Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

דיברתי על זה קצת בכמה ת'רדים, אבא שלי רצה להתקין מערכת בקורולה 2008 שהוא קנה.

התקנת המערכת עברה שני גלגולים - הראשון היה אצל סאונדסטורם בחולון.

רכשנו בתחנה מרכזית ישנה מורל פולס 6*9 בייחד עם מורל פולס 6.5 אבל עם טוויטרים MT12 בעסקה של 1000 שקל (רמקולים מקוריים וודאי).

ניגשנו לשמעון מסאונדסטורם (אני לא רציתי להתקין את המערכת ברכב של אבא שלי, העדפתי שניגש למתקין בכל מקרה) ותמורת מחיר סביר ביותר להתקנה שמעון התקין את הסט מקדימה ואת הרמקולים מאחורה בצורה מקצועית מאוד וגם אני חייב לציין שהוא הצליח לכוון את המערכת יפה מאוד בהתחשב שהכל מוגבר על הHU המקורי של הרכב.

לאחר מספר חודשים הרגשתי שהוא (אבא שלי) לא מרוצה ממש מהמערכת והחלטנו ללכת על מערכת הגברה מלאה.

הבעיה - אבא שלי לא היה מעוניין לשחרר תקציב רציני תמורת העניין.

הרכיבים שנרכשו -

רוקפורד 3sixty.1 שנרכש תמורת 200 דולר מסוניק אלקטרוניקס - מי שלא יודע, זו חנות שמוכרת ציוד רפבריש ולכן המחירים זולים כל כך - הם מוכרים את הציוד עם אחריות מלאה.

את הMT12 שהיו לו החלפתי לו בMT22 הישנים שלי שאין לי בהם שימוש.

רכשתי קבלים ממדיסאונד אבל בסוף השתמשנו בקבלים שסופקו ע"י מורל עם הטוויטרים MT22 בערך של 4.7 מיקרופאראד.

הגברה אקטיבית (בי-אמפ) לסט הקדמי ע"י מגבר הקלריון הישן שלי (בתכלס מגבר חדש) הAPX2040 שהוא 60 וואט בהגזמה לערוץ שזה גם כל מה שסט פולס צריך.

רמקולים אחוריים מחוברים לHU.

סאב של AA עשרה אינטש מסדרת אסאסין בתיבה אטומה פצפונת.

מגבר מונובלוק קיקר zx300.1

ההתקנה בוצעה אצל רוני הלא הוא "יגאל-בנץ" ע"י תכנון משותף של שלושתנו (רוני, אליקו, אנוכי) והוחלט כדלקמן -

מה HU החוטים של הרמקולים הקדמיים הולכים לרוקפורד (היינו צריכים לפצל את החוטים גם לכניסות קדמיות, אחוריות וסאב).

מהרוקפורד יוצא RCA לסאב RCA אחוריים לערוץ הגברה של המידבאסים וRCA לפרונט בשביל הטוויטרים.

חיווט של אומגה אודיו לרמקולים.

הליך ההתקנה:

אין לי מספיק מילים בשביל לתאר את היחס המדהים של רוני ללקוח ואת העבודה היסודית שהוא עשה.

שלושת המכשירים והמפצל מתח יושבים בהתקנה יפהיפיה על פלטה צפה שהולכת לפי המושב האחורי, כמעט ולא רואים שום חוט. רוני לא חסך בחומרים והיה איתי בקשר מתמיד בטלפון לגבי כל שלב של ההתקנה בה הוא רצה לקבל חוות דעת של הלקוח.

הוא עבד על המערכת יום שלם ובוספו של דבר קיבלנו מערכת עובדת ומכוונת מבחינת גיינים של המגברים - את הכוונים של הרוקפורד כבר השארתי לעצמי.

את הסאב ואת המונו רכשנו דרך רוני, גם את החיווט וההתקנה - לגבי מחירים, דברו עם רוני - המחיר של הסאב הזה הוא תמורה אדירה לערך שלו.

היום כבר כיוונתי בעזרת הלפטופ שלי ובעזרת התוכנה של רוקפורד את ה3sixty.1 ואני חייב לאמר לכם שהמכשיר הזה פשוט עושה פלאים למערכת של הרכב.

השלב הראשון הוא כיוון RTA של המעבד עצמו בעזרת דיסק הבדיקה שלהם, לאחר מכן המערכת עוברת כיול עצמי ובוספו של דבר קצת משחקים עם הגברת ערוצים ימין ושמאל ואיקולציה בשביל לקבל אפקטים של מרכוז ורוחב במה.

התוצאה הסופית:

מערכת מעולה למחיר שלה, בהחלט תוצאה מספקת - לא חשבתי לרגע שיהיה אפשר להגיע לתוצאות כאלו עם מערכת מובנית של רכב וגם בעלויות שהן יחסית נמוכות מאוד.

צירפתי גם שלוש תמונות - אני יודע שגם רוני צילם כמה - תרגיש חופשי להוסיף.

