Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה הופיעו ב- C5 שלי מספר תופעות מוזרות, ללא מכנה משותף נראה לעין.

יום אחד המראות החשמליות שמתקפלות לבדן בנעילת הרכב סירבו להיפתח מעצמן בעת ההתנעה.

יום לאחר מכן, המתג בשלט שמאפשר לפתוח ולסגור את החלונות החשמליים הפסיק להשפיע על החלונות הקדמיים (בד"כ הוא מפעיל את כל הארבעה).

כאילו זה לא מספיק, בימים האחרונים הופיעה מספר פעמים התרעת Airbag fault בצירוף נורת Service צהובה (לא תמיד היא מופיעה), וכאילו כל זה לא מספיק, אתמול הרכב כבה מיד אחרי ההתנעה, שלוש פעמים. רק כשלחצתי על דוושת התאוצה תוך כדי התנעה העסק הסתדר.

האם מערכת החשמל הממוחשבת ירדה מהפסים?

האם גם אני אצטרך להשקיע ממון רב באבחון אינסופי של תקלות תקשורת בין יחידות הבקרה השונות?

האם מישהו יכול לסייע?

(*** עריכה: טוב, נו, זה לא באמת. התשובה לתעלומה נמצאת בסוף הדיון ***)

פורסם

איזה שנה האוטו ?

על כל פנים נתק מצבר ל 10 דקות, חבר חזרה חכה דקה הנע, והורד חלונות עד למטה והעלה עד למעלה.

זה מאפס את המחשב. אם התקלות חוזרות בדוק מתח מצבר.

אם זה לא עוזר - מוסך מורשה אולי יעזור...

פורסם

האוטו מודל 2002.

מה הקשר בין מתח המצבר לכריות האוויר?

החלונות עולים ויורדים מצויין - לא נראה שיש בעיית מתח. זה רק החלון של הנהג שהפסיק להגיב.

דרך אגב, גם הסטרטר עובד מצויין.

פורסם

תמיד שווה לגשת למוסך המורשה לאבחון ממוחשב.

ברוב הפעמים ימצאו איזה נתק בצמה שגורם לבעיות הללו. כדאי לבדוק לפני שאוסף הבעיות המוזרות הללו יצטבר לכדי אוטו מציק במיוחד.

פורסם

עברתי במוסך מורשה. אין שום קודי תקלה שנוגעים לחלונות ולמראות.

הקוד שנוגע לכרית האוויר לא הגיוני בעיני המוסך: C32D ו C32F.

הציעו להחליף חיישן מהירות, אבל בגלל ריבוי התקלות האחרות אני חושש שזה רק סימפטום לבעיה אחרת.

פורסם

לחבר שלום,

הדבר הפשוט ביותר הוא לבדוק תחילה את המצבר ללא עומס ובזמן ההתנעה ולראות לאיזה מתח הוא יורד.

יש לך מד מתח דיגטלי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

באיזה מוסך מורשה סיטרואן היית לבדיקת הבעיה?.

צריך מוסך שיש בו דיאגנוזיסט טוב שיודע ורוצה גם לחשוב, להסתכל על שרטוטי החשמל ולחפש נקודות משותפות לכל המערכות האלו שאולי בהן טמונה הבעיה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
איזה שנה האוטו ?

על כל פנים נתק מצבר ל 10 דקות, חבר חזרה חכה דקה הנע, והורד חלונות עד למטה והעלה עד למעלה.

זה מאפס את המחשב. אם התקלות חוזרות בדוק מתח מצבר.

אם זה לא עוזר - מוסך מורשה אולי יעזור...

מניסיון (וגעגועים רבים!!) עם C5 שהיתה לי (עיצוב ישן...ואפילו דיזל מפוארת)...

במקרה של מערכת משתגעת - הפתרון שמצוטט כאן תמיד עוזר.

פורסם

יש מצב שמתי שהמצבר חלש הוא משגע את המחשב.

חוץ מזה בכל מוסך מורשה נורמלי עושים דבר ראשון עידכון תוכנה למחשב.

אולי זה יפתור את הבעיה ?

י.

פורסם

טוב, נו, באסה עם כולכם.

קיוויתי שהשרשור ידורדר במהירות לנאצות כלפי הצרפתים וחוסר האמינות המזוויע שלהם, או שלחילופין מישהו יזכר בלינק הזה שפרסמתי לפני זמן לא רב.

לא זה ולא זה קרו, אבל הכיוון שהוצע כאן היה הנכון.

מצבר, זה כל הסיפור. וולתא 66 אמפר בן 4 שנים, שהחליט שעשה די.

השתלשלות האירועים האמיתית היתה כזו:

1. כבר בחורף האחרון המראות לא היו נפתחות מעצמן בהתנעה מוקדם בבוקר אחרי לילה קפוא במיוחד. בימים האחרונים זה כבר קרה בלי שיהיה לילה קפוא...
  2. לפני חודשיים בערך הסטרטר עשה "שיעול" אחד קצר בזמן ההתנעה. לי זה היה מאוד בולט. לאדם שלא מאזין למכוניתו בקפדנות זה היה בוודאי בלתי מורגש.
  3. לפני מספר ימים היו מספר התנעות שבהן ניתן היה לשמוע בבירור שהסטרטר מסתובב טיפה יותר לאט. בהתנעות האלה הופיעה התראת "Airbag fault".
  4. החלון החשמלי שהפסיק לעבוד עשה זאת, ככל הנראה, בגלל שהמתח הנמוך גרם להתקן שמונע מהחלון לעלות כאשר הוא חש בהתנגדות (יד של ילד, למשל) להפעיל עצמו שלא לצורך. מרגע שהוא מופעל, אין סגירה אוטומטית של החלון עד לאתחול המנגנון.

היום הוחלף מצבר.

כל התקלות נעלמו כלא היו.

אין נורות התראה, החלונות מטיילים מעלה-מטה בעוז, המראות מתקפלות ונפתחות, והשלווה חזרה לביתנו.

איזה שעמום. :-)

• תוכן חדש...