Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחרונה התקנתי רדיו ברכב מסוג גולף GTI MK4

התופעה שגיליתי היא שנדלקה לי נורה של Check engine עם קוד תקלה P501 תקלה בחיישן מהירות

לאחר ניתוק הרדיו התקלה לא עולה יותר

משהוא מכיר את התופעה ?

אני רוצה לציין כי על אותו קו הזנה של הרדיו יושבות שתי דיבוריות

ברדיו מחובר על ידי קונקטור מקורי והמתח נלקח מהגיד האדום שחור המיועד לתת מתח עבודה לרדיו

אשמח אם תוכלו לעזור לי

בברכה

Pashko Tomer

CAMEN

"כי צילום זה דרך חיים"

פורסם

אין צורך לנסוע למתקין. יש תהליך אתא צריח מגרש פנוי של 5 מטר אורך.. תניה רכב הגה עד הסוף ימינה נוסעה מטר אוצר.. לוקך הגה שמאלה נוסעה מטר.. אוצר מישר הגה נוסעה 2 מטר ו Check Engine נכבה

Hu: Pioneer 9800 BT Comp:

DLS-UR36i

SubWoofers: Double Eartquake SubZero 2000RMS

פורסם

Check engine יכול להמחק רק במידה והתקלה לא באמת קיימת. אם קיימת אצלך תקלה אתה יכול להמשיך להסתובב במעגלים. התקלה לא תמחק.

פורסם
אין צורך לנסוע למתקין. יש תהליך אתא צריח מגרש פנוי של 5 מטר אורך.. תניה רכב הגה עד הסוף ימינה נוסעה מטר אוצר.. לוקך הגה שמאלה נוסעה מטר.. אוצר מישר הגה נוסעה 2 מטר ו Check Engine נכבה

וגם נוסע מטר ברוורס עם פול ווליום וסיגריה ביד ימין.

אנא פרט והסבר כיצד ולמה השיטה שלך מאפסת את מנורת Check Engine ?

מנורת Check Engine נדלקת כאשר קיימת בעיה באחד מרכיבי מערכת בקרה/הפחתת פליטת מזהמים לאטמוסיפרה כגון: ממיר קטליטי, חיישן חמצן, מחשב ניהול מנוע וגם בעיה במערכת ההצתה, הזרקת דלק שעלולים לגרום לדטונציה

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק יש רכבים שניתן לאפס בדרך שאלכס כתב תקלת Check Engine שקוראת כתוצאה מזה "ששיחקו" (או ניתקו מצבר) עם מערכת החשמל ברכב. אבל אי אפשר לאפס תקלה שקיימת כפי שכתבת. אני לא יודע להסביר לך מה זה בדיוק עושה, אבל אני יכול לומר לך שיצא לאפס בדרך זאת כמה רכבים.

פורסם

יוסי, זה קיים אבל חשוב להבין מאיפה זה מגיע, ולמה הפתרון הזה הוא ספציפי למעט מאוד דברים.

יש מערכות טכנולוגיות ברכב שמבצעות בדיקה עצמית בעת פתיחת סוויץ', תקלות כאלו לדוגמא יתאפסו (במידה והן לא קיימות יותר) בזמן פתיחת סוויץ' מחדש,

יש מערכות שהבדיקה שלהן היא שילוב של פתיחת סוויץ' ותנועה (לדוגמא ABS), אז אם תסובב גלגל מסויים באוויר בזמן שהרכב מונע, ה-ABS יתריע על תקלה כי מבחינתו 3 חיישני גלגלים תקולים.

אחרי נסיעה של תקופה אותה קבע היצרן, המערכת תבצע בדיקה מחודשת ותחזור לפעילות. (מספר קילומטרים\מהירות\זמן)

בדוגמא שלך - בעת ניתוק מצבר, נמחק בסיס הנתונים של החיישנים מהפעולה האחרונה של המנוע, ברגע ההתנעה הרכב מסתמך על מפות בסיס ולא על חיישנים בפועל, במצב כזה הנורה נדלקת, נסיעה של זמן מסויים ולפעמים אפילו עמידה במקום עם רכב מונע זמן מסויים תכבה את המנורה, ברגע שהרכב למעשה כבר למד את כל החיישנים מחדש וייצר מפה עדכנית.