רציתי להוסיף - תודה אדירה לרוני על זה שיצא ממנו לקוח מאוד מרוצה - ואבא שלי זה לקוח מ-א-ו-ד קשה...

DSC_1137.JPG

DSC_1138.JPG

DSC_1139.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתחדשת !

תגיד לי ממתי מצלמים ככה בחפאריות ? :]

הרכב הנ"ל היה מאד קליל מתחינת התקנה אבל זרמתי איתה לכל היום היה חם!

מקווה שאבא שלך מבסוט אם לא (שלוש נקודות) ,חבל . :)

אני יצרף קצת תמונות יותר טובות של תהליך ההתקנה במידה ומישהו יבקש

שומעים טוב מאד על התצורה הראשונית של ה3 סיקסטי

ועוד עם מערכת שמע מקורית של יצרן הרכב.

פורסם

אדי, תתחדשו.

ולגבי רוני - אני באמת חושב שאין מה להוסיף...

רוני בחור זהב :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רוני - הוא יצא ממך מרוצה.

אחרי הכיוונים שנעשו דרך ה3.sixty הוא כבר יצא שיכור מרוב עושר.

והמערכת נשמעת מדהים - אפילו שאתה זה שהתקין אותה, בגלל שעוד לא שמעת אותה אחרי הכיוונים - אתה גם תהיה בהלם אחרי שתשמע את המערכת כשהיא כבר מכוונת ברמה טובה.

כיוונתי אותה ככה שכשמביטים ישר הבמה ממורכזת לגמרי והכל מרגיש נכון.

הבאס מלא, יש באס קדמי מובהק. הסאב משתלב ממש טוב - יש עוד טיפה עבודה אבל סה"כ תוצאה מעולה למערכת כזאת.

המערכת נעימה מאוד לאוזן, מרגישים את כל הצלילים, ואפשר לשבת ברכב שעות.

בקיצור - נראה לי מפגש הבא אני אבוא עם הרכב של אבא רק בשביל להראות מה אפשר לעשות עם מערכת מקורית של היצרן ומעט כוונים.

רוני - תוסיף תמונות, אני מבקש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רוני נותן יחס חם עד שמעצבנים אותו:), ואז באמת נהיה חם.

כרגיל, אחלה עבודה נקייה ומסודרת לפחות ממה שאני מצליח לראות מהתמונות החובבניות של אדי!.?.! ואני סומך על רוני שהוא עשה עבודה טובה.

בכל אופן, תמסור לאבא שלך להתחדש מי ידע, אולי הוא אפילו יבוא למפגשי אודיו מרכז:).

תתחדשו.

under construction..

פורסם

האמת הוא כבר היה באחד - הוא יצא המום מהרכב של יאריק, אני מניח שזה הספיק לו :-P

אני אבוא עם הרכב שלו למפגש הבא ככל הנראה רק כדי להראות שאפשר להשיג תוצאות מאוד יפות בתקציב יחסית דל - המערכת שווה פחות מ6K הכל ביחד כולל התקנה.

ההגברה האקטיבית של הMT22 ביחד עם המידבאס של הפולס נשמעת הרבה יותר כמו סט של דוטק מאשר סט של פולס - סאונד חם, נעים אבל גם מפורט. המערכת קצת סגורה אבל זו המגבלה של הטוויטרים האלה.

יש טיפה מתכת בצליל וזה בעיקר בגלל שהטוויטר לוקח על עצמו יותר מידי הגברה בשביל לספק קצת מיד.

ובשביל כל אחד שרגיל למערכת שלושה חלקים תהיה הרגשה שלתחום המיד יש הרגשה שטוחה במקצת.

אבל כמערכת התוצאה של תרשים את כל מי שישב ברכב במקביל לכל המינוסים שרשמתי מעלה.

ואני חייב להתנצל - לא היה לי זמן לעשות צילום נורמלי הפעם, מיהרתי.

המערכת כרגע מכוונת כיוון ראשוני מבחינתי, אני עוד אעשה עליה בהזדמנות איזה מקצה שיפורים - אבל גם נגמרה לי הסוללה בלפטופ מיד אחרי שסיימתי לכוון, לקח לי קצת זמן לקלוט איך להתחבר למכשיר כי לא ידעתי שיש קוד שצריך להכניס ולא זכרתי איך מדליקים פיזית את הבולטוס (הכרטיס רשת שלו פעל אבל החומרה פיזית היתה כבויה). אז ככה שסיימתי ממש על הסוף של הסוללה. הלפטופ רק עכשיו התאושש מההטענה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אמרתי - מיהרתי כמו מטורף והייתי אחרי משמרת לילה בעבודה.

אני אצלם שוב בהזדמנות - לבינתיים רוני יכול להוסיף את התמונות שלו גם.

