ל-6 ק"מ לליטר). נסו להבין את האירוניה שבדבריי, אבל 10 ק"מ לליטר בעיר עם מזגן-

לא סביר.

 

אגב, לדעתי, לא תצטערו על המעבר למזדה. לפחות השילוב הקטלני של רכב "עדין" (ואני עדין במילותיי) עם מוסכים לא

כ"כ מקצועיים - לא יחזור.

 

(גילוי נאות-היתה ברשותי מגאן דומה,כשנתיים, רכב מהעבודה, אותו החזרתי למעסיק, כי זה היה רכב פשוט ח*א).

alfa 156 2.5.

פורסם
לאבי היתה מגאן הצ'באק שנת 2000, 1.6 ידנית. היא היתה זריזה ובעלת נוחות נסיעה טובה, אך הניהוג לא היה ברמה של פיז'ו 306 המקבילה. שני דברים הרתיחו אותי ברכב, תנוחת הנהיגה ואיכותם הירודה של הפלסטיקים, שהשמיעו את קולם המעצבן עוד לפני שלרכב היו 10,000 ק"מ.

 

בשנת 2000 הגיע הדגם מתוח הפנים, אבל לפי התיאור שלך נשמע שאתה מדבר על המגאן הישנה יותר ("מגאן פלסטיקים שחורים").

הפלסטיקים בדגם המרוענן הם אמנם פשוטים וקשיחים, אבל איכות ההרכבה השתפרה מאוד - אצלי המגאן עברה 126,000 ק"מ ואין שום זמזום או רשרוש מלבד למשהו בסוכך השמש שחולף מעצמו כעבור מס' שניות.

תנוחת הנהיגה היא אכן קצת מוזרה, אבל כשאתה במוד של נהיגה אגרסיבית היא דווקא מאוד נוחה. כשבא לך להמרח על הכסא ולזחול בשקט היא באמת קצת מנג'סת.

לגבי הניהוג והתנהגות הכביש, אני לא יכול להשוות עם ה-306 המהוללת, אבל גם במגאן הוא ברמה גבוהה ועדיף על רוב המשפחתיות מאותה התקופה.

פורסם
בשנת 2000 הגיע הדגם מתוח הפנים, אבל לפי התיאור שלך נשמע שאתה מדבר על המגאן הישנה יותר ("מגאן פלסטיקים שחורים").

הפלסטיקים בדגם המרוענן הם אמנם פשוטים וקשיחים, אבל איכות ההרכבה השתפרה מאוד - אצלי המגאן עברה 126,000 ק"מ ואין שום זמזום או רשרוש מלבד למשהו בסוכך השמש שחולף מעצמו כעבור מס' שניות.

תנוחת הנהיגה היא אכן קצת מוזרה, אבל כשאתה במוד של נהיגה אגרסיבית היא דווקא מאוד נוחה. כשבא לך להמרח על הכסא ולזחול בשקט היא באמת קצת מנג'סת.

לגבי הניהוג והתנהגות הכביש, אני לא יכול להשוות עם ה-306 המהוללת, אבל גם במגאן הוא ברמה גבוהה ועדיף על רוב המשפחתיות מאותה התקופה.

 

זו היתה המגאן מתוחת הפנים, עם 110 כ"ס.

 

לי תנוחת הנהיגה הפריעה כל הזמן, בשל זוית ההגה האופקית משהו והיחס הבעייתי בין הגה-מושב-דוושות. המושב אמנם התכוונן לגובה, אך זה לא ממש עזר. בנוסף, בדגמים מתוחי הפנים שינתה רנו את משענות הראש(כוון זוית ע"י ציר למעלה במקום למטה), שזה פחות נוח בעיני. מספר יצרנים, לרבות מרצדס, הלכו משום מה בעקבותיהם.

 

ולעניין 306, זה היה רכבו הקודם, כך שנסיוני הוא ממקור ראשון. אין מה להשוות את ההגה - וגם לא את ההתנהגות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

המחיר במחירון 28K.

יד ראשונה עם קילומטראז' ממש נמוך יחסית לגילה (פחות מ100K) נמכרה לטענת פותח השרשור ב-22K.

מוקדש לכל אלה שמפרסמים ביד 2 ודורשים "מחירון".

פורסם
המחיר במחירון 28K.

יד ראשונה עם קילומטראז' ממש נמוך יחסית לגילה (פחות מ100K) נמכרה לטענת פותח השרשור ב-22K.

מוקדש לכל אלה שמפרסמים ביד 2 ודורשים "מחירון".

 

מחיר המחירון גם כך מגוחך, תודות ללוי שיצחק כל הדרך אל הבנק...

 

מה בדיוק אתה רוצה? לזמבר אנשים שגם ככה שחטו את מחיר המחירון של הרכב שלהם? לא מכיר אותך, אך גישתך חצופה, כאילו שמישהו חייב לך משהו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אוקי קצת מענה לתגובות כי לא היתי על יד מחשב.

הסבר על השירות של קרסו - בהתחלה השירות שלהם היה טוב ועם הזמן התדרדר, לדוגמא, לאחר שנמכרה המגאן הישנה (98) לאחר מספר שנים האוטו היה מעבד בקצב מהיר נוזל קירור, אחי נכנס למוסכים מורשים בלבד של קרסו, ובכולם כל מי שהוא נכנס לא בוצעו בדיקות לאיתור לאן נעלם נוזל הקירור, מספר פעמים אף אמרו לו תשמע אין לך שום בעיה ברכב רק תמלא נוזל קירור שחסר לך ותסע :S, הוא היה בשוק שנאמר לו כזה דבר, בגלל שהוא נכנס לגבי תופעה זאת.

לבסוף אחי הגיע אלי למוסך שבו עבדתי (יונדאי) וביקש שאני יעזור לו, לאחר בדיקה, הוחלט להרים ראש מנוע, אטם ראש מנוע נמצא שרוף, ופריצות במעברי מים, שופץ ראש מנוע הוחלף אטם, והרכב חזר לקדמותו (פחות או יותר)

ברשותי עוד מספר היתקלויות עם מוסכים מורשים של קרסו לרעה (ועוד במיוחד אחרי שעזרתי לבעלי מוסכים כאלו ואחרים עם רכבים שלהם).

 

עכשיו הרכב נמכר במחיר 22 אלף בגלל, שכל מי שהגיע לא היה מוכן לקנות את הרכב במחירון, יש ביד שתיים אנשים שמפרסמים במחירים גבוהים, היתי יכול גם לפרסם במחירים גבוהים יותר מהמחירון, אבל צריך להיות ראלי במדינתנו, אני לא גר בארץ ולא היה לי את הזמן להמתין, ולא רציתי להפיל את התיק הזה על הורי, אז הראשון שבא עם נחונות לקנות ונראה רציני נמכר לו הרכב (רוב מי שבא רק בלבל בשכל).

חבל שרכבים אלו נמכרים במחירים כל כך נמוכים אלו רכבים מעולים שהביקורת בארץ קטלה אותם.

×
×
  • תוכן חדש...