אין שום קשר להליך החסמבה חסמבה חסמבה שצויין פה לדעתי,

מספר כללים מנחים נוספים :

זה שהנורה כבתה לא אומר שהתקלה נמחקה - למחוק תקלה אפשר רק עם סקאנר או תקופת זמן שאותה קבע היצרן (כמה חודשים \ אלפי קילומטרים לרוב)

יש מערכות ספציפיות שחובה לאפס ידנית אפילו אם סגרנו סוויץ' ופתחנו והכל עכשיו עובד תקין לכאורה,

כריות אוויר זאת דוגמא אחת לכמה מערכות כאלו.

פורסם

איזה רדיו מקורי יש בגולף MK4 ?

שום גירסא של גולף MK4 לא יצאה עם שום רדיו מקורי באף שנה בישראל

מה נסגר איתך גבר ?

הצמה של הרדיו בגולף מכילה בסך הכל 8 חוטים

2-רמקול ימין

2-רמקול שמאל

1-מתח ACC

1-מתח קבוע

1-מינוס

1-חוט כחול שמזין את המגבר FM

זהו !

פורסם
מרק יש רכבים שניתן לאפס בדרך שאלכס כתב תקלת Check Engine שקוראת כתוצאה מזה "ששיחקו" (או ניתקו מצבר) עם מערכת החשמל ברכב. אבל אי אפשר לאפס תקלה שקיימת כפי שכתבת. אני לא יודע להסביר לך מה זה בדיוק עושה, אבל אני יכול לומר לך שיצא לאפס בדרך זאת כמה רכבים.

בגולף דור 4 תקלות ספורדיות נמחקות באופן אוטומטי במקרים מסויימים לאחר X התנעות או Y קילומטרים במידה והתקלה לא הופיעה שוב. גם מנורת Check Engine עשוייה להכבות לאחר ניתוק המצבר וחיבורו מחדש במקרים מסויימים ללא סיפורי אברא קדברא.

מערכת הגה הכוח בגולף דור 4 הינה מערכת הידראולית המצויידת בסה"כ בחיישן זווית סיבוב ההגה ומפסק לחץ שמן לכן אין שום קשר בין סיבוב ההגה ימינה/שמאלה ונסיעה ברוורס לכיבוי המנורה.

פורסם
לא ניראלי שה יש בעיה בחישן בטוך ניתק לו מצבר או יפיל סוו'ץ כאשר רדיו מקורי מנותק או ניתק ים סוו'ץ דלוק

גולף דור שווקה בארץ ללא מערכת שמע מקורית וללא רמקולים. יש אנשים שהזמינו רכב+מערכת שמע שהותקנה על-ידי רדיו מילאנו לפני שהלקוח קיבל את הרכב, לכן לתומם חשבו שהמערכת היא מקורית והגיע עם הרכב מהייצרן וקח גם בעניין מערכת האזעקה.

פורסם

מרק,

גולף MK4 בשנתון 02 ומעלה בגימור הייליין (GTI, V6, V5) הגיע עם אזעקה מקורית של היצרן (מפתח אולר, וגלאי נפח מובנים בתאורה הפנימית)

כמו כן, כל הגולפים ברמת גימור גבוה מלבד הבייסיק, הגיעו עם סט קומפוננט מקורי של היצרן בדלתות.

מי ששידרג את הרמקולים\קנה(בהתאם לרכב) "זכה" להתקנה של רדיו מילאנו, ולרמקולים של MBQ.

בקשר ל-HU, להבדיל מבחול שם היה קיים בדגמים מסויימים מערכת דאבל דין (קסטה :)) מקורית.

בארץ אף אחת לא הגיע עם האביזר הזה, בכל מקרה גם בחול בגירסה המקורית ה-HU לא ממומשק לשום מערכת

והוא כמו כל HU אפטר מרקט.

• תוכן חדש...