Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראו, מקבלים עודף מ-60,000$ :lol: .

23 חלונות, מודל 1962, מקורי עד הצמיגים.

כמה יוצא כזה רכב בארץ, אחרי הובלות, מיסים, מעכרים ורישוי? משהו כמו חצי מליון ש"ח, לא?

פרטים על הרכב כאן:

http://www.thesamba.com/vw/classifieds/detail.php?id=325289

11891191pp.jpg

11891209eh.jpg

11891214ym.jpg

11891240av.jpg

11891265gj.jpg

11891276zm.jpg

11891284hn.jpg

11891302tx.jpg

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אני דווקא הייתי מסתפק בחמוד הזה.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Volkswagen-Bus-Vanagon-MICROBUS-1976-CALIFORNIA-VW-MICROBUS-BUS-NO-RESERVE-FREE-SHIP_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ15291QQihZ012QQitemZ220001126870QQrdZ1

זה רכב מדהים, ועוד יותר מדהים לראות איך המכוניות האלה, גם לאחר 30-40 שנה לאחר יצורן, עדיין משפיעות ומבוקשות בידי צעירים ומבוגרים כאחד.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

כ##$%:bad-word: איתכם - "הדלקתם" אותי גם כן על הדגם הזה - בעבר לא ממש אהבתי אותו! עכשיו גם אני רוצה! (טוב, אני רק רוצה - זה לא משהו, שאני אקנה עכשיו או ממש בקרוב, אבל בכ"ז!!!:loco: :loco: )

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
רכב יפה

אבל אני ספרתי 25 חלונות.

ירון מאיר

תאורתית אתה צודק. בעצם גם אז אתה טועה, כי הספירה המדוייקת היא 27.

אבל... כל החלונות בדלת הנהג (ואותו הדבר לגבי דלת הנוסע שלצידו), על אף העובדה שיש שם שלושה, נחשבים כחלון אחד.

למה?

לא ידוע.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

החלום ושיברו.

כידוע (או לא), אני מחפש "באס" כבר הרבה זמן. החלום האולטימטיבי הוא ספליט (חלון חצוי), אבל כמו שאמרתי, חלום.

לכן, כאשר קיבלתי את הדיווח על הספליט הישראלי העומד למכירה, לא ידעתי את נפשי מרוב התרגשות.

דובר על ספליט, שנת יצור 1966, מנוע 1200 סמ"ק מקורי והנעה עם הפחתת יחסי העברה בגלגלים (לא ציריות קונבנציונאליות כמו בטרנספורטר חדיש יותר, משהו בסגנון "האמר").

הגעתי למוכר ואכן ספליט!

p6170020resize0nw.jpg

אין לכם מושג איזו שמחה.

אבל, ככל שהתקרבתי לרכב, התגלתה הזוועה בשלמותה, הבל היופי ושקר החן.

האכזבה היכתה בי ישר בפנים.

הרכב מלא רקבונות :sad: .

המקוריות נעלמה לה עם חיתוך הדפנות והשתלת חלונות "מקומיים" והזוועה הסופית הייתה השתלת פנסים אחוריים של טרנספורטר משנות השבעים.

הרכב היה במקור "פנל וואן" ז"א הדגם ללא החלונות. מישהו בארץ החליט לפתוח לרכב חלונות מאחור, אבל במקום ללכת על החלון המקורי - ריבועי וקטן, הוא החליט ללכת על ויטרינה. חבל.

למרות כל זאת, עדיין לא ירדתי באופן מוחלט מהרכב, שהרי ראיתי כבר רכבים במצב גרוע יותר ששופצו למצב חדש.

מכאן הכל היה שאלה של מחיר.

אבל המחיר הוא הנקודה הבעייתית.

המוכר דורש מחיר של ...אני מקווה שאתם יושבים... 50K.

לא פחות ולא יותר, 50K.

עכשיו, עבודת הפחחות והצבע לרכב מוערכת ב 35K-50K כל זה לפני כל הפינישים והפיצ'יפקעס.

למצב המכאני עוד לא התייחסנו (לדברי המוכר תקין, אבל אתם יודעים שתמיד צצים דברים).

אחרי כל זה, יש את כל הגימור הפנימי: ריפודים, פנלים, דש בורד(שמישהו חתך עם קאטר להכניס רדיו :sad: ). ז"א כל הפרוייקט מתחילתו ועד סופו, יעבור בשקט את רף ה-100K.

במחיר הזה, אני כבר באמת הולך להביא אחד מחו"ל.

בקיצור, עוד מועמד נפל במיונים וחבל.

אני לא מאמין שהרכב הזה ימכר, הוא עומד למכירה כבר יותר מ-5 שנים ומצבו רק הולך ומתדרדר.

חבל, עוד סיפור של בעל רכב שחושב שיש לו אוצר ביד ובסוף נשאר עם ערימה של תחמוצות ברזל כתומות.

אני ממשיך לחפש.