Pioneer TS-X150

פורסם

lanosforce

אני אשמח עם תסביר לי קצת על ה3 סיקסטי הזה

גם אני סובל ממערכת מובנת שלא בא לי לשנות ( וגם בגלל עלויות גובוהות )

מזה תפקידו של המכשיר בעצם ?

האם הוא משחזר את הסאונד כמו רדיו דיסק איכותי ?

ואיך הוא בעצם מותקן ?

תודה רבה

פורסם

יש שתי גרסאות

3sixty.1

3sixty.2

ההבדל הוא כמובן במספר הפיצ'רים ובמחיר שהוא כמעט כפול בגרסא השניה.

אני רציתי להביא לאבא שלי את הגרסא השניה אבל בעקבות הרצון שלו למתאם (מנחת) RCA איכותי בלבד הסתפקתי ברכישת הגרסא הפשוטה יותר.

מדובר במעבד צליל דיגיטלי שמסוגל לקבל או כניסות גבוהות (ישירות החוטים של הרמקולים שיוצאים מהHU) או כניסות RCA - כיוון של HU המקורי של הטויוטה אין יציאת RCA (אמנם ניתן להכין, יש אפילו ת'רד שמראה איך עושים את זה ביחידה של מאזדה 3) השתמשנו במכשיר הזה בראש ובראשונה כמנחת שמתאם ליציאות RCA.

כמנחת - המכשיר הזה הוא מאוד איכותי אם לא המוביל בשוק. (לא בטוח לגבי זה - בטח יש כל מיני הפתעות מוזרות של יצרני על)

מעבר לכך הגרסא הפשוטה מאפשרת פיצול ליציאות של רמקולים קדמיים ואחוריים סאב וסנטר (בדיוק כמו הגרסא היותר חדשה).

עבור כל ערוץ בנפרד יש אקולייזר (גם לסנטר וגם לסאב) בגרסא החדשה יותר מספר תחומי האקולייזר לכל ערוץ הוא גדול יותר באופן משמעותי - 31 תחומים לכל רמקול קדמי, 15 לכל רמקול אחורי ונדמה לי שגם לסנטר ו7 תחומי אקוליזר רק לסאב וגם יש לו בתוספת לזה טיימקורקשיין מה שאין בגרסא הפשוטה.

אין למכשיר שום פקדי ניהול חוץ משלט רימוט לעוצמה של הסאב וכיווני סף רגישות ליציאות.

את המכשיר מכוונים ע"י חיבור בבלוטוט' ממכשיר פוקט PC או PDA כמו פאלם או מחשב נייד בעזרת תוכנה ייעודית.

המכשיר מכיל בתוכו RTA שמכוון את המכשיר לפי הסיגנל שנכנס מהHU וסף הרגישות של הכניסות שלו.

לאחר מכן עשיתי כיוונים נוספים שבהם הנמכתי את העוצמות של צד שמאל לעומת צד ימין עד שהשגתי אפקט של מרכוז כלשהוא (כאשר מביטים ישר קדימה יש הרגשה שהכל מכוון נכון וזאת פוזה של נהיגה אז הסתפקתי בזה) וגם השתמשתי בקצת איקולציה בשביל לקבל צבע יותר יפה מהצליל.

סה"כ מכשיר נחמד שבאמת עושה פלאים ברכב - סוף סוף ציוד של רוקפורד שאני ממש מתלהב ממנו.

תהליך הכוונון נעשה בעזרת דיסק בדיקה ייעודי של רוקפורד, תהליך הכוונון לוקח שני טרקים מה CD וזה בקירוב ל10 דקות של עבודה.

לאחר מכן מחברים חזרה את הרמקולים, המכשיר סוכם את היציאות המתאימות (במקרה של HU OEM יש לנתק את הרמקולים בתהליך הכוונון וצריך לפצל את הכניסה של הקדמיים לשאר הרמקולים שרוצים להשתמש בהם - זה לא עבד לי טוב בתצורה אחרת, במקרה של HU אפטר מרקט אין צורך - המכשיר שואל באיזה כניסות משתמשים ולאחר מכן עושה את הפיצול ליציאות בצורה עצמאית).

בקיצור מכשיר נהדר - הבעיה - לא מתאים למערכת שלושה חלקים על הגברה אקטיבית טהורה - יהיה צורך להשתמש בעוד קרוס חיצוני נוסח ה2XS...

Pioneer TS-X150

פורסם

הבנתי

אז אתה ממש ממליץ על הדבר הזה אני רואה :]

לי לדוגמא יש סוויפט חדשה, ורוצים דיי הרבה כסף בשביל רדיו דיסק אפטרמרקט ( שדורש מתאם פלסטיק פשוט שעולה 800שקל! )

ככה שרדיו דיסק ברמה בנונית כ1000 שקל, מתאם 800, ועוד עבודה 300 מעל 2000 שקל שגם מבטלת לי את השליטה מההגה:roll:

אז בעצם כל הכיוון מבוצע דרך מחשב ?

בהחלט אני אשקול לרכוש דבר כזה :]

• תוכן חדש...