פנסים אחוריים של הדגם החדש:

p6170001resize1fq.jpg

פנל חתוך על ידי קאטר על מנת להשתיל רדיו:

p6170003resize0pv.jpg

p6170004resize1hs.jpg

p6170005resize9sz.jpg

p6170006resize1yk.jpg

p6170007resize8ll.jpg

p6170008resize7cs.jpg

p6170009resize7ag.jpg

p6170013resize3kl.jpg

p6170014resize0th.jpg

p6170015resize0yr.jpg

p6170016resize3jv.jpg

p6170017resize5pj.jpg

p6170019resize8te.jpg

2resize2rl.jpg

הדמיית פוטושופ לאיך הרכב אמור להראות מאחור:

resize5ue.jpg

89resize9pk.jpg

90resize6pi.jpg

92resize4jl.jpg

93resize5yk.jpg

94resize6ov.jpg

95resize3vr.jpg

96resize9qc.jpg

97resize8lt.jpg

98resize1hx.jpg

99resize2bh.jpg

פורסם

אני מבין לליבך עם הסיפור הישראלי-אופייני של השתלת חלונות הראווה ברכב מסחרי פשוט ותמים.

השיטה הישראלית-טיפוסית האולטימטיבית ל"דפיקת" רשויות המס באותן שנים.

עד לא-מזמן פורסם ספליט-טנדר למכירה שהוזנח שנים במחסן.

חיפשתי עבורך את המודעה, אך לא מצאתיה.

אומנם אתה מעדיף באס אמיתי, אבל אולי בכל זאת קסמו ימכר אותך.

לפני כשנתיים ראיתי בנמל תל-אביב הישן, באיזור המוסכים, ספליט-באס (עם חלונות מקוריים) על הליפט למשך תקופה. נראה היה ששיפצו אותו מכאנית.

הוא נעלם משם לפני זמן רב.

התגלית הפתיעה אותי מאוד כי חשבתי שלא שרדו ספליטים "מקומיים" על כל גווניהם.

"פתאום" הם צצים לאחרונה. מוזר.

לסיכום,

כשהריקבון מגיע - אין מה להניע... :sad:

פורסם

צריך להיות טרנספורטר אחת בפ"ת האוטו משמש מחסן באחד הבנינים בעיר ליד עומדים 2 טרנזיטים מהראשונים

אני לא זוכר את השמשה הקדמית או הפנסים אבל אני זוכר שיש לה 2 דלתות בצד ימין [לא דלת הזזה]

פורסם

למה לא אמרת שאתה הולך לראות את הספליט של משה מנמחק?????

מיד הייתי אומר לך שחבל על הנסיעה וביזבוז הזמן. אני ראיתי את הרכב לפני שנתיים ואז המחיר היה 60K. אני רואה שכל שנה הוא יורד ב5K.

בהצלחה בהמשך החיפושים.

והציטוט המיותר והעמוס בתמונות נמחק

קובי

מנהל הפורום

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

ברק

ניראה לי שהיית אופטימי מאוד בהערכת המחיר לשיפוץ, על פי מצב הריקבונות, שצילמת סביר להניח שגם במקומות הניסתרים מהעין... והחשובים ביותר לבטיחות ולאמינות, המצב זהה... כך שבפועל תיקון של רכב כזה למצב אופטימאלי, יעלה הון עתק וידרוש בעל מקצוע מיוחד....ושווה אכן ליבא אחד במצב טוב מחו"ל

לגבי המצב בי-ם אותרה גם המכונית השניה, והושאר עליה פתק...צילום לא היה לצערי.....וכבר הבחנתי בעוד שתים נוספות נוסעות......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ברק !

פשוט הספליט נראה במצב של צער בעלי חיים , לקחת יצירת מופת כזו ולהרוס ! ל מ ה ?:x

כנראה הבנאדם לא מבין את הערך של הרכב הזה והצורה שלו והיחס אליו פשוט גורם לי להזיל דמעה , אם הרכב הזה היה שלי הייתי נותן אותו בסכום סמלי וכל זה רק בכדי שיפול לידיים אוהבות .

חבל שיש אנשים שמנצלים אהבה לרכבים ישנים לצרכי מסחר - עולם אכזר ... :evil:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

עזוב, הם גם לא מנצלים - הם חושבים, שיכולים לנצל, אבל מה לעשות - אנשים עדיין לא פראיירים עד כדי כך, בטח אלו, שיש להם כסף- אז, מי ישלם על דבר כזה 50K?! -האוטו במצב הזה לא שווה אפילו 3K, עם כל הקלאסיות שלו - מדובר כרגע בגרוטאה, ולא יותר מזה, בכל כ"מ! -חבל מאד על האוטו, לו היה מוכר בסכום, שהוא באמת שווה- אני בטוח, שהיו הרבה, שעדיין היו "קופצים" על הפרוייקט. ככה- עוד שנתיים (כאשר, לפי ה"הפחתה" שלו- ירצה 40K)- האוטו פשוט ייתפורר לחתיכות....

